viernes, 30 de enero de 2015

Editorial : AMANEIXER NEGRE

" Spain is diferent" es un dit popular i que per sort en estos moments si es així.

I es que front al creiximent de l'ultra-dreta, 6,5% dels grecs li han votat a més del espectacular creiximent del Front Nacional francés i el auge d'altres inclús en la feliç Scandinavia, en Espanya en les enquestes ni assomen, i el més paregut per dretà que no per nazi o similar, quede clar, que es VOX tampoc acaba d'alçar el cap. 

Alguns dieun que perquè estan tots en el PP, i la veritat es que quant veus la llei mordaça, el canon AEDE i similars el dona que pensar que alguns llops disfressats de corder si estàn per ahí, però nosaltres particularment pensem que no es la tónica general en els populars, son cada dia més i més dreta però no arriven, per sort, a l'ultra-dreta com alguns volen fer vore.

Per altre costat sempre ens ha ressultat paradòjic que mentres es ressalten les pujades de la dreta extrema, mai o quasi mai es ressalten les d'altres extremistes a l'esquerra, que també hi han i en creiximent.

I tan perillosos son uns com altres, i més quant els dos estan forts perquè acaben o aliant-se o a bofetades entre ells, i els d'enmig sempre acabem cobrant. Així que ni uns ni altres, el ftur està en la moderació, en el mig del polos opostos. 

I vosaltres, qué penseu, creixeran els extrems en Espanya, ja els tenim ací encara que disfressats i dins d'altres forçes polítiques ? . 

7 comentarios:

  1. Es precis.
    El sistema actual esta podrit a tots els nivells.
    A Grecía ha guanyat l'extrema esquerra perqué no hi ha una extrema dreta com la de França.
    Ací guanyarà Podemos perqué estem com a Grecía

    ResponderEliminar
  2. Enrique,encara no t'has enterat que el capital i les dretes ja fa anys que van tots a una dins del PP? Ni UCD/CDS ni UV ací han resistit que els fagociten,també ha passat amb alguns partits d'esquerra,encara que hi ha més varietat. Ara,alguns vots de dreta poden fer-li la guitza al PP anant-se'n a Vox o UPyD,però no determinants, qui faran el canvi que es proposa demà a Madrid seran els que cada legislatura canvien desesperats entre PP i PSOE. Si per haver a Podemos gent que vé amb idees marxistes són uns extremistes,benvinguts siguen els extremistes,crec que eixa mentalitat dels pols oposats sols la usen els caradures que dient-se centristes,careixen de ideologia venent-se al capital,siguen socialdemócrates o conservadors. Tampoc és extrem el fascisme com el comunisme,un intenta llevar-li tot el protagonisme a la persona i l'últim li'l dona tot,se n'anirem un rato!
    No patisques tant per que hi haja una vertadera esquerra a Espanya,que ja fa molts anys que ací estem patint el nostre "anochecer dorado". A vore si apleguem a fer bé ja d'una la 2a transició i la 3a república.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per aixo als paisos que han patit el comunisme els anat tan be!!
      El Marxistes a Cuba i voras que pronte sen tornen al capitalisme

      Eliminar
    2. Els dimonis de dirigents cubans,mantenen al seu País com el de millors serveis socials,educatius i sanitaris de tota Sudamèrica,tot i el feroç aïllament a que els tenen sotmesos els seus veïns del nord.
      Com estem veient per ací occident,per molt bonic que siga el títol de la història,no hi ha quasi cap societat amb un bon sistema de gestió política,sobretot perque les ideologies les posen en pràctica les persones.
      Pregunta als russos o als xinesos si viuen ara millor amb el capitalisme que amb el comunisme. Pero no ho preguntes als que venen als hotels de luxes,sino als que fabriquen les tonteries que comprem al Gran Bazar o les sabatilles amb que correm. Ja ho diu el de Mercadona,que li agradaria que treballarem com asiàtics.
      Ens enganyen amb que podem viure millor però els únics que milloren són els que ens venen la burra,hem treballat per a ells,amb el nostre sou els hem pagat interessos,els hem donat la vivenda i damunt els rescatem els seus bancs amb diners públics (nostres). Eixe és el capitalisme que volem? Això al meu poble es diu furtar,i no té res a vore amb el capitalisme,com els dictadors comunistes no tenen res a vore amb les inicials revolucions del poble. Lo de demà a Madrid també serà una manifestació comunista, la única manera de fer-los front al capital, amb el poder al poble. Els que estan duguent-nos al nivell de Cuba son el FMI i el BCE,amb Rajoy pegant la cabotà. I sense cap bloqueig extern. El bloqueig ens el fan des de dins de això tan meravellós que es diu Europa dels mercats.

      Eliminar
    3. Pero que no dexaien eixir a la gent?
      En Cuba el que pot sen va
      En China viuen molt millor ara
      Els comunistes van sobreviure per que van guanyar la guerra mundial pero son iguals que els Nazis que la van pedre
      Per altre costat,açi en Espanya i desde el any 1977 hem viscut la millor época de prosperitat i democracia de tots la nostra historia i ara voleu carregarse tot lo que tenim,pero anar aon?

      Eliminar
    4. A Cuba tenen un sistema educatiu, social i sanitari tan bo......que la gent pega a fugir nomes pot. A Cuba tenen un sistema democratic tan bo....que l'opossicio política o ha emigrat o simple i llanament esta empresonada tant la radical de dretes com la mes moderada. A Cuba els cubans no poden anar on vullguen. Ho tenen prohibit. Segurament a Karl i als coleteros els encantaría que a mi i als que pensen com jo se'ns empresonara. Eixa es la democracia que volen. Volen tant a les classes treballadores..... que acaben fugint d'ells.
      Respecte a la pregunta si es viu ara millor que abans a l'ex-URSS la respuesta es simple: Si
      El triomf del capitalisme sobre el comunisme ha sigut possible gracies a la gent. Es la ciutadania qui ha demanat eixe canvi. La caiguda del mur de Berlín fou possible gracies a la gent. Les democracies occidentals permeten que grups com Podemos o Syriza puguen guanyar les eleccions si els ciutadans aixi ho volen. A Cuba, Xina o Korea del Nord aixo seria impensable. Eixa es la gran diferencia.

      Eliminar
  3. Si els comunistes són dimonis perque uns comunistes van ser roins amb els seu poble... Els nazis que eren socialistes faran igual ara a ells a tots els del PSOE,no? Eixos són tots els teus infantils raonaments?
    En Cuba,qui pot s'en va,i de Marroc,i de Guinea,i de Xina (per qué si estan tant bé ara allí en venen tants,més que mai?). Igual que ací se n 'anaven a França i Alemanya,i no era per estar en contra Franco sino per necessitats econòmiques.
    I del 77 fins ara em tingut un model democràtic envejable a Europa i el món,ni Felipe ni Aznar ni Zapatero ni Rajoy ni un assumpte de corrupció ni una promesa política incumplida, on van eixos bojos del Podemos ara,que tot ens va tan bé?
    Este que escriu deu ser un exemplar empresari dels que treballa en negre o tributa fora d'Espanya...

    ResponderEliminar