jueves, 8 de enero de 2015

LLEGIT EN LA PREMSA , polémica discurs real

I es que huí abdós periòdics tracten únicament i en quant a Tavernes del tema que denuncià ahir el PP.

Sols dir que lamentem que fins i tot un tema com este d'il.lussió per als menuts es vaja politizat.

28 comentarios:

  1. Així és. Però molta diferència en el tractament. Al final a qui creguem?
    Un corresponsal estava davant, va viure tots els fets. L'altre ni estava ni se l'esperava, com tampoc estava l'autor de la nota de premsa, el PP.

    A qui creguem Sr. Estruch?

    ResponderEliminar
  2. Qui no estava? Disho

    ResponderEliminar
  3. Segons tinc entés el discurs es va entregar de matí al senyor Amador,secretari del senyor Alcalde..i això ho sap el president de la junta local fallera..si no es semblava be podien dir-ho al llarg del día i res haguera passat..crec que tot es deu de saber..i que conste que no estic a favor de que es fera en llengua castellana..un faller.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si això es de veres denotaria molt mala fel per part del govern no modificar res fins el moment d'eixir al balcó. I si no ha estat així, també mala pata del qui es fa passar per faller i menteix. El que està clar es que sempre per una o més parts hi ha ganes permanents de lio.

      Eliminar
  4. Sempre ixim en premsa per polèmiques.
    Ara el discurs del rei, altre día per portar la sang a Gandia amb un camionet, altra per la no celebració de la qüestió de confiança,...
    Mala imatge que està donantse del poble.

    ResponderEliminar
  5. Soles han politizat el tema els de sempre. Els que soles critiquen tot

    ResponderEliminar
  6. A qui no hem de creure es als comentaris malintencionats, perque Jo se segur que estaven els dos. Quan la pegueu en algu...quanta poreta

    ResponderEliminar
  7. La llengua del poble és el valencià i al dirigir-nos a ell s'ha de parlar valencià. Ací als únics que es deuen demanar responsabilitats és als organitzadors, Junta Central Fallera i Cultura Tavernes per no tindre-ho tot ben lligat i no saber el que s'anava a dir. Es veu que l'Ajuntament va confiar en les falles i estes en els reis. Pues ja veuen que no es pot confiar tant a la lleugera,quan hi ha gent que s'excusa en aspectes personals davant la responsabilitat de quedar be davant tot el poble i els seus xiquets.

    ResponderEliminar
  8. Si es veritat que els reis d'orien han cobrat 120€, Melxor, per incompliment de 'contracte' haurien de llevar-li la seua retribució, i per danys i perjuis hauria de pagar part del cost de la cavalcada ;-)

    ResponderEliminar
  9. http://www.laveu.es/cultura/4985-l-ajuntament-de-tavernes-informa-de-les-despeses-de-la-cavalcada-dels-reis-d-orient-2015

    ResponderEliminar
  10. I de tota la gent extrangera que hi ha al poble ningú s'enrecorda? No tenen dret a entendre el discurs també? Defense el Valencià ja que es la meua llengua però en situacions aixina crec que el millor el castellà i així molta més gent ho compren. No hi ha que ser tant radical per defendre la llengua, hi ha que pensar amb els demés també o es que no son persones? Quants xiquets sudamericans hi haurien que no entendràn massa be el valencià?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ostres, igual que fa el PP. Jo hablo valenciano en la intimidad.

      Quants xiquets sudamericans hi haurien que no entendràn massa be el valencià? CAP.

      Eliminar
    2. La gent estrangera que vé al poble en 3 mesos entenen perfectament el valencià, i si són els fills per a qui anava el discurs reial, en tres dies.
      I si no són sud-americans en qué ho llegim? En anglés? O en alemany per si vé algú de les caravanes de la platja?
      Al poble, amb estrangers o no estrangers,immigrants castellans o sense,la llengua majoritària és el valencià i així ens devem expressar en qualsevol acte oficial,dirigint-nos al poble. I això vinga el mateix president del govern estatal o el Papa. Jo crec que cadascú sempre sap on es troba i com s'ha de comportar, als que moltes vegades s'ens oblida és als valencians.

      Eliminar
    3. Els vas contar? De segur que parle més valencià que tu. Però no fa falta que digues res més es nota el teu sentit de la empatía CAP! I tu Karl oblides on estem? Estem a Espanya on la llengua oficial es el castellà, a cas es delit parlar castellà a la comunitat? I en 3 mesos entenen el valencià? No t'ho creus ni tu i més quant a casa parlen castellà. I torne a dir que parle valencià en tots els llocs inclòs quant vaig a la capi que de segur vosaltres parleu en castellà. Però que més dona un discurs en castellà? Perque no?

      Eliminar
    4. Al que diu Espanya,llengua oficial castellà, dir que val,també estem a Europa,idioma oficial l'anglés,o si vols,ara que vé el Lim mana en lo més important que tenim,el futbol,que siga el xino mandarí l'idioma a venerar. També quan dius que el castellà és oficial,se t'oblida dir que a València,també el valencià ho és,no ho oblides,i que hi ha altra llei de drets i ús del valencià,i les lleis cal fer-les complir.
      Tant de patir pels quatre espanyols no valencians o sudamericans (sí,ara només us interesen els immigrants,després aneu diguent-los "guacamayos") per cedir-los el dret a expresar-nos en nostra llengua, i es que ha calat massa fons el "ofrenar noves glòries a Espanya", a vore si fem fora ja al PP i canviem eixa estrofa de l'himne.I dir-te que si no forem valencians no seriem espanyols,o ens agafen com som (i dius que eres,ho dubte) o que ens amollen.

      Eliminar
    5. Avore si així ho comprens millor: entens el castellà no? Hi hauria gent a la plaça que no el entendría. Ara respon que més et dona que fora castellà? Està clar que tenim que defensar la nostra llengua pero d'aquesta manera no es defensa, es defensa amb el comerç en valencià, literatura valenciana,etc. No amb el discurs del rei. En fí dirte que em senc igual valencià que espanyol a més defense una llengua i l'altra que per aixó formen part meua. I t'oblides de fer fora al PSOE també, PP i PSOE fora, tot aniría molt millor, però sense radicalitzar com fan alguns.

      Eliminar
    6. Ja t'ho he acabat de comprendre: el valencià com millor es defensa es fent el discurs del Rei en castellà. D'ara endavant et preguntarem primer a tú en quina llengua hem de defendre cada cas. Gràcies per l'aclariment.

      Eliminar
  11. Si no parles en valencià calla...
    Si no vols que porte a analitzar la sang en camionet ves a Gandia..
    Si votes en contra del pressupost t'expulse del govern...
    Frases de Jordi Juan, de Compromís, alcalde autoritari de Tavernes.

    ResponderEliminar
  12. Exemple d'intolerancia i radicalisme.
    La semilla de la violencia | Pajuelo: la chispa - Blogs lasprovincias.es - http://blogs.lasprovincias.es/carlospajuelo/2015/01/08/la-semilla-de-la-violencia/

    ResponderEliminar
  13. Vaig estar tres anys en Alemania per motius de feina, lo primer que vaig fer per respecte vaser ensenyarme L´alemayn, i per respecte am la meva terra en tenen que entendre am la meua llengua,ies de ser molt poc respetuos voler parlar am Castella am un poble Valenciaparlant aixó per a moltes persones es una falta de respete ala meua llengua,al meu poble i al meu Pais.Jordi sobresalient am la teua actuació as demostrat que estimes la teua cultura i al teu Poble continua aixina.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pega una miradeta al teclat del ordinador crec que no et funciona la B. Per una part poc respetuos i per l'altra insolidari per no deixar que l'altra gent entenga el que diu el rei. Pareix que tingues alergia al castellà.

      Eliminar
    2. Si, anònim de les 22:07, per ser solidari amb 10, sigam irrespectuosos amb 1.000, o com han vingut 10 vegetarians, tots els 1.000 que estem al convit en solidaritat,mengem només enciam. És un bon raonament,sobretot per als 10.

      Eliminar
    3. I a Suïssa hi han quatre llengües oficials,i no n'hi ha cap d'elles que siga superior a l'altra, vages a l'administració que vages,trobes els formularis i documents per quadruplicat. Clar que allí fan una mitja de dos referèndums per mes i tenen la democràcia i transparència com obligació.

      Eliminar
  14. Per favor, quanta favada!! ... que no és tracta de la visita d'un ministre!!! que és un acte per als xiquets i s'entén que el rei vullga disfreçar-se parlant en castellà! no té més importància! se li dóna la importància prohibint-li parlar en castellà!! quina favada!! que no vivim a Espanya també? que no son dos llengües que gastem el valencià i el castellà? què més dóna?! en serio...jo parle valencià i no tinc cap complexe de parlar-lo ni obligue a ningú a parlar-lo, menys a un poble en què TOTS majoritàriament parlem valencià ...o és que estem a una dictadura que no podem expressar-nos com ens done la gana? si volem teatralitzar una situació i disfressar-la i volem fer-ho en castellà en un acte ja de per si fictici com és la cabalcada de reis perquè no és pot fer????quina importància té que es faça en valencià o en castellà?! en serio... menuts problemes i menuda censura-recomanació absurda dir-li al rei que no digués el discurs...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ahhhh,teatralitzar ha de ser en castellà perque els reis deuen ser castellans. O eren d'Orient? Aleshores en àrab o hebreu? Que autèntics sou,les coses serioses en castellà,el valencià per a casa.

      Eliminar
    2. Crec que falta algun comentari, i crec que els fets on tenen a vore càrrecs publics es poden dir,sobretot si son càrrecs polítics,posats pels polítics.

      Eliminar
  15. Anónim del 10 de gener a les 0:25 si estàs acomplexat amb el valencià fest'ho vore… jo no tinc cap de complexe! parle valencià a casa, a la faena, en els amics i castellà quan em dona la gana i ni tú ni ningú, ni a mí ni a ningú, deuríes de dir-li per a què gasta el castellà i per a què el valencià!! vamos, crec jo… cadascú es lliure de gastar les llengües que parla al moment que li done la gana. Menys mal que vivim a una democracia on podem fer-ho lliurement sense que cap persona impose el seu criteri damunt de cap altra… ejem! He dicho! ;P

    ResponderEliminar