martes, 27 de enero de 2015

Editorial : QUÉ, FEM UNA QUINIELA ?

395 vissites i 70 entrades, es a dir, més del doble del altres articles que li seguixen en les estadísitques es el que portava la nota de premsa de Karina Vercher anunciant "Acordem" ahir pel matí quant escrivirem este editorial de huí, a estes hores en que vos arriva estem segurs que moltes més  : No sabem si obtindrà algun regidor o no en les properes locals però almenys ha "remogut el galliner".

I d'açò volem parlar, del "galliner" electoral local. I diguem lo de "galliner" perquè pel que anem sentint pocs partits ho tenen ja clar, repassem :

Compromís pareix ser el mès aclarit amb Jordi Juan de cap de llista i encara no se sap qui el seguirà, no es sent parlar de ninguna guerra per a això. Tot apunta a que Perfecto serà un home clau en el nou govern.

Per contra encara els socialistes tenen clar el cap, en quant als següents i sobre tot en quant al segon lloc quant creíem que ho teníen clar ens arriven "olors" de que no es així i que s'alçat "marejadilla", en qunat ho pugam confirmar parlarem del tema. 

En quant als populars seguim desfullant la margarida, amb si Manolo encapselarà o no la candidatura, ell mateix ens ha dit que no ho sap encara. I sobre la resta de la llista pensem repetiràn Inma, María i Salva segur, i pot ser Raquèl i Carmen i pensem que no Mario i Xispeta, però son tot conjetures nostres, quede clar. 

Esquerra Unida està segons ens diu un antic i actiu militant, inmers en l'operació "Guanyem", de fet el face en Tavernes l'alimenta altre històric molt conegut puny en alt. Pareix ser segur el retorn de Bononad, i per contra de l'altre dels possibles socis, Podemos, podem llegir en altre blog local el següent:

Comunicat de Podem.

www.podemostavernes.com/?p=269&lang=es

Podem Tavernes lamenta que Karina Vercher haja fet ús d'un eslógan i tipogràfies molt semblants a les que du Podem.
Agraix que la mecànica del seu partit siga semblant a la de Podem, cosa que ens dona suport ja que sabem així que anem per bon camí.

Podem Tavernes no participarà de cap forma ni en cap formació per a aquestes elección municipals.




Per tant una incògnita a despejar perquè eixe actiu  militant d'EU ens va di fa un temps que un dels promotors de Podemos Tavernes si estava per la llavor del Guanyem. Ja vorem. 

I diguem un dels possibles socis en quant a Guanyem perquè hem oït que alguns membres d'ERPV estàn  per la llavor de participar en este moviment doncs mentres altres per participar en Acordem junt a Karina, i ens consta personalment que altres ni per assomo en lo de Guanyem tal i com està plantejant-se en Tavernes, no descartant-se tampoc el fer-ho en solitari una elecció més. Per tant esta opció i fins Febrer segons hem pogut saber no es decantarà per ninguna alternativa.  

I altres que si han dit es van a pressentar segur i pressentaran llista també en Febrer son els Demòcrates-Units per Tavernes, segons Las Provincias tot apunta a que encapselats per Vicen Cortés. Nosaltres algo sabem (jejejeje) però no diguem rés fins no siga oficial perquè si no el que digam es prendrà com a tal i no volem.

Així que en ressum, Compromís, Socialistes, populars i Units es pressenten en solitari i segur, encara sols sabem el cap dels dos primers i quasi segur la del quart, segúrament també Acordem i amb Karina de cap, incògnites sobre Esquerra Unida que podem dir es pressentarà segur però no sabem si sola o junt a altres baix el paraigües Guanyem, Podemos no es pressenta com a tal però no sabem si algú dels seus membres en altres opcions, i en ERPV està encara pendents de decidir que fan.

I ara i vist el vist, algú/ns s'atreviu a fer una quiniela sobre lo dit i dels ressultats electorals a Tavernes el 24 de Maig ?  Quasi rés ...

48 comentarios:

  1. Que passa amb la 2 del PSOE? Pel poble corren rumors i els diuen els mateixos socialistes que serà Ana Pons qui anirà de 2 i això es diu que ha obert una guerra dins del partit.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Guerra dins del partit? Això no deu ser comparant amb dins de sa casa.
      Si anara de 1, els socialistes en traurien més que de dos. Han fet les primàries massa prompte. No es poden repetir?

      Eliminar
  2. Manolo encapsalarà la candidatura del PP. A pocs mesos de les eleccions està clar que repetirà encara que això signifique afonar el PP més del que ja està.

    ResponderEliminar
  3. Enrique, seguint l'enllaç de podemos s'arriba a un article que diu el següent:

    "El círculo de Podemos en Tavernes de la Valldigna comunica oficialmente que no se presentará a las elecciones municipales por decisión del partido central y de todos sus integrantes.

    Podemos entiende la urgente necesidad de un cambio en la política española, tanto a nivel nacional, como autonómico y local, pero debido a su jóven formación nos es imposible garantizar el pleno funcionamiento a nivel local.

    Queremos expresar contundentemente que ningún integrante de la formación del círculo local se presentará de forma individual ni conjunta con otros u otras formaciones locales en las próximas elecciones municipales.

    Por lo cual, hemos acordado trabajar ejerciendo una política de oposición constructiva a favor de los ciudadanos del municipio, aportando soluciones y consejos a la política de Tavernes de la Valldigna, siempre consensuados en nuestras asambleas abiertas a todos los que quieran participar."

    En cap moment es parla de Karina Vercher. Ves en cuidao i no et fies del que diuen altres blogs, contrastau, que pareix que algú te interes en enredar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Nosaltres ens hem llimitat a copiar literalment el que diu altre blog que diu Podedemos i si no es així que ho denuncien estos perquè estan ficant en boca d'ells cosses que no han dit.
      Jesus i Raúl coneixen este blog i al seu administrador i mantenen amb ell unes excel.llents relacions pel que si algo tenen que aclarar no tingau dubte ho faran.

      Eliminar
    2. No obstant i llegit este comunicat rectifiquem el dit sobre si algún dels membres de Podemos es pressentarà individualment amb algún altre partit i afirmem que no pel dit i que el partit com a tal tampoc baix les sigles Guanyem, però també diguem no està seguent així en tots els llocs, mireu Barcelona o el mateix Gandia.

      Eliminar
    3. Comunicat de Podemos Tavernes en castellà i hi ha qui els votarà . De fora vindran i un altra vegada més els valencians rebutjaran als seus pels de Madrit. I així ens va.

      Eliminar
    4. Molts Podemos vallers valencians no estem dins del cercle una vegada vistes les fotos (que en dos assemblees són diferents). Per això Podemos no ix amb la marca a les municipals, per no estar a l'altura,desconeguent als "voluntaris".
      Jesús és bon xic però crec li falta espenta per liderar res. A l'altre Raúl no el conec.
      Preferisc a un madrileny que al valencià Toni Cantó,el primer no la parla perque no sap,el segon perque no vol.

      Eliminar
  4. Em traduix per favor el comunicat de Podemos? Gràcies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No ens deixen presentar-nos al poble amb el nom de Podemos. Amb altre nom sí, però així no som ningú.

      Eliminar
  5. Con o sin Guanyem Izquierda Unida pienso tiene asegurado un concejal, Compromís subirá uno o dos máximo, el PP bajará dos o tres, los socialistas perderán uno i Units sacará uno. Por lo tanto socialistas y Units tendrán la llave de la gobernabilidad y conforme están las cosas mal lo tiene Jordi aunque creo será Alcalde por ser el más votado pues no creo que socialistas apoyen al PP para sumar una mayoría absoluta que lo impida ni siquiera que entre los dos lleguen a ella, y Enrique ya ha dicho que su idea en la elección de Alcalde es votarse asi mismos y que gobierne el más votado si otro no alcanza esa mayoría absoluta pero no con ellos. Esa es mi quiniela.
    Ahora bien, también pienso que en ese caso y si Jordi es elegido diputado le dejará el marrón de Alcalde a otro, pienso que a Perfecto, para que sea el quién negocie paso a paso.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. PPSOE baixen 3 o 4, Bloc puja 1 o 2, Units apareix amb 1. I el regidor que falta?
      Es veu que no eres de quinieles no bonoloto,anònim de les 9:41.

      D'altra banda,si ningú assoleix l'absoluta i tots es voten a ells mateix,i PP i Bloc empaten a regidors,qui es fa amb l'alcaldia? Qui trau major numero de vots?

      Eliminar
    2. El que falta se lo comió un ratón.
      Sabes muy bién que son suposiciones y que la ley d'Hont beneficiaría al más votado dándole ese otro concejal, y además te has dejado a EU y Guanyem. Y sí, si nadie saca mayoría absoluta Alcalde el cabeza de lista más votado, así lo prevee la ley.

      Eliminar
    3. Del que dius tú,només anomene als que pugen,baixen o apareixen, EU ja estava i dius que traurà el mateix,pel que no influeix en res. Lo de la Llei d'Hont amb el més votat ho presumia, però no ho sabia cert. I conforme es preveu d'ajust ara la cosa com per a deixar-se un regidor als comptes. A vore si el ratón decideix l'alcalde,je,je.

      Eliminar
  6. Després llegir el comunicat de Podemos tinc ganes de cantar allò de per a ofrenar. I sí, ja se que el seu cap es castellano-parlant però també se que enten el valencià, que existix una cosa que es diu SALT i que amb ell he vist en el "círculo", el nom ja ho diu tot, a un porfessor del insititut Jaume el Just que segur sap escriure en valencià.
    Es greu que arrive qualsevol altre més de Madrit i ací tots a votar-li, per davant dels nacionalistes valencians.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Això del castellà de Podemos és com els bous del Bloc,encara que Podemos naix a Madrid i Bloc-Equo es diuen partits animalistes.

      Eliminar
  7. Si això s'adiu mot bé en la discussió que van tindre a València en les reunions, on van ser capaços de debatre si es podia parlar també en valencià.
    Ací passarà com sempre: forasters vindran i de casa ens tiraran. Temps al temps. Els titulars del dilluns de la premsa ho deixaven clar: Iglesias havia fet un acte de força a València on no s'havia parlat de cap problema ni del programa de Podemos per a Valencia.
    Esperem que això es canvie, però el gat escaldat de l'aigua freda fuig i els valencians estem massa escaldats de les politiques dels partits de Madrid per ara creure'ns un salvapaisvalencià des de la Meseta. I Podemos és centralista.
    Si que açò a algu no agradara però ho pense aixi. Tinc dret, pel que hem viscut des del 1982 i als fets i la situació dels valencians, a pensar-ho.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. També els comunistes són centralistes i li heu agafat "prestada" a la vostra líderesa. I damunt diu que ella no és nacionalista. Quina incongruència en un partit autodenominat nacionaliste,no?

      Eliminar
  8. Si el PP baixa dos o tres, deixem-ho en dos son 6 regidors, si el PSOE en perd un son 2 regidors, si EU en te un, Units en te un.... Total: 10 . Això vol dir Compromis 7.

    I si Units no en treu cap? Qui l'arreplega?
    I si EU no en trau cap? Qui l'arreplega

    Jo crec que ara per ara només hi ha el PP, PSOE i Compromís que tinguen assegurat traure regidors. Coincidisc en que PP i PSOE van a la baixa, i Compromís a l'alça.
    Numeros? Ja vorem. No m'atrevisc a fer una quiniela.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si EU o Guanyem no saca concejal pienso que Compromís, y si Units tampoco PP o Psoe uno más, más seguro el primero que el segundo pienso. Y comparto que seguro
      sólo lo tienen PP, Psoe i compromís,

      Eliminar
  9. Ací guanyarà Ciutadans.

    ResponderEliminar
  10. Ala va quiniela, a vore qui la diu mes grossa

    Compromís 10
    PP 4
    PSOE 1
    EU 1
    Units 1

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pa grossa la meua:
      compromis 17
      Amb lo totalitaris que son, y lo be que fan propaganda, estos mos fan creure que tot el poble els ha votat a ells. Si ara que no representen ni a la cuarta part dels votants es comporten aixina, nomes en que traguen un regidor mes, els atres que sen vagen a casa, que no ni ha res a fer.

      Eliminar
  11. Més grossa encara : Com amb Eugenio però al revés, 12 Compromís i la resta a repartir com millor cregau.

    ResponderEliminar
  12. Puestos a decir, estoy convencida que va a ganar Enrique y luego Karina.

    6 Units
    5 Karina
    2 Compromis
    2 PP
    1 PSOE
    1 EU

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Calla, calla, que no tindríen prou mans en urgències de Gandia per a tants infartats, ni psiquiatres per a tant de deprimits.

      Eliminar
    2. Completament d'acord, no exagereu!

      Eliminar
  13. No pensaba yo que nadie me creyese. Ahora la verdadera

    Compromís 8-9
    PP 4-5
    PSOE 2
    EU 1
    Units 1

    Hay un concejal bailando que puede ir a Compromís o al PP.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En serio creus que Bononad fara llista? o serà este el concejal "bailarín"?

      Eliminar
  14. Mi apuesta:

    PP 7, bajan pero poco
    Compromís 5, se mantienen
    PSOE 2, bajando
    EU 1, no "guanyem", pero tampoco pierden
    UNITS 1 (o el partido de Enrique)
    ACORDEM 1 (o el partido de Karina)

    Va a haber mucha abstención, porque la gente esta un poco harta y ha llegado a la conclusión que todos los políticos son iguales. Y esto va a beneficiar a Compromís y al PP y va a perjudicar a los pequeños. Ademas, el PSOE y EU han perdido credibilidad como partidos de izquierdas, con lo que perderán votos que favorecerán a Enrique y a Karina.
    Y con esta situación, ¿quien pacta con quien? La próxima legislatura; gobierno del PP en minoría. Ysi no, al tiempo...

    ResponderEliminar
  15. Això que el PP en trau 7 no s'ho creu ni el PP. Xafa el carrer i escolta'ls a ells mateixa. Si només en demanen traure'n cinc i anant bé. I si al final ix algun partit tipus Ciutadans o alguna cosa semblant menys de cinc.

    ResponderEliminar
  16. La meua quiniela :

    Compromís 7
    PP 6
    Psoe 2
    EU 1
    Units 1

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La meua, llévali un al PP i pujalil al Bloc i serà més creible

      Eliminar
    2. Han dit quinieles,no desitjos.

      Eliminar
  17. El comentarista de las 18:54 a grandes rasgos coincide con la mía

    ResponderEliminar
  18. Veo que la mayoría coincidimos en que :
    Compromís subirá, entre uno y tres concejales.
    El PP bajará perdiendo de dos a tres.
    Los socialistas pierden uno.
    EU aguanta el que obtuvo.
    Units entra con uno seguro.
    La respuesta el 24 de Mayo.

    ResponderEliminar
  19. Pel que es veu, es sent i es palpa a l'ambient lo més lògic i lo millor pel poble seria el següent:
    COMPROMIS: 9
    PP: 4
    PSOE: 2
    UNITS: 1
    EU: 1
    Pel que es referix a Karina...ni està ni se l'espera.
    Enric, company, si demostreu que sabeu fer politica constructiva...a les pròximes...més regidors segur.
    Sort i a treballar!!!

    ResponderEliminar
  20. Quantes tontaes juntes! N'hi han que ja no fan ni gràcia.
    Porra a 10€ i s'han acabat les monaes!

    ResponderEliminar
  21. Ondia tu! Que diga tontaes el paio que mes en diu i n'ha dit en tota la historia haguda i per ni haure de Quaderns de Reflexió!
    Això si que es el xiste del dia, Enrique. Demà el poses en lloc del xiste d'humor que fas tots els dies.

    ResponderEliminar
  22. A este com els del Bloc no li van donar faena ja no sap que inventar per traure diners.
    Les porres les declararas a Hisenda o faras com eixe de Podemos?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bé,bé,el Bloc millorant amb lo dels atacs a Podemos,cada dia semblant-se més al PP.
      Ja ajocareu el cap davant Podemos a la Generalitat igual que vàreu fer davant la vostra líder comunista a les primàries.

      Eliminar
    2. I això que ho diga el PP o el PSOE.... entra una risa.
      Adeu casta, siga per Podemos o Compromís.

      Eliminar
    3. A l'anònim de les 10:39:
      A mí mai ningú m'ha donat feina,ni el Bloc ni cap altre partit polític.Ni treballaré per cap partit polític.
      A hisenda declare el que pertoca,com qualsevol treballador i a Monedero i el seu (per ara) últim cas, el defensen els tècnics d'hisenda. També "eixos" estan contra el sistema?

      A l'anònim de les 18:10,d'acord en acabar amb la casta,però el de les 15:58 no diu res de Compromís,sino del Bloc,i això ja ho diuen ells mateixos que no són el mateix. El Bloc ha demostrat des de quan era UPV que és casta i que està còmode a les regles no escrites de joc de la política actual. Compromís al País dona un missatge diferent,encara que només siga per la seua líderesa. Per això la tenen on està.

      Eliminar
    4. I tot el que dius de la UPV i del Bloc t'ho creus? Continues usant el cor i no el cap per escriure. I per això ixen els comentaris com ixen. Sense trellat.

      Eliminar
    5. Altres no tenen cor,i el cap l'usen en profit propi.
      Preferisc al Karl,per molt que s'equivoque,va de cara,i mira per l'interés comú,sense casar-se amb cap partit.

      Eliminar
  23. Hem eliminat dos comentaris i no he publicat altres dos per desviar.se del tema i entrar en personalismes i no en publicarem cap més en eixos sentits.
    Així que si no teniu rés millor que dir sobre quinieles millor passeu a l.editorial de huí.

    ResponderEliminar