viernes, 16 de enero de 2015

Editorial : CRITERIS DIFERENTS, QUÉ PENSES ?

En el darrer pleno i en precs i preguntes el grup popular i per veu de Raquèl Escrivà demanaren que els diners que s'arrepleguen per permetre a una empresa privada que fique i arreplegue roba ussada en contenidors, els blavets que tenim per ahí repartits, es destine este any i lo arreplegat també el passa a Càrites.

Hi ha que dir que en algunes poblacions son les ONG'S les que ho arrepleguen i es beneficien, mentres que en altres com la nostra, i això ja ve d'altres legislatures, es una empresa privada la que es beneficia i d'este benefici li paga una part al Ajuntament, en el nostre cas sobre 1.200 euros, creguem recordar, en els darrers anys. 

I ací venen les diferències de criteri, perquè mentres en la darrera legislatura lo arreplegat s'aplicava si o si a benestar social, era un ingrés "finalista", i en concret es va beneficiar Càrites, l'actual govern ho va modificar i ara va a la caixa comú amb el qual el govern ho destina al que millor li pareix, es un ingrés més "no finalista". 

Llum Sansaloni va defendre en un plenari que ho estimaven millor així perquè enteníen que els servicis socials ja estan coberts per altres partides pressupostàries, en el cas de Càrites 10.000 euros en l'any 2014, a més de que al passar a ser ingrés comú es pot ussar en altres inversions que també beneficien als ciudatans socialment i no sols en caritat, com va ser la compra d'arbres per a reforestar.

Nosaltres particularment compartim que vajen a la caixa comú però també que a situacions extraordinaries solucions extraordinaries i per tant apoiem en estos moments la demanda "popular" perquè Càrites està fent el que deuríen fer les administracions del que es diu "Un estado social de derecho" i no ho està fent, i més i millor ho farà en endavant amb l'inversió que han fet en l'economat i roper i del que deuen 4.000 euros, i amb esta xicoteta ajuda per lo de la roba ussada que en quant als ingressos municipals, uns 15 milions, es insignificant, Càrites podrà saldar el deute el més prompte possible i no tindre que retraureu dels seus ingresos ordinaris i poder destinar estos a fins socials.

I açò es el que hi ha, qué penseu al respecte ?. 

37 comentarios:

  1. A fins socials i si puguera donarse a Carites directament,millor encara.

    ResponderEliminar
  2. Pense que Llum no s'entera de lo mal que están passant-ho moltes families. Em pareix millor la proposta de Raquel. Però jo encara aniria mes lluny. Ajudaria mes a caritas. Al festivern entre ajuda i gastos es dona 3 vegades mes que a caritas.

    ResponderEliminar
  3. Caja común y que los gobiernos lo apliquen a lo que mejor les parezca, pero en estos momentos la propuesta del PP me parece más que correcta pues Felipe y compañía están haciendo una labor impagable.
    Y animo a todo el mundo a que aportemos a la cuenta que han abierto lo que podamos.

    ResponderEliminar
  4. Menys caritat i mes justicia social, i ajudes del govern de Rajoy a les persones necessitades i menys ajudes a la banca i a la corrupció. I això està en mans del PP i no ho apliquen.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El pp es el único que ha luchado contra la corrupción. Con ZP y los nacionalistas existía la corrupción pero no se luchaba contra ella. Ahora con Rajoy si

      Eliminar
    2. Si,si,heu lluitat contra Baltasar Garzón,contra Ruz,i només se us veu manifestantes-vos amb les víctimes d'ETA (tot i que d'això ja fa anys) i no amb les víctimes del Metro. Esteu com per a rodar Corrupción en Miami II però en versió cutre, Camps de Don Jhonson i Rita Barberà d'Olivia Brown, almenys donaria risa, perque sense película "a lo Torrente" lo únic que doneu són ganes de plorar.

      Eliminar
    3. Ja ja ja ja Quin xiste més bo. Sort que hi ha qui no perd l'humor.

      Eliminar
    4. És de lo poc que ens queda i que cap de la casta ens podran llevar.

      Eliminar
  5. Mes justicia social, menys diners a la corrupcio! Menys diners tirats al fem en lloguers d retens tancats! Menys diners per a festiverns!

    ResponderEliminar
  6. Quin és el criteri en este tema de Jordi Juan candidat a formar part de la llista de Compromís a les Corts Valencianes?
    Ara que està de campanya m'agradaria saber la seua opinió.

    ResponderEliminar
  7. I menys diners en aparcaments, carrils bicis que no aprofiten per a res, palmeres, o vigilants de troya... i més per als festiverns i festiverneres que ens han fugit la negror i tristor dels Caps d'Any del PP a Tavernes.

    ResponderEliminar
  8. Es lo unic que han fet els nacionalistes xq de lo demes res de res....molt de xarrar i propaganda. Stem aviats si aixina hem de trobar faena la gent que viu al poble xq iniciativa gens ni miqueta

    ResponderEliminar
  9. Que no hen fet res? I el deute del PP qui l'ha pagut tu?
    - 4'5 milions negatius de remanent tresoreria
    - 3'5 milions de proveidors
    - 1'8 milions de l'aparcament
    - Rebaixa del deute a bancs en mes de 2 milions

    Total (per ara): vora 12 milions.

    ¿El sembla poc? I damunt sense cobrar cap any el canon de l'aigua potable que se la vau embutxacar els del PP.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Es mentira tot lo que dius,cuant es fan realitats después es tenen que pagar i el Bloc-Psoe lo unic que tenia que fer es pagar les obligacions de tots els projectes que es van fer realitat les darreres legislatures que per altre costat es lo normal,pagar lo que es deu.
      La gran diferencia es que NO sa fet absolutament ningún projecte nou para el poblé,legislatura perduda

      Eliminar
  10. I de faena x a la gent? I llocs de treball x a les families? Segurament vos ja sabeu com pagareu. I la gent del poble que no te faena? Li ho pagareu vosaltres??? O li direu que vaja a caritas? Ah no, que x a caritas tampoc hi ha res... I com sempre excuses i la culpa x Rajoy..sou vos qui maneu en Tavernes. Fareu algo al respecte? Donar la culpa als demes com sempre

    ResponderEliminar
  11. I si, em sembla poquissim. Xq damunt el festivern li ho doneu a guanyar a una empresa forastera.. Almenys la cabalgata shavera quedaten Tavernes xro no altra vegada xls forasters. Masa que han aguantat les falles. I x mes inri tireu x terra a proteccio civil que es mereix altra tracte millor. A tu que et pareix?? De jutjat de guardia!

    ResponderEliminar
  12. La gent que no te faena que en demane al PP, a Rajoy, que els ha deixat en la misèria.

    Que demane a Rajoy que tot el que s'han gastat els mangantes del seu partit en la Formula 1, en Terra Mitica, en l'aeroport del fracàs, en la PLANTA DE GAS CASTOR indemnitzant amb 1.300 milions al presiden del R. Madrid, en la Ciutat de la Foscor (o era de la LLum?), en l'American Cup, entre altres, tot això als pobres, i no faria falta ni Caritas ni gaites.

    Useu a Caritas per tapar les vostres vergonyes, per dissimular que haveu deixat a milions d'espanyols en la indigència més absoluta i entre ells milers i milers de valencians.

    Si tinguereu una minima vergonya eixe tema ni el parlarieu. Balafiant i furtant amb Gurtels i demes als valencians i donant-ho als amigues del alma i deixant els valencians sense recursos.

    Tot a la presó, i la clau ben tirada al fons de la mar. Això es el que es mereixeu.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Rajoy ha evitat que la UE ens rescatara. Si ens arriben a intervindre les pensión hagueren perillat i la meitat de funcionaris hagueren anat al carrer

      Eliminar
    2. Si hui Espanya no está intervinguda es gracies a Mario Dragui.

      Eliminar
    3. Rajoy i Draghi,dos grans personatges que recordarem a Espanya i Europa per molts i molts anys.
      El segon,íntimament relacionat amb noms que donen tant repelús com Goldman Sachs i Berlusconi. Com per a fer negocis amb ell i dormir tranquil.
      http://www.frentecivicosomosmayoria.es/super-mario-draghi-2-0-a-favor-de-los-banqueros/

      Eliminar
    4. Ho torne a dir. Espanya hui no está intervinguda gracies a Mario Dragui.

      Eliminar
    5. I això ha sigut bo o roin?
      Don Mario i Don Mariano,contents de "l'esforç" que està fent Espanya. O siga,nosaltres. Ells fan la bombolla i els xanxullos financers i nosaltres l'esforç. Ells ajuden bancs i grans companyies i nosaltres perdem mestres i metges. Molt de UE i BCE però no s'atreveixen a una fiscalitat única europea,amb l'€ i la lluita de poderosos sobre deudors ja els va bé.
      Jo crec que no tenim res que agrair a eixe home,damunt,ell fa el que li marquen els mercats,que són els que manen a Bruxelles.

      Eliminar
    6. Si,i gràcies a Paco Franco tenim pantanos. No te jode!

      Eliminar
    7. No vos pergau la conferencia de premsa del senyor Dragui el dijous 22. El Quantitative Easing estalviara milions i milions d'Euros als paisos periferics en interessos.
      Que farán amb eixos diners alguns? Aixo es un altre cantar. Segurament pagar a ACÁ les seves aventures en Castor amb el beneplacit socialista.
      Mario Dragui ha salvat l'euro i la UE. I ho haguera fet abans si Merkel i el Bundesbank l'hagueren deixat.

      Per cert, els mercats sempre manen. Ningu pot evitaro. Pero gracies a ells i als diners de Dragui hui els funcionaris cobren a Grecía.

      Eliminar
    8. Si ja. Igual com quan confonies Islandia. No?

      Eliminar
    9. Empatats,jo no sé res d'Islandia ni tú res de Draghi.
      D'Islàndia era el tema de deixar caure els bancs i de Finlàndia l'espill d'una perfecta educació pública. Fàcil el lapsus escrit per resemblança, i a més a més amb dos bons exemples de govern.
      De Draghi i Rajoy i Grècia només dius les mateixes bovades que els mercats, en resum que la seguisquen pagant els de sempre.
      Que ens rescate Podemos! Pitjor no ens pot anar que amb les sangoneres.

      Eliminar
    10. Jo no tinc problemes en que ens rescate Podemos. El que no se es amb quins diners ho fara.Eixa es la questio.

      Eliminar
    11. El rescat es referia a polític,i això ja durà al econòmic,perque,encara que no hem tocat fons,els únics que ens poden afonar més encara són els que encara tenen la paella pel mànec. Per al rescat només cal tindre en compte el deute públic (13%) i el de les famílies (21%), la resta,el 66% és de les grans empreses i dels bancs i financers. Que se la paguen ells i voràs com s'ha acabat el problema.

      Eliminar
    12. No tens ni idea de lo que parles

      Eliminar
  13. La gent del Partit Corrupte es tapa els ulls per no vore i el nas per no sentir l'olor de podrimer que escampa el seu partit amb totes les actuacions contra la gent més necessitada. retalls en sanitat, retalls en ajudes socials, retalls en dependencia, retalls en beques i ajudes de transports, retalls en subvencions a la gent sense treball.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu poses la mà en el foc per l'alcalde? Jo no

      Eliminar
    2. I tant que la pose la mà i el braç.
      Per la gent que va voler per damunt de tot fer un aparcament que no calia en Tavernes i per la gent que va donar una piscina a una empresa sense cap experiència en piscines i valorada en un 0 pels tècnics, per eixos no.
      O per la que va impulsar el pla parcial del Vergeret.

      Eliminar
  14. Veus com la culpa sempre es dels altres? Lo que ja sabem...bla, bla, bla. Pero no hi cap projecte..

    ResponderEliminar
  15. No ssbeu fer mes que criticar? Aixo sabem tots..perfecte continueu aixi..

    ResponderEliminar
  16. I altra vegada tho recorde parlem de Tavernes. Si, a la que el bloc li importa un pebre.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estem parlant de Tavernes. Pot ser no parlem del Tavernes que tu voldries, sino del que és. Eixe que estava en la ruina, en fallida econòmica, i que ara gracies al Bloc i, en la part que li correpon el PSPV, comença a alçar el cap a pesar de vosaltres. ¿O tu eres socialista i ara també critiques?
      I es que en el fondo, sou com els vostres majors. Hijos de gato, gatitos.

      Eliminar
  17. Al Bloc li interesa que Tavernes vaja millor o que es diga que gràcies a ells,Tavernes va millor? Si no, a qué tant d'interés a falta de 4 anys per eleccions en tindre el gabinet de premsa controlat,ús abusiu i generalitzat de les xarxes,movil amb Internet per tots els seus regidors,BIM que han mantés mentres interesava i Cotorra aduladora i censora?
    I li interesava un equip de treball progressiste que fera front al balafiament del PP o només el poder executiu amb l'alcaldia? Crec que el partit local usa la mateixa estratègia que usà el PP per créixer en simpatitzants, però no acaba de voler governar per a tots,com també feu el PP. De fet ja manàren junts. De gatos gatitos, i de Pujol, Pujolitos.

    ResponderEliminar