miércoles, 14 de enero de 2015

Editorial : FESTIVERN, COST O INVERSIÓ ?

Hem conegut, per damunt damunt, la veritat massa superfluament, els costos del Festivern, uns costos en tot cas discutibles, i com ja haveu fet estos dies comentaris sobre ells, huí volem tractar el tema des d'un altre punt de vista :

- I la primera pregunta sería si este event, es un cost o una inversió? 

Si cregueu es un cost, creguem ha quedat clar, pel que haveu dit ja en altres articles, que estimeu a més que gens o poc aporta al poble, per contra perjuís, però podeu aportar, faltava més, més opinions però per favor pregaríem argumentades, dir per dir rés aporta al que ja haveu dit.

Per contra i si penseu es una inversió, caldría preguntar-se fins quin punt es una inversió beneficiosa, i així podem debatre també si es massa alta per al que s'obté, si per contra es mínima en proporció al que ens aporta ... esperem també els vostres comentaris argumentats. 

Per la nostra part dir que creguem com ja hem dit altres vegades, es una inversió i per a dir si proporcionada o no al que s'obté necessitaríem tindre més xifress que els once mil i pico euros que han dit des del govern, perquè indiréctament en son de segur molts més, però que en principi el retorn en publicitat, el benefici comú , pensem pot ser gran i per tant fer-la proporcionada o superior a lo invertit. 

I diguem "pot ser" perquè pensem deuría aprofitar-se esta allau de potencials turistes futurs en solitari o en familia per a donar a coneixer als vissitants algo més que música i el que es fa de cultura i esport, i programar altres activitasts que donen a coneixer que més els podem oferir : Platja, natura amb senderisme, espeología ... etc etc. I això no es fa.    

- I la segona pregunta sería que es clar el benefici per als particulars amb comerços, però dilluns va dir  en el pleno la regidora Canet que este any ha segut menor per acaparació del negoci beneficiós per part del organitzador, i vos preguntem també si penseu es així, si ho haveu pogut observar o si sou comerciants dels afectats ens podeu corroborar el dit per Carmen o desmentir-ho per contra.

Doncs bé, ahí ho deixem , messura i tolerància com sempre es el que vos demanem.

28 comentarios:

  1. El comentari de Carmen no te cap fonament, just enguany que els festiverners van vindre abans a Tavernes. El dia 29 la zona d'acampada ja estava plena. M'agradaria que algun dels comerciants de la zona de marjaletes o passeig Colon opinaren

    ResponderEliminar
  2. Cost dels ciutadans,inversió dels polítics en la empresa amiga.
    Ahí demostra qui és realment l'Ajuntament,molt poc els ciutadans,molt els polítics.

    ResponderEliminar
  3. Quin és el cost del Festivern?
    Pregunte pel cost real i no per la mentira que ha dit Compromís.

    ResponderEliminar
  4. Està clar que al PP no li agrada el Festivern i preferiria que tornarem als cap d'anys d'abans del 2011. Un poble mort, sense ningú on tots se n'anaven fora. Els qui diuen que el Festivern és un cost ho diuen per ideologia. Ningú pot negar que els comerços, bars, supermercats i locals d'oci fan negoci amb el Festivern. Els diners que es gasta l'ajuntament són insignificants si ho compares amb el pressupost de l'ajuntament o amb el retorn que es produix gràcies a la realització d'aquest esdeveniment. Vaig a fer un càlcul ràpid: vora 10.000 persones a 20€ per cap són 200.000€. Estic segur que els qui venen 3 ó 4 dies al Festivern es gasten molt més de 20€ en menjar i beure als bars del poble. Els qui tenen un poc de coneixement de seguida veuen que el Festivern és bo per a Tavernes i els que estan encegats pel fanatisme i la ideologia li troben totes les pegues que poden i més, i si nó, s'ho inventen, la qüestió és criticar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ni 10.000,ni tots es queden a menjar i dormir al poble (hi han de pobles veïns i propers) ni tots tenen diners per als bars. Qui fa el negoci és el tio Roig,i eixe del poble té poc. Dec de ser del PP.
      D'altra banda,dir que el tema és si cost o inversió,no si és bó o roin,que a tú (anònim 8:39) també se te veu que eres de Jordi.

      Eliminar
  5. Cost i molt elevat. Compromis no diu les cifres vertaderes.

    ResponderEliminar
  6. No es pot opinar sense saber tots els costos del Festivern.
    Compromís amaga les hores de policies i personal de brigada, el cost de la neteja, llum, aigua,... i conta com ingres una fiança de 2.500€.
    Primer que diguen que ha costat el Festivern al poble i despres opinarem.
    Molt de parlar de transparencia però amaguen moltes coses com el costos del Festivern, el lloc on està l'arbre desaparegut del cementeri o que costarà obrir i mantindre el reten de la policia.

    ResponderEliminar
  7. Pienso que inversión si como dices se sabe aprovechar, que creo que no del todo en estos momentos, la cantidad de gente que viene para que no solo sea a escuchar música y lo poco de cultura y deportes alternativo, habría que estudiar des del punto de vista turístico y para eso hay expertos, como aprovechar también para darles a conocer La Valldigna como destino turístico.

    ResponderEliminar
  8. Inversió.
    De Jordi en les Corts Valencianes.

    ResponderEliminar
  9. Festivern és un bon producte que va unit a Compromís-BLOC.
    Si altre poble on governe Compromis-BLOC posa més diners que Tavernes el Festivern anirà a eixe poble perquè Festivern és una empresa que busca el màxim benfici econòmic.

    ResponderEliminar
  10. Inversió. És inversió propagandística per a Compromís. No hi ha dubte :)

    ResponderEliminar
  11. Contestant al moderador: per a mi el Festivern és una inversió. Una molt bona inversió.

    Anem a vore, segons dades a les que he tingut accés la facturació comercial a Tavernes, estrictament comercial, ha pujat en igual dies comparables un a mitjana que oscil.la entre el 8 i17% respecte a l'any passat. Això són dades. Ens podran agradar més o menys però són dades. Respecte a l'hosteleria no tinc dades però no em fan falta. Conversant amb els diferents gerents ja et dones una idea de que els ha anat bé. Per tant no sé la senyora Canet, a la qual li tinc un respecte especial, en base a quines xifres va fer les afirmacions del darrer plenari. No puc estar més en desacord amb ella.

    Respecte al cost per a l'Ajuntament seguent el doble del que s'ha publicat em semblaria una despesa justificada i ben invertida. Fa dotze anys que vaig a Montmeló a vore la F1 i haurieu de vore l'ambient que hi ha i el poble el negoci que fa d'eixe event. Encara no he vist a ningú queixarse si l'Ajuntament es gasta més o menys diners en la neteja o en la seguretat. És un event important i se li dona la dotació que faja falta. Faltaria més!.

    Veig algunes crítiques per ací i tenen dos vessants: els que critiquen per pur oportunisme polític (que em sembla bé però ja els agradaria a alguns haver tingut eixa idea) i d'aquells que pensen que ho fan tot millor que ningú i que la ràbia se'ls menja per no haver parit una idea que empresarialment és molt bona. Envers de criticar que parixquen una idea innovadora per al poble i que se n'aprofiten d'ella en tots els sentits. Si la idea és bona diners no en faltaran. Els primers els meus.

    Concluint, SÍ al Festivern perquè és molt bo per al poble tant, és bo en lo econòmic i és bo perquè alguns han descobert les meravelles del nostre poble gràcies a este event. I anime a la gent a que planteje idees empresarials en aquest sentit. Quan més millor. Tots ens aprofitem.

    Gràcies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Podries acabar d'explicar les dades i dir que suposa un 8 o 17% d'augment de vendes a alguns comerços legals? I si són dades com dius,tindràs fàcil explicar-les, així com les fonts i mètodes usats per calcular-les. I després comparem amb el cost,que tampoc coincideix en res amb el que dius de seguretat i neteja. Eixes dades són indirectes i no quantificades per l'Ajuntament,de fet crec que FCC no varia el seu contracte amb el consistori (simplement deixarà de fer altres feines per al poble). De la policia,encara no han dit les hores extres que suposa el Festivern. I no cal comparar amb altres activitats socials,esportives o associatives,que no tenen res a vore amb les privades.
      A Montmeló,l'Ajuntament deu cobrar lo seu a la F1, ací quatre molletes cobrades als empresaris musicals, els quals uns qualifiquen de pobrets que arrisquen el seu capital (quant els parles dels beneficis) o de genis i magnífics emprenedors (quant els parles de l'endoll polític i les facilitats donades). En qué quedem,són víctimes o espavilats? El mateix podríem dir de Valmor, a molt més gran escala, parlant de F1 i de llestos, en este cas de polítics del PP i "l'empresari" Aspar, que va arriscar però com perdé,el taparen els seus amics. També allò era la excusa perque anava a deixar milions d'€ i feina per al poble. Resulta que ara tindre més guanys i feina a alguns costa diners a tots.
      Autobombo de Juan en Compromís que ens costa molts diners a tots els vallers. Si és tan gran negoci com sembla,que vinguen i el monten igual amb o sense Ajuntament.Jo ja dic que no perdrien diners,però en guanyarien menys,i els governants vallers no serien tan nacionalistes ni tan ben considerats al partit.

      Eliminar
    2. Les Falles no són una empresa privada,és una festa del poble i per al poble,encara que també són instrumentalitzades. Des de dins i des de fora,mai he vist a tants polítics amb brusa com els darrers anys. Si n'hi hagueren tants balladors com fallers voriem a Jordi vestit dels balls populars.

      Eliminar
  12. Al de les 16.53 cuant vingen Falles pregunta el cost i la bruticia i duren 15 dies com apoc

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues no estaria gens malament que ho calcularen també, i que com al Festivern, que posaren seguretat i neteja extra i activitats culturals i d'oci extra i cabines d'wc per als ciutadans als carrers dels casals i verbenes. Les falles també mouen diners i damunt els usuaris de la festa som quasi tots del poble. La empatia polític-fallera s'hauria de demostrar més en això que en posar-se la brusa.

      Eliminar
    2. L'ajuntament ja invertix molts diners en les falles, pensa que es signa un conveni tots els anys amb la Junta local fallera, es cedix la casa de la cultura per a presentacions i actes, es paguen els dolçainers que acompanyen en diversos actes i passacarrers, es donen premis a l'ús del valencià, es cedixen els escenaris, cadires, taules i demés material, es paga la berbena del mig any faller i més coses que ara no em venen al cap. A banda de les hores extra de brigada, policia i neteja. I per descomotat no es cobra la taxa d'ocupació de via pública ni de tall de carrers. Si es publicara la despesa, més d'un caĺlaria i pensaria les coses abans de dir-les.

      Eliminar
    3. Nota del administrador : Torne a dir una vegada més que açò no es un debat sobre cap comentarista ni entre ells sobre cosses particulars pel que tanque ja este debat doncs ja ha derivat de forma que rés nou ens aporta sobre el fons d.ell.

      Eliminar
    4. D'acord amb el que dius,anònim de les 9:19, però jo els seguiria lliurant dels talls de carrer,neteja i policia com fins ara perque la festa és per a tots o per als de dins però sense ànim de lucre. D'altra part, no tinc clar no cobrar-los res per l'ús de la casa de la cultura,perque porta unes despeses municipals i en este cas les comissions sí que cobren entrada. I el que tinc clar és no financiar-los dolçainers,passacarrers ni bervenes extres. Per a això ja tenen els diners del conveni i de Reis. Jo si que posaria els WC portàtils a prop els casals,i no pels fallers,sino per la higiene i comoditat dels veïns del carrer,estalviaria neteja i mals olors.

      Eliminar
  13. Com quaderns, el fet tot i estem farts de que parlen del Bloc, demà pots fer una editorial preguntant i/o explicant perquè el PP no va anar a l'acte de lliurament de premis de l'Associació de Comerciants que tenia lloc en acabar la visita a la casa de Caritas. ¿Estan barallats amb l'associació? Alguns diuen que si.
    També seria bo que en feres una altra dient perquè no estaven en la presentació del calendari de la Mancomunitat, el president del seu partit, el simatero Sebastia tampoc estava però això s'ho callen.
    I una tercera coseta que podries parlar, si es que ho saps, són les carabasses que s'està enduent el PP de molta gent del poble que els diu No a anar en les seues llistes.
    Un dels candidat que volia el PP, si es cert el que m'ha contat, els va dir que ell no anava a recolzar a un partit ple de corrupcio i que ha afonat a la classe mitjana espanyola en benefici de la banca i s'ha dedicat a retalla en servicis bàsics. I després diu que els va tirar en cara a tota la corrupció valenciana i que ell no era com ells.
    I sembla ser que es l'opinio d'altres a qui han tocat. Per cert, han toca a exregidors i els han dit que no.
    Un bon tema eixe Enrique.
    Un altre bon tema es el d'eixe assessor fantasma que hi ha pel poble, amb 30.000 eurets a l'any per no fer res, o per assessor obres i camps municipals en pobles del costat i que se les emporten les obres qui se les emporta.
    Quadern el fem tots. Endavant!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Para corruptes el Bloc
      Enxufeu als amics,germans i palmeros

      Eliminar
    2. Com estàs tan fart que es parle del Bloc, d'ara endavant podem fer-ho d'ERPV o de UxT, o del futur de Karina o de Manolo, gent i partits influents en la política local i que mouen la gestió dels nostres interessos. Quina cosa més atrevida e inconscient,parlar dels polítics que ostenten el poder! I que bé que es vivia en la opossició, sense cap crítica negativa ni maldecap! El poder porta dos coses, l'abús del mateix, i la crítica (constructiva i destructiva). Si el primer no existeix, la segon es minimitza i tots callen. Èl que és de tercera regional és com a rèplica sols mirar cap enrere i defendre's amb partits i polítics/ques que ja han tocat fons.
      No canvia res de la vella política quan des del dia 1 de legislatura ningú es calfa el cap en la gestió pública més enllà de començar la propera campanya (local i autonòmica).

      Eliminar
  14. Per això estan doblant els de Iberdrola les linies per poder seguir enxufant....
    Se cree el ladron que todos son de su condicion.

    ResponderEliminar
  15. És una inversió grandíssima i claríssima a la butxaca de Mercadona,on a través de Juan Roig retorna al PP a través de financiació del mecenes. Almenys que ens duguera al Pamesa per fer-nos una exhibició de bàsquet. Però al poble,políticament no té més interés que l'accés del nostre alcalde a les Corts. Una vegada passe això,s'ha acabat al poble el Festivern.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Xe, Karl, t'has deixat una cosa super important, el Festivern a més de tota la promoció de la música en valencià, de Tavernes i la injecció econòmica que suposa en els comerços també promociona l'esport i sobretot el nostre esport nacional, la pilota, enguany més parelles que mai han competit al torneig de raspall, crec que no deuries estar tan en contra del Festivern i criticar tant, alguna cosa bona fan.

      Eliminar
    2. Qui ha dit res en contra del Festivern? Qui ha dit res en contra dels comerços locals,ni de la música en valencià,ni de la pràctica esportiva? Per mí que ho repetisquen sempre i que tots estos aspectes anteriors vagen a més. L'únic que cal situar-nos de qué es parla,quan diguem de despeses que comporta l'organització directa i les activitats municipals paraleles,jo tinc clar que deuria anar 100% costejat per la empresa privada organitzadora. El negoci li dona per a això i per a molt més. I si foren tan gran empresaris treballarien molt més i millor el merchandaising de la marca i serveis de menjar i beguda ambulants propis,però clar,només són músics posats a empresaris i aprofitant la politització de la música en Valencià. Quan el Festivern es faça al cap i casal haurem aplegat a la normalització de la música en valencià.

      Eliminar