viernes, 31 de octubre de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA / EL QUADERN DENUNCIA : La crisi del govern local fins en la premsa digital comarcal

Diari Serpis

L'ALCALDIA DE TAVERNES LLEVA EL MÈRIT A BORRÀS DE L'AMPLIACIÓ DE LA RENDA GARANTIDA

Valorar aquest article
(0 vots)
Al centre, Víctor Borrás i Jordi Juan, en un acte de lliurament de diplomes.Al centre, Víctor Borrás i Jordi Juan, en un acte de lliurament de diplomes.
El regidor de Serveis Socials de Tavernes, Víctor Borrás, va informar dimarts a través d'una nota remesa pel seu departament de que s'ha aconseguit una ampliació de la quantitat d'ajudes destinades a la renda garantida, i explicava que la Regidoria va demanar per a l'exercici 2014 una ampliació de les ajudes, que va ser concedida
Només uns minuts després, des del Gabinet de l'Alcaldia es remetia una segona nota en la qual expressava la seua satisfacció per la mesura, pero atribuia la decisió exclusivament a la Conselleria de Benestar Social.
Des del Gabinet d'Alcaldia s'informata a través de la seua nota de que la iniciativa de la Generalitat de complementar les ajudes de Renda Garantida beneficia a totes les poblacions valencianes, i suposa per a Tavernes un complement de 21.000 euros.
La nota d'Alcaldia insistia en què ha estat el Consell Valencià qui va prendre la decisió, "a iniciativa pròpia", recalcava, en la reunió del passat 10 d'octubre. Eixa decisió implica un increment de l'import concedit com a finançament a les Entitats Locals per al programa Renda Garantida de Ciutadania. És a dir, la nota d'Alcaldia representa un desmentit a la que havia remés abans del regidor de Benestar Social, Víctor Borrás, del PSOE, qui atribuia la decisió a una sol·licitud del seu departament.
El Gabinet d'Alcaldia, per la seua banda, insisteix en que la decisió beneficia molts pobles valencians, entre ells Tavernes, que gràcies a esta iniciativa de la Generalitat tenen 1.1645.000 euros a repartir per al programa de Renda Garantida. El repartiment atorga a Tavernes 21.000 euros, repartits entre 15.000 per enguany i uns 6.000 per al 2015.
Víctor Borrás, per la seua banda, s'atribuia l'èxit del complement de les ajudes gràcies a una petició seua, i se'n ncongratulava: “el benestar de les persones ha de ser l'objectiu final d'una societat. Així que faré tot el que estiga en les meues mans per tal d’aconseguir un major grau d’inserció i integració de tots els veïns de Tavernes. Continuaré treballant i posant tots els mitjans al meu abast perquè les necessitats que tenen els demandants siguen una cosa transitòria i eventual”, deia el regidor socialista en una nota.
Borrás explicava en el seu comunicat que "una vegada iniciat l'exercici, i vistes les necessitats de la població, la Regidoria va tramitar l’ampliació corresponent, que ha sigut concedida recentment. Esta nova ampliació ascendeix a 15.000€ per a 2015 i deixa en un total de 145.000€ els diners destinats per Serveis Socials a les ajudes de renda garantida".
Esta prestació econòmica s’adreça a persones que estan en un moment de necessitat de suport econòmic, a fi que puguen mantindre una estabilitat en el benestar personal i familiar. L'ajuda està vinculada al fet que els destinataris promoguen de forma activa la seua reinserció sociolaboral, conclou el comunicat de Borrás
És una contradicció entre dos notes provinents de grups que en teoria governen en coalició, Compromís (a l'alcaldia) i PSPV. La condtradicció és tan evident que ambdues notes van en sentit contrari: Borrás a'atribueix l'ampliació de les ajudes gràcies a una sol·licitud del seu departament, i l'Alcaldia atribueix en exclusiva la decisió al Consell de la Generalitat i assegura que beneficia a tots els municipis.
La guerra de comunicats, que va començar fa uns mesos, des de la destitució del responsable de Comunicació, s'accentua a mesura que s'apropen les eleccions locals. Compromís envia des d'aleshores notes de partit amb informació institucional, i el PSPV li segueix la tàctica. 

I es que estem arrivant a a uns extrems que rocen ja el ridicul. I després hi ha qui ens acussa de tirar pildoretes al Alcalde per a menguar el seu éxit ... serà això, si senyor. 

2 comentarios:

  1. Pues si. Borràs ha fet que borraren la noticia de la web de l'ajuntament que l'ignorava i ara han posat altra noticia amb la foto de Borràs.

    Lamentable que l'ajuntament ja no envie notes de premsa. Ara tenim notes de premsa de Compromís i notes de premsa dels socialistes.
    Està clar que cada u va pa ell i els dos (Borràs i l'alcalde) s'amporten un bon jornal tots els mesos.

    ResponderEliminar
  2. I l'alcalde diu que la nova nota informativa del Bloc substitueix al BIM, on es penjaven medalles de que li donàven bola fins i tot a la oposició. Poc ha durat,ha dolgut molt la jugada de Borràs carregant-se al cap de gabinet de premsa, encara que el BIM sembla va desaparèixer quan no interesava que el PP puguera dir la seua. Quant va ser? Quant el lio de la moció o per qué?

    ResponderEliminar