martes, 7 de octubre de 2014

AHIR PLENO

Pau, amor ... pleno com es preveía burocràtic i en el qué no ha sorgit cap de "xispa" destacable, tan sòls alguna xarradeta típica entre govern i opossició, i rés de nou entre els socis de govern, almenys en apariència. 

Així, s'aprovaren tots els punt per unanimitat, i sòls caldría destacar: 

- En el punt 2.1s'aprovaren messures donat el bon ressultat del fraccionament del IBI segons el regidor Borràs, que facilitaràn el pagament dels impostos i entre elles destacar el major plaç per a domiciliar rebuts i fins quasi la data de recaptació, no necessitat de aval per a quantitats menors a 8.000 euros en el cassos en que es demana este, majors fraccionaments de pagaments, unificació d' impostos en quant a poder pagar-los domiciliats en quotes mensuals fixes amb uns mínims, i facilitats en ajornament de pagaments, entre altres.
El PP va dir votava sí al haberse arreplegat sugerències seues i aclarit dubtes i ser bó per als ciudatans. 

-En el punt 2.2 sobre les tarifes del aigua potable es rebuja la pretensió de Hidraqua de revissió de tarifes i actualització de costos per informe municipal técnic i al no haver-se arrivat a acord amb la concessionaria, votant a favor el PP pel dit fet del informe municipal.  
La Regidora de Contractació Llum Sansaloni comentà que espera en el 2015 poder arrivar a acord i que si s'ha portat a pleno tan tard ha segut per la dita manca d'acord.

-En el punt 2.3 es rebujà pel PP la pretensió de la regidora Altur de tractar-lo conjuntament amb el 2.4 al tractar abdós de la nova escola infantil V. Calatayud, pel que en el 2.3 se ratificà l'acord de conveni amb la Consellería d'Educació per a la creació de dita escola, i en el següent la proposta del plà d'educació i instalacions , retardat en quan a la seua data d'aprovació que s'havera pogut fer dos plenaris abans per errada d'un técnic.

- En el punt 2.5 es ratificà el conveni "Culturart" d'este segon semestre, per un montant de 9.967'50 euros i que comprendrà 8 actuacions.
Al respecte el popular Salvador Sansaloni ha preguntat perquè el cocnert de Pep Botifarra l'organitza la Regidoría de Juventut i no la de Cultura, contestant des del govern que son un equip interdisciplinar i que el conveni es signa amb l'Ajuntament i no amb una regidoría i després es decidix dins d'ell quina organitza .

Així mateix Sansaloni va demanar pluraritat en quant als actuants perquè Botifarra ha actuat ja varies vegades, i que es done pas a altres músics en valencià, contestant-li Llàcer que en proposara i Altur que si hi ha hagut varietat, anomenant a varis actuants.

- En el punt 2.6 es va aprovar defendres davant la demanda de la empresa Calviga contra l'Ajuntament per l'acord en ple sobre el sector 14 nord de la que era agent urbanitzadora dita emrpesa.

-En el punt 3.1 s'aprovà la moció de Compromís sobre el veto rús, expossada per la seua portaveu Llum Sansaloni, no sense la crítica de la popular Escrivà que va calificar la moció d' oportunista i defassada donat que molts dels punt que demana ja han estat ficats en marxa per la Generalitat i que en tot cas sòls els punts 4 i 5 seríen actuals, però que l'aprovaven així i tot per afectar a la nostra agricultura.
Carmen Canet en nom dels socialistes vallers li va donar també suport , i Sansaloni contestà que la moció seguix seguent important perquè el problema continúa, denunciant manca de pevissió dels governs superiors.

- En el punt 1.1 del epígraf II es donà compte del arxiu d'actuacions per part de la Delegació de Govern sobre el tema de l'aprovació inicial dels pressupostos muncipals després la documentació aportada per l'Ajuntament a requeriment de dita Delegació.

En Precs i preguntes intervingueren :

Raquél Escrivà que demanà de nou desrpés de haver-ho fet en Abril i Juny i aportar les dades identificatives que li demanà l'Alcalde, informació sobre pressuntes filtracions a un blog local, contestant-li l'Alcalde que no li constava dita instància aportant les dades identificatives pèrò que s'informaría i li respondría.
Preguntà així mateix sobre els costos del triatlò, contestant-li Canet que no hi haveren despesses extraordinàries.

Salvador Sansaloni preguntà sobre el quiosc de la Replaçeta del Tio Juliet, contestant-li l'Alcalde i Borràs que en breu es traurà el plec de condicions donat que fea falta abans acabar-lo, qué és a càrrec de fons municipals, per a saber a que s'adaptava en quant a servicis a oferir.

Inma Tudela preguntà sobre l'us dels 17.791 euros del Plà conjunt d'ocupacó, demanant més informació pública sobre els perfils demanats al SERVEF, etc. , contestant el regidor Llàcer que 30 contractes de mitja jornada de peons per a la Brigada de tasques múltiples.

Karina Vercher li demanà al Alcalde que informara en Pleno i no per mitjans públics privats afins i de familiars, dels costos dels bous al carrer, contestant-li l'Alcalde que no tenía obligació de fer-ho i que ella mateixa ho podía preguntar a fiscalització com a regidora qué és, però que per deferència ho faría si li era tan difícil fer-ho, replicant Vercher que el que no volía era assabentar-se pels mitjans citats.

Sin més punts que tractar, es tancà el pleno amb l'intervenció del portaveu popular senyor Vidal que felicità a la seua companya de partit Carmen Alario per la seua recent boda, a lo que es sumà la alcaldía en nom  de tots, i amb l'anunci del Alcalde dels actes pel 9 d'Octubre: Acte institucional el dia 8 a les 7 de la vesprada per a facilitar l'assistència de tots els possibles, dansades, jocs infantils, o actes privtas de les falles.

13 comentarios:

  1. On s'ha vist celebrar el dia 9 d'octubre un dia abans.
    Algú s'imagina celebrar cap d'any el día 30 o fer l'encuentro un dissabte?
    Quina falta de respecte a la festa dels valencians.

    ResponderEliminar
  2. I de la fumata en els bous al carrer no va parlar ningún partit?
    A ningún/na regidor/a de l'ajuntament li preocupa la salut dels joves i menors?
    Apanyats anem amb esta casta de polítics.
    L'any que ve no en vote a cap.

    ResponderEliminar
  3. Si es que es molesta tot, fins l'acte institucional del 9 d'octubre, també podien haver-lo fet després del Ple, ja que estaven tots i així no molestar-se el dia de la festa, bi bopppp, a cobrar i casa, a, eixos no son profesionals de la política.

    ResponderEliminar
  4. Segur que l'alcalde vol fer el pont llarguet i per això celebra el 8 d'octubre.

    ResponderEliminar
  5. Encara estàn aixina amb el kiosc de la plaçeta del Tio Julio?
    Passen els mesos i no avançen res.
    Eixe kiosc pot supossar un lloc de treball per algun emprenedor del poble i ingressos per l'ajuntament i ahí el tenen tancat.
    L'alcalde i Borràs diuen que estàn acabant-lo. Un grapat de mesos fent l'obra de la plaçeta i esperen a acabar la plaçeta per començar a arreglar el kiosc. Per què no arreglar el kiosc al mateix temps que estaven fent la plaçeta?

    ResponderEliminar
  6. I per que no acaben el nou reten de la policia? Tot l'any pagant lloguer i sense aprofitar-ho!
    Paga el poble! Si el politic responguera per les males gestions mes d'una vegada s'ho pensaria dos voltes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Entre lloguer del reten pa no res, idemnització al exjefe de policia, hores extres del al jefe de policia d'ara i renting dels cotxes de policia s'ens va un fum d'euros.

      Eliminar
  7. Al que li he borrat ja quatre comentaris : No insistisques, estás insinuant un possible delicte que en tot cas el fas en el jutjat.

    ResponderEliminar
  8. Es veritat que l'ajuntament te que pagar 10.000€ al exjefe de la policia? Saps per què s'ha de pagar?

    ResponderEliminar
  9. Son els sous que li corresponen perque li se va suspendre de empleo i sou mes temps que el que ha considerat el jutjat al que va recorrer la sanció que li ficaren li correspon per les faltes comeses .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No,però tranquils,com sempre les errades polítiques les pagaran els politics responsables de les seues butxaques. Mode irònic off.

      Eliminar
    2. Si tingueren responsabilitats pensarien molt be les coses antes de ferles. No es pot actuar de forma tan inconscient. Pareix que com tinc el poder faig lo que vullc i si ix mal paguem entre tots.

      Eliminar
  10. Que pareix que tinc el poder,no. És que el tenen, i van a judici i encomanen informes de 6000€ (que els advocats de l'Ajuntament no saben de lleis?) amb els diners de tots. Jo aixína també jugue a ser el més xulo del ball.

    ResponderEliminar