martes, 21 de octubre de 2014

Editorial : SENYORA CATALÁN

I no, no es una errada el ficar el cognom en castellà, és el que es mereix. Ens expliquem :

Ahir assitirem a la reunió de classe d'un alumne de cinqué de primària i dins de l'explicació del crus ix l'asignatura denominada "cultura valenciana", de la que ens diu el mestre que no sap per on agarrar-la perquè a més de no explicar-los ningú l'objecte d'ella i com donar-la, es repetixen nocions que ja es donen en altres asignatures com història o naturals, i pensarem "tira va, millor s'ho sabràn ... " .

Però la nostra sorpresa es quant ens adonem de que el mestre està llegint del temari de l'assignatura els titols del que es dona i ens ho llig en catellà ... i es que els textes han arrivat sols en castellà ... Si, ho repetim, el texte de l'assignatura cultura valenciana està en castellà : Tèla !!! .

La il.lustre senyora Catalán
I val que el col.legi es concertat i de línea en castellà però també es cert que algunes, moltes,  de les assignatures son en valencià i pensem que es "de traca" que no ho siga la que ens parla de la nostra cultura pròpia .   

I penses que es una més de les clavades de pota d'eixa senyora tan il.lustre que tenim de consellera i que es va traure també de la mànega allò de començar el curs abans amb els perjuís que ha portat per a una economía en la que pesa tant lo turístic com la nostra.

I penses que és una més d'eixes mostres de que "per a valencià jo " dels populars de cara a les properes eleccions a vore si retenen algo de vot valencianista, al igual que els atacs a la AVL pel tema de la denominació de la llengua dels valencians.

I penses que amb quines mans estem perquè esta senyora a més va sonar com a recanvi de Fabra.

I penses que mentres tant la pàtria valenciana està com un solar i els fatxes passejant-se en la processó cívica amb grans banderoles amb signes feixistes.

I penses que va començant a ser urgent el fer fora esta gent perquè que no sabem si aguantarem 7 messos més sense botar-los al coll.

I penses que més que mai es hora de votar en clau valenciana però als de veritat i no sòls als de quant venen eleccions i la cossa pinta mal. 

Això es el que pensem, i vosaltres ? .

1 comentario:

  1. Després ens els creguem ara quan ixen manifestant-se preocupats pel valencià, si és únic i independent per damunt del que diga la AVL i les Universitats. Però que més els dona,per al que l'usen després...

    ResponderEliminar