viernes, 10 de octubre de 2014

Editorial : 12 D'OCTUBRE, PER UNA ESPANYA DE TOTS I PER A TOTS

Si dimecres parlavem del dia nacional valencià, huí ho farem al voltant del de tots els espanyols que ho vullguen ser per voluntat pròpia, mai per impossició.

I és que per molt que alguns s'empenyen, Espanya no es "una" (ja enteneu a que ens referim)  i cada vegada és, per desgràcia, menys gran i en quant a lliure es opinable. Perquè Espanya es un páís, vullgen o no vullguen, compossat per altres nacions i regions, i entre elles la nostra nació valenciana. 

I no, no dic cap barabritat, tan sòls mireu la definició de nació en qualsevol diccionari, ací vos deixem dos, i creguem que la nostra terra reunix i de sobra els requissits d' oritge, cultura i llengua i a més diferent i diferenciada, i tradició i història comuns a més d'altres més, per a que sigam considerats com a tal, sòls falta tingam majoritariament eixa conciència i molts valencians, cada dia més i més, la tenim. 

I com nosaltres altres nacions dins del estat espanyol, el qual es així mateix una nació per la mateixa definició, i majoritaria i indiscutíblement huí per huí amb conciencia de ser-ho, però una nació de nacions i no de regions o comunitats sòlament.

Però és evident que molts espanyols no estan, no estem, a gust amb este "ni pa tú ni pa mí" de les autonomíes que es crearen en un moment i baix unes circunstàncies que gràcies a deu ja no es donen, i que han donat un bon fruit, però creguem que es deu de donar un pas més, i eixe pas es qué el federalisme real que tenim, son més autónoms que molts estats federals, es reflexe també jurídicamnet.

Però eixe pas sòls des del diàlec i la tolerància, mai per impossició, i així serà com seguirem tots junts, i tornarem a ser eixa gran i lliure nació que hem segut històricament.  


nación.

(Del lat. natĭo, -ōnis).

1. f. Conjunto de los habitantes de un país regido por el mismo gobierno.

2. f. Territorio de ese país.

3. f. Conjunto de personas de un mismo origen y que generalmente hablan un mismo idioma y tienen una tradición común.


Es importante tener en cuenta que la concepción cultural de una nación indica que sus integrantes tienen conciencia de que forman parte de un cuerpo ético-político distinto a otros, ya que allí se comparten, entre otros rasgos, la (etnia, lalengua, la religión, la tradición o la historia común).

5 comentarios:

  1. Bravo ¡Viva España", una, grande y sin divisiones como quieren los catalanes. Confio en que ni el PP ni el PSOE lo consientan.

    ResponderEliminar
  2. Última oportunitat per a que PSOE i PP ho permitisquen, perque encara que entre els dos passen del 50% espere que no manen junts! i si ho fan, aleshores a la pròxima si que no els vota ni el tato (com deia Rajoy), sobretot als socialistes.

    ResponderEliminar
  3. Efectivament Karl, un escandol i aixo es el que denunciem en l.editorial de dilluns.

    ResponderEliminar