lunes, 27 de octubre de 2014

Editorial : PODRÀN ?

Vegem en mitjans de comunicació una enquesta donada a coneixer en Tele 5 la nit de dissabte, el.laborada per una coneguda empresa del ram, Sigma Dos, el qual en principi li donaría certa credibilitat.

De dita enquesta es desprén que en estos moments Podemos li hauría fet ja el "sorpraso" al socialistes i sería la segón força política del país, sols per darrere dels populars.

Particularment pensem que si de veritat es votara no sería així, perquè a l'hora de la veritat eixe vot de classe mitja indecís tendix a votar als de sempre i lo de sempre, i això afavorix a populars i socialistes, i la divissió provincial electoral altre tant, a més de que en Andalucía seguixen fent-ne prou i allí Podemos no es tant fort,  pel que al final estos darrers acabaràn seguent a nivell nacional els segons més votats, encara que segur que els de Iglesias s'acostaràn i de debò. 

També pel mateix a nivell autonómic, no creguem que els lleve el segón lloc encara s'acostarà i prou. Pero bó, açò és la nostra opinió personal, voldríem saber la d'altres.

I a nivell local, qué cregueu passarà, li faràn també el sorprasso als socialistes ? .
Así si que tenim clar que no, a nivell local l'efecte podemos i més en les xicotetes ciutats es diluix, pensem, a favor de les persones, i pensem que aci dona per a un regidor pel tiró del partit en tot cas, dos sería més que sorpresa. Això si, la cosa pot estar tant renyida que es poden convertir en la clau del govern si JJ puja i es queda a un parell o tres regidors de la majoría absoluta, EU trauen regidor/s,i els socialistes es queden com estàn i per això li diuen nanai a Jordi. 

Però bé, és el que pensem i ahí vos ho deixem, demà seguirem amb altres opcios polítiques una vegada ja hem parlat també dels socialistes vallers .

20 comentarios:

  1. Podem li farà més mal a Compromís que als Socialistes i eixa fragmentació del vot de l'esquerra afavorirà al PP.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Totalmente de acuerdo .

      Eliminar
    2. Supose que parles a nivell de País. I si és així, que vols dir, que el PSOE pactarà amb el PP de la corrupció valenciana? Perque el PP només pot estar afavorit si el PSOE li dona el seu vot (govern PPSOE,demostrant que no s'equivocàvem els que diem que són el mateix) o si calla (i el PP mana en minoria). La fragmentació del vot no significa que no es pacte després, encara que a nivell de diputats provincials puga donar-ne algún més als partits majoritaris, esta vegada no crec que siga significatiu. A lo millor es pitjor per al PP que UPyD no tinga representació. I que tot el vot "apolític" del PP continue amb ells o el PSOE tampoc ho tinc clar, molta gent votarà a Podemos no per ser d'esquerres sino per ser diferent i com a càstig a la casta, que fins ara són tots els polítics.

      Eliminar
  2. Mónica Otra ja ha convidat a Podemos a anar amb ella.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Con Oltra encabezando una coalición Podemos-Compromis adiós Psoe i Puig de palmero.

      Eliminar
    2. Amb ella només? Amb Morera no? Que diuen d'això els del Bloc?

      Eliminar
  3. Y aquí en Tavernes visto lo visto y siendo personas no conocidas mas que y nunca mejor dicho en sus círculos, coincido con Enrique y con el comentario primero que sacarán uno y como mucho que no creo dos por el efecto Podemos y perjudicarán a Jordi.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En Tavernes no hi ha cercle establert (quasi cap de la primera assemblea apareix en la foto de la segona) ni tenen llista ni sabem qui podria presentar-se. A més a més Podemos ha dit que no té clar que es presente a les locals, així que tot això és parlar per no callar. Ara bé, que isca un grupet de persones amb la mateixa filosofia de Podemos i els lleve tota la tonteria als polítics que patim al poble ja estaria bé, li diuen de Sàlvame al blog d'Enrique però en realitat els Belens Estebans i Kikos matamoros són els polítics. Al poble també sobra casta i panxaagraides.

      Eliminar
  4. Jo soc u que ha botat Podemos, en la meua opinió no deurien d'anar en ningú, ells sols podem i tenen la confiança de molta gent que vol un canvi radical dins de la prodri-politica.
    Ara, al prodri-telediari, ja diu tenim el bancs mes sanejats Europa, pues be jo dic si els bancs estan tan sanejats, per que no paguen el que deuen als milers de persones que els han furtat el seus estalvis de tota la vida........,

    ResponderEliminar
  5. Es un error que acepten a Oltra en Podemos. Oltra es de la casta.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Oltra està de sócia d'un partit de la casta, però Oltra no és casta.

      Eliminar
    2. Tu si que eres casta!

      PD va pa' els dos!

      Eliminar
    3. Ja,ja,ja, li diu el mort al degollat,qui t'ha fet eixe forat?
      Si tant renegues de la casta votaràs segur Podemos,no?

      Eliminar
    4. Si oltra no es casta i els del bloc si, com es que estan junts? No deurien ni vores! No podrien estar junts! Un destrellat mes...

      Eliminar
    5. És que no es poden vore massa, i a tú que no et pillarà massa lluny deuries de saber-ho de primera mà, no cal fer-se el llonguis per negar la evidència. I per qué? dirà algun del pocs ignorants que queden. Doncs com sempre,per l'interés, es necessiten,una necessita un partit i altres necessiten una líderesa. Crec que és ben fàcil de pensar fins i tot als de fora. Més diferència hi ha ací al govern local i també van fer societat. Lo que no entenc és com a molts sectors del Bloc (i mira que no dic Compromís) desbarren i reneguen tant de Podemos i en canvi amb mateixos o superiors motius fan colla amb Equo, igual de madrilenys que els altres.

      Eliminar
    6. La unió fa la força. Em pareix be que s' ajunten (monica, equo, bloc, etc.). No he vist res de desbarrar. A mi m'agrada molt podemos. I tu al bloc no li tens massa simpatia. No se si es rencor o ideologia. Bona nit

      Eliminar
    7. Es veu que no lliges les xarxes ni escoltes el personal, per cadascún del bloc que diu algo bò de Podemos hi han vint que directament els insulten i menyspreen. Tu deus ser dels que van encara amb la Olivetti i l'aradiet.
      Potser que no siga ni rencor ni ideologia. La ideologia al Bloc des de que tenen a la Oltra i poden tocar algo de poder és prou difusa i interesada.

      Eliminar
    8. Sí, sense la Oltra últimament estàven prenent el camí deixat per UV. Ara s'enfaden dient que Podemos ocupa el seu espai i els furtarà troç de la tortà. Però, en qué quedem? Podemos no és ultramarxista i el Bloc s'havia fet de centre? Le mateixes bandaes que el PP i el PSOE que d'estar enfrontats van passar a ser els dos de centre. Com Marx (però esta vegada el Grouxo), tinc uns principis, si no t'agraden en tinc uns altres.

      Eliminar
  6. A Tavernes el PP es vora afavorit si no es presenta Manolo Vidal perquè si torna a anar de cap de llista no trauen ni pa pipes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No els dones consell que no els volem vore en prou de temps. Almenys fins que s'exaurisca el deute que ens van deixar. Ni com oposició!

      Eliminar