lunes, 20 de octubre de 2014

Editorial : PER UNA BANCA PÚBLICA DE TOTS I PER A TOTS

Llegim en la premsa les dos noticies que acompanyem, la de dalt molt preocupant i que recolza la nostra postura de que fa falta una banca pública que no sòls mire el benefici i competir amb altres bancs, com vegem en la segona noticia, i deixe de costat la llavor social que qualsevol estat que es diga social de dret com el nostre deu mimar.

I tot açò va començar amb els senyors Boyer primer i Aznar després desmantelant i/o venent tot allò que era públic i en la banca Argentaria, abans Banc Hipotecari i més abans Banc de Crédit a la Construcció, un banc públic que financiava als xicotets constructors-promotors i que va permetre la gran majoría de tota l'obra de Vivendes de Protecció Oficial i de Protecció Pública que tenim els espanyols, i que per mig d'ella els espanyolets de a peu accedirem a preus raonables a una vivenda digna bé per comrpa bé per lloguer, el que ara no es dona, un banc venut al BBV i per tant privatitzat i ahí es va acabar el que es donava : Diners sòls per qui en té i als demés all i aigua. 

Va seguir amb la privatització de les caixes que tots sabem massa be com ha quedat, amb el qual estes han deixat de ser l'ens públic i de caire social amb el que es crearen i estem arrivant al que estem arrivant : Poblets xicotets, els per això mateix més necessitats, abandonats per la banca que si té per a invertir en altres llocs rentables o més rentables.

I això es solventa tenint un banc/s públic/s a tots els efectes, tant el de servici al ciudatà corrent com al xicotet emprenedor o al constructor que vullga fer VPO ara que els terrenys tornen a ser competitius. I lo bó es que els tenim/em perquè tant bankia com Nova Caixa Galicia com Caixa Catalunya son o han segut del estat després el rescat amb els diners de tots.

Però, ai amigo !!! , això sería contraproducent per als interessos dels que realment manen, els amiguets dels que pareix que manen i per ahí si que no ... Si al final com dia l'altre dia un comentarista en un mitjà rés sospitos de roig com és 13TV i parlant amb un dels black tar-jetes, ens fareu fer-nos tots de Podemos.  

4 comentarios:

  1. Respuestas
    1. Le roban a los preferentistas, se gastan el dinero de todos en bragas y vino, niegan el crédito a las familias y les roban sus casas, etc etc. Y ahora dejan a los pueblos pequeños sin servicio . Y todo ello un banco que ahora es de todos y con el consentimiento del gobierno : Y luego les extrañará el crecimiento de Podemos.

      Eliminar
  2. Discrepe amb tu Enric. Un banc públic seria una reedicio de les caixes i els seus mals: mala gestio, control de riscs inexistents, financiacio a la carta per a les ocurrencies d'alguns i cap control del capital. El sector públic no está preparat per gestionar una institució financera pública principalment perque no estaría dirigirt per profesdionals i segon perque la historia ens ha demostrat quan quan els diners son de tots pero de ningú els controls desapareixen i la corrupció acaba imposant-se.
    I que no mire els beneficis Enrique? I qui dotará de diners eixe banc si no genera beneficis en el mercat majorista? Amb mes déficit? Tornem a equivocarnos.
    Lo públic no pinta res fent banca. Pero si que pot crear les condicions per flexibilizar les concessions de credit. I ahí es on entra el BCE amic Enric. Des de que dita institució ha adoptat una política monetaria expansiva la financiacio ha repuntat a Espanya i a la Ue. Possiblement haguerem fet el matéix que els nórd-americans fa cinc anys inundan el sistema de dolars, ara altre gallego ens cantaría. Hui a EEUU es presta mes que abans la crisi i amb un atur del 6%.
    La banca pública lo únic que faria es empitjorar el tema, obstaculizar la lliura competencia i aumentar el déficit públic que no ho oblidat acaben pagant sempre els mateixes.
    Gracies

    ResponderEliminar
  3. Entonces estem fotuts?siga com siga mos robaran?ells cada vegada mes i nosaltres cada vegada menys?Alguna solucio hi haura,no?

    ResponderEliminar