viernes, 17 de octubre de 2014

Editorial : COM QUEDEM ?

Ens hem assabentat estos dies passats i per paraules directes del Regidor d'Hisenda Víctor Borràs ( redeu, que setmaneta portem amb el xicon este jejejeje, tira va, mentres siga per a bó com huí ...) que el tema del col.lector pot no ser problema ja de financiació doncs s'està estudiant la financiació vía part d'un Pla provincial d' Obres Públiques supralocal, o vía préstec municipal, i una vegada ja clara l'opcio pel carrer Blasco Ibàñez donat que l'altra opció, las de passar pels polígons 12 i 13 no es factible al no haverse dessenvolupat estos urbanísticament. 

En tot cas ni una solució ni altra estàn en mans del govern local perquè la primera depen de la Diputació i la segón de l'autorització de la Consellería d'Hisenda, però el qué es clar que ahí el PP local i sobre tot el seu portaveu pot ajudar i molt pel que tots sabem i més seguent per a acabar una obra urgénment necessaria i començada per ells, o almenys en teoría.

Per tant creguem que no sería impossible en el primer supost sino per contra molt possible dita financiació perquè a més la Diputació de València té diners i acaba amb superàvit darrerament.  I en quant a la segona opció, el préstec, les arques municipals han segut degúdament sanejades estos tres darrers anys i ho permitiríen si la Consellería ho autoritza i té motius pel dit per a dir sí : De fet el tema es va comentar hem sabut en la recent vissita del Conseller senyor Moragues i de forma possitiva. 

Però per altre costat i en unes recents declaracions en premsa l'Alcalde va descartar en la pràctica la possiblitat de que el col.lector s'acabe esta legislatura encara els permisos pareix ser estàn tots jà, axacant-ho més a la manca de financiació. 

Per tant, com quedem ? És altra desavenència o manca de conexió o descoordinació entre socis ? Ón està el problema real per acabar ja el col.lector  ? .

Com dia un conegut humorista, "me lo expliquen". 

12 comentarios:

  1. La estratègia és: si em voteu (Bloc) farem el colector,si guanya el PP no el farà com no el va fer com podia. La cosa no està clara i potser ho deixen per a finals de la propera legislatura,comensar a obrar al 2018.
    I diners,hi haufà per a tot? Encara queda una altra,la piscina. Sabeu qui és el perfil de facebook "Aqua Tavernes"? Diuen que són una "empresa" i que "volen obrir-la",però no diuen qui són. Molts amics,però la gent,escèptica,el millor un que diu al mur de Aqua que quan la veja oberta amb els seus ulls ja els posarà el "me gusta".

    ResponderEliminar
  2. Pues esta ben clar Enriquito i l'explicacio la va donar l'alcalde quan va dir que si hi ha un temps de reclamacions i al·legacions despres de presentar el projecte definitiu una volta estan els permisos, i a partir d'ahi s'ha de adjudicat i acabar i hi ha un any de plaç per fer obres.... ¿a quan mon anem? ¿a any i mig, dos anys per acabar? i si queden 8 mesos de legislatura, no cal ser massa listo per a vore que no s'acabara en la legislatura que acaba d'aci 8 mesos si es que no ha acabat ja.

    I no dius res del Pp que va posar menos de la mitat dels diners per el colector? Eixos sosn els culpables de tots els mals que tenim en lo poble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El que està clar en tot cas es que si no se comença mai s'acabarà.

      Eliminar
    2. El Partit Popular va fer la mitat del colector,el govern de Jordi i Victor res,nada,nothing
      Estiges segur que ja estaría fet en un govern del Partit Popular

      Eliminar
    3. El partit popular va fer una gran cagada amb un mini colector, la mitat del que hi havia en el projecte de gros, enterrat i que no acaba en cap lloc.

      Eliminar
    4. Evident que el PP va fe un gran erro,des de la perspectiva nostra de ciutadans però també de la d'ells (que és la única que interesa als polítics) al gastar-se diners i no acabar l'obra,això fa parlar al poble més mal que bé.
      Ara bé,amb "los otros" pot passar igual o pitjor, quant tenint la meitat de la feina feta,tampoc s'acaba. Qui torne a manar si no ho acaba en 4 anys més,se li tindrà en compte,no val a tirar les culpes indefinidament al d'abans,la gent és comprensiva (per això el canvi),però no tonta. Els polítics (tots) S'encaboten en que som les dues coses.

      Eliminar
  3. La solució és que Borràs grabe un video com va fer l'alcalde i que explique com va a financiar el colector.
    Borràs està de campanya i promet molt. Va dir que el reten obriría en 2 mesos, ja ha passat 10 mesos i encara està tancat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En la última frase tens tota la raó. Si la responsable d'això havera estat altra regidora progressista (que ja no està) ja l'haveren fet al carrer. Tots acaben mal amb l'alcalde,però la culpa sempre és de tots els demés,com el que va conduint pel carril contrari i diu convençut "que bojos estan tots,vaja manera de conduir!".

      Eliminar
  4. Bon dia Enrique,

    hauries de buscar millor les fonts. En primer lloc has de saber que Borràs en petit comité reconeix que no té ni idea de com està el tema del col·lector. És normal. No és la seua delegació. Altra cosa siguen les fantasmades que diga fora del cercle de treball de l'Ajuntament.

    Per altra banda, l'Ajuntament encara no disposa de manera definitiva dels permisos per a fer el col·lector ja que el consitori va presentar una xicoteta al·legació per defecte de forma per a guanyar temps (estos permissos que ara estan a punt de vindre fa molts anys que es va darrere ells però caduquen molt prompte). Esta al·legació la resoldrà la GVA pròximament.

    El tema del finançament amb un préstec es va descartar per part de la GVA en una reunió que mantingué l'Ajuntament en la Conselleria.

    Pròximament s'executarà la zona del col·lector que afecta els permissos però encarà faltarà la fase final perquè 1'5 milions que val el col·lector en falten 800.000.

    Respecte que ho pague la Diputació... millor ni parlar...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Reflexiones sobre este comentario :

      Primera .- El que escribe conoce el tema a fondo,debe de ser familiar, amigo o muy afín a alguno de los concejales de Compromís o del mismo Alcalde.

      Segunda.- Dando esto por sentado su afirmación e que Borrás no tiene ni idea y aunque lo trata de justificar diciendo que no es su delegación es grave, porqué no será su delegación pero es Teniente de Alcalde y por lo tanto miembro de la Junta de Gobierno, es el líder de su partido y además quién tiene en teoría que ver cómo financiarla, y más además compañero de partido de la concejal de urbanismo : ¿ ésta tampoco sabe cómo está el tema? . No cabe justificación alguna de que no sepa como está este asunto, vital para la playa, salvo la ruptura total y absoluta entre lo socios de gobierno, en cuyo casa sólo cabe recoger los trastos y a casa, lo contrario es hacer el ridículo.

      Tercera.- Si el tema de la financiación mediante préstamo lo descarta la Consellería, no entiendo el porqué porque Tavernes está en un endeudamiento normal y tiene margen para más y siendo como es ésta una obra urgente y vital, otra cosa sería que les pidiese dinero a la Generalitat que no tiene ni un euro, todo esto Borrás lo debería de saber por su cargo : No cuadra que no lo sepa salvo lo último dicho en el párrafo anterior.

      Cuarto.- La Diputación si no aporta el dinero es por politiqueo puro y duro pués para otras cosas menores y no urgentes sí tiene dinero.

      Quinta .- Aún faltan permisos : No es lo que se ha afirmado últimamente en la prensa y es verdad que Jordi dijo que era cosa de financiación.

      Conclusión : Como dice Enrique en la editorial, me lo expliquen.

      Eliminar
  5. La font ? Nosaltres sols informem del que ens diuen i ara vosaltres digueu el que sabeu o opineu i entre tots donem llum al tema i traguem conclusions i de aixo es trata en Quadern.
    Per tant donant nosaltres peu i vosaltres afegint objectiu aconseguit : Que se sapiga la veritat i el fons de les cosses en el major grau possible.

    ResponderEliminar
  6. No hi ha comunicació entre els del bipartit i van a vore qui la diu mes grosa.

    ResponderEliminar