miércoles, 29 de octubre de 2014

Article d'opinió : ABOCA DE CANO, per Jaume Talens

La publicitat falsa, com el mal detergent ben anunciat, acaba per no ser utilitzat. Millor dit, la propaganda demagògica pot fer canviar de forma momentània el criteri, o bon criteri, de la gent, particularment, quan esta ben presentada i sistematitzada per les televisions. Molt més en els temps que estem vivint.  De totes maneres, com l’exemple primer, les persones intel·ligents,  i els que fan la propaganda ho són també, saben que l’opinió pública acaba  al seu corrent natural.

Farts estem en aquestos moments que les enquestes del CIS ens diguen  el que molesta actualment més a la gent: l’atur i la corrupció. Sabem que van lligats els dos conceptes ja que no hi ha una igualtat d’oportunitats al competir les empreses. Unes empreses són autèntics lobbys que dicten lleis per a tindre camp obert als seus interessos. Els diuen: liberals absoluts de l’economia. Són el que viuen de la llibertat però protegits de l’estat en totes les seus manifestacions. Una cosa com la piscina municipal a Tavernes o el Parquin del Passeig.” La màxima és jo ho faig, i si ix mal ho pagues tu”. Exemple últim el Castor. Són polítics que estan al servei dels grans, de l’oligarquia. I ara anem sabent el perquè hi ha tanta corrupció  i tenen tants diners a l’estranger. 

Com l’aigua i l’oli, la mentida pel temps, l’opinió pública tendeix a separar-la. Ho dic pel binomi que mana i pacta les lleis actuals PP-PSOE, i sens dir a a Europa, “ que sí , Espanya tenen molts imputats però pocs a la presó per culpables, i sí els que protesten  per la situació “. - No es molesten en dir-me la dreta local que no sé els temes d’Andalusia, m’he llegit el Cortijo Andaluz.  Però no em val “y tu más” si no que fem,  i ja.

Continue amb les paraules de Garrigues Walker quan recorda que la gent que ha votat Podemos “poden ser de tot menys incults”. Parlava amb un policia Nacional i es troben malament, el diumenge amb un inspector d’Hisenda que li manen que estiga quiet, en fi, que estes persones tornaran a votar amb ideologia, per supost, però ara impossible, en el que saben i necessiten. Seria importunar certs partits si repetira les seues paraules.

En estes situacions, ix un producte ben presentat el de Podemos per a tot l’estat espanyol amb uns televisió generalista que li dona el màxim suport. Una oratòria bassada amb Dantón, claretat i execució, i un anàlisi social per a la crítica gramcià que ha portat a un grup molt intel·ligent i ben preparart de la Complutense de Madrid a estar al cap per a molts ciutadans que segueixen la política o tenen necessitat de canvis socials a donar-los suport. Amb una base social de la majoria del 15 M.

En estos moments finals d’octubre, més simbòlic, a Podemos  es troben pensatius i assustats, ja que saben que per a la tasca de governar  no cal un gran lider, que també, si no molts grans líders que acompanyen . Ells han escollit la presa del govern, per ser més fàcil. Recorden la UCD. I com aquest partit pensen que és més fàcil constituir l’organigrama des del poder central que des de les municipals. Per por als corruptes que els puguen eixir, o bé els rebotats d’altres partits, com el cas de Burgos, que poden afectar molt a una campanya abans de les generals.  Es comenta que volen ser com els Intocables d’Elliot  Ness, amb lleis i ordre per poder-ho aconseguir.

Que estiguen tranquils els conservadors i els socialdemòcrates que han creat legislativament el sistema actual, al final tot tornarà al seu punt, i es podrà votar per ideologies. Però ja amb unes lleis garantistes respecte a la igualtat  i contra la corrupció que, evidentment, qui la faça la pague.

Nosaltres els valencians sense televisió,- quina vista tenia el PP al carregar-se-la per a no poder debatre amb una gent del territori – estem fora del sistema tertulià. Amb llengua pròpia amb moltes experiències que compartir amb la ciutadania, ens toca , com sempre, actuar de segons, quan els casos més espectaculars es donen a la nostra comunitat. I hem de contar-les, els que portem anys patint-les i denunciant-les,  a les corts valencianes. Fins ens han expulsat uns diputada, i acaben d’insultar un diputat valencià per fer vore amb un tros de pa que ens queda del pressupostos de l’estat per a València. I gràcies al treball, gràcies anar de baix cap amunt, podrem aguantar anys i anys amb la nostra ideologia, sense mitjans de comunicació , i amb els politics més valorats. Som de la terra, quasi res.

                                Jaume Talens, octubre.


17 comentarios:

  1. Normal la poreta que té Jaume a Podemos.
    La gent vol canvi i la clau pel canvi no son els partits rancis de tota la vida com PP, PSOE, EU o Compromís. La clau del canvi és Podemos i el canvi que necesitem es fà desde dalt, desde el govern central i no desde els pobles.

    ResponderEliminar
  2. Nota : No es van a publicar qualificatius sobre la persona del articuliste, sols sobre el fons del artícul, aixi que no pergau el temps que ja haveu començat matinet amb el tir a Jaume i no es va a consentir, ni d.ell ni de qualsevol altre que aci vullga aportar alguna col.laboracio.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Colló,Enrique,només per dir que es un tostó? Tú l'has llegit sencer?

      Eliminar
    2. Jaume, acabes el discurset dient que nosaltres som de la Terra, tot orgullós. Els que possiblement votem Podemos, deixarem de ser-ho? Ja no podrem sentir-nos orgullosos? No podem ser nacionalistes votant a Podemos com sí a EU o Iniciativa, o inclòs al PSOE? Són molt nacionalistes els vostres socis d'Equo?
      Aclariu-se abans de condicionar l'opinió sobre el vot,please.

      Eliminar
  3. Monica Oltra va a La Sexta dese molt abans que Pablo Iglesias però no ha sabut convencer a ningú. El resultat ha sigut que Podemos ha gauanyat a Compromis en les europees en Valencia.
    La quota de pantalla és important però el discurs encara és més i en això Iglesias i Podemos son els millors.

    ResponderEliminar
  4. Vosaltres en Compromís teniu un "Dan el Defensor", el Baldoví ex-alcalde de Sueca un supervivent de la política, ju, ju, ju, pero aixó si també en teniu de bons, Monica Oltra, Jordi Juan, Jordi Sebastià tu mateix, be, i altres.
    Jo, t'assegure que si esta setmana hi han eleccions PODEM guanya, i un altra cosa, tu saps que la gent no es tonta com cregueu molts que esteu a hi des d'anys immemorials, Jaume, fes articles sense por, que ja eres fadrinot en aquest-os menesters.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues no,la gent no és tonta.Acabe de vindre del mercat i sentir de boca de votants reconeguts del PP de tota la vida que tindran que votar a Podemos, que encara que a eixe partit siguen marxistes (la propaganda va fent el seu camí) no en queda altra, després dels abusos de corrupció. Cada vegada tinc més clar que mana el coletas, a Madrid i a València.

      Eliminar
    2. Veus, Jaume? No patisques tant que Podemos no llevarà sols vot d'esquerres. El que has de patir és que a les segones properes elecions no continue arrapant vot de dreta,perque una vegada eliminat el PP, lo més dretà que queda és Bloc.

      Eliminar
  5. Atenció: Podemos se convierte en la primera fuerza política en intención de voto según la última encuesta del CIS.
    Per a qui pensava que Podemos no era una opció clara de govern ahí tenen el que pensa la majoria dels espanyols.
    Hi ha que canviar el sistema i això a soles es pot fer desde dalt, desde el govern central.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Acabeu de donarmeu unes quantes idees d'inversio. Un mes abans de les eleccions preveent un bon resultat de Podemos vaig a posicionarme alcista en la prima de risc espanyola, baxista en l'Ibex i l'euro.
      No hay mal que por bien no venga.

      Eliminar
    2. Gràcies a Podemos Gekko fa negoci,ja,ja,ja. Deuries fer-te alcista en ganes de treballar i baixista en medrar als amiguets polítics. El que no sé és el perqué de l'interés de treballar per lo públic amb els diners que guanyes en borsa.

      Eliminar
    3. A treballar tu pots donarme poques lliçons. En lo de medrar, mentir i enganyar tu eres com Mourinyo: el punto amo. Tens tant d'odi damunt que et nubla el cervell.
      Per cert quan entre Podemos utilizaré el bróker irlandés pa no tributar aci i pagar la meital al fisco. Per lo menos tindre el gust de que amb els meus diners no paguen a gent com tu. Segur que tu i el de la coleta ja s'inventareu algo.

      Eliminar
    4. Si,per ara el de la Coleta ja s'ha inventat baixar-se el sou europeu de 8.300 a 1.900. El teu alcalde que s'ha inventat? Afegir al sou d'alcalde el de la Mancomunitat i que el porten a tots llocs amb el cotxe de policia? Si entra Podemos en uns anys no vas a tindre ganes de brokers irlandesos ni escocesos, qui no treballarà no podrà viure del cuento.

      Eliminar
    5. Jajajaja no tens ni idea del que parles. Quan entre Podemos es quan mes diners guanyare als mercats ignorant! i pagant sols un 15% d'impostos. Ignorant!
      I el meu Alcalde el que ha fet ha sigut sanejar un Ajuntament que estava en fallida financera i damunt baixar-nos L'Ibi a tots ela mortals cosa que ningeniería Alcalde de la demicracía ha fet.
      Segurament el sembrlara poc pero m'importa un pito i mes d'un personatge com tu que ha fet de L'antijordi la.seva norma de vida.
      Vius en el teu particular Barrio Sésamo repartint carnets d'esquerres i no tens ni puta idea del mon real. Eres el Nani del blog. No has pegat un brot en ta vida i vens aci a donarme lliçons a mi.
      I t'ho torne a dir amb Podemos molts com jo guanyaran mes diners pagant menys. I tot legal. Ignorant!

      Eliminar
  6. Gran article Jaume. Eres de les poques persones que conec amb el qual es pot debatre d'ideologia i despres fernos dos cervessetes i parlar del temps.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que no t'enteres,que Jaume renega de Podemos (o millor dit,segueix el guió del Bloc) per espanyolistes (algo han de dir a qui vé a fer la competència) i no per marxistes que és del que tú pateixes. Si fores inteligent sabries que no cal ser ni fer política marxista ni comunista per lluitar contra la corrupció i Iglesias només ve a fer el que havien d'haver controlat els governs del PPSOE. Una cosa és el no intervencions el de l'estat i altra és la connivència i el saqueig de lo públic pel capital,com ha passat,no es tractava de 4 polítics corruptes sino d'un sistema polític-financer pervers.

      Eliminar
    2. Jo crec que el que no t'enteres eres tu. Dispares abans de llegir. Anim!

      Eliminar