sábado, 27 de septiembre de 2014

Nota de premsa del PP

Una nefasta gestió turística de Tavernes

El dissabte 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme 2014 amb el lema Turisme i desenvolupament comunitari. Amb aquest motiu, i a la vista que el govern municipal, presidit per Jordi Juan, no té res programat per a aquesta celebració, des del Partit Popular volem fer alguna reflexió entorn del sector turístic de Tavernes de la Valldigna.

Quan el turisme, que és un sector econòmic important i una font de prosperitat, es converteix en un problema, com desgraciadament està ocorrent ací en Tavernes, és a causa d'una mala gestió, a una incapacitat manifesta per a poder portar els ramals dels temes turístics. Eixa incapacitat impedeix poder traure els avantatges de tot tipus que el turisme és capaç de proporcionar.

Una bona gestió del turisme, absent en el govern del bipartit, ha de basar-se en l'existència d'un sistema de direcció i administració del mateix reconegut com a legítim i eficaç pels protagonistes que integren el sector del turisme: empresaris, comerciants, governants, visitants i ciutadans locals.

A la vista del que ha ocorregut al llarg del temps i el malestar generat per una gestió nefasta dels dirigents polítics encapçalats per Jordi Juan, des delPartit Popular veiem que el sistema de direcció en la gestió del turisme local no pot ser reconegut com a legítim per ningú per la seua ineficàcia manifesta.

Existeixen problemes estructurals que després de més de tres anys de legislatura segueixen sense resoldre. I que davant les peticions d'organitzacions com ACEPLAT -carregades de raó i amb tot el suport del Partit Popular- perquè se solucionen, es troben amb la resposta per part del senyor Juan de laments, excuses sense sentit, culpar a uns altres, etc. I les seues peticions sense atendre i els problemes sense resoldre.

El Partit Popular ve repetint des de fa temps que després de tres anys de legislatura no s'ha establit, encara que siga de forma provisional, una solució al greu problema de les inundacions en la platja, no solament la zona de l'Avinguda, tampoc en la zona de la Goleta. Aquest problema s'agreuja pel fet de l'abandó total dels serveis de manteniment d'equips de bombament i de la neteja, que provoca embossos en els sistemes de desaigüe. 

Aquest govern del senyor Juan ha utilitzat la demagògia en parlar de participació ciutadana. Membres dels empresaris i comerciants de la platja han assistit repetidament a les reunions de participació ciutadana i de res els ha servit. Les seues necessitats i inquietuds no han sigut ateses i els problemes segueixen ahí.

La gestió municipal del bipartit ha sigut tan funesta que s'han programat actes per la pròpia Regidora de turisme i desautoritzada a les poques hores per l'Alcalde. S'han organitzat actes per un regidor del Psoe i no han assistit els altres socis de govern, deCompromís. El mateix al contrari, aquests mateixos regidors deCompromís han organitzat alguna cosa i no han assistit els del Psoe.

L'any passat en el mes de novembre es van celebrar les Primeres Jornades de Turisme a la Valldigna, es van presentar interessants conferències i es va traure la conclusió que era imprescindible treballar conjuntament el govern municipal, el sector privat relacionat amb el turisme i la societat civil. Però des del govern valler no s'ha possat res en marxa. Precisament eixa conclusió d'eixes Jornades de Turisme està continguda en el lema del Dia Mundial del Turisme 2014, doncs el desenvolupament comunitari no es pot aconseguir sense la participació real de la comunitat local. Només amb la participació s'aconseguirà destacar el valor social, cultural, polític i econòmic del turisme.

Per a celebrar el Dia Mundial del Turisme el pròxim dia 27 l'oficina Tourist-Info de la platja romandrà tancada.

1 comentario:

  1. Molt original la manera de celebrar Carmen Canet el dia mundial del turisme tancant la touristinfo per vacances.

    ResponderEliminar