martes, 2 de septiembre de 2014

Editorial : LA FAENA BEN FETA NO PORTA DESTORB

Portem uns dies que si al.legacions, sí, que si al.legacions no, que si es poden pressentar, que si no ... i un mar de dubtes al respecte, doncs segons sents a uns o altres, abdós expossen raons al seu favor.

I ens pregunten qué pensem,. I nosaltres diguem qué si s'havera fet la faena ben feta , no estaríem en estes.

I la faena ben feta havera segut, per part d'uns, el pressentar uns pressupostos a principi d'any i si no s'haveren aprovat pel pleno, haver-los aprovat com volen fer ara però no quant ja estem arrivan al quart trimestre del any, i seguim amb un pressupost prorrogat que ha portat a, i així ho varem dir en el seu moment,  qué vaja sobrat un remanent de 1,5 milions que per llei tenim o qué ussar en amortització de préstecs, o invertir-lo bordetjant la llei per no dir botantse-la : Hi haurà de nou este any tant de remanent ? Millor en la butxaca del veïns o invertits en el poble, no?.  

I per part dels altres, la faena ben feta havera segut amb la liquidació del 2103 en la mà, haver pressentat una esmena parcial o a la totalitat a lo pressentat pel govern però en el plenari corresponent, i no tenint que anar ara amb estos dilemes jurídics : El tema de les esmenes si que no té volta de fulla, ho regix clàrament la legislació vigent.

Però bé, hi ha el qué hi ha, després de juny del 2015 ja vorem, esperem que l'electorat prenga bona nota de tot açò i de qui treballa i amb quin fí.  

12 comentarios:

  1. Que vols que el diga. Tenia els meus dubtes i com tu dius que si si i si no. Ara ho tinc ben clar després de llegir la informació del blog oficiós del Bloc. Pareix ser que la ley és clara i diafana en el tema i estaríem per tant davant una nova empastrà del PP.

    http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/09/lestat-de-la-questio-ensopegar-dues.html

    I estic ben convençut que tot el que ha esta passant no té res a vore amb quan s'han aprovat els pressupostos: Igual haveren fet aprovats en gener, que en abril que ara. El PP només busca confrontació i guerra i aixi fins el maig del 2015.
    Saps perquè? Perquè portem mes de tres anys i encara no ha acceptat ni ha volgut comprendre que no tenen l'alcaldia. I tu ho saps: actuar des del resentiment es molt mal de portar i molt mal conseller a l'hora de fer les coses.
    No hi ha més. No es calfeu el cap els dels blogs.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. no tenen l´alcaldia pero son el partit mes votat. Jordi esta governant en minoria pero no sap negociar amb l´oposició i pasa el que pasa. A mes a mes entre ells mateix existeixen unes diferencies molt grans, per no dir que estan barallats. En un govern en minoria s´ha de saber negociar i per això hi ha que presentar pressupostos en el seu moment i que puguen ser consensuats. Si mirem el que demana el PP es molt fàcil d´acceptar-ho, increments xicotets de partides per a asociacions locals i poc mes. Tan complicat d´acceptar es això? Els mals de caps que hagueren evitat, la despesa que suposa tots estos plenaris extraordinaris, la crispació i tot el demés. No pot dir el Bloc que el PP no ha vullgut acceptar negociar quan es parla de un pressupost i a la vegada següent que es reuneixen Borràs presenta altre en que, per eixemple, no esta lo de Bufante i no ho havia dit a ningú. Es queden tots de pedra, inclosos els del Bloc. Aixina es pot negociar algo si els mateixos que tenen que proposar algo no estan d´acord entre si?

      Eliminar
    2. Jo no ho veig així.
      Pregunta els dos mesos de negociacions amb el PP com va anar. El PP no negociava: volia imposar. I per això no es va arribar a cap acord. I d'eixes negociacions se n'ha parlat molt sempre "of the record".
      ¿Que el govern no volia consensuar el pressupost? És el PP qui no ha volgut mai potser perquè politicament no li interessava: donar un xec en blanc al seu rival més gran que té, a Jordi Joan, i que este diguera que era l'unic polític que havia aconseguit consensuar un pressupost amb l'oposició en tota la història de la democràcia local. Massa para la carabassa!
      I això va fer que els pressupostos s'endarreriren dos mesos, sense entrar en altres temes que serien mes imputables al regidor d'Hisenda.
      Quan a les partides i increments menuts. No ho has entes. El PP eixa proposta no la va fer mai en els dos mesos de negociacions. I ara se la trau de la mànega amb un caracter populista i demagogic. I damunt amb una errada - entenc jo- prou grossa comptable: el PP vol pagar subvencions dels diners destinats a gasto corrent obligat a fer-se. I això no potser.
      T'ho diré amb un exemple: si eres pare de familia, com si ara digueres als teus fills anem a deixar de menjar postre i comprar roba, perquè volem canviar la tele encara que funcione per una de leds.

      I quan al tema Bufante toques molta raó: El presupost estava consensuat entre Compromís-PSOE com pertoca a socis de govern, encara que si això es fa es perquè l'alcalde agarra el "bou per les banyes", perquè el regidor responsable passava del tema. I es consensua, no sense esforços i moltes reunions, perque les propostes eren totes en el mateix camí: les seues àrees de gestió delegades pujaven en assignació i totes les de Compromís baixaven.

      Superat això, i quan mai havien dit res, el mateix dia de la comissió Borras canvia algunes partides entre elles la de Bufante a més d'altres "detalls" més importants com l'execució del pressupost, sense dir res a ningú, ni als seus regidors segurament, i fa canviar l'informe de la intervenció.
      I en el moment d'entrar en Comissió informa a Compromís del canvi. I Compromís vota No en comissió, el PP es va quedar en la boca oberta, i no es presenten en plenari els pressupostos.
      I tots seguit, els dies següents, el PSOE amenaça en no aprovar els pressupostos si no s'elimina la plaça de Bufante i deixa de treballar, tot i que es un carrec assignat a l'alcaldia. L'excusa: que treballava per a Compromís quan es massa conegut que feia doble faena per al PSOE que a Compromis en l'aspecte de premsa i demés. .

      I en saber-ho Bufante demana a l'alcalde que el cese perquè no vol ser motiu de trencament del govern.

      El demés ja es història.

      Mai Compromís no ha tingut en tota la legislatura un soci fidel i amb ganes de col·laborar vertaderament en el govern. I crec que tot el mon sap perquè: massa por a la pujada hipotetica de Compromis en el 2015, encara que sembla ser també des de fa mesos, en especial des del passat maig, consigna de partit.

      Eliminar
    3. Estic d´acord en moltes coses que dius. Sobre tot en que els membres del govern no tenen entre si moltes "simpatíes". No tenen la conexió que deuría existir en un govern de coalició. Prova de lo que dic es tot el que tú contes de les actuacions i mangalatxes de Borràs. Ho fas ben explicat, pense que eixa es la veritat i, desgraciadamente per a Tavernes, les conseqüencies son, entre altres moltes, la situació actual del pressupost i tot el que es deriva del tema.

      Eliminar
    4. Ja,ja,ja, que Borràs amenaça a Bufante sense que ho sàpiga cap socialiste. Que despres no voten al plenari tots els socialistes en conjunt? Igual que sembla que es consigna del PSOE no facilitar mes el camí preelectoral al Bloc tambe sabem que una de les primeres estratègies dels nacionalistes es la propaganda partidista allà on manen, dona risa aixo del nombre d'articles del PSOE que doblen als del Bloc. Massa condescendents que han estat amb el blog amb este tema del gabinet de premsa i molts altres,Festivern,paelles,dies festius locals,festes a la platja...

      Eliminar
    5. Jo no he dit això ni menys que Borràs amenaça a Bufante.

      Jo he dit que dijous pel matí, dia en que estava convocada la comissió d'Hisenda prèvia al ple (el dilluns següent) on es tractaven els pressupostos, el regidor Borràs va canviar partides del pressupost consensuat amb Compromís (entre eixos canvis, va eliminar la partida que consignava els diners de la plaça de Bufante) sense dir res a ningú ni presumptament els seus propis regidors que també posaren cara de sorpresa o són bons actors.
      I com que l'informe d'Intervenció sobre el pressupost que es presentava eixa vesprada en Comissió ja estava redactat, Borras va "ordenar" que Intervenció en redactarà un de nou segons les dades noves de les partides del pressupost.
      També ho he dit que va canviar algunes bases d'execució del pressupost, i eixes bases d'execució eren més importants inclus que la modificació de partides per afectar directament a responsabilitats que tenia l'alcaldia i que s'assumia Borràs.

      I deus ser foraster: paelles i festes a la platja està dins de festes o turisme que són delegacions del PSOE igual que els dies festius locals.

      Eliminar
    6. Efectivamente, este asunto de las diferencias entre el Bloc y el Psoe son las que han llevado la situación al estado actual de insostenibilidad. El hecho de que Borrás presentara en comisión, por sorpresa incluso para los del Bloc, un presupuesto hecho a su manera y sin conocimiento del Bloc i provocar el voto en contra del propio Bloc es muy ilustrativo de las grandes diferencias entre ellos. Esas diferencias son cada vez mayores y se han dado en muchos campos: playa, organización de eventos por unos y no asistencia de los otros, temas de turismo que cada uno ha ido por su lado etc.
      Los matrimonios de conveniencia siempre acaban mal.

      Eliminar
    7. Tots els matrimonis són de conveniència, no ho oblides: el de ton pare i ta mare, el de ma mare i mon pare, tots es casen per alguna conveniència. Com per conveniència es fan pactes polítics i coalicions.

      I si el respecte i el carinyo es mutu, els matrimonis siguen de la classe que siguen (civils, politics...) duren i duren. Si hi ha algú que traiciona a l'altre ve el que tu dius: acaben mal. I per ara en este matrimoni només hi ha una part que no s'ha portat massa bé amb l'altra.

      Eliminar
    8. Si?
      Quina es la part que no s'han portátil be?
      Hi ha una de les parts del inicial tripartit que ja ha sofert una separació (no amistosa) i ara noves infidelitats. Algo haurà fet mal en eixos matrimonis, perque tot mala sort no pot ser.

      Eliminar
  2. Tornarà Manolo als jutjats???
    Seria de traca que l'abogat/asesor tornarà a perdre un pleit altra vegada.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pero,sobre perdre,li costa de la butxaca?
      Doncs no patirà massa eixe home.

      Eliminar
  3. Doncs després de llegir el que posa La Cotorra el perdrà.
    I en tots els temes judicials que hi hagut en la legislatura, totes les informacions judicials que allí s'han publicat s'han complit i eren correctes.

    ResponderEliminar