jueves, 25 de septiembre de 2014

Editorial : I EN LA GOLETA QUÉ ?

Estem llegint estos dies i al voltant de la polérmica sorgida per la nota de premsa de ACEPLAT diverses postures, que van des dels que culpen a esta associació de politizar a favor de cert partit disculpant al govern en basse al col.lector no acabat, mentres que altres i entre ells la dita nota apunten a bruticia en els embornals per manca de manteniment i a la fallida de les bombes d'evacuació com a causa complementaria i que de solventar-se no agreujaría el problema de per sí existent. 


I un comentariste preguntava que en La Goleta, on en teoría el clavegueram està ascabat, de fet no fa massa s'obrí tot el carrer Alzira per amillorar-lo, preguntava que allí que no hi ha eixe problema de col.lector a que axaquem la causa de les inundacions. 

I atenent a la seua petició publiquem, a la dreta i de nou una foto de la zona de la nit de les darreres plogudes i la expliquem : Tota eixa bruticia estava dins del embornal existent en l'encreuament entre el Passeig dels Tarongers i dit carrer Alzira, la qual funció es evacuar les aigües pluvials de la zona i quant traga bé podem di perquè vivim i treballem allí, la plaça es buida als pocs minuts d'omplir-se. 

I afegim qué nosaltres mateix hem tingut que fer el mateix que ha tingut que fer esta vegada el veí i comerciant de la zona qué ens ha passat la foto i qué és agafar un pal o similar a cada vegada que plou un poc seriòssament,  alçar la rexa i traure tota la bruticia de dins del embornal perquè este no tragava i l'aigua ens arrivava als nostres locals. Una vegada net este, l'aigua comença de seguida a baixar perquè té una gran capacitat de evacuació. I com este en concret tots els de la redona que comunica el carrer amb el passeig nomenats i que de estar nets evacuen l'aigua de seguida cap al llac.   
Però bé, nosaltres deixem les imatges i l'experiència que hem viscut, vostes jutjen. 

Tant a la dreta d'on està el cotxe roig, com a la dreta de l'imatge i just al final de la zona peatonal del passeig , com en el cantó d'esta vorera hi han embornals que traguen bé quant estan nets i evaqüen l'aigua de seguida al llac, que està a uns pocs metres i a més baix nivell. Altre problema afegit i que hem denunciat i no ens han fet mai cas és quant hi han a més cotxes aparcats damunt dels embornals, el qual s'evitaría amb algo tan fàcil com bolardos.

Nota : Hem rebut este matí estes imatges al respecte de l'editorial, gràcies per la col.laboració.



5 comentarios:

  1. Si volem carrers nets tindrem que agarrar la granera per netejar els carrers com fa 50 anys perqué este ajuntament ho te tot abandonat.

    ResponderEliminar
  2. Queda ben clar part de la culpa de les inundacions és de la falta de neteja, manteniment i previssió drl govern de Jordi Juan

    ResponderEliminar
  3. A qui li toca netejar els dessaïgues del carrer a l'ajuntament o a l'empresa que te contractada l'ajuntament de FCC?.
    No serà falta de inspeccions, per vore si l'empresa fa el que te fer o estan ventant-se amb un ventall.

    ResponderEliminar
  4. A banda de lo de la neteja dels embornals, tenim un testimoni de un veí que ens
    comunica que el aigua per el únics punts que sen pot anar es per el clavegueram de aigües fecals, perquè quant asfaltaren el carrer Carcaixent, Alberic, Baladrera, Alzira,
    taparen el conducte que connectava les aigües pluvials al llac, deixant-lo amb un punt sego. Preguntant als operaris el veí per la raó del fet, li respongueren que quant es
    muntarà el col•lector ja ens enllacarien i connectarien a d’ell.
    Eixa es la raó per la que no mes se’n pot anar el aigua no mes que per el clavegueram de les aigües fecals, possiblement per això ens inundem, per tota arrel de la platja si se va fer tot igual.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Eixe col.lector tindrà història. Tant bò que és Jordi Juan i tanta capacitat de gestió que té, que passara en el col.lector? Ja van 3 anys

      Eliminar