miércoles, 10 de septiembre de 2014

Editorial : TORNA I VOLTA I L'AIGUA A LA VALL

I és que una vegada més i no sé quantes portem, estem vegent un  "toma y daca" en papers entre govern i PP, en este cas sobre la neteja del riu Vaca.

Així, fa uns dies el Partit Popular de Tavernes denunciava la falta de netetja de dit riu al pas per la nostra ciutat del que culpava al govern del senyor Juan com ells diuen.

A les poques hore un blog local afí al govern , qué ve a ser com si parlara éste com tots sabem, els responía amb el tema de la no assignació de fons per part del govern popular central per a laminar dit riu i evitar així possibles inundacions.

I en altre altre article denuncia este mateix blog qué el govern local està fent faena que no li correspon en este tema doncs li correspón a la CH del Xúquer, cassualment també governada pel PP. 

Total, que entre uns i altres, o uns més que altres, com preferiu, el cau del riu sense netetjar i com vinga una ploguda forta ... aigua a La Vall i a nadar patos. 

Anem prenent nota. 

15 comentarios:

  1. Afirmes molt alegrement això del cau del riu sense netejar, no has vist fotos ni passejat a vora riu ultimament, veritat?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho denuncia i per tant ho diu qui afirma que no ho ha fet qui li correspon que es la CHJ i que per aixo l.ajuntament está fent el que pot i fer el que pot entenem que no es fer tot el que es deuria de fer .

      Eliminar
    2. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

      Eliminar
  2. El Levante publica hui:

    La Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ) tiene la obligación de mantener los cauces limpios, especialmente en otoño, para garantizar que cumplan su función ante lluvias intensas y así prevenir posibles inundaciones. Este organismo, dependiente del Ministerio de Medio Ambiente, no solo no lleva a cabo esa labor en decenas de ríos y barrancos, lo que le vale muchos reproches por parte de alcaldes, sino que, además, cobra a los organismos públicos que quieran ejecutar esa limpieza. La tasa es por los informes que permiten autorizar la ocupación de ese espacio de dominio público hidráulico.

    Eso mismo ha ocurrido Tavernes de la Valldigna, que está llevando a cabo labores para despejar de desperdicios y de vegetación invasora algunos cursos de agua ante la posibilidad de que se produzcan fuertes lluvias en los próximos meses de otoño.

    Según señalaron ayer responsables municipales, la tasa no supone una gran cantidad, apenas 64 euros, pero el concejal de Infraestructuras Agrarias, Josep Llàcer, sí expresó su perplejidad ante esta situación, que se resume en que el organismo obligado a realizar esos trabajos no solo elude su responsabilidad, sino que, encima, cobra a quien se brinda a realizarlos con el loable objetivo de evitar desbordamientos e inundaciones.

    El diari té ben clar qui té l'obligació de netejar i no ho fa. I no diu el diari que és l'Ajuntament sino la Confederació. L'unic que no ho té gens clar és el PP, Manolo Vidal i Mario Enguix.

    Enrique pareix ser que tampoc ho té massa clar per les coses que diu.
    I qui fa el que pot (l'Ajuntament) no està obligat a més i més encara quan no li correspon.
    Tot el demes és donar-li color al drap.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fer el que pot i com ja hem dit entenem que no es fer tot el que correspondía fer i per tant la netetja que s.esta fent entenem no es la que caldria correctament i per tant el riu está sense netetjar o si voleu precissem que no está lo net que deuria de estar perque l.ajuntament no té els mitjans que si que te a qui li correspon netetjar que es la CHJ per a fer-ho : Millor aixi?

      Eliminar
    2. NO. L'Ajuntament no té cap obligació i fa el que pot i com pot.
      Fer la neteja correctament correspon a la CHJ i l'Ajuntament com diu Llacer ha fet la part que ha pogut amb els mitjans que té.

      Eliminar
    3. Fer el que pot i com ja hem dit entenem que no es fer tot el que correspondía fer i per tant la netetja que s.esta fent entenem no es la que caldria correctament i per tant el riu está sense netetjar

      Hola Enrique. D'acord en eixa part de la frase. No hi ha neteja feta correctament, pero "fer el que correspondria fer" no es tasca municipal sino de la CHJ. L'Ajuntament arriba on arriba perquè no té ni mitjans ni personal com si que en te la CHJ i de sobra la Diputació. Gràcies a la neteja que fa.
      Ací passa al reves del món: en comptes de reconéixer que s'intenta fer una faena que no li pertoca, i això és d'agrair, se li critica a l'Ajuntament i no a l'amo, la CHJ, a la que ningú encara li ha dit res.

      I com tu dius: Tota esta tempesta en un got d'aigua per unes declaracions del PP fora de lloc quan s'havia de dirigir al seu partit i a la CHJ no existiria si el govern de Rajoy i el PP feren el que toca: assignar 36 milions per al riu Vaca.
      A Manolo Vidal li hauria de caure la cara de vergonya vindre a parlar del riu i que si esta així o axa quan el seu partit te la culpa.

      Eliminar
    4. Millor? Agafa't un manual de redacció...

      Eliminar
  3. El més important és que es neteje el riu i els colectors i, per culpa de la denuncia del PP i la tormenta de diumenge, el govern s'ha posat a netejar el riu i els colectors.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fals.
      La part del riu que s'ha fet i el Vadell està molt d'abans de la tronada que dius.
      I els col·lectors porten revisant-los i netejant-los al llarg de l'estiu també per aprofitar la campanya contra panderoles que s'ha fet.

      Eliminar
  4. Enrique no diu si no que reflexa el que diuen uns i altres que no es el mateix.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sense criteri propi. Ni carn ni peix.

      Eliminar
    2. Sense criteri propi ? Si que en tinc i el dic ben clar : uns per altres cassa per agranar, politiqueig barat a gogo, interessos partidistes per damunt dels comuns ... en vols mes ?
      I no mates al missatger, millor opina com els demes, que es de lo que es tracta amb estes editorials.

      Eliminar
  5. P.D. A tots :
    La Cotorra : " L.ajuntament a netetjat part " ... i despres alega xq sols part i entre altres per manca de la maquinaria de la CJH.
    Per tant el riu no está net, esta la part d.ell que s.ha pogut fer pels mitjans municipals.
    I no ho diguem nosaltres , ho diu el senyor Llacer .

    ResponderEliminar
  6. Ganes que tens de clavar-te en camisa d'onze vares quan es un tema que tu no has tocat i per tant ni fu ni fa.

    ResponderEliminar