lunes, 8 de septiembre de 2014

Nota de Premsa del PARTIT POPULAR

FALTA DE PREVISIÓ DEL GOVERN DEL SR. JORDI JUAN I SOL·LICITUD DEL PARTIT POPULAR D'AJUDES I REDUCCIONS D'IMPOSTOS ALS AGRICULTORS DE TAVERNES.


El partit Popular vol denunciar una vegada més l'abandó continu que ve patint la nostra agricultura i els nostres agricultors.


Estem ja en el mes de setembre i enguany, encara que ha plogut molt poc, pot ocórrer el que succeeix molts anys per aquestes dates, la temuda gota freda amb les pluges torrencials a les quals ens té acostumats.


La situació en la qual es troben els llits del nostre riu i les nostres sèquies són com a mínim preocupants. No s'han netejat de la vegetació que els envaeix i les canyes i les herbes que creixen  seran un obstacle important perquè puga discórrer l'aigua lliurement en cas de pluges abundants.


Les últimes notícies del govern del senyor Juan és que la situació està controlada i que davant el risc de gota freda, no hi haurà problema per a donar cabuda a tota la quantitat d'aigua que caiga. Açò deien algunes publicacions periodístiques en les quals afirmaven que el riu s'havia netejat i que si vènia un devessall d'aigua i com a conseqüència inundacions era perquè Simat i Benifairo no havien netejat la capçalera del riu.


Aquesta setmana passada Manolo Vidal i Mario Enguix, portaveu i regidor del Partit Popular de Tavernes respectivament, com ja era habitual en les legislatures en les quals governava el PP, van estar valorant la situació in situ, i van comprovar personalment que no és cert que el llit del riu estiga net. Hi ha zones en les quals el llit està envaït per vegetació espessa que en el cas d'una avinguda important d'aigua farà que el riu es desborde amb el consegüent problema per als camps del nostre terme. A més, les sèquies i desguassos, tampoc estan nets, com la sèquia dels Fontetes que és on van a parar les aigües que vénen des del Mur, que quan les pluges son fortes tots sabem que arreplega una quantitat molt important d'aigua.


Açò és solament una gota del got del despropòsit que aquest govern realitza des del principi de la legislatura a nostra ja maltractada agricultura. Robatoris continus en camps en plena campanya de recollida de la taronja, instal·lacions de degoteig i motors de reg destrossats i tot açò per negar-se a destinar els recursos necessaris de vigilància i amb una guarderia rural pràcticament inexistent. Uns camins deteriorats que només seran reparats amb les subvencions que rebrem de la Diputació de València. 


I si ocorren els desbordaments ja serà tard per a actuar i començaran a culpar a qualsevol altra administració, tal com ja vam veure que va ocórrer en comunicats del mes d'agost en els quals davant la mortandad de peixos en els Ullals Gran i de les Penyetes, van estar prop de quinze dies descomponent-se els peixos morts sense que s'ordenara per part del govern local del senyor Juan que s'arreplegaren. Primer perquè no s'havien assabentat del que havia succeït fins que es va publicar en premsa. Després que no podien actuar perquè encara que és de titularitat municipal és un espai protegit i havien de demanar permís a Consellería. I mentrestant l'aspecte no podia ser mes dantesc i la situació més trista.


S'han contractat un nombre important de persones a través d'una subvenció del govern de Madrid – segons comentava Manolo Vidal- que estava destinada precisament a labors mediambientals, de neteja de llits i de sèquies i de condicionament de camins rurals. S'ha disposat dels recursos personals suficients per a escometre els treballs necessaris per a evitar els perills de les fortes pluges d'aquestes èpoques, però no s'ha dut a terme de forma convenient per falta de previsió i direcció adequada del govern municipal.


A tot el que s'ha dit, els nostres agricultors estan patint d'una banda la forta i persistent sequera i al mateix temps la deterioració d'una part important de la fruita per les tempestes patides aquest estiu. Per açò, des del Partit Popular de Tavernes volem informar que a més d'exigir responsabilitat als dirigents locals del govern del senyor Jordi Juan, sol·licitarem la setmana vinent mitjançant una moció, que s'exonere als agricultors de la nostra ciutat del pagament de l'IBI rústic, és a dir, de les conegudes “contribucions rústiques” i al mateix temps que se sol·licite al Govern d'Espanya la reducció dels índexs de rendiment net aplicables per a 2014 a tota l'activitat agrícola del nostre terme municipal de manera que els agricultors hagen de suportar uns impostos menors en les seues declaracions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario