miércoles, 3 de septiembre de 2014

AHIR PLENO I JUNTA DE GOVERN : Ja tenim pressupostos definitius

Curt, apenes mig hora, però amb contingut plenari en el qual s'ha rebutjat amb els vots de populars i Vercher l'aprovació definitiva dels pressupostos municipals, que s'han aprovat després en la Junta de Govern que ha convocat l'Alcaldessa en funcions senyora Canet. 

Canet alcaldessa en funcions
Així, ésta li ha donat la paraula en primer lloc al Regidor d'Hisenda senyor Borràs el qual ha argumentat jurídicament el perquè es rebutjava la possibilitat de pressentar al.legacions per part del portaveu popular, i pel que pressentava a aprovació definitiva els pressupostos aprovats en el seu dia en Junta de Govern i que havíen segut tractas i rebutjats préviament en pleno com va recordar.

Per la seua part el portaveu popular senyor Vidal ha dit qué hi havíen altres arguments jurídics a favor de que sí és podíen pressentar les dites al.legacions i no hi havía jurisprudència al ser una legislació molt recent, però que en el fons amb el rebuig del gobern el que hi havía és la negació a la possibilitat de que l'opossició puguera intervindre en els pressupostos afavorint als ciudatans i asociacions en este cas de les seus al-.legaciosn, que supossaven tan sòls un 1% del pressupost però que l'amillorava en el sentit dit .

Llum Sansaloni en nom de Bloc-Compromís va donar suport a l'aprovació definitiva i parlà de consens i de coherència, el que va rebutjar en el seu torn Karina Vercher amb l'argumentació de que amb ella no s'havía contat, contestant-li Canet que ella no repressentava a nigún grup de ciudatans, amb lo que discrepà Vercher que assenyalà que al igual que els altres 16 regidors ella repressentava al poble de Tavernes., i en quant a coherència Vercher assenyalà la incoherència de haverse apoiat en una llei que han impugnat davant tribunals per a aprovar els pressupsotos en Junta de Govern, tema sobre el que  va contestar Borràs i Canet dient que estaven complint la llei  aprofintant en allò que beneficia al poble.

Després d'un segon torn de rèpliques amb el politiqueig habitual, tancà Borràs el torn de paraula al rebutjar Canet un tercer torn d'este per alussions que li demanà Vidal, diguent Borràs que els regidors populars no havíen volgut o s'havíen oblidat de pressentar esmenes que es el que pertoca a un regidor en vers de al.legacions, i en el seu moment en Comissió d'Hisenda o abans el pleno en que es varen debatre els pressupostos inicialment, i que ara no pertocava i qué l'unic que perseguien era fer electoralisme. 

Es passà a votació amb el ressultat descrit, i es rebutjà després per part de l'alcaldía la possibilitat solicitada en basse a una serie d'articles del ROF anomenats i
per part del senyor Vidal, de tractar el tema de fons de les al.legacions, assenyalant com argument Canet que no es complía amb el que assenyala la llei de que se estiga lo a tarctar en l'ordre del dia, que es solicite en plaç de almenys 10 dies d'antelació al pleno, i que estiga informat en comissió.

Després de finalitzat l'acte i com hem dit al principi, s'ha convocat Junta de Govern la qual ha aprovat els pressupostos definitívament.






33 comentarios:

  1. Bravo,ja tenen un pleno mes,van cap al Guiness. Damunt,com diu Enrique,la majoria de temps de politiqueig i electoraliste,batalletes partidistes,vamos.
    Hagueren pogut discutir-ho al bar entre canyes i despres votar,no calia ni obrir l'Ajuntament,total es vota per Internet o i-phone.
    A com els ha eixit la hora als politics havent-ne treballat nomes 1/2?
    Que si,que era obligat per llei i patatin i patatan,sempre hi ha excusa,perque els demés tampoc eren obligats per llei i tambe s'han fet.
    Com queden encara 4 mesos de legislatura direm com aquell dels dibuixos animats:
    No se vayan, una y mas!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No tardarà massa en eixir el de l'altre dia que si el llanterner cobra o deixa de cobrar. Pareix que siga el defensor dels polítics.

      Eliminar
    2. No s'ho val la pena perdre el temps en temps amb gent que no raona.
      Agur!

      Eliminar
    3. Bon raonament, ANÒNIM de les 11:00. Una cosa és raonar i altra xarlatanejar. Defendre llanterners, mecànics,llumers,polítics o qualsevol altra professió que en 5' de "diagnosi" et cobren 100-200€ és per fer-s'ho mirar de poca vergonya, tant com els que pretenen cobrar-ho.
      Ací també hem precisat de 5 ó 6 anys de preparació a l'educació primària per dependre a escriure i no per això pretenem cobrar 100 € per 10 renglons.
      Més inteligents i menys "llestos".
      A voràs com sí perden el temps... 3...2...1...

      Eliminar
    4. Si tu com dius vas necessitar de 5 o 6 anys de preparació per a poder entrar a primària... que vols que et diga!
      Quan sàpigues quin botó cal pitjar, cobraràs 100 euros.

      I de xafarders sense arguments...

      Eliminar
    5. Alguns hem tardat els 5-6 anys de primaria per dependre a escriure mitjanament correcta la nostra llengua. Altres xafarders deuen haver acabat la primaria,secundària i tal vegada amb títols universitaris i encara no han depres a llegir-la correctament.
      Cobrare 100€ quan me'ls guanye, no quant diga que se apretar un botó davant la ignorància de la gent. Si aixo et sembla poc argument...
      Els que no volien perdre el temps sempre perdent-lo dient bovades.

      Eliminar
    6. El que s'ha dit: quan sàpigues quin botó cal pitjar, cobraràs 100 euros.
      Quan sàpigues quin botó cal pitjar i quin sentit metafòric es donen a les paraules.

      Eliminar
    7. El que s'ha dit: 100 € en 5' és una estafa,sàpigues petjar un botó o mil. El meu objectiu tampoc és cobrar els 100€, sembla que el d'altres sí, i després van de progres!

      Eliminar
  2. L'alcalde te uns bons jornals i cobra igual encara que bo vaja als plenos.
    No vol votar en contra de aumentar ajudes a asociacions locals i ha deixay que siga Carmen Canet i Borràs els que voten en contra i queden mal.

    ResponderEliminar
  3. Es indignat el que diu l'anonim de les 9:49 i demostra la mala bava, mala fel i ganes de mentir i enganyar als lectors del PP i els seua acòlits. No veiem a cap partit de l'esquerra amb aquesta falta d'etica i de manipulació.

    L'alcalde va informar molt abans que el dia 18 d'agost prenia les vacances fins el dia 5 de setembre, i va firmar el decret d'alcaldessa delegada en Carmen Canet, molt abans del dia 18.
    El dia 18, primer dia de vacances de l'alcaldia i amb l'alcalde de viatge a l'estranger, el PP presenta les al·legacions.

    I presenta el mateix o quasi el mateix text que va llegir en el plenari del dia 15 de juliol, han tingut un mes per presentar un text que ja tenien preparat i es el va llegir Manolo Vidal en el ple de juliol, però esperen esperen i esperen i el presenten el dia 18 quan l'alcalde esta ja de vacances. Tot perfectament planificat.

    Han fet exactament el mateix que van fer l'any passat: presentar papers i exigir plenaris extraordinaris, perquè les al·legacions impliquen eixe plenari, en plenes vacances.
    Una maniobra feta a posta per dificultar, per molestar, per entorpir i vore si li foten les vacances a l'alcalde o a qui siga si pensava agafar-les en agost.

    I ara que isca un il·luminat dient el que diu i damunt mentint perquè NO ES VA VOTAR EN CONTRA D'AUGMENTAR AJUDES a ningú. Eixes al·legacions no es van admitir, no es podien presentar i per tant ni es van debatre ni es van votar.

    Eres un mentiros compulsiu.
    I una altra mentira: que siga Carmen Canet i Borras qui voten en contra? I Pilar Altur? i els quatre regidors presents de Compromís? O es que nomes van votar en eixe ple Canet i Borras?

    Com de costum els acòlits del PP ens volen fer creure que un burro vola a base de mentir i enganyar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Només una questió.
      El dia 18 quan es varen presentar les alegacions, estaven dins del plaç legal?

      Gràcies.

      Eliminar
    2. El PP va esperar a que no estigués l'alcalde per presentar unes al·legacions.
      El Bloc va esperar a que dimitira un regidor del PP i abans d'entrar el substitut convoca un plenari extraordinari.
      Empatats a ètica política.
      Després diuen que no tots els polítics són iguals i s'extranyen del desapego de la gent a la política.

      Eliminar
    3. 2-1.
      Estàs perdent facultats o no lliges bé? Això ja ho varen fer l'any passat, en el famós plenari exigit pel PP i que el TSJ va dir que no era legal. I està escrit dalt.

      Eliminar
  4. Per què no han fet el pleno dilluns que ve i haguera estat l'alcalde?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Dóna-li el pleno de glòria a la primer tinent alcalde.

      Eliminar
    2. Per que no han fet tots els plenos extraordinaris al seguent ordinari i estaríem igual i amb els diners a l'Ajuntament en compte de en les butxaques dels politics?
      Per que es diu que els politics que no tenen dedicació no cobren i hi ha que en 4-5 comissions de 10' guanyaven 1.000€/mes? Creuen que som "Candidos" ? Despres diuen de Xavi López i Iniciativa. Bueno, de Iniciativa com els pertocava, no deien res, ho diuen ara de Podemos.

      Eliminar
    3. Perquè no son tontos i aixina cobren més. Tu ho haveres fet tot seguit, ja veus haveres fet el badoc.

      De tota manera, sembles un poc ignorant. Encara que haveren fet els dos plenos seguits, serien dos convocatories diferents i cobrarien dos voltes.

      Eliminar
    4. Es molt fort el que estic llegint ací i en altres blocs dels justificants legals que ahir també es dirien en el pleno i que son la causa de perquè no s'han debatut les al·legacions.
      Este senyor portaveu del PP si tinguera un poc de dignitat i estima personal després del palo que li estan pegant sempre amb temes de judicis, tindria que ser un poc mes cauto i vore mes les coses abans de fer les empastraes que fa.

      Eliminar
    5. Al que uns diuen badoc altres en diuen integritat. Mentres no canviem eixa mentalitat no estarem preparats per a que mane Podemos.

      Eliminar
    6. Quedes perdonat.

      Eliminar
    7. I a tu les bajanades que dius qui te les perdona?

      Eliminar
    8. Tu, que vas a les processons i eres mes bona persona. Veritats que ofenen -> Bajanades. Igual fa el PP amb Podemos, agafes bon model.

      Eliminar
  5. Ara tindrà la culpa el PP de que Carmen Canet convoque un pleno quan l'alcalde està de vacances.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ara resultara que les al·legacions que obliguen a fer el pleno les va presentar Rita la Cantaora.

      Eliminar
  6. Quants plenos extraordinaris porten fets este any? I quants ordinaris?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho pots vore en la web de l'ajuntament. Alli estan tots.

      Eliminar
  7. Hi ha que vore quina manera de canviar els sentit de la noticia.
    Quina manera de tirar balons fora i desviar el tema: la ineptitud d'un portaveu que presenta al·legacions que no pot presentar.
    Parlem que es un plenari extraordinari que obliga a fer un senyor que es llicenciat en Dret, damunt assessor de la Diputació i exalcalde i presenta unes al·legacions que no pot presentar perque legalment no esta legitimat.
    Això és mes greu i ningu ho diu: la ineptitud d'alguns polítics que ens han governat i que segueixen demostrant que no serveixen despres d'arruinar l'Ajuntament ara ens volen sseguir dessucant amb plenaris extraordinaris.
    Com ara no manen i no cobren obliguen a convocar plens extraordinaris. ¿No serà per això?

    ResponderEliminar
  8. De tot el procés de les alegacions i del plenari d'ahir es deduix: ni tenen vergonya ni la coneixen. Són uns acabacases, bueno en este cas uns acabapepés.
    Ja va fer bé Salva Ferrando en dimitir nomes va poder i després de conéixer el percal de partit que hi ha.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Eixe si que va ser el listo de la classe.
      Quan en el pleno extraordinari d'agost de l'any passat Manolo li va dir que fera de portaveu perque no estava l'alcalde, Ferrando ho va tindre clar.
      Al cap de poc mesos i a la mínima que va tindre, dimissió i a casa.
      Que listo vas ser Salva Ferrando.
      Ja veus, continuen fent les empastrades com sempre, no s'han ensenyat.

      Eliminar
  9. Tota la rao. Manolo (portaveu PP, abogat, asesor, exalcalde) no s'entera i continua afonant al PP.
    Deixeu-lo que continue. Deixeu-lo.

    ResponderEliminar