viernes, 12 de septiembre de 2014

Editorial : MÉS SOBRE AL.LEGACIONS

Seguint amb este tema tan manit, huí volem centrar-nos en dos ens, uno social i altre socio-cultural com son Càrites i la SIUM, i si parlem d'ells i sòls d'els és perquè son les que coneguem per motius personals.

I anem a parlar d'elles apoiant per això que diguem qué coneguem les seues  en primera persona i sense que això vullga dir que deixem d'apoiar les altres, la proposta popular de aumentar les seues subvencions, però diferenciant : Mentres per a la SIUM apoiem una pujada que siga la basse per a a partir de ahí anar actualitzant-la anualment, en quant a Càrites i com defenguerem ja en altra editorial, apoiem una pujada igual que per a altres entitats socilas i per a no crear discriminacions, i una aportació municipal extraordinaria i puntual per a este any i en base a les necessitats puntuals que tots coneguem.

I ara anem a entrar en perquè un ens públic i amb els impostos de tots deu de sufragar a un ens privat. I també diftinguirem entre un ens i l'altre.

Així, en el cas de Càrites perquè està cobrint aquelles necessitats socials que deuría de cobrir l' administració : Si ésta atenguera realment estes, si forem realment un estat social de dret com diu la constitució, no faría falta Càrites ni niguna ONG almenys en l'ámbit nacional. 
I sí, sabem qué això és cossa de les administracions superiors, però també és cert com bé va dir el Regidor de Benestar Social senyor Borràs en un plenari, qué quant estes administracions no complixen son les més properes al ciudatà, les locals, les que deuen de suplir-ho i després traure compters amb qui corresponga i quant corresponga, però, afegim, qué els ciudatans, en este cas els vallers, siguen atessos. 

I en quant a la SIUM perquè esta dona un servici qué en principi pot pareixer sòls educatiu, festiu i cultural però qué també es social perquè si l'administració no cobrira déficits, les aportacions per als alumnes per a cobrir dits costos d' eixa educació musical seríen inasumibles per a la gran majoria de ciudatans, amb el que sòls podríen estudiar música els rics, i això no es deu de consentir, com tampoc en l'educació en general. 
I una vegada justificat el perquè de la subvenció pública, tenim que dir que tampoc en este cas l'administració pública, en concret l'autonómica, està fent front a lo promés, amb el qual la SIUM està vegent-se en dificultats económiques i seriosses, doncs estem parlant de varis decenes de milers d'euros de deute de la Consellería.

Per tot açò des d'estes línees volem demanar al govern i opossició sensibliat i qué s'arrive a un acord per a una millor a en lo posible de les subvencions.

Però bé, açò és el que pensem en estos dos cassos concrets, qué com diguem son els que detallem perquè coneguem, però com sempre està somés i eixe és l'objectiu de Quadern,a debat i a més vos agraïríem que ens parlareu d'altres ens de tot tipus amb dificultats també per manca o incompliments d'ajudes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario