martes, 16 de septiembre de 2014

Editorial : CARRERS ENGALANATS

Volem fer una reflexió sobre estos carrers més enllà de lo estétic i dels premis rebuts.

En esta societat en qué cadascú anem a la nostra, en que apenes coneguem al veí siquiera el del costat i si sabem d'ell és com a molt el nom i poc més, en qué molta gent viu en edificis grans i sòls es paren a xarrar amb els seus veïns en les Juntes de Propietaris i moltes vegades per a discutir, en esta socitat en que sòls coneixes gent si perteneixes a falles, clubs, treball i demés i poc més ... 

En esta societat en qué vivim en illes encara hi ha gent d'un carrer que s'ajunten, es coordinen i treballen per a gaudir d'ell encara siga una setmaneta al any, uns dies em que ixen al carrer a sopar amb els seus veïns i/o amics, en que ixen d'eixes illes i és relacionen més enlllà del dit i amb gent, els seus veïns, amb els que normalment no es relacionen.

Però es que abans d'eixa setmaneta s'ha ajuntat un grapat de hores per a perparar el engalanament, han fet hores i hores de treballs manuals i s'han unit per un fi comú, i a més any darrere any més i millor desprès d'una etapa de més sombres qué llums. 

Enhorabona als veïns d'eixos carrers per recuperar encara siga una temporadeta l'espirit de carrer dels nostres iaios. 

8 comentarios:

  1. Una tradició a fomentar per part de l'ajuntament apujant els premis i donant ajudes a tots el carrers participants que tinguen un minim nivell i no esperant a que acaben festes per donar els diners del premi i que aixi puguen fer una festeta en el carrer durant festes.
    L'any passat eren 17 carrers engalanats i este any només 10. Algo ha de fer l'ajuntament per que no es perga esta tradició.
    També tindria que dirse quins son els carrers engalanats per fomentar que la gent vaja a visitarlos.
    No entenc perque donen el premi dilluns despres de festes quan ja no queda res del carrer engalanat. Es com si els premis de les falles els donaren despres de la cremà quan ja no hi ha ni falla ni casal on gaudir del premi.
    No es pot deixar que esta tradició s'acabe i al pas que va s'acabarà si no es fa algo ja.

    ResponderEliminar
  2. Si posen diners per la tradició dels bous al carrer que posen diners per la tradició dels carrers engalanats.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja se'n posen, o es que els premis els pagues tu?

      Eliminar
  3. Tot això està molt bé i així que s'entere la regidora de festes...que es penssa que ha confeccionat les millors festes del món i no ha deixat que els seis socis de govern feren res per les festes. Que ho sapiga tot el poble que la srta. Altur deixa de costar a Compromís i quan Compromís la deixa de costat es cabreja. Ay ay srta. Altur lo seu és de jardí d'infància, mire per la gent del poble i no per el seu interés...que la compararàn amb la regidora no abscrita.

    ResponderEliminar
  4. Ahhhh i un altra coseta...la srta. Altur si que ha fet copia i pega de les festes que fría el pp.

    ResponderEliminar
  5. Però de què va la regidora de Festes?
    Dissabte té l'alcalde davant dels nassos amb el que acaba de fer el prego i se'n puja en pla "de qui com jo" a la tarima a donar els premis de les xarangues i és incapaç, ja no perquè l'alcalde siga la màxima autoritat del poble, sinó per una simple qüestio d'educació i cortesia a dir-li que puge amb ella a donar els premis.
    I això després del triatló en la platja de la regidora de Turisme, o si es com es diu pel poble, que s'haja esperat a presentar el llibre de festes i el programa el dia que l'alcalde esta en Madrid solucionant coses del poble perquè no li fera ombra.

    ResponderEliminar
  6. I t 'has deixat dir que han fet el buit a Compromis en la programacio. Era de risa vore el PP preguntar pel programa en el ple i el Bloc callant i sense saber res. La primera noticia que van tindre de la programacio va ser quan La Veu que l 'amo ha fet el llibre la va posar en la web. Simplement han tornat a fer el ridicul i tot es producte de la perdua del nord i de la falta de confiança que tenen amb ells els electors. Van de capa caiguda i ho saben. I la malicia es mala consellera.

    ResponderEliminar
  7. Els socialistes no saben ja que fer ara per acaparar protagonisme però ja han fet tard i estàn fent el ridicul.

    ResponderEliminar