martes, 29 de abril de 2014

LLEGIT HUÍ EN LA PREMSA , Sant Vicent

LA SAFOR-LAS PROVINCIAS

Tavernes estudia que Sant Vicent sea fiesta en 2015 ante el malestar de los comerciantes

El alcalde de la Vall, Jordi Juan, afirma que la decisión de eliminar la celebración la tomó el pleno y reconoce que no fue acertada 

La presión popular ha hecho reconsiderar al gobierno de Tavernes que en 2015 el día de Sant Vicent sea considerado fiesta local. La jornada de ayer fue un tanto extraña en la capital de la Valldigna. Había comercios cerrados, muchos abiertos pero con carteles en los que se indicaba que por la tarde se cerraría por ser Sant Vicent, y unos pocos abiertos a jornada completa.
El ambiente estaba enrarecido. Poca gente por Tavernes y también por la playa. Habitualmente, este día consideraba festivo local. En 2013 el gobierno municipal propuso que los dos días de fiesta de Tavernes fueran el 19 de septiembre, en las fiestas patronales, y el 18 de marzo, por el arraigo de lasfallas en la Vall.
El alcalde de Tavernes, el nacionalista Jordi Juan, explicó que el descarte de la festividad ayer «fue una decisión del pleno» y reconoció a LAS PROVINCIAS que su idea es cambiar este criterio y reconvertir en festivo el día de ayer.
No obstante, Juan recordó que se trataba de una decisión que se debía de tomar en el pleno. Estecambio se produce por la gran cantidad de críticas que se han producido estos días, especialmente del sector de la hostelería y el comercio.
Los comerciantes de la playa de Tavernes han expresado su desencanto con que San Vicente no sea festivo. Aseguran que afecta a todo el puente en unas fechas que habitualmente son buenas para la hostelería.
Decisón sin unanimidad
La decisión de eliminar el carácter festivo de Sant Vicent no estuvo exenta de polémica. De hecho, la propuesta vio la luz sin unanimidad y con la crítica de la oposición.
La concejala de fiestas, Pilar Altur, del PSPV, expresó que destinando un festivo a las fiestas patronales se daba mayor importancia a los actos y aseguraba que en 2013 había dado buen resultado fijar un festivo el viernes de las fiestas patronales.
El alcalde indicó que sólo había dos fiestas locales y que desde el gobierno se prefería potenciar lasfallas y las fiestas patronales, aunque lamentaba no poder destinar un festivo a Sant Vicent. Los ediles del Partido Popular mantenían la idea de conservar el día festivo en Sant Vicent por ser una tradición muy arraigada en Tavernes de la Valldigna.
La propuesta fue aprobada en pleno con los votos de Compromís-Bloc, PSPV y la edil Karina Vercher. El PP votó en contra y reclamó precisamente que fuera festivo el día de ayer. Esto obligaba a descartar el día de Sant Vicent como festivo local en la localidad.
A lo largo de este año se decidirán los festivos para Tavernes. Parece indiscutible que el 18 de marzo será festivo. Ahora queda por ver si la mayoría de los concejales de Tavernes apoya que el día de San Vicente sea festivo o no. Ese cambio de criterio desmerecería los argumentos que el gobierno indicó para cambiar la festividad de Sant Vicent, pero acallaría las críticas recibidas hasta el momento.
Sea como fuere, el día de ayer será recordado por el carácter enrarecido que tuvo entre los que tuvieron que ir a trabajar y quienes prefirieron tomarse el día libre para seguir con la tradición de celebrar con una comida y una merienda entre amigos el día de Sant Vicent.
I vosaltres qué penseu de tot açò ? 

7 comentarios:

  1. Si l'alcalde vol Sant Vicent i la regidora vol el dia del ball de disfresses està mal d'arreglar

    ResponderEliminar
  2. Ens sembla que tot aixo ja es sabia d'abans, cal pensar les consequencies abans d les decissions, crec que divendres de disfresses es forçar un festiu que al poble, ni fu ni fa.

    ResponderEliminar
  3. Una de les coses sense més importància del que li urgisca als ciutadans, segons quan els interese les festes, cosa que es podria donar a triar als mateixos. Els polítics queden be amb el poble, siga quina siga la decissió i deixen temps per a assumptes més importants. Això sí que seria participació ciutadana i no la que ens pretenen vendre. A la mateixa papereta es podria demanar per altres problemes locals on no calga massa formació ni informació.Una altra urna al costat de les europees i en pau, mira si és fàcil!

    ResponderEliminar
  4. Si, si, molt de parlar ara, però a tots els va vindre i els vindrà molt bé que el divendres de festes siga festa, estar el dijous per la nit de paella i de verbena hasta els 5 del matí i no preocupar-se del treball del divendres.
    Ara ningú se'n recorda lo bé que ens ho vam passar la nit de paelles sense estar mirant l'hora per anar a dormir, o si eres valent, empalmar la festa i el treball.
    En el fons som tots una colla d'hipocrites i nomes mirem els nostres interessos particulars en cada moment.
    I els comerciants de la platja per a riure: tots tornant-se locos anant als comerços de la platja el dia de Sant Vicent. De risa.
    Ara s'enrecorden de Sant Vicent i l'any 2015 quan no siga festa el divendres de festes (perquè enguany si que afecta la cosa i si sera festa divendre de festes del poble) si que s'enrecordaran de que be estaven en casa descansant de la paella i prenent forces per a la nit dels disfresses.

    Ja es prou lamentable que amb la de coses decisives i fortes que s'han pres en la legislatura només tinga repercusio tonteries com esta, si he dit tonteries perquè les festes tindrem les mateixes i els dies de treball els mateixos. A la llarga esta clar: siga quan siga hi ha dos dies de festa local i dos dies de festa tindrem, encara que es canvien i es posen a Sant Vicent, el segon dia Nadal, el dia 18 de març, el dia del Clot de la Font, Sant Llorenç o el dia del Santo Prepucio que també l'hi ha: les mateixes dies, 2, hi hauran.
    Per tant a mi se'm fot quan les posen: dos me'n toquen i el dia d'abans per la nit a passar-m'ho be.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tot aixo que dius esta molt be, pero tot depèn de si vas a les paelles, de si vas a la mar en Sant Vicent o de si eres faller. Per aixo ratifique el que deia de la urna, encara que a molts els semble ciència ficció, si ho fan altres, nosaltres tambe podríem. Siguen comerciants,hostalers o gent en vacances. Damunt, eixa decissio politica sempre es populista, no te motius econòmics ni religiosos ni per tradició. No interesen els vots? Per que cregueu que ara el Bloc ja ha fet marxa enrere de cara a l'any vinent? Deixeu que decidísca la majoria del poble i mateu dos pardals d'un tir.

      Eliminar
  5. La gent hui no parlava d'altra cosa pel carrer. Sobretot la gent major criticava que ahir no fora festa i no entenia el perquè de llevar una "festa de tota la vida"
    A vore si l'any que ve ho arreglen.

    ResponderEliminar
  6. Amb la de coses importants que hi ha que publicar i menudes bovades per omplir paper. Per exemple, perquè no es posa Las Provincias a explicar com ha quedat l'IBI i la rebaixa que estem disfrutant els veïns despres de les gestions davant cadastre?
    O perque no explica com el govern es va estalviar 1'2 milions d'euros en l'Aparcament del PP?
    Ara això seria demanar massa a un periodic de dretes i que nomes busca el desprestigi del govern.

    ResponderEliminar