viernes, 25 de abril de 2014

LLLEGIT AHIR EN LA PREMSA, Piscina coberta Oliva vent en popa a tota vèla

LA SAFOR_LAS PROVINCIAS

El área de Deportes de Oliva mejora la piscina cubierta ante la elevada afluencia de usuarios

El gobierno local realiza trabajos de mantenimiento para evitar el desgaste y pone en marcha el sistema de placas solares 

El área de Deportes de Oliva ha realizado mejoras de mantenimiento en la piscina cubierta de Oliva para garantizar su buen funcionamiento ante la elevada afluencia de usuarios que registra el recinto. El concejal de Deportes de Oliva, Blai Peiró, se congratuló del éxito de esta infraestructura que atrae a centenares de deportistas por sus buenas prestaciones.
Además, el edil dijo que la piscina continuará funcionando a «pleno rendimiento en los próximos años, ya que las «mejoras introducidas en estos últimos meses aseguran su funcionamiento». Peiró invitó atodos los vecinos a utilizar unas «instalaciones excelentes», que son un referente en la comarca.
Los trabajos realizados en estos tres últimos meses, además de los solicitados por el Ayuntamiento a la empresa que gestiona desde hace cuatro años la piscina, han supuesto una mejora significativa. Peiró relató que se han puesto, por primera vez, en funcionamiento desde hace años la totalidad (100%) de las placas solares, cuya función es calentar el agua caliente sanitaria de toda la instalación.
Desde la concejalía de Deportes, que dirige el concejal de Projecte Oliva, se quiere agradecer a losciudadanos el uso responsable de las instalaciones y las muestras de apoyo y agradecimiento por los cambios que se están introduciendo en las instalaciones de la piscina cubierta de la ciudad.
Peiró dijo que se realizara una campaña para promocionar una mayor utilización y uso de la Piscina Cubierta, recalcando y señalando las excelentes ventajas de ocio y deporte que tiene su utilización para los jóvenes y personas de mediana edad, así como los beneficios para la salud por parte de las personas mayores.
Doncs sí és possible un modèl d'explotació possitiu, anem prenent nota . 

24 comentarios:

  1. Després de llegir este article i el d'abans estic marejat i no tinc clar si una empresa sense experiencia pot gestionar una piscina. Pareix ser que a Oliva si i a Tavernes no però no se el perquè.

    ResponderEliminar
  2. Com diguem en l, editorial, desconeguem quina empresa porta lo de Oliva i per tant la seua o no experiencia, algu ens pot aportar dades al respecte ? Sols tenim clar que la nostra no en té gens ni miqueta i que dubtem i mes en uns temps tan difícils la puga siquiera obrir per la seua situació económica i aixo que no hem volgut entrar en la de la seua ara única socia, que tenim dades . I si arrivaren a obrir-la i pel mateix i donat que segur es va a necessitar un gran respaldament economic fins arranque i done fruits, es necessitaran a mes de diners molta experiencia per a ficar en marxa messures que facen que poc a poc siga atractiva i negoci viable o tindrem que anar tirant de fons publics com esta passant ara mateix en el grau de Gandia o en Carcaixent, on es costa 140.000 euros a les arques municipals el mantindre-la oberta. I la nostra concesionaria ni te els diners ni la experiencia .
    Altre debat es si aixi i tot costar-li diners al municipi interessa aixi i tot obrir-la com un servici social o esportiu mes : Nosaltres pensem que hi ha que fer numeros i si ho podem cobrir, que creguem que si, avant pero buscant qui la explote amb la experiencia suficient per a que ens coste el menys possible i Metroval no la té : Hi han sense anar mes lluny empreses del poble que si .

    ResponderEliminar
  3. Les empreses no tenen experiencia. Només hi ha que contractar a bons profesionals i això ho poden fer açi

    ResponderEliminar
  4. Com de costum, en la piscina l'Administrador llança la pedra i amagar la mà:
    Algu ens pot aportar dades? Algu ens ho pot aclarir? Algu sap si...

    Diu que Quaderns el fem entre tots, però qui se n'aprofita, perquè propostes clares i concretes no en veiem clar del responsable del blog. Ni les vorem.

    I per a més:
    "Nosaltres pensem que hi ha que fer numeros i si ho podem cobrir, que creguem que si, avant pero buscant qui la explote amb la experiencia suficient per a que ens coste el menys possible i Metroval no la té : Hi han sense anar mes lluny empreses del poble que si"

    Hi ha que fer numeros: On estan els numeros de vosté perquè despres diu "creguem que sí" pero els numeros no els diu. I si creu que si caldrà pensar en que ha fet numeros. Diga'ls. No sabe no contesta de numeros

    I diu: Hi ha empreses del poble que sí.
    Jo pense si será Juanjo Tradicions o La Factoria per exemple (no té doble sentit. Es que sóu les úniques que es dediqueu a això), o quina mes hi ha? Esperem la relació d'empreses del poble que puga portar la piscina. Segur que no ens diu cap. No n'hi ha.

    Senyor Administrador: Ha vist les quantitats d'amoritzacio previstes per a la piscina del poble? Sembla ser que no. Ha vist tots els numeros previstos en el ple de condicions econòmiques?
    Li recorde que l'empresa que la porta assumeix dins dels costos l'amortització que els 4'8 milions de la piscina, més el valor dels terrenys (que si, que si comptem a l'hora d'amortitzar), mes totes les despeses de empleats, monitors, personal administració, SS, neteja, llum, aigua, manteniment (no m'invente res. Esta tot en les "cosetes" econòmiques) més el x% (benefici industrial?) i etc. En resum, un minim de 150.000 euros a l'any i un maxim de 200.000 euros a l'any, segons torns i empleats.
    (Un incis: tinc davant meu el mateix estudi economic de la del Grau de Gandia. Si eixa que sempte està en lios i que eixe estudi preveu per a 120.000 persones sumant Gandia, Grau, gent de la Universitat i els pobles del voltant. A Tavernes 25.000 a tot estirar. Doncs bé allí també es mou en eixos parametres de costos).

    Si ens agafem la part minima 150.000 euros l'any (li ho repetisc, s'ha de comptar tot o es que es pensa que amortitzacio obra i terrenys no compta?) i posant només una mitjana de despesa de 100 euros a l'any per usuari (una exageració si una familia van quatre: 400 euros i si hi ha un bono familiar 300, i si fas cursets ens anirem al doble ) caldrien 1.500 usuaris abonats fixes. Si ens anem al maxim serien 2.000. Ni de conya hi ha a Tavernes eixa gent per anar a la piscina amb un abono a l'any de 100 euros per persona.
    La piscina del Grau de Gandia necessitava 2.500 persones abonades. Allí no era 40 anys, eren menys per tant major numero de gent.
    A Gandia, amb 120.000 persones no en confiaven més de 2.500 (que ja és una barbaritat), a Tavernes amb 25.000 potencials 1.500 persones minim. Més facil tocar la LLuna.
    Una cosa: a Xeraco solen anar sobre les 300 persones de Tavernes i entre Carcaixent i Alzira una trentena: 330 persones. Si sumem algun despistat.. va pugem, 500 persones usen la piscina. Fins a 1.500...

    No, no em diga que li envie els informes etc. que no ho fare. Massa totxos o massa arxiu en pdf, però els pot demanar als ajunaments de Tavernes i al de Gandia (algun amic tindrà que li'l podra passar) i després ja parlarem. Ah, i no recorrega al recurs fàcil de que tot m'ho he inventat.

    Però perquè no hi hagut cap empresa que haja tingut interes en un complex, perquè es un complex: piscina, spa, sales de gimnas, pistes de paddel, restaurant a tot luxe.... Està clar, no? Eixos entre 150.000 i 200.000 no hi ha ningú que ho assumesca.
    Si ho pot fer l'Ajuntament: que puge impostos!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Però tu qui eres que tens tanta informació?
      S'ha de donar per suposat que l'ajuntament ha de fer front a cert cist. No s'ha de pensar que els usuaris van a aportar-lis tots. Per això els costos no ixen.
      Tots sabem que el govern no te cap solució, per a ells és més rentable "politicament" parlant de tindre-la tancada i parlar dels desficacis del PP. Mentre tinguem eixa casta política a Tavernes, no tindrem solucions als nostres problemes.

      Eliminar
  5. El que es clar es que quant coneixes tantes dades i tantes xifres es perque no eres massa llunya del govern , si no es que formes part d, ell i en vers de respondre d, una forma objectiva i neutral el dediques a atacar al missatger, tots sabem massa be amb quina intenció .
    Fem un tracte ? Dona la cara i el contestarem amb totes eixes dades, nosaltres per raons professionals també en tenim i compartim completament la teua darrera afirmació sobre lo del luxe pero no el que l, ajuntament no puga assumir cert deficit sobre eixes xifres que tu apuntes, i sense pujar impostos, sols cal recordar-te el superávit d, este any .El problema no está com be deus de saber com mantindre-la si no d, on traure els diners per al rescat.
    Pero de totes formes dona la cara i aixi de tu a tu seguirem debatint-ho amb xifres concretes, el torne a dir que per motius professionals també en tinc i una fórmula mixta de concessio amb cobriment de cert deficit per part municipal almenys els primers anys i fins la situació económica alçe un poc el vol es viable.
    Al final m, havore de creure el que diuen de que hi ha qui té mes informacio que el propi govern i tu ets un d, ells ...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No crec que donen la cara, Enric, els politics tradicionals sempre pensen en amagar el que diuen per si despres interesa dir el contrari, nomes els agraden les hemeroteques per als demes. Aixi que no hi haura discusio, que es el que interesa per donar solucions al poble, o lo unic que interesa es dir que la solucio bona la vaig donar jo i el meu partit?
      No se si pel rescat de l'obra caldra fer marxa enrere amb l'IBI, no se si hi hauran alternatives com tu dius, pero per a mi el mes preocupant sera el manteniment i el mes dificil el cost zero per al poble.
      Sobre la empresa o empreses que pugueren fer-se carrec mes important que la experiencia en el sector sera la seriositat i la capacitat organitzativa, on les dos del poble que anomena el de les "dades i xifres oficials" podrien estar capacitades, falta saber si a nivell financer podrien estar preparades. Lo ideal es una empresa solvent i amb experiencia en instalacions, encara que no fora del poble. Que pregunten en Xeraco o en les que, com diu Enric, ja porten altres piscines similars.

      Eliminar
    2. Com de costum KM balons fora i no donar cap solució.
      Després de la filipica que soltes sobre el que interessa i hemeroteques: Quina es la teua solució? Cada volta que parles... mosca!

      Eliminar
    3. Sobre la empresa o empreses que pugueren fer-se carrec mes important que la experiencia en el sector sera la seriositat i la capacitat organitzativa, on les dos del poble que anomena el de les "dades i xifres oficials" podrien estar capacitades, falta saber si a nivell financer podrien estar preparades.

      Tu no has vist una piscina nomes que en fotos i no n'has xafat cap. Menudes bestieses que amolles.
      I de saber empresarialment com s'organitza el funcionament d'una piscina sota tots els vessants que compren (com a natació: preparació al part, cursos fins 2-3 anys, cursos d'aprenentatge, cursos tercera edat, cursos formació de monitors..., administració i horaris, personal monitors i socorristes, personal de manteniment, oficina... ) ... i damunt en la de Tavernes, amb alternatives com gimnàs i padels (monitors, classes, manteniment d'aparells si posen fitness... ) que no, que no demostres tindre idea.

      Eliminar
    4. Pero que jo he dit tindre idea de dur una piscina, sabut?
      Ni tu tampoc cal que en sàpigues res d'organitzar, total si tu ni jo l'hem de gestionar.
      A vore quin dia ens ensenyem a llegir.
      I ja que d'escriure en saps tant i tens idea de tantes coses, iluminan's i explica'ns sobre la varietat d'activitats,personal i material amb el que portaries tu la piscina. Sorprèn-nos, tranquil que Enric et deixa tot l'espai que necessites!

      Eliminar
    5. Anónim de les 11:21 del 26,
      Per a donar-te una solució-opinió personal hauria de saber el que costa obrir-la o deixar-la tancada. Busca els numeros i me'ls portes.
      De totes maneres, la meua seria nomes una opinió de moltes, es una decissio molt important que deuria eixir a referèndum local. Si en Catalunya et sembla be, aci tambe, per que no?

      Eliminar
  6. P.D. I l, administrador incita al debat, el politic es qui dona solucions concretes i este no debatix amb anónims .

    ResponderEliminar
  7. Es curioso ver como cada vez que Enrique saca el tema de la piscina saltais contra el, como haciais con lo de les indalecies , veremos pronto cuando se cumpla como pasó con esta cuando el tiempo le de la razón como empezareis a justificar como ahora hacéis con la casa, el que haga el gobierno y que no va a ser otra cosa porque no va a tener más remedio que lo que indica Enrique .Pero mientras tanto caña a el y a tratar , y digo tratar porqué no lo estáis consiguiendo si no todo lo contrario porque el tiempo le va dando la razón , de desprestigiarlo, los mismos que cuando las urnas y como todo parece indicar le de la llave de la gobernabilidad y entonces le loareis i será el mejor. Aunque seguro que ahora ya y por si las moscas lo estáis haciendo en público y aprovechais el anonimato para denostarle .

    ResponderEliminar
  8. Enric Estruch i Ferrando25 de abril de 2014, 12:25

    Ara el contesta Enric Estruch , pero com a professional que per la seua faena ha conegut de la piscina . I el dic que totes les teues dades coincidixen plenament amb les fetes per una empresa que es dedica a explotar complexes com este, i estic plenament d, acord amb el nombre d, ussuaris fixes i que aixo hui per huo es inviable . I per tot aixo pense que almenys fins acabe la crisi les arques publiques tindran que fer front a part del déficit si volem tindre el complexe obert . Ara be, hi haura que sentar-se i vore fins quina part assumira cadascun , ahi no tinc prou xifres, pel que veig tu sí . El tema es decidir políticament si s, obri o no el complexe i fins quin punt l, ajuntament esta dispossat a assumir com un cost social el déficit . I que el que queda clar es que per a assumir un déficit els primers anys recuperable al llarc d, un temps fa falta una empressa amb recursosi l, actual concessionaria no els té, pense que amb aixo estaras d, acord .
    Pel tant decisió politica pero que es prenga ja i es comence a caminar cap a una solució definitiva una vegada assumirt pel govern que tot aboca al rescat . Saluts .

    ResponderEliminar
  9. Les dades i els papers que tinc ( i més encara) no tenen res a vore amb el govern actual de Tavernes ni amb el d'abans, ni amb el govern de Gandia d'ara ni l'anterior. Ni tampoc me'ls ha lliurat el govern actual de Jordi Juan.
    Si els tinc és per una simple qüestió professional i per tant ací arribe a dir, fins on arribe. Qui vulga saber més, la Universitat està oberta.

    Per cert, en un altre post parles de les empreses que formaren la UTE. No has arribat al fons. Crec que ja m'entens: com es forma la UTE, perquè i amb quins objectius. I perquè es donava com excusa que havia plogut i les condicions de la capa freàtica no eren les adequades per començar quan la veritat és que la UTE (de chicha y nabo) no aconseguia financiació de cap banc, com finalment va passar. No has aprofundit.
    I em repateja vore la poca serietat amb que es tracta el tema, i sobre tot els comentaristes, com si tot fóra obric o no obric la piscina, tinc diners i no tinc diners quan el 99'9 per cent (deixe a banda el 0'10%) no sap ni de que parla respecte a funcionament de piscines, condicions de treball, possiblitats de gestió... sense entrar en el tema més espinós del qual t'he fet algun esboç: com es valoren les despeses anuals que no son simplement el que la gent creu: despeses de manteniment i prou. Les despeses de manteniment són la part més menuda i el que pica és l'amortització de la inversió feta i com he dit capital més cost terrenys i impostos.

    I plegue. Que no és este el lloc.

    I una pregunta: paga la pena que l'Ajuntament pague ara, en la situació actual, tota la milionada del rescat i milers i milers d'euros de funcionament que no disposa i que no cobriran els 400 usuaris que tindrà la piscina a Tavernes?
    Potser quan eixa pregunta la contesteu des de la sinceritat i la realitat podrem començar a parlar. Mentrestant no hi ha altre camí: Voleu piscina? Voleu un pou sense fondo de despesa de diners? La solució: Pujada d'impostos.
    Ara per ara no hi ha més.

    ResponderEliminar
  10. Carcaixent, un poble mes gran com saps que el nostre pero sin embargo amb un pressupost simikar, rondant el 15 milions, i Pego, mes menut i amb un pressupost rondant els 10, suporten uns déficits de 140.000 i 70.000 euros en les seues . Ho pot assumir Tavernes : Borras ho podrá dir perque efectivament el mes dolent sera fer front als prestecs que s, hauran de fer per a rescatar i acabar este destarif, que es un obra faraónica mes per a este pible el qual no necessitava un complexe ni tant luxos ni tant gran i per tant tan costosa de mantindre. I com a exemple un botó : Els extractors de fum que hi han en el que es supossava una simple cafetería no els tenen ni la majoria dels mes grans dels restaurants locals .
    Pense i per acabar que hi ha el que hi ha, i que el que no podem fer es deixar-lo ahi tancat i estropejant-se dia darrere dia que passa, que hi ha que fer un estudi económic serios, regidor i funcionaris com s, ha vist en tenim, i vore alternatives mixtes publico-privades d, explotació perque el que queda clar que l, actual concessionaria no va a poder fer front a l, apertura i aixi i tot ho fera sería pitjor per la seua trajectoria.
    En algo coincidim i es en que els dos tenim dades per motius professionals, tu mes que jo i a mes coneixes mes a fons el tema quant parles de la UTE cosses que desconec, sols se d, ella i com dic per el que he pogut trobar on line i per tercers doncs a mes en aquella epoca estava políticament fora de joc, pero si se que al principi de legislatura hi havien empreses que no ho veien factible i coincidint amb tu, pel numero fixe minim de ussuaris i donades les circunstancies economiques . Ara pareix que vajen millorant i assumint el consistori part dels costos pense seris possible portar el tema endavant : Almenys intentemo , quedar-se quiets i l, edifici fent-se mal be no es solució, no creus ? .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo si fora el govern no assumiria deficits de 140.000 euros ni de 70.000 euros perquè doscentes o trescentes persones anaren a la piscina.
      Això es molt, molt mes de tot el pressupost dedicat a esports a Tavernes (esports, ajudes, funcionaris, manteniment...)
      Social i economicament fer això ara em sembla una burla al poble i més en la situació que estem.
      Lamentable vore com a sabiendes que això suposa un deficit bestial i es inmantenible hi ha gent que s'empenya que vol una piscina i quan li digues que pagarà 50 euros al mes per un abono de 25 dies (2 euros al dia quan en val 4/5 normalment en molts llocs o 6 en Denia) eixe que es torna loco per la piscina serà el primer que no anira.
      Tavernes tot el mon ho sap: arrancà de rocí para de burra coixa.

      Eliminar
  11. Enrique , después de sus últimas afirmaciones sobre la capa freática y todos los datos tan exactos que da, es un funcionario y de urbanismo y de los que intervino en el tema , y siendo asi comprendo su anonimato aunque eliminando candidatos yo ya me imagino quién es, tu y yo le conocemos y a fondo y creo que tu también sabes o te imáginas quién es.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que vols dir que és un funcionari de la corda de....?
      Si fora així resultaria vergonyós estar pagant a un tècnic municipal per estar escrivint als blogs. No m'ho crec que siga un funcionari de "plaça", més bé sembla ser un tipus de treballador de confiança.

      Eliminar
  12. Ja, ja, ja i ja (de risa) Ni sóc ni he sigut funcionari, ni treballador de confiança de cap Ajuntament, ni cobre ni he cobrat MAI cap sou de cap Ajuntament. Quines ganes de voler saber sobre qui informa, com si això fora imporant, i no sobre què informa.

    De totes maneres m'ha agradat molt això de "después de sus últimas afirmaciones sobre la capa freática y todos los datos tan exactos que da" perquè ve a confirmar el que he dit i que tothom que està en estos temes sabia: que el PP estava prenent-li el pel al poble de Tavernes donant com excuses que plovia i la capa freatica per no començar l'obra quan tot era un problema d'economia de la UTE "de chicha y nabo" que ells van triar.
    A dos quilometres, i mes a prop del riu, Iberdrola feia sense cap problema de capa freatica el vas subterrani de la seua subestació.
    Hem comentat eixe excusa de l'anterior govern i ens hem rist en el despatx de vore com prenien al pel als veïns de Tavernes i tot el mon s'ho creia.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ens hem rist en el despatx? El que tens a l'ajuntament?

      Eliminar
    2. No hi ha pitjor cego que el que no vol llegir: Ni sóc ni he sigut funcionari, ni treballador de confiança de cap Ajuntament, ni cobre ni he cobrat MAI cap sou de cap Ajuntament.

      I afigsc: ni he tingut ni tinc cap despatx ni a l'ajuntament de Tavernes ni a cap altre ajuntament.

      Eliminar
    3. Pues que te' l posen al retén de policia, que bé que tel mereixes.
      Per cert, quan ens ha costat el retén de policia sense estar encara en funcionament?

      Eliminar
  13. No estaria mal. Gràcies.

    ResponderEliminar