martes, 22 de abril de 2014

Editorial : LA PASSIÓ SEGONS ELS LECTORS

Estem repassant els comentaris, la veritat molts més dels que esperavem,  d'estos dies de festa i vegem que destaca un tema, quasi monotemàtic, i és la pressència dels regidors en els actes religiosos, i sobre tot del Alcalde, i més quant en el veí poble de Xeraco Compromís i socialistes prohibiren quant estaven en l'opossició, ara no sé que estaràn fent, al Alcalde popular el anar a dit tipus d'actes en nom del ajuntament .

Pensem que dites pressències, no sòls ja les concretes del nostre poble si no totes en general, i no sòls les dels membres del govern si no també dels altres regidors en l'opissició, es poden deure (en caben més , ahí vos ho deixem per a que en apunteu si cregueu altres) fonamentalment  a quatre premises :

- Per ser realment creients i per tant per sentiments .

- Per el que es diu vulgarment "fardar" , donar-se a vore i "eixir en la foto" , es a dir, per motius més espuris i que podríem qualificar inclús de polítics .

- Perquè com amb altres actes d'assitencia i participació massiva i que reflexen el sentiment majoritari del poble els governants deuen d'estar al costat d'este .

- Perquè, i com defeníem fa uns dies en altra editorial, deuen de fer acte de pressència i repressentar al poble en aquells actes als que son invitats .

Així ho deixim  ( sí, ja sabem que alguns eixireu en la cantinela de sempre de la provocació, del atac al govern ... però també podeu opinar sempre des de la messura , i per supost de l'opossició , som així de lliures, objectius i tolerants ), vosaltres qué penseu ? .  

42 comentarios:

  1. Pense que Compromís hauria de definir-se, o processons sí o processons no. Em pareix poc seriós que a Xeraco Paco Serralta de Compromís presente una moció per a prohibir que els edils vagen a actes religiosos i Tavernes, l'alcalde que és del mateix partit que ell, vaja a les processons.
    Serà que a Xeraco hi ha altra religió? Més bé sembla la doble vara de medir dels nacionalistes.

    ResponderEliminar
  2. Està clar. Tractant-se de Jordi Juan, ell va pa fardar i que li facen fotos, moltes fotos.
    Per què el que és la resta de l'any, a l'esglesia va ben poc!

    ResponderEliminar
  3. Jo em quede amb la tercera opció: "- Perquè com amb altres actes d'assitencia i participació massiva i que reflexen el sentiment majoritari del poble els governants deuen d'estar al costat d'este"

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues hi han altres actes tambe multitudinaris on no asomen el nas, i altres prou "selectes" on estan encantats d'assistir. Un son per quedar be amb un nou sector de votants (perque a mi que no em diguen que a les processons van molta gent jove dels que els van votar) i altres per autoafirmar-se en les conviccions ideològiques del seu partit (Festivern i altres actes culturals on nomes hi haurà un 1% d'assistents del poble). La qüestió es cuidar la imatge, de cara a dir que son bons per a tot el poble (processons,bous,falles,futbol) i que son bons pel seu partit (llengua,cultura,progressisme). El problema es quan les dos actituds estan oposades en dos extrems. Ahi es demostra la fluixa convicció ideològica dels seus votants (no passa res amb la Església mentres potencien la llengua) o potencials votants (no passa res amb el bombardeig cultural mentres facen bous,falles i processons).
      Voldria jo que eixes coses de l'assistencia institucional les votara el poble, ja que els politics no son prou madurs per anar tractant-nos com a xiquets. No les votaran ni els afiliats a cada partit, que en teoria tenen mes clar lo de la ideologia, pero no hi haurà ni una ximple queixa, ni tan sols discussió, cal estar be amb la secta i el que decidisquen els seus amos, sempre hi ha una excusa, un gran motiu, encara que la oficial sempre es molt diferent de la real i pragmàtica.
      Aixo es diu manipulació d'ideologies.
      Pero si, to el mundo e güeno.

      Eliminar
  4. Agraim este to tan correcte dels tres comentaris primers, preguem seguir amb esta messura, gracies .

    ResponderEliminar
  5. Ningu haguera definit millor l'actitut del alcalde: FARDAR i FOTOS!
    Molt prepotent veig a eixe xic per pensar que creu en el nostre senyor! Mare quanta falsetat hem d'aguantar!!

    ResponderEliminar
  6. Si mane fan una cosa i si estàn a l'opossició altra. A Tavernes bous i procesons i a Gandia manifestacions antitaurines i no van a les procesons.
    Si manen populisme i si no manen en contra del populisme.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si es que les polítiques de Jordi Juan a Tavernes van en contra dels interessos de les polítiques que està fent Compromís a Gandia. No m'estranyaria gens que vullguen "carregar-se'l" políticament parlant.
      Com es comenta, se l'emportaran a les primaries i allí pot pasar qualsevol cosa...!!!

      Eliminar
    2. Xe, deixeu ja en pau a JJ i la seua cursa política. No hi ha que desitjar-li cap mal a l'home, si no pot destacar per ahí de segur que ho fara per la seua vessant académica, que allí tambe hi ha la seua part de política.
      Aci el que ens preocupa es el poble. Dels vostres negociets, parleu entre vosaltres.

      Eliminar
  7. Que passa en l'Encontre que des de fa uns anys es tan trist? Algu sap per que van deixar de tocar l'himme?

    ResponderEliminar
  8. Podríem prohibir a tots els càrrecs polítics anar, sigues o no creient. Com tens un càrrec públic i l'estat es aconfesional, prohibit anar. Però govern i oposició. Els primers que no ho tolerarien els del PP. Per què? Per que tenen enveja que a la foto ja no ixen. Han perdut carisma, i la gent ja no se'ls creu. Jo els he vist intentant posar-se a primera fila davant dels regidors en un intento ridícul de voler fardar. Són depriments.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els primers que no ho toleren i així ho han fet, son els membres del Bloc Nacionaliste de Xeraco.

      Eliminar
    2. Ja era hora algú pro-govern que estiga en contra d'eixes representacions institucionals. Pero encara hi ha massa por per poder dir en veu alta el que pensa cadascú a dintre sa casa. Tan sols este i altre comentariste de set comentaris pro-govern, on tots els demés nomes tiren balons fora (o el conegut, i tu mes) es una autocritica molt pobra en un cas tan clar a uns partits progressistes. Almenys Gekko intenta justificar amb la suposada representació del alcalde "quan se'l requereix". Parlant del tema, qui requereix a estos casos la presencia? Quantes altres vegades es requereix la presencia i ixen amb alguna excusa? Com la invitació a dinar als actes culturals del Jaume II on JJ s'excusà en que no es trobava be i poc temps despres passejava pels caminals dels horts amb el seu mentor politic i altre conegut empresari local. Quins actes son excusables i quins no? Els actes solidaris-caritatius de l'ambit del PP? No, Gekko, eixa excusa no val. L'excés de protagonisme no esta justificat en cap acte nomes perque hi haja molta gent del poble, aixo nomes es interes partidiste, i no millora en res al poble, ni la seua imatge ni la del politic. Aixo de l'exhibició de galons esta be per a l'esglesia,els militars o altres institucions medievals, almenys aquells anaven davant de l'exercit a la guerra. Hui en dia encara abusem del boato al nostre associacionisme (president-empresari al futbol, fallera major o president a la falla, amb honroses excepcions de clubs i falles) i no contents, ens atrevim fins i tot amb la representació politic-populista com a president de JLF, president de processons,al palc de la UD amb el xandall corresponent, i presidint mítings fora de campanya. No aplegarà al jacuzzi de Gil y Gil ni al quetepegoleche del Rumasa pero tan joves i alguns ja van prenent eixe camí. No era eixe el caire de cultura i educació on va collar la UPV, encara que alguns pensaran que per a que destaquen els intelectuals no convé que la massa del poble assolisca massa coneixements i els continuem enganyant amb Pan y Circo. I com tot açò no veig que vaja a menys, propose que el president de la penya taurina estes festes locals brinde una vaqueta al nostre volgut alcalde dalt del cadafal principal, per major glòria del nostre poble. No pensava jo que el Bloc a certes poblacions agafara tan prompte i a gust el tarannà tradicional deixat per UV, per aixo deuen tindre't tanta tírria, Enric.
      La resta de comentaris, llevat d'eixos dos i els altres dos de Robin els podríem llevar i no ens perdríem res. Com diu la Cotorra no millora en res ni aporta a la notícia, les del PP per oportunistes i no donar exemple en el que reclamen, pero les del Bloc-PSOE, aplegats al punt de no voler entrar al tema, encara son de pitjor nivell.
      Deuria l'administrador d'anar donant carnets de comentariste-del-mig per anar lliurant-nos de tanta pallorfa interesada i sense cap altra ideologia que l'ansia de poder.

      Eliminar
  9. A punt d''acabar la legislatura i els del PP encara estan aixina de maliciosos?? Aneu a rebentar com una magrana!!! Mare meua quan de destarifos, però si porta anant a totes les processons, ara que aneu dient? Que voleu? Que vaja Manolin enmig per a confondre a la gent? Tots saben qui ha arruïnat l'ajuntament, és a dir Manolin i qui la sanejat, és a dir Jordi Juan. Que voleu? Portar problemes d'altres llocs ací? A Xeraco que facen el que vulguen i ací que facen el
    Que vulguen també. A mi m'ha dit un gavinot de Xeraco, per que és pepero fins la medula, que l'alcalde del PP, se n'empassava i ho volia monopolitzar tot, vamos... Com Manolin ací!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No se que és pitjor, un partit que vol monopolitzar les processons o un altre que prohibeix a un 'alcalde anar a elles. Això en Xeraco i en Tavernes es diu ser HIPÒCRITA!!

      Eliminar
  10. Estic amb l'anonim de les 8'00. Tots fan igual, quan manen es transformen en lo que no son. Progres pro-Església i taurins i conservadors preocupats per lo social. Tot pel vot de "centre".
    Jo afegiria una pregunta mes: creus conseqüent amb la seua ideologia de partit l'assistencia a processons dels politics? A mi lo de Xeraco no em sembla mal, pero es queden curts amb sols el tema de l'esglesia, i ho haurien d'extendre a la majoria d'actes, l'us politic que es fa de la imatge institucional el 90% de les vegades es populista (podríem afegir futbol,falles i alguna mes).

    ResponderEliminar
  11. Tornem a dir, estem satisfets pel to en que s, está portant el debat, gracies a tots i a seguir aixi .

    ResponderEliminar
  12. Estos encara no han assimilat la perdua de l'alcaldia. Volien la mamella per a sempre... Ja comencen a la tactica del desprestigi i la burla. I aixo que encara queda un any pa eleccions. Igual no poden aguantar tant i tornen a fer una moció de censura en transfuga inclosa. Ara els ve el rot en les processons i aixo el poble els importa un pepino, o un bledo. Au

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. De desprestigi res, son fets. I per a més INRI publicats al levante.

      Eliminar
    2. I el levante que es?? Mes que un diari venut al PPSOE que no llig ni el tato. Igual que las provincias! Va va, corre!

      Eliminar
    3. Pues si no llegim ni el Levante ni Las Provincias, ja em diràs que llegim els valencians...
      D'acord que com el 99% de la premsa cadascú esta venut al seu poder! i que no hi ha manera de llegir res en la nostra llengua, pero si desprecies el Levante desprecies al periodisme valencià. Almenys de quan en quan ens sorprenen amb algun article en valencià o valencianiste. Lo pitjor en Valencia en particular i en Espanya en general es que no llegim quasi cap cosa ni el tato.

      Eliminar
  13. Jo crec que l'Alcalde ostenta un càrrec institucional i representa a tots els ciutadans. En eixe sentit entenc que l'Alcalde estiga en eixe i en aquells actes que es requerisca la seva presència. Com sempre no plou a gust de tots. Segurament si no haguera anat ara estarien posant-lo a caldo els de sempre. Nada nuevo bajo el sol.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I a Xeraco, no?

      Eliminar
    2. Gekko, si no havera anat clar que el posarien a caldo. I jo si fora JJ els contestaria amb la cara molt alta que amb la llei a la ma (aconfesionalitat de l'Estat) i la pròpia ideologia a l'altra (progressisme i anticlericalisme) es el que havia de fer segons la seua consciencia. Ara si, a títol particular em sembla perfecte que vaja a TOTS els actes de TOTS els àmbits i associacions. Sense cap foto i ajudant pel que calga, com un mes. No lo veran tus ojos. El que tu dius, ni amb dreta ni amb estes esquerres, nada nuevo bajo el sol.

      Eliminar
    3. Tu saps perfectament que això no haguera passat. Si l'Alcalde no haguera anat tu hagueres sigut el primer en criticarlo. Ho saps tan bé com jo. No és qüestió ni de dretes ni d'esquerres. Les manies no les curen els mtges i en este cas, com tots saben ací, tampoc.

      Eliminar
  14. Anava a fer un comentari. Però me'n vaig a vore si han vingut les oronelles, oronetes o com digueu per aci este poble. Es mes interessant eixe tema.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La hipocresía no interessa. Ara resulta que els principis d'un partit depenen de la ciutat. Si és Xeraco és negre i si és Tavernes, és blanc. Algú de Compromís pot donar una explicació, de per què a Xeraco els edils no poden anar als actes religiosos en qualitat de representants de l'Ajuntament i a Tavernes si? Doble vara de mesurar? És just, a un lloc sí i a l'altre no?

      Eliminar
    2. A buscar explicacions i/o estudiar, a Salamanca.
      Que ho pregunte el PP en precs i preguntes el pròxim ple.

      Eliminar
    3. M'agraden els motius de la teua exposició. Es nota que tu si has estudiat a Salamanca. Tarannà demòcrata.

      Eliminar
  15. Va Cotorrets! Rendiu-se! No hi han arguments per justificar la postura del Bloc de Xeraco amb la del Bloc de Tavernes. Algú dels dos no està siguent coherent amb els principis del partit. Qui és el que no està seguint la disciplina de partit, el Bloc de Tavernes o el de Xeraco? Intenteu justificar-ho. Anem a riure'ms una bona estona.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo no vaig a justificar res perque em pareix perfecte el que fa el meu alcalde. El de tots. Coses positives per al poble, amb menys sou i menys escoltes i sanejant les arques municipals dels fregaos dels de antes, els que ixen per la tele per corruptes. El que preteneu i porteu tota la legislatura igual es que es parle de minundieses esterils per a que no siguen protagonistes les obres inutils que paga el poble de Tavernes com la piscina i el parking. Carrils bici i les vivendes de vergeret. Perque no comparem tavernes i gandia? La gandia mafiosa de 250 milions de deute. Els temps estan canviant, ho sabeu i teniu mal pedre. Els 4 peperos de sempre no podreu dormir mai mes.

      Eliminar
    2. Ni cap ni peus.
      Jo no justifique res (no done la raó en el cas "processons")
      Perque em pareix be el que fa (es suposa que anar a les processons) el meu alcalde (sembla que nomes siga teu).
      I ara una retafila de "coses positives" on sembla desdir que el que et sembla be ja no es que vaja a les processons sino altres coses que si que fa be.
      Esplèndid fil argumental. O vas per a politic o t'agrada enredrar.
      I acabes comparan-te amb lo mal que fa moltes coses Gandia. Perque no et compares amb Xeraco? Que dèbils aquells dirigents que es comparen amb els pitjors per poder relluir!
      Ale, afegis-me als quatre peperos!

      Eliminar
    3. Jo estic d'acord amb l'anònim de les 22:28. Si a estes altures de la legislatura estem discutint si l'Alcalde va a una provesó o no és que alguns s'agafen a lo que poden per a fer opossició. Ho torne a dir: l'Alcalde és de tots i representa a tots tant els que els han votat com els que no, catòlics, budistes, sefardites o descreguts del món. A tots. I en la meva opinió, independentment de la seva ideologia, ha d'anar a uns actes que representen el sentir d'un poble (igual que ho són les falles o altres manifestacions culturals i religioses). I respecte a Xeraco crec que s'equivoquen. I posats a comparar, sense dubtar-ho un segon, crec que eixim guanyant per golejada.

      Eliminar
    4. Gekko, tu i el de les 22:28 esteu d'acord perque es el Bloc. Almenys has dit que no creus correcte el de Xeraco, anotem la declaració per si algun dia et fem memòria. Clar que si ho digueres com a xeraquer diries el mateix pero a l'inreves. Despres diguem dels politics i la seua desideologia quan els de a peu fem pitjor, els imitem i els donem peu per a seguir igual.
      D'acord amb el que dius de que l'alcalde es de tots, de budistes i ateus, dels antitaurins i dels que volen corregudes. Per aixo NO POT ANAR A UNA PROCESSÓ CATÒLICA, perque no es de TOTS (aixo nomes es el discurs de l'èlit de l'esglesia i del PP), de fet la relació tradició/religió es cosa del passat i al segle XXI ja es hora de diferenciar els poders democràtics i els fàctics (església,patronal,exercit) que ja va seguent hora. No es de tots perque acudint a uns actes es menysprea als que no comulguen amb certs adoctrinaments (que no ideologies), no es pot acudir a la tribuna de corregudes de bous i a l'endemà a una manifestació antitaurina, no te trellat i tots dos extrems es sentirien utilitzats pel politic. O no s'en va a cap o es tria una de les dos opcions. I en este cas, els nostres jovens politics han triat bàndol. I jo crec que no han encertat segons la seua suposada ideologia. O si?
      Amic Gekko, quant JJ i els demés regidors presidisquen els actes que solen fer al poble els TESTICS DE JEHOVÀ o altres similars, aleshores et donaré la raó. Tambe hi ha vallers a eixa "religió" i tenen dret a que el seu alcalde els faça costat. Creus que es donarà el cas?
      Aiiii les esquerres, que sofrides som, deixem entrar a qualsevol i despres passa el que passa...

      Eliminar
    5. No necessite que t'anotes res, ja t'ho recordaré jo. A diferència teva opine des de la llibertat més absoluta i valorant fets, accions i opinions vinguen d'on vinguen. Alguns com tu miren primer qui fa, actua o opina i després disparen. Es passeu la vida donant lliçons d'indepència i en el fons sou uns rehens de les vostres pròpies quimeres. És la diferència entre tu i jo: jo puc defensar un homenatge a Suárez, defensar la gestió econòmica de Jordi Juan i discrepar del que fa la gent del Bloc a Xeraco. La vida no és un blanc o un negre. la vida són grisos. Massa complexitat intel.lectual per a un comunista que sols sap vore rojos o blaus.

      Eliminar
    6. Eres molt conseqüent amb els teus grisos: valores Suarez, defenses la gestió econòmica de Jordi, i discrepes del Bloc de Xeraco. El que seria gris tambe es que fores xeraquer i amb amistats al Bloc i recolzares la moció contra les processons o que fores del PSOE valler i aleshores la bona gestió econòmica ara fora de VB. Si, la vida son grisos, pero els grisos son sempre grisos per a tots i en tots llocs, no depenent de la població o del partit a qui li afecta. Es la xicoteta diferencia i aixo ho sap vore qualsevol, encara que no siga un intelectual capitaliste que nomes te la raó dels diners i el poder. Gràcies per lo de comuniste, m'ha aplegat al cor.

      Eliminar
  16. Estos del bloc se les inventen volant. Tot menys reconeixer la cagada del seu company Paco Serralta o dir que ells pasen del que diga el Bloc a Xeraco. Volen justificar-ho tot i cauen en el més estrepitós ridiqul. Hi han coses que son tan evidents que no hi ha lloc a cap justificació.
    La veritat que l'hemeroteca li està fent mala campanya a Jordi Juan.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quina hemeroteca? La que parla dels desastres del PP a Tavernes?
      O aquella que deia "si passa l'alta tensió pel poble dimitire", o aquella que deia "en dos anys (era el 2004) anem a tindre la circumval·lacio al poble? O aquella que ens diu que van fer un Vergeret sense permisos i en zona inundable?

      Ja voras tu que ens afecta aci l'hemeroteca de Xeraco.
      .

      Eliminar
    2. No sere un jornaler de la politica
      El govern tripartit es estable
      Comprarem la casa de les Indalecies
      El problema de les hemeroteques es que tots tenen cosetes,el Sr Juan tambe

      Eliminar
  17. Cada vegada que els cotorrets justifique allò que és injustificable, més es posen en evidència. Tant costa dir que es passeu pel folre el que puga dir Compromís a Xeraco!!?? Preferiu enredrar, manipular i desviar el tema.
    I es que quan no teniu fil argumental,.....

    ResponderEliminar