miércoles, 30 de abril de 2014

Editorial : PASCUA FLORIDA

Doncs bé, ja hem passat la setmana santa, les pasqües i ara enfilant el primer de Maig per a fer el cabra i pujar a les creus . 

Han segut dies de ajuntar-se amb amics, dels vells i altres menys, i xarrar de tot un poc amb gents diverses (mestres d'escola, d'institut, xicotets empresaris, comerciants, empleats de comerç, professionals, operaris, llauradors  ... de tot tenim en la nostra amplia quadrilla pascuera) , i amb diverses ideologíes .

I en tantes hores de menjar, gaudir de la antura i sobre tot de la bona amistat han surgit molts temes i entre ells la política local, i com saben que és la nostra aficció , ens han preguntat i de debò sobre diversos temes i hem tret les següents conclussions : 

- El programa d'emprenedurisme i que existix un viver d'empresses no el coneix "ni el tato" . El mateix amb les Taules de Participació , la web municipal i la seua gran informació continguda, o la línea verda . El BIM no servix per a rés, molta gent ni es para a llegir-lo i va directe de la bústia, al que li arriva que no és a tots, al fem com qualsevol fullet publicitari més ..  

- Es pensa que el Bloc, la gent això de Compromís no té molt clar el que és , pujarà en les properes eleccions però no tant com per a acostar-se a la majoría absoluta, en tot cas un parell com a molt . La gent no coneix a la resta de regidors , tant sòls un poc a Llum . 

- La debacle del PP va a ser forta, de tres o quatre regidors i sobre tot si seguix de cap l'actual cap vissible. No es veu a ningún "hereu" a la vista que puguera fer-li alçar el vol al pardal . La moció de censura va ser una "cagada" monumental . 

- Al PSOE ni està ni se l'espera, si repetix el tres ja pot donar gràcies . I el més fort , encara que a nosaltres no ens ha sorprés : Molta gent pensa que Borràs es regidor " dels de Jordi " , enteneu-ho com cregau . Pilar Altur ni fú ni fa com diguem popularment, i que no es prenga com un menyspreci que no ho és, és sòls una forma gràfica de descriureu . Per contra Carmen Canet seguix comptant amb l'apreci i l'apoio de moltíssima gent . Sin embargo la gent sí té enten que el sanejament económic es el gran éxit d'este govern . 

- Esquerra Unida se'n va a pique, inclús en el cas de que encapselara la llista alguna "vieja glòria ", enteneu-ho també com vullgau .

- karina més val que acabe i s'arretire , no s'ha entés com he dit lo de la moció de censura .

- Dels "d'enmig" no parlem per a que no sen's acusse de partidistes .

- La gent vol la piscina oberta com un bé social i esportiu més, encara tinga un déficit assumible, com el té el pavelló cobert, el camp de fútbol, el trinquet, la piscina descoberta , una escola o un hospital . No s'entén que estiga ahí parat i fent-se mal bé . Es parla de situacions de deterioro segúrament molt més grans del les que hi ha realment, i no son poques , però ja sabeu que les rumors d'un grà fan una muntanya .

I altres més conclussions que anirem desgranant per no fer este article massa llarc : Sé que alguns eixireu de seguida amb la cantinela de que si ens ho hem inventat, que si son opinions nostres que fiquem en boca d'altres .... prengueu-seu com vullgau, pero això és el que hem escoltat i entés .  

26 comentarios:

  1. Enric, aixo que dius de les quinieles de regidors es el que pensarà alguna gent del que li sembla que passarà, caldria preguntar-los a ells que faran amb el vot de les passades eleccions locals i que pensen fer-ne ara. Tal vegada prompte podríem traure'n alguna conclusió amb les properes europees, aixo si, comparant amb els resultats estatals i extrapolant les tendències als meteixos partits locals. Pels del mig, podríem dir que a nacionals i europees no tenen equivalents, pero potser puguen ser els mateixos que voten a Podemos,Vox,UPyD i Ciutadans, seran pocs, pero de segur que en son dels desencantats amb les sigles dels tradicionals.

    ResponderEliminar
  2. Ho has clavat Enrique. Jo pense igual. El BLOC pujarà a costa del PSOE, la gent creu que Borràs és del BLOC i el PP va al clot si Manolo contínua

    ResponderEliminar
  3. Simplement pensant que en tens 2 amics de cada classe en la quadrilla i mirant que has dit 8 professions diferents vol dir que com a mínim sou 16 adults en la quadrilla (pensant que tots homes i dones treballen i també t'has inclós) amb la qual cosa la mostra no es significativa ni aprofita per a fer un sondeig. Això no s'acceptaria en cap lloc per falta de "enquestats".

    Algunes coses que dius son veritats com a temples, però això es que no mereix ni cap valoració, ho diu tot el món, i si la gent que has dit a la qual majorment se li suposa que hauria de saber les coses "vol la piscina oberta com un bé social i esportiu més, encara tinga un déficit assumible", la veritat no ho entenc: que es un deficit assumible? 150.000 euros com ací s'ha dit a l'any és un deficit assumible? En base a quins criteris? Perquè si diguem 150.000 euros per a 10.000 usuaris tira que te va! però si es per a 500...

    En resum: per molta informació que dones, envies a les cases, etc. la gent vol ji ji, ja ja, festa i festa i el demes li importa un rave.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pel que dius de piscina, mira que a Xeraco la piscina els costa vora els 100.000€ anuals de dèficit, amb nomes 300 usuaris (amb molts del nostre poble). Així que eixe càlcul de necessitar 10.000 usuaris a la nostra el trobe una mica interessat. Hauríem de vore informes d'estudis seriosos e independents. S'anima Llacer a un corta/pega?

      Eliminar
    2. La piscina, una vegada el jutge ens la endorse tindrem que agafar-la com una carrega municipal tal com el poliesportiu,escoles,ambulatori,etc on totes son deficitàries i donen servei al poble. Despres, vore la manera de que ens coste el minim possible estant oberta. Tancada tambe ens costarà i no poc.

      Eliminar
  4. En la meua colla som 7 parelles i d'elles nomes 1 va votar Bloc-Compromís en les passades municipals. També hem parlat en pasqua del tema i va i resulta que ara ja en són 5 les que votaran Bloc-Compromís i 2 que votaran EUPV en les municipals.
    Tenint en compte i fent la mateixa extrapolació que tu fas el resultat de les municipals està clar: 12 regidors per a Bloc-Compromís i 5 per a EUPV.

    ResponderEliminar
  5. Qui ha parlat d, enquestes ni res similars, ni ha tret conclussions electorals o similars ? Nosaltres no, sols ens hem llimitat a dir el que hem pogut escoltar . A partir de ahi les conclussions queden en les vostres mans pero no fiqueu en boca nostra el que no hem dit ni concluit.

    ResponderEliminar
  6. P.D. I no, no som setze sino 14 i no sols parlem del que hem escoltat en el nostre cercle perque ens hem ajuntat i ens ajuntem a diari amb molta i diversa gent , i estes festes no ha segut una excepció .

    ResponderEliminar
  7. Sobre les valoracions de l'Editorial Pasqua Florida no cal ser cap linx per entendre més allà dels noms que, sibilinament, l'Adminsitrador amaga i no s'usa (nom com enquestes, resultats electorals)

    Esta ben clar no, i a partir del que dius:

    Si Compromis puja 2 se'n va a 7, si el PP en perd 3/4 es queda en 5/4, si el PSOE no varia es queda en 3.. EU,si segons es diu a pique, 0.

    O siga: 7+5+3+0 (en els millors dels casos per cada partit) sumen 15, en falten 2 que se'n van "als del mig" que no parlem perquè no ens tracten de partidistes.
    Crec que tots interpretaran el mateix que jo i sense enquestes.
    Esta bé que ens faces bovos, però no tant. De vegades el millor es el que llig entre linies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I si ara va i ixen els 7+5+3+0+2?
      Li direu a Enric que es molt sabut i que no era una interpretació interesada?
      Aci cadascú fa la seua interpretació. Molts (tots els que tenen al darrere un partit) interpreten mes les ganes que la realitat (Enric inclòs) i encara que cal atorgar el dret a la ilusió cal esperar, primer a vore el termòmetre de les europees i sobretot quan s'acoste mes el tema, vore quins caps de llista presenta cadascú, que d'aci enllà poden passar moltes coses.
      Au, relaxeu-se tots una mica.

      Eliminar
  8. Enrique oblides a Iniciativa que es presentara amb llista propia i no amb el Bloc, baix el paraigües de Compromís.
    Iniciativa pot traure'n 1 (llevant-li vots a EU que se'n va al clot).
    Per tant: PP 6 / Bloc 5 / PSOE 3 / DV 2 Iniciativa 1

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A vore si fan 6+3 i es queda el Bloc amb un pam de nassos (no es un desig, nomes una suposició), massa prompte aneu fent numeros. No dien que el Bloc havia fitxat Candido per anar junts amb Iniciativa? Si no es presenten junts, que vol dir "baix el paraigües de Compromis"? Que no interesa presentar-se junts pero al dia seguent d'eleccions s'ajuntaran? Quin cap presenta Iniciativa i quin EU per que sapigueu ja que li lleva la regidoria? Cregueu que Candido porta tants vots o dependrà de la llista d'Iniciativa? Ara aci baix llisc d'algu d'Iniciativa que ho desmenteix i diu que van amb el Bloc. Pero com li costenten, tambe pot dependre de l'ordre a la llista. Ja vorem.
      I ERPV? No traurà llista? No pot atrapar-li a algú un centenar de vots, encara que siguen perduts? Verihueu-ho.

      Eliminar
  9. Qui te fam somnia rotllos.
    Els d'Iniciativa estem dins de Compromis com esta el Bloc. Una llista única segons la norma de la coalició. Per tant, no pressumisques de la teua ignorancia tant atrevida.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Llista única? Com en les passades eleccions municipals? I mira que els cotorrets trovàreu mil excuses. Tavernes va ser un dels pocs pobles on Iniciativa i Bloc anàren cadascú per separat i a fer la guerra pel seu compte.
      Això també és ignorancia? El més lògic seria convencer a Iniciativa per a anar en una llista com a Compromís. Sereu capaços de posar-se d'acord en el lloc en que va cadascú a la llista?

      Eliminar
    2. Jajaja pero este tio te idea de com van les coses o que?? Tens un problema gros eh... I es que t'agrada tant inventar i difamar mentires... Va, va que segur que pots TROBAR la veritat en lio mental que portes! Ànim!

      Eliminar
    3. Anonim de les 23:40
      Disculpa'm pero demostres una ignorancia supina en el que es cou dins de Compromís i el que es Compromís.
      No té res a vore el panorama de fa quatre anys i el d'ara. Fixa't nomes en les europeues: Fa quatre anys no anaven ni en la mateixa llista electoral al parlament europeu. Ara si.
      Ara com de costum el PP i els acòlits a fer de la mentira i la manipulació la seua Biblia.

      Eliminar
    4. No és el mateix anar a Europa que entrar dins l'ajuntament a xuclar del pot.
      La situació és la mateixa, hi han dos partits Bloc i Iniciativa (a menys que s'hagen fusionat com goten i trunks en bola de drac). Vols dir que als estatuts s'estipula que per nassos es presenteu com a Compromís? Entonces quin sentit té l'existència dels dos partits a ciutats com per eixemple Gandia?
      I sobre le lloc que aniria cadascun dels candidats del bloc i d'iniciativa, encara ningú ha dit red, així que si no arriveu a un acord, l'any que ve cadascú a fer la guerra pel seu compte.
      PD: molts dels militants d'iniciativa son i seràn exmilitants d'EU. Penseu que tenen les mateixes inquietuts catalanistes-separatistes del bloc de tavernes?

      Eliminar
    5. Mes facil que els d'Iniciativa siguen nacionalistes que els del Bloc d'esquerres.

      Eliminar
  10. Hi han 3 coses que bufen en contra del Bloc per a créixer a Tavernes:

    1. La seua vessant catalanista-independentista.

    Si Artur Mas fracasa en la seua consulta popular i el dret a decidir, el Bloc, afí a la separació de Catalunya d'Espanya, frenarà en la tendencia de pujar en vots.

    2. Que a nivel nacional el PP conseguisca un aument significatiu de llocs de treball.

    El PP podría traure un poc de pit i "maquillar" l'imatge de corrupció. I per cert el PSOE d'Andalusia és igual o més corrupte que el PP (sumeu les quantitats defraudades i voreu).

    3. Que acabe la legislatura i Jordi Juan no execute una obra d'importància.

    Si s'acaba la legislatura i no hi ha cap obra significativa a Tavernes, la gran obra será la gestió económica i ací sabem que es Victor Borrás és el gran artifex. Per molt que Jordi Juan vullga penjar-se les seues medalles.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La vesant independentista caralanista?? Artur mas??? Osti! Que ja estem en eleccions?? O es que ja vos han donat els cursets en el partit? T'ha faltat dir lo de separatistes-terroristes!! Mes burraes ja no caben en la teua biblia!

      Eliminar
    2. El que jo deia, que cadascú apropa l'aigua al seu molí, este ultim amb esperances amb el PP, en vore-ho tot malament dels demés. Lamentable que cadascú nomes aspire a manar sobre els fracassos dels demés mes que per les pròpies aportacions.
      M'agrada molt l'acudit de la suposició n. 2. I de la 1, al poble el Bloc ja esta encarregant-se de no parlar del tema, almenys públicament. Per la 3, la gran obra de Jordi sera el Parking, que el va obrar el PP pero l'ha pagat el Bloc, encara que siga sense ganes com tambe haurà de carregar amb la piscina.

      Eliminar
    3. Per una volta et done la raó.
      La gran obra serà el parquing, pagar el parquing que el PP no va pagar, i la segona sanejar l'Ajuntament.
      No nomes hi ha obres físiques hi ha altres, com sanejar.
      El problema que té el PP és que sap que això el poble ho reconeix i fins i tot els seus electors.

      Eliminar
    4. Si tingueres algo mes d'autocrítica li donarien moltes mes vegades la raó.

      Eliminar
  11. Eixe es el problema: que jo sóc prou autocritic amb mi, no cal que vinga ningú a ensenyar-me, ni menys Robinjut ni KM, però el tal senyor no en té i clavar la pota en conceptes i per desconeixer les coses la clava massa vegades.

    ResponderEliminar
  12. Qui es el tal senyor?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Qui és el tal senyor? Comença per preguntar-te qui es el tal senyor/s que administra/en la Cotorra de la Vall i que no dona la cara.

      Eliminar