martes, 8 de abril de 2014

AHIR PLENO ORDINARI D' ABRIL

Es començà i com vos informem en article a part , amb la pressa de posessió de Pepe Talens , seguit del acord de deixar sobre la taula les actes dels plenos de 24 de Febrer per petició de Vercher al considerar qui hi havía una mala interpretació i per tant redacció del que ella va dir en quant a les obres, de les que assenyalà va dir que en ningún cas es negava a que es feren, i de la de 10 de Març per errata en l'hora de finalització, i aprovant-se doncs sòls de moment la de 3 de Març, tot això amb els vots a favor de tots menys de Talens que es va abstindre al no estar pressent en eixos plenos .

En el apartat financier s'aprovà per unanimitat una modificació de crèdit per un montant de 5.854 euros per a acabar de pagar les obres d'asflatat de La Sardina donat que han pujat per una modificació, i provinents de baixes en postes sanitàries i  equipament informàtic ; alçament de suspensió de pagament per 1.082 euros i per a pagar una tanca metàlica en el colegi Sant Miquel ; El mateix per un montant de 343 euros per a pagar la renovació de carnets de conduïr de policíes locals; i reconeiximent extrajudicial de 144.572 euros per a fer front a 158 factures del any 2013 , sobre les quals el portaveu popular senyor Vidal va dir que les estudiaríen en detall perquè algunes eren a primera vistes curiosses, però que ho aprovaven per a no retrassar el pagament als proveïdors .   

Es passà als punts d'urbanisme, acordant-se l' aceptació del iniciament del expedient per a resolució del programa d'actuació del sector de El Golfo, per petició de la urbanitzadora Calviga SL, assenyalant la regidora Canet que ésta no havía complit amb l'acabament de l'urbanització doncs falta entre altres l'electrificació , pel que la indemnització i la devolució de la fianza que demanen s'havoràn d'estudiar i per això es demana iniciar l'expedient . 
La popular Inma Tudela va dir que ho aprovaven però que demanaven una vegada més planificació del sòl industrial , destacant el que es vaja tardat un any en inciar els tràmits, contestan-li Canet qué per culpa de l'urbanitzadora que no ha pressentat fins ara el que li se ha demanat , i destacant tant ella com l'Alcalde lo roïn que és l'actual PGOU, aprovat en una legislatura popular i el que estàn poc a poc desbloquejant i remedant , fins arrivar on tenen clar que ho volen fer .  

Per altre costat s'aprovà el plà de cremes , destacant Canet que sòls es pot cremar des de que amaneix fins a les 13,30 hores , que hi ha un plà especial per a Pascua i que els voltants del barrancs i el riu son considerats zona forestal i per tant amb eixe nivell de protecció .

En quant a contractació s'aprovà , tot per unanimitat, adherir-se al conveni de la Generalitat amb una empresa de ecoembalatjes , assenyalant l'Alcalde que s'havia intentat que entrara en el plà una empresa local però quem s'havía impossat el monopoli ; el document tècnic d' una modificació en el projecte inicial de la piscina coberta, assenyalant Llum Sansaloni encara sense signar al no haver-la pressentat la concessionaira formalment com pertoca fins ara , en contestació a la popular Escrivà sobre el retard en fer-ho, assenyalant l'Alcalde que tenía clar que el tema del concurs d'acreditors acabarà malament doncs la concesionaria no fa més que demanar diners i no obté financiació, pel que amb esta aprovació es preten que si l'Ajuntament s'ha de fer càrrec de la piscina es pague el mínim possible i no la diferència de 2,2 milions d'esta modificació, feta voluntariament per part de la concesionaria ;  I la modificació de l'ordenança sobre venda no sedentària .

I de ahí es passà a tractar temes varis , com els dictamens sobre la modificació de la relació de llocs de treball i la plantilla municipal per a adaptar-la a les tasques actuals ;  i el conveni amb la Perfectura Central de Trànsit, per la qual de moment ja s'ha obtés un vehicle seminou .

I ja ficats en arena mèrament política es tractaren les següents mocions

S'aprovà per unanimitat però amb el comentari del portaveu popular de que es demane s'extenga a més classes de treballadors com llauradors o obrers entre altres, la proposta de varis sindicats per a que es rebaixe l'edat de jubilació dels policíes locals .

S'aprovà per unanimitat però amb la modificació propossada pel socialiste Borràs sobre que es fera de forma inmediata i mentres es porte endavant lo ha aprovar en quant a que es done informació municipal per varis mitjans com la web o informació en les dependències en l'ajuntament , un enllaç amb la plana de la AET sobre el tema , i que es demanara que no s'aplique la prescripció legal de quatre anys i que els governs central i autonòmic tornen tot els que s'ha cobrat , així com la proposta de Karina de que s'infomre particularment i per mig del Consell Agrari als llauradors locals ,  la moció nacionalista defessa pel regidor Llàcer per a que es tornen els més de 13.000 milions recaudats pel denominat "cèntim sanitari", declarat ilegal per la jusitica de la Unió Europea,  i que s'ajude des del ajuntament a reclamar-ho . 

S'aprovà també per unanimitat la moció socialista per a que es rebaixe la tarifa elèctrica als agricultors , donat que segons va explicar Canet ésta havía aumentat darrerament en un 112% , el que junt a altres ha fet que els costos al llaurador li vajen aumentat un 1000% també darrerament , així com un IVA reduït, l'incentivació del autoconsum i de les centrals de compres .  
El portaveu popular va assenyalar que no teníen problema en apovar-ho perquè des del govern central ja s'estava treballant per a això i que i tot i per a no entorpir-ho renunciaven a la modificació acordada en la Diputació per a aconseguir el consens de tots . 
La portaveu nacionalista Llum Sansaloni va mostrar el seu acord també, així com Vercher que va destacar la nefasta actuació en este tema tant dels governs populars com dels socialistes .

Per contra es va deixar sobre la taula i a proposta de la socilalista Altur per tal d'intentar el consens en el texte,  la moció popular sobre condemna dels actes violents en Madrid el 22 de Maig, rebuigada per socialistes i nacionalistes i al no ser aceptat tampoc lo propossat per Vercher de que era una manifestació pacífica i en contra de les retallades del govern popular per part dels populars si no hi havia unanimitat, al entendre abdós grups que el manifest de la moció desvirtuava dita condema a la que quedara clar digueren s'adheríen , però també a tot tipus de violència , criticant el massiu desplegament policial amb fins no massa clars, aixi com el intent de boicotex l'arrivada de manifestants per part de Compromís, i la mala planificació policial per part dels socialistes . 

I sí es va rebutjar l'altra moció popular sobre Suàrez i la seua petició de reconeiximent a nivell local, així com la proposta de ficar el seu nom a una via pública , defessa pel popular Sansaloni , al entendre els nacionalistes , que votaren en contra, que la política d'este i del seu partit , la UCD, varen ser nefastes per als valencians al pactar amb els socialistes el canvi del nom de País i la quatribarrada aprovat des d'ací per la majoría política d'esquerres, pels actuals , així com la via més lenta i menys soberanista prevista en la constitució en quant al nostre estatut, el que es va fer des de Madrid i votant-lo tothom menys els valencians , així com agitant el anticatalanisme i la secessió llingüística i amb tot això la guerra entre els valencians . 
Per la seua part els socialistes llegiren un manifest respaldant la figura de Suàrez, però afegint que també el reconeiximent i nomenamnet d'una vía pública a tots els repessaliats en la guerra civil i la dictadura franquista , el que no va ser aceptada pel PP pel que també votaren en contra, el qual amb l'abstenció de Vercher al no aceptar-se tampoc per part de socialistes i nacionalistes una proposta de modificació per la qual es reconeguera l' evolució de Suàrez del franquisme a demòcrata , i el vot de qualitat del Alcalde va portar al rebuig de la moció .   

No hi havent temes d'urgència,  es va donar compte de diversos punts i en Precs i Preguntes , la popular María Císcar va preguntar el perquè de les hores extres de cert empleat al que va anomenar pels seu nùmero administratiu identificatiu  , en total 78 en Febrer, 88 en Març i 90 en Abril , per un montant de 1.7010 euros, amb un total de més de 14.000 euros en un any i front a la mitjana d'unes 300 hores de la policía local, contestant-li l'alcalde que li se respondrà en el proper pleno ;  Raquèl Escrivà  preguntà perquè no li se ha contestat sobre filtració a un blog de dades abans ser aprovades en pleno , contestan-li l'alcalde que perquè no sabía exàctament a que es referíen i que concretara més la pregunta ; I el portaveu Vidal sobre per a quant el reglament sobre el BIM ,  contestant-li l'Alcalde que el Secretari ja ha donat el seu vist i plau, i per tant prompte .     

48 comentarios:

  1. Els 14.000 € anuals que son? Hores extra d'un sol policia? Es el Capità America? Que li lloguen un ajudant i ens eixirà mes barat. La llei deuria marcar un màxim d'hores extra per treballador, despres ens queixem de l'atur.
    Per no permetre lo de Suárez, molt be. Quan algú aconseguisca esborrar tots els carrers i edificis publics valencians de personatges i referencies franquistes i falangistes, a eixe li deuriem fer un carrer, per mi tota la carretera.

    ResponderEliminar
  2. Qui és eixa persona que ha cobrat 14.000€ de hores extres en 2013?
    Això quina barbaritat és?

    ResponderEliminar
  3. Que el pareix, Enrique, l´actitut dels del Bloc i el Psoe de negar el reconeixement a la llavor que va fer Adolfo Suárez? Que el pareix les coses que es van dir sobre la seua figura, tirant-lo per terra i no reconeguent el important i difícil paper que va jugar? Ahí varem vore els vertaders sentiments del Bloc. I també dels socialistes. Molt trist que no reconeguen la gran feina que va fer un gran home en un gran pais España. Es el que tenim, que tenim que fer?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si, un gran país Espanya, gran-de, una i libre. Bueno, gran o xicoteta es la que es (per ara, mentres es queden els catalans), una també perque lo de les Espanyes o la Espanya dels pobles no ens han deixat mai ser-ho. I lo de libre, bueno, no comment, una mica mes que amb el dictador, encara que la llibertat dirigida de l'actual capitalisme es prou mes subtil.
      Pero si, Enric, donan's el teu parer, de Suárez i de passada del Rei,Tejero,Armada i tots els seus amiguets.

      Eliminar
  4. Que l'alcalde no sap a que és referix la filtració a un blog local? Vaja, que l'alcalde ens ha eixit mentirós i trampós

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jo crec que ho va filtrar la mateixa persona que va filtrar als blogs de la dreta informcació provenint del Braç Treballador, i que eixos blogs locals van donar informació de convocatories abans que es fera oficial, o també qui va filtrar hores de la policia local i van aparéixer en els blogs abans que en el tauler oficial.
      Si tota la preocupació del PP es qui va donar un paper on es deia la informació que el regidor Borràs ja havia fet pública abans en el diari Levante i la sabia tot el poble i s'havia repetit la informació de Borras en internet en molts blogs, si eixa es tota la preocupació del PP, es poques ganes de "pencar" pel poble i fer el ridícul.

      De tota manera, continue opinant que deu ser la mateixa persona que va filtrar coses de Foment i hores de policies al blogs de la dreta local.

      Eliminar
    2. No estem en la epoca de la transparencia?
      Pues visquen les filtracions!
      Quan u fa les coses be no te de que amagar-se.

      Eliminar
  5. Que vergüenza ayer en el pleno cuando Llum Sansaloni dijo todo lo que dijo en contra de D. Adolfo Suarez. Que talante mas "democrático" demostró. Sacó a relucir todo el arsenal que hacía tiempo que la izquierda mas rancia y los nacionalistas mas acérrimos utilizaban. Todo lo contrario a como hablaba y actuaba Suarez. Si la transición la hubieran tenido que liderar personas como Llum y todo el Bloc apoyados por el Psoe municipal, ¿se huhiera realizado igual como se hizo? ¿se hubiera realizado con la paz y concordia que se hizo? Suarez lo tuvo muy dificil, pero cumplió con lo que se le encomendó. Tuvo que afrontar atentados terroristas, hacer frente a los reaccionarios mas puros del antiguo régimen, tuvo que conseguir que se redactara y aprobara la Constitución, etc.
    Personas como Llum que tiene el talante que tiene y que manifestó ayer ¿donde nos hubiera llevado? hubiera actuado cegada por el fanatismo como demostró ayer y no como lo hizo Suarez guiado por el bien común de todos los españoles. Olé al Bloc y al Psoe de Tavernes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si, si, transición de paz y concordia. Sin grises, sin ETA, sin GAL, con memoria histórica del franquismo.
      I com diu vostè eixa gran Constitucio, que votarem tots els espanyols (?!), i que nomes es canvia per motius econòmics o perque les autonomies facen el ridícul.
      Suárez de centre diuen. O de l'Opus, o de qui siga, que inteligent era per al que li convenia. Fill renegat de republicans, amb amics militars i retors i amb majordom a casa.
      I no va ser sols l'esquerra qui se li va oposar, de fet la dreta que ara el voleu encastellar sou qui el vàreu enfonsar.
      Olé UCD, CDS i tot el "centre-dreta", gràcies per tan modèlica transició.
      Que la Sra. Llum vaja justa de talant no fa que no siga cert tot el que va dir en este cas.

      Eliminar
    2. Si tu tingueres la meitat de talant que té la Sra. Llum molts comentaris dels que fas no els faries. No coneixes, ni has parlat, ni has conviscut xerrant mai durant unes hores amb la Sra. Llum. Segur que callaries el que has dit.

      Eliminar
    3. Hi ha persones que escoltant-les nomes una vegada ja en tens prou. Tambe hi han que a bones son molt bona gent i a males es desbaraten. No m'agrada personalitzar amb ningú, pero havia de contestar-te.
      Dels meus comentaris, quan vullgues continuem discutint, quant digues el que no t'agrada d'ells.

      Eliminar
    4. El talant de Llum Sansaloni i de tot el Bloc es el de els partits nacionalistes-catalanistes
      Son autoritaris,excluyents,sectaris i amics de les mitges veritats

      Eliminar
    5. El Bloc-Compromis és el partit més valencià que existeix en este territori al igual que els seus membres. I prou més obert que el teu pp, centralista, conservador, carca, corrupte i castizo. De valencians teniu lo que jo de flare. Que parles tu de mitges veritats es que dona pena.

      Eliminar
    6. Primer català que madrileny. Els madrilenys per als del PP.

      Eliminar
    7. Jo crec que lo que donem als del Bloc-catalaniste es enveja
      Enveja de ser el partit mes votat,enveja de ser un partit valenciá i en representació en tota la comunitat,el recorde que Ayora,Cofrents,Titaguas,Segorbe,etc tambe son Comunitat Valenciana i alli no rasqueu bola
      En fi...sou cuatre i el de la guitarreta

      Eliminar
    8. Ja están a vore qui es mes guapo i no necesita huela.
      Aci no es tracta de vore qui es mes valencià o menys català, sino de com fa les coses. Hi ha molt mes que cultura, caldria dir-li al Bloc, hi ha molt mes que els diners, caldria dir-li al PP, i n'hi ha algo mes que la finalitat de manar i no escoltar cap raó dels demés. Ni ser bon valencià es ser catalaniste ni ser bon espanyol es ser franquiste.
      Tampoc crec que hi ha que generalitzar sobre el talant d'un partit ni d'un regidor, menys quan nomes parlem en clau local, despres hi haurà de tot a molts llocs.

      Eliminar
    9. Al temps, 22.58, al temps... No tingues tanta pressa... Enveja jo no puc tindre d'un partit podrit ple d'interessos obscurs. Preferisc això, ser quatre, que no ser d'un partit on la mitat estan imputats, on falta l'ètica, l'argument, i son tots uns corruptes que ixen en les noticies per gurtels, brugals, barcenas, noos, fabra, etc. Almenys tinc la consciència tranquila de no ser d'un partit carca, castizo i prohibitiu (avort, drets socials, etc.)

      Eliminar
  6. La frase "i la quatribarrada aprovat des d'ací per la majoría política d'esquerres",

    és incorrecta. La majoria d'esquerres no va aprovar cap quatribarrada. Las senyera preautonòmica no és la quatribarrada. Es una senyera amb fons de les quatre barres d'Aragó amb l'escut de Pere el Cerimoniós enmig. I va ser oficial alguns anys, fins el pacte de la UCD i el PSOE per retallar l'Estatut valencià en el 1982. Es una senyera diferent a la catalana com diferent es la d'Arago o la de Mallorca, encara que tinguen elements comuns.
    Ja anem confundint com sempre ha fet la dreta en base a la falta de conéixer la historia.

    I anónima, porque para mí eres anónima, de las 8:18 todo lo que dijo Llum Sansaloni es historia, documentada i esta en los libros. Otra cosa es que tú no los hayas leído. No dijo ninguna mentira, al contrario se quedó corta.

    Paz y concordia? Seguro que no habías nacido. Lee, lee lo que hizo la UCD entre 1977 y 1982 aquí en Valencia, que buena falta te hace.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per que li ho dius en castellà?

      Eliminar
    2. Per dos motius: Perquè encara que sé que parla i escriu correctament el valencià, no vull que diga que no ho entén en valencià. Si jo fóra Robinjut i llances la fletxa no aniria massa lluny de l'autora, molt pròxim a bufadors.
      Segon motiu perquè veja i comprenga que els que hem anat a escola en valencià dominem perfectament les dues llengües.

      Eliminar
    3. Per eixos mateixos motius jo no ho faria: si entén i escriu perfectament el valencià que diga el contrari i es retrate com el que es.
      I el que ha anat a escola en valencià, per cada hora d'eixes n'ha anat a quatre obligatòries en castellà, a banda de tot l'entorn,administracions i medis de difusió en castellà. Jo no crec que tingam que justificar res, fem valdre ja el nostre dret com a poble.
      I si no eres Robinjut, es perque no vols, aci tothom llança fletxes o dards enverinats, el que vullga, i el blog s'anima una mica mes amb pseudònims, els anonims son molt tristos.

      Eliminar
  7. Pobre Suárez. Els mateixos queu l'afonaren, el xafaren, el denigraren, el tiraren fora de la presidència del govern i que no el podien vore ni en pintura, ara tots a lloar-lo.
    Ara que s'ha mort! Quant de cinisme i poca vergonya en la dreta! I volen donar lliçons als demés, quan el tractaren pitjor que a un apestat. Quina manera la del PP de manipular la realitat!

    ResponderEliminar
  8. Que cara mes dura el senyor alcalde al dir que no sap a quin blog.es referia la regidora Escriva que va filtrar dades abans de aprovarse en el plenari. Que ho pregunte al seu entorn mes arrimmat

    ResponderEliminar
  9. En la asambla dijeron que quedaban por pagar 80.000€ de facturas de 2013 y ahora aparecen otros 144.572€ en facturas de 2013.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Eixes son les que se sumen encara de la passada legislatura.

      Eliminar
    2. En la assamblea dijeron que quedaban 80.000 euros de facturas presentadas hasta el dia 31 que por presentarse en el mes de diciembre no habían podido ser contabilizadas en el 2013.

      Eso con independencia de que, como ocurre todos los años y ocurrirá, los trabajos que se estén realizando a 31 de diciembre, la empresa por no haber terminado aún o por lo que sea, no los ha presentado dentro del año y se presentan ahora en el 2014.

      Tan facil como que yo contrate el arreglo de mi cocina y las obras empiecen en diciembre del 2013 y acaben en enero del 2014 y la empresa me presente en febrero la factura definitiva. En el contrato o el documento pondrá inicio diciembre del 2013 pero lo pagaré en el 2014. Yo lo entiendo así. Y eso pasa y pasará siempre con los trabajos o servicios realizados en los últimos meses del año.

      Eliminar
    3. Altra vegada tenim el castellà, no se us lleven els vells tics d'escola de retors. Amb el que m'agradava a mi que em digueren lo de "a mi hábleme en cristiano".

      Eliminar
    4. De l'escola pública i en valencià i de manifestacions i concentracions totes les que ha calgut i calen i trobada d'escoles en valencià anual. Però ara i adés ve bé practicar castellà perquè així no se'ns oblide el hablame en cristiano. I si damunt el piques millor.

      Eliminar
    5. Doneu-li classes de castellà a Baldovi, s'enganxa massa quan parla a Madrid.
      Jo ja fa molt que no escolte el "hableme en Cristiano", pero si m'ho digueren ara si em picaria i els ho explicaria ben explicat.

      Eliminar
  10. Y que tiene eso que ver, anónimo de les 8:18 con lo que hizo la UCD en Valencia y que fue el tema que hablo LLum Sansaloni.

    Yo no oí que le negasen eso que dices dices a Suárez, simplemente no hizo ese discurso que tu querias oír y cambio el tema de lo que habló cosa que veo desconoces totalmente y dijo que la UCD, que era el partido de Suárez, y el gobierno de España y las Cortes Españolas con mayoría de la UCD recortaron el Estatut aprobado aqui en Valencia, lo cambiaron a su aire, cambieron la ley por la cual se tramitaba del 151 al 143 e impedieron a los valencianos votar su Estatuto, ademas de cambiar el nombre aprobado e imponer la barrera del 5%.

    Que tiene que ver lo que tu dices con lo que dijo Llum, que hablo de Suárez en clave valenciana? Claro está que, acostumbrados como estáis a verlo todo bajo la óptica de Madrid, los del PP cuando os hablan de hechos y cosas de esta tierra valenciana ni quereis oirlos ni los comprendéis.

    ResponderEliminar
  11. La mateixa cara dura que Escriva quan desconeix qui li filtren ( o filtraven) papers oficials del Braç Traballadors als blog de la dreta. Que ho pregunte al seu entorn més arrimat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tires la pedra i amages la ma,molt tipic del Bloc

      Eliminar
    2. Deprenem i de pressa del PP. Conprenc que siga dur provar la pròpia medecina. Per cert, qui filtrava coses des del Braç Treballador?
      A mi això de la regidora em sembla la tonteria més gran que es puga dir en un pleno i mes quan eixe paper segons s'ha dit nomes era el paper que va explicar i dir totes les xifres Borras al diari Levante, i que molts van reproduir en facebook, twitter i demes.
      Hauria la regidora del PP d'estar agraida al blog per la informació que donava als veïns, o vol dir la regidora que està en contra de que s'informe als veïns?

      Eliminar
    3. Filtre qui filtre, sembla que sempre son funcionaris de provada lleialtat al Bloc, amb productivitats o retirs a llocs amb poca feina incloses. Espies de doble nacionalitat. En aixo sembla que no saben dur el personal, com si feia el PP. Demaneu-li la medecina eixa que us falta a Manolo, ja que t'ufanes tant d'usar com ells les mateixes martingales de manipulació informativa.

      Eliminar
    4. Es tot el contrari. Filtra la gent afí al PP, que no vol dir que estiga contenta amb Manolo.

      Eliminar
    5. Afins al PP que no están contents amb Manolo pero que li filtren dades per a fer-ne us politic. No entenc res.
      Si no es fera res malament (còpia d'informes, "pre-inscripcions" a cursets, dades amagades a blogs...) no hi hauria res que filtrar. No estem en el govern de la transparència?

      Eliminar
  12. Hi ha una errada en la regidora. No va ser Canet sino Llum Sansaloni la que va dur els punts de la piscina, de l'ecoembalatge i el canvi en la venta sedentària.

    Enrique ¿Que vols fitxar a Canet per a DV?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tems raò, ara ho canvíe, però sobre la venda sedentaria no he anomenat a ningú . I no, si vol vindre benvinguda perqè es amiga, persona de consens i amb molt de treallat , però com sabreu esta mateixa setmana tenim una bona gestora.

      Eliminar
  13. P.D: Ni tampoc en quant la piscina, sòls a JJ . Gràcies .

    ResponderEliminar
  14. Com es poden fer 90 horas extra en un mes?
    Ho permeteix la llei? Bo, si, supose que si quan ho han fet.
    Es poden repartir a 3 hores al dia, tot els dies del mes, cap de setmana inclos. O 4 hores i pico al dia contant nomes de dilluns a divendres. O ... Una barbaritat!!!! I mes, tenint en copmter que a part fara la seua jornà diaria.
    I, per a la resta de treballadors continuen retallant.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estos del bloc s'han ensenyat molt apresa les mangalaxes

      Eliminar
  15. jo també vull que em rebaixen l'edat de jubilació

    ResponderEliminar
  16. Jo sincerament crec que és un error no fer un reconeixement a la figura d'Adolfo Suárez. Vivim uns temps convulsos en que som incapaços en reconèixer a l'adversari cap qualitat ni política ni molts menys humana. "Al enemigo ni agua".

    Adolfo Suárez va ser un personatge important en la transició espanyola, a l'igual que Carrillo, González, Fraga o Miquel Roca. Va defensar el model d'Espanya amb el qual creia (i jo no crec) amb els seus encerts i errors. I això no és motiu per oposar-se a un reconeixement. La dreta va ningunejar a Carrillo cap reconeixement i ara l'esquerra fa el mateix. És la societat dels bàndols en la que estem instalats.

    A molts nacionalistes els donarà urticaria Suàrez però si realment volem un País de tots cal contar amb TOTS.....no sols amb els d'una acera. Almenys jo ho veig així.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Una cosa es contar amb tots...
      ...i altra cosa es fer bo el que diuen tots.
      Fora de nacionalismes, esta comprovat que el cafè para todos de Suarez no va funcionar, i no ho dic sols per Valencia. La dreta no va menysprear a Carrillo en quant a traves de Suarez va legalitzar el PP per fer creure un agermanaments dels dos bàndols, quan el que es volia es evitar mals majors. Qui si va menysprear a Suarez va ser la pròpia dreta, es veu que els resultava incòmode i no van permetre donar peu al seu segon intent amb el CDS. Per tots els demés, Felipe,Fraga,Roca cert que van tindre el seu protagonisme, pero el resultat d'aquella pseudo-transició va veient-se de mica en mica amb la perspectiva del temps i ja no els deixa en tan bon lloc. Jo pose el punt de mira on pretenien aplegar molts espanyols i no en el punt d'eixida d'una dictadura que no vam saber carregar-nos-la sense esperar a que es morira de vella.
      Mentres els bàndols es tinguen un per guanyadors i l'altre per victimista no avançarem massa. I queda moltíssima feina i molts països per engegar a Espanya. Anem començant amb el nostre, que prou feina tenim.
      I no ens calen nous latin-lovers de la politica com Suarez, sino mes guerrilleres del poble com Mònica Oltra.

      Eliminar
    2. Quan dic que Suarez va legalitzar el PP, evidentment volia dir legalitzar el PCE (partit comunista espanyol), crec que tots s'hauran donat compte de que era una errada.

      Eliminar
  17. Com es nota que no vas estar en el ple ni vas escoltar la moció ni el que volia el PP. Cec que has pixat fora de test en esta ocasió. El que he dit: no estaves en el ple.
    Va, d'ara endavant el passeig País Valencià que li posen per nom Passeig de Adolfo Suárez. Al cap i a la fi, no està proscrit País Valencià gracies a Suarez i la UCD?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gekko, amb eixa lògica tan afonadora, Franco també va defensar el model amb el qual creia (i jo no crec) o Hitler, Mussolini, Stalin... ara Putin, tots personatges històrics. Fem-los un reconeixement. ¿Qui som nosaltres per llevar-li a Franco el mèrit- segons ell i els seus- d'haver lliurat a Espanya de caure en les urpes del comunisme i de les mans de les confabulacions judeomasoniques?
      Si no som qui per a poder fer judicis del que va ser Suárez i la UCD a la Comunitat Valenciana, tampoc som qui per poder fer judicis de Franco ni de cap personatge històric.
      No et fot, quines comparacions!
      Jo comptaré amb tots els que respeten els pobles i allò que eixos pobles decidixquen per al seu futur, cosa que no va fer la UCD.

      Eliminar
    2. Tu pensa el que vullgues. Comparar Mussolini, Franco i Hitler amb Adolfo Suarez és un brindis al aol que fas tu perquè no t'agrada el que pense. No són comparables, ni molt menys.

      Suarez, t'agrade o no, va ser un element essencial en la construcció d'una democràcia que va trencar progressivament amb la dictadura i tots els seus poders coneguts i no coneguts. I ho va fer, t'agrade o no, amb l'acord (buscat i en alguns casos incomprés) de l'esquerra política del moment incluint el poderós Partic Comunista i amb els nacionalistes catalans. És evident que tot no és va fer bé, és evident que es van cometre errors, és evident que hui l'estructuració de l'Estat fa aigues. Això és evident. Però negar el compromís, l'acord, el consens que s'aconseguí en aquell moment gràcies a tots, incluint a Suarez, és negar la realitat i negar el reconeixement a una persona que, al contrari de Hitler o Mussolini, va crear ponts d'unió impensables en eixe moment i que van fer possible que es consolidra la democràcia. Imprefecta sí però democràcia.

      Jo simplement el que vull i desitge per al meu país és una dreta i una esquerra que debatisquen de política. Jo vull un país on la dreta reconega els mèrits de Joan Fuster i l'esquerra la de Suàrez. Fer això no és renunciar als teus principis, és fer un acte de tolerància política a persones que, independentment del que pensaren, van contribuir a construir el que tenim hui. Els discursos de "los mios y los tuyos" hauríem de deixar-los. Lo primer, com sempre, les persones.

      Eliminar