miércoles, 23 de abril de 2014

Editorial : EMPANXATS AMB TANTA "AQUA"

Llegim en la premsa , en concret en Levante-emv, la següent noticia : 

Dos firmas optan a gestionar la piscina de Benetússer que cerró por la elevada deuda

La anterior concesionaria clausuró el complejo porque era deficitario y el consistorio no le pagaba

I pensem : Una empresa ho deixa per pérdues i així i tot hi han dos altres que volen optar a la concesió, com vulgarment diem, açò com es menja ? .

Seguim llegint l'article i trobem que :  "podría volver a reabrirse de prosperar la oferta de alguna de las dos empresas que se han interesado por las instalaciones. Ambas firmas están especializadas en la gestión deportiva y una de ellas, además, «ya ha recogido varios negocios abandonados por la anterior adjudicataria, lo que da bastante tranquilidad al equipo de gobierno», explicó ayer la alcaldesa, la popular Laura Chulià (...) El ayuntamiento ya ha solicitado al juzgado autorización para acceder a las instalaciones», señaló la mandataria, puesto que la salida de la concesionaria del recinto está judicializada. Y es que ésta acusa al consistorio de abocar la piscina al cierre por no haber pagado ni un euro de lo que se acordó que abonaría en concepto de aportaciones extraordinarias y canon (...) El ayuntamiento, por su parte, defiende en que la empresa no ha ejecutado las mejoras que prometió en la licitación y que, a la postre, le concedieron a ella el contrato por delante de otras empresas. Dado que ninguno cede un milímetro en su postura y que la concesionaria se encuentra en concurso de acreedores, tendrá que ser un juez quien dirima definitivamente situación (...) Hasta que el magistrado apruebe o deniegue la solicitud de acceso al complejo deportivo, el ayuntamiento ha puesto a disposición de las empresas interesadas todos los informes técnicos que se han elaborado sobre el recinto. 

Asimismo, también se les ha ofrecido la auditoría externa que se encargó para conocer el valor real de la piscina, las salas deportivas y el material que aún se guarda en ellas.

No obstante, si algo tiene claro la mandataria de Benetússer es que «quien quiera hacerse cargo del complejo, tendrá que invertir antes en él porque el objetivo del equipo de gobierno local es que todo esto no le cueste ni un euro a los vecinos», aseguró. De hecho, su intención es que el ayuntamiento ni siquiera perciba un canon por la gestión del servicio, que en el momento del cierre contaba con un millar de abonados.

Contraprestación en especies

«Pretendemos que la contraprestación de la nueva concesionaria sea en especies, no en dinero, concretamente con entradas para los clubes deportivos de la localidad o con la apertura de una guardería para atender a los hijos de los socios mientras hacen deporte, etc». Pese a todas estas condiciones y a que actualmente el servicio «es deficitario, las empresas «siguen interesadas». La previsión del consistorio es sacar la gestión deportiva a licitación en unos meses, «lo antes que se pueda». (FÍ DE LA NOTICIA)



Tirem de hemeroteca i trobem que Benetusser té 15.000 habitants i una piscina coberta inaugurada en 2009 , però, ahí està la gran diferència amb Tavernes, regentada per una empressa, AQUA Benetusser , amb 10 anys de experiència, diu el seu currículum (la d' açí a Tavernes i com tots sabem ho pretén fer una empresa sense ninguna experiència ... ) i així i tot té pérdues. 

Però es que ressulta que seguim consultant i ens trobem en que dita empresa té de 10 anys de experiència, sí, però en " Gestión de estadios y otras instalaciones deportivas " perquè en quant a explotació d' este tipus de recinte amplía el seu objecte social... a que no sabeu quant ? Curiòssament en 2009, quant assumix l'explotació de la piscina de Benetusser, i, altra curiossitat, el mateix any en que es constituix la concessionaria d'ací .  


Per cert, dir també com a curiossitat  que esta, la de Tavernes, es nomena METROVAL AQUA ... Tant de "AQUA" tant de "AQUA" que al final abdós concessions han acabat fent això, "Aqua" ... 


Però bé, així i tot hi han dos empreses interessades en seguir amb l'explotació ,  que també son especialistes, i ahí està pensem el quit de la qüestió, en explotar este tipus de recinte , i amb més experiéncia segúrament, (tampoc fa falta que en tinguem molta per a tindrem pel dit més ) que la que actualment ho fa : De fet una de les dos ha assumit ja segons llegim altres complexes abandonats per l' actual concessionaria .



I acabem pensant allò de "cuando las barbas de tu vecino veas cortar ... " 

El problema serà en el nostre cas , a més del económic que ja serà de per sí greu , trobar qui vullga explotar-la, però el que és clar es que si no ens merejem i ho busquem, difícilment tindrem solució . 


Diuen l'Alcalde i Víctor que ja estàn " en ello ", no sabem molt bé en qué exàctament , però els animem perquè, com venim anunciant ja fa temps i temps i ara ja ho reconeixen ells també públicament , lo nostre va abocadet al rescat . 

Però esperem al mateix temps que no sòls estiguen contemplant com assumir-ho económicament, si no també que fer al dia següent del rescat amb ella : Nossaltres d'ells parlaríem almenys amb eixes dos empreses, sobre tot amb la que té experiència en reflotar les que abandona l'actual concessionaria de la de Benetusser, per a tindre quantes més alternatives millor per a quant ocurrisca lo inevitable .

I algun/s d'ell/s saben que s'ha estat estudiant, també es veritat que ja fa temps però no eren millors temps si no tot el contrari per a explotar recintes esportius, per part de tercers aliens al consistori però amb coneiximent d'algun/s regidor/s i amb informació facilitada per este/os, la possible assunció de l'explotació si l'ajuntament recuperava llavors la concessió .   

Però bé, nosaltres huí per huí sòls podem opinar com uno més, el dia de demà, i com també es diu popularment, deu dirà  .    

P.D. Quant es va concedir la piscina de Tavernes governaba el PP, quant la de Benetusser allí el PSPV , i ara mira per on és al revés .   

11 comentarios:

  1. La diferencia es que aci a Tavernes l'ajuntament si que ha aportat tots els diners, pero la empresa no es una empresa especialitzada en piscines sino en parkes i que va rebre un 0 patatero dels tecnics municipals 

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com que no han complit el contracte, sols hi ha que executar la clausula d'incompliment i ens la quedem. Com que hi ha que refer a l'empresa la inversió, es porta un tasador i que valore la part que han pagat estos i fi de la història.
      A uqé esperen? Que facen igual que a Benetuser! El que passa és que no tenen cap solució i és més cómodes deixar-ho en mans de l'administrador concurals i jutges.

      Eliminar
    2. Que sabut eres!! Si senyor!! Deuries fer-te jutge!!

      Si tot heu feu igual... Tela!
      Tens ahi en la butjaca els 3 milions?? Ah no! Q se'ls vau gastar en saraos!

      Eliminar
    3. Jo, al igual que altres comentaristes no som del PP, encara que els que defenseu a capa i espasa la gestió de JJ s'empenyeu en tapar les crítiques que venen de la mateixa esquerra.
      La qüestió es que si demà o l'any que ve un jutge diu que es faça càrrec l'ajuntament, tampoc tindràs els 3 milions. Amb la contraprestació de tindre una piscina més deteriorada i que va deteriorant-se més i més, mentre el nostre govern s'acomoda esperant que li la endossen i no tindre que menejar-se (pel moment).
      Quan ens la envainen, estes empreses que estan quedant-se contractes, com el cas de Benetusser, tindràn massa piscines i no voldràn cap més. I ens quedarem amb un tros de formigó que el tindrem que pagar per tindre'l tancat.
      Això sí, al nostre govern li vindrà de perles per fer política en contra del PP amb l'herència rebuda.
      Lamentable!!

      Eliminar
    4. Jo crec que com tampoc soc del PP puc opinar-ne, i partint de que soc dels que critica al govern, diré que tota critica pot dur a la reflexió sobre una millora, i aixo es un favor que li fem a JJ.
      Enric diu que a l'Ajuntament estan menejat-se per vore com esta el mercat, al govern no menegen fitxa perque tota decisió es dolenta: amb el manteniment i gestió una vegada oberta es perdran diners (publics) i si no es posa en marxa es perdrà per deteriorament i pèrdua de valor de l'immoble, a banda del demerit politic d'uns i altres.
      La millor solució una vegada consolidada la propietat municipal de l'obra sera fer un informe econòmic del cost de la posada en marxa i el manteniment i altre del cost o la pèrdua per deixar-la tancada, per comparar costos. Una vegada quantificat i explicat, es dona a triarà referèndum a la població la opció a triar. Almenys seria la primera acció real de transparència i participació efectiva. I executiva, que no siga tot tan sols informar, es pot passar ja al pas següent.

      Eliminar
    5. No si està clar que si no els tenen no els tindran. Jo ho tinc clar: eixa rebaixa de l'IBI el senyor JJ que l'anul·le i els 4 milions que es deixaran de recaptar fins el 2016 per a la piscina.

      Pero eixa decisio, la de tornar a pujar l'IBI i deixar-lo com estava que es prenga per consens de tots, i quant dic de tots em referisc als que ara hi ha a l'Ajuntament com els possibles ocupants un dia: EU, DV, Esquerra, UDyP, etc.

      Per tant i com que els que no son ara tambe poden proposar coses, que DV, Esquerra i si hi ha algu d'UPyD que convoquen als partits de l'Ajuntament a una reunio, feta amb llum i taquigrafs on es debatra com a proposta:
      Tornar l'IBI a com estava, que s'anul·le la rebaixa de l'IBI per rescatar la piscina.

      A que no ho feu? Ara xarrar i xarrar...

      Eliminar
  2. Aci van passant-se els "regalets" uns a altres, el PP va deixar les obres faraòniques i que carreguen els demés. Ara tampoc sembla hi hagen preses per acabar amb el tema, diuen que depèn dels jutjats, pero quan tot s'aclarisca vindrà la perleta de posar-ho tot en marxa i el manteniment. Estiga qui estiga, a vore com ho fan, la vàlua dels gestors es mesurarà per obrir i posar en marxa la piscina, no per pagarla.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Cert! I els d'ara no en tenen nassa ganes de trobar-li una solució. És més comode esperar a que altre prenga la decissió.

      Eliminar
    2. Heu llegit la resposta que l'Administrador supose publicara adalt?
      Pues a vosaltres el mateix: Busqueu un grup de gent i feu la mateixa proposta. anul·lar baixada IBI i fer la piscina

      ¿Ma mare saps el que em diu, anonim de les 20:06? Si això que penses:
      Qui no te diners no te vicis. I qui no tinga diners per a piscines que no tinga piscines.

      El problema està que abans, amb el PP tampoc teniem diners ni població per a eixa piscina, però era més bonico fer animalades que ells no havien de pagar. Com l'aparcament, el carrilbici o 1'4 milions en palmeres. Aixi va ara el poble. Com se sol dir: aquellos polvos trajeron estos lodos.
      Si els obligaren a pagar de la seua butxaca els desficacis...
      O si vol, aquells desgavells dels anteriors governants en han dut la ruina al poble.

      Eliminar
    3. El problema no es que tingam diners o no per a vicis. El problema es que has encarregat una piscina i ara te la endorsaran i a vore que fas, amb diners o sense. Qui hereta un deute no pot renunciar a la familia. Es este cas, els politics no son familia, mes be al contrari, i així i tot es presenten. Despres no es queixeu. I no val a dir fes-ho tu a vore si t'ix millor, no dona imatge de servei al poble. Com si al restaurant es crema el teu dinar, ix el cuiner i et diu "entra tu a la cuina, a vore si ho fas millor". O tambe la mes de moda "els d'abans encara cuinaven pitjor". Que li contestariem?

      Eliminar
    4. El nivell polític està molt baixet a Tavernes. L'objectiu és fer-ho menos malament que els anteriors: menys enxufats, menys irregularitats,... etc. Mentre tingam eixa classe de polítics a Tavernes, em quedaré a casa sense anar a votar.

      Eliminar