jueves, 24 de abril de 2014

Info-DEMÒCRATES : Ètica funcionarial en els nostres ajuntaments


funcionarios_altaok
Els grups municipals de Demòcrates Valencians que ja estan treballant dins d´alguns ajuntaments valencians i els que, sense tindre encara representació en els consistoris, estan començant a moure´s per a demanar informació al si d´estes institucions s´estan trobant amb determinats problemes que volem remarcar. Problemes com la vulneració del ROF a l´hora de facilitar documentació o l´ús de servicis de l´ajuntament per a qüestions personals dels polítics governants, els quals no volem deixar passar perquè creguem en la regeneració de la democràcia i en començar la mateixa des dels municipis, amb la possibilitat de fiscalitzar i controlar l´acció de govern des de la base.
Un funcionari, per exemple,  d´un ajuntament,  té eixa categoria professional per haver guanyat la plaça i tindre un càrrec públic que li cobrix les esquenes per a protegir-lo en cas de conflictes externs. Per això, no entenem les traves per a facilitar documentació, segurament per por a qualsevol regidor o a la influència del partit polític que dirigix l´ajuntament. Des del nostre punt de vista, el funcionari té certes obligacions que, indistintament de qui governe, pot i ha d’exercir. Opinem que han de ser els primers a denunciar accions incorrectes, no han de permetre martingales ni altres gestions fraudulentes o enganyoses per als ciutadans i tampoc han de deixar-se manipular per interessos partidistes o particulars. Per últim, en el marc d´esta ètica que volem vore en les nostres institucions, desitgem que els funcionaris no es vegen obligats a firmar documents que puguen originar plets i altres conflictes amb la llei.
Si els funcionaris es troben amenaçats o cohibits i no complixen amb les seues funcions, òbviament, no requerim ni tants càrrecs ni uns servicis deficitaris. Tindre categoria de funcionari representa que confiem tots en vostés i ha de ser garantia d´exercici del treball sense risc de manipulació.
Des de Demòcrates Valencians, sempre defendrem la figura del funcionari com a servidor públic, però vigilarem atentament per a què els polítics no s´aprofiten de la seua posició per a beneficis personals o partidistes.
En este sentit, les nostres accions són clares. Si observem manipulació, denunciem.
Entre tots, construïm la democràcia que necessitem!


2 comentarios:

  1. Enrique, els funcionaris d'este ajuntament estàn cohibits. Estàn fent una caça de bruixes contra tots aquells que no li ballen la corda.
    Pregunta, pregunta. És vox populi dins l'ajuntament

    ResponderEliminar
  2. Ací vaig enviar jo un comentari fa uns dies...
    Res, censura pura i dura.

    ResponderEliminar