miércoles, 4 de diciembre de 2013

UN DESSEMBRE DE SOLIDARITAT

La Valldigna es bolca un any més amb la campanya de les 300 caixes solidàries d’aliments

Un any més, un gran nombre d’associacions culturals, agrupacions, clubs esportius, partits polítics, ONGs, particulars a títol personal i altres entitats de la Valldigna estan implicant-se en el que serà, sens dubte, un gran projecte solidari. Cosa que, creiem, justificarà el sobrenom amb el qual es coneix aquesta contrada des del temps de Jaume II el Just: digna.

Al llarg del mes de desembre està previst realitzar tot un conjunt d'actes amb un mateix objectiu: aplegar 300 caixes repletes d'aliments de primera necessitat, perquè siguen distribuïdes gratuïtament entre les famílies més desfavorides de les poblacions valldignenques.

Cal remarcar que aquests actes estan totalment desvinculats de qualsevol interés polític, religiós, comercial o personal. Cadascuna de les entitats, empreses i persones participants esdevé una peça clau i fonamental, bo i estant tots units per una única causa, que no és cap altra que ajudar a més de 1.000 persones desfavorides que, al cap i a la fi seran, sens dubte, les veritables i reals protagonistes de tot l’esforç conjunt que, per primera vegada, es farà a la Valldigna. Hem de dir que no hi ha cap entitat o persona que sure per damunt d’altra, i de fet, existeix un pacte tàcit pel qual, hom cedeix el protagonisme al conjunt, al projecte en si mateix; ja que davant la societat, pensem, tots som iguals: qui guanya és el proïsme en el sentit més humà i solidari.

Els actes i col·laboracions previstos ja confirmats són els següents:

APADRINAMENT D'UNA FAMÍLIA DE LA VALLDIGNA: Enguany tots els veïns de la Valldigna que vulguen col·laborar, ho poden fer apadrinant una de les 300 famílies més desfavorides de la Valldigna d'una manera molt fàcil i senzilla: Només cal anar als locals de Creu Roja de Tavernes i agafar una caixa (també s’hi poden utilitzar bosses), comboiar els amics, familiars o veïns, i entre tots omplir-la amb almenys 14 productes diferents, com ara: oli, llet, arròs, sucre, sal, conserves, dolços, sucs, cereals, cacau soluble, pasta, formatge, galetes, etc. Cost estimat, depenent de la marca dels productes, 20 euros. A hores d’ara ja hi són més de 100 els veïns i veïnes de la Valldigna que s’han compromés a apadrinar una família anant a recollir una caixa per tal d’omplir-la. COMPTEM AMB TU!!!

PAELLA DE GERMANOR.- Dissabte, 21 de desembre, al Saló de Ball de la Societat Musical, Dinar Solidari i de Germanor per a tots els representants de les institucions de la Valldigna, clubs, associacions, agrupacions, partits polítics, falles, ONGs, etc.

ESDEVENIMENTS ESPORTIUS.- Encara que les dades estan a hores d’ara per determinar, ja són diversos els clubs esportius (futbol, bàsquet, rugbi, tennis, pàdel, spinning, atletisme, etc) que han confirmat un any més la seua participació en el projecte organitzant cadascun d'ells diverses activitats solidàries. En breu vos informarem!

MACROFESTIVAL DE ROCK LOCAL I CAMPIONAT FUTBOL 7.- al Pavelló Multiusos, els dies, divendres 27 i dissabte 28 de desembre, amb les actuacions dels grups de rock local: P-RRAKOS, NO NAME, CONTRA LA PARED, BLUE HOTEL I FÍSTULA VALLKANIKA. Esdeveniment organitzat pels pubs de Tavernes: 80'S, DREAMS, MÀGIK i TNT. El macrofestival començarà a les 20:00 hores. Preu de l'entrada 1€ solidari. El campionat de futbol 7 l'organitza el Club La Vall d'Alfàndec FS, i els interessats en participar-hi podran informar-se’n en la reunió que es farà el divendres 13 de desembre, a les 20:00 hores, al Pavelló Municipal de Tavernes.

CERCAVILA D'ARREPLEGADA D'ALIMENTS.- El dissabte 28 de desembre, amb la col·laboració de la banda de tambors i cornetes CMJ El Fènix de Tavernes, però obert a qualsevol agrupació que vulga sumar-s’hi, cercavila d’arreplegada d’aliments per les cases de Tavernes.

PUNTS D'ARREPLEGADA D'ALIMENTS.- Està previst posar taules d'arreplegada d'aliments en llocs estratègics de la ciutat de manera que, qui ho desitge, hi aporte el seu oferiment i col·laboració. A més a més, es convida a la gent de la Valldigna perquè, dins de les seues possibilitats, s'unisca i col·labore com millor crega convenient.

Cal recordar que les caixes seran donades a les famílies adscrites i degudament controlades com a més desfavorides. Estant previst entregar-les, si és possible, per a Reis, amb la col·laboració dels voluntaris de Creu Roja i l'Economat de Càritas Interparroquial de Tavernes.

En breu informarem, només ho tinguem disponible, amb més detall dels horaris dels diversos esdeveniments esportius, i d'altres possibles actes i col·laboracions diferents en particular que s'hi puguen sumar al projecte.

ÀNIM, TOTS JUNTS UN ANY MÉS HO ACONSEGUIREM!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario