martes, 10 de diciembre de 2013

Nota de Premsa de Demòcrates Valencians : REVISIÓ CADASTRAL

Des de DV volem tornar a denunciar el politiqueig barat que una vegada més, i en este cas en el tema de la revisió cadastral , veiem entre govern i oposició locals, els quals en compte de consensuar una postura comuna que defenga els interessos dels valleros, es dediquen a la guerra de papers a què tant ens tenen acostumats . 

Així, mentres en la població de Pego i davall el govern d'un partit coalligat a Demòcrates , Ciutadans de Pego, dirigit pel nostre Coordinador Carmelo Ortolá, en el seu moment es va impugnar la valoració cadastral i després d'un ardu treball per part dels funcionaris municipals , es va aconseguir una valoració cadastral molt real amb la de mercat , i molt per davall de la de municipis semblants , la qual cosa els permet inclús aplicant actualment el màxim del tipus possible , que els veïns de Pego paguen per IBI prou menys que els seus veïns d'altres poblacions semblants . I Pego no es xicotet, té 11.000 habitants .

Per contra a Tavernes , per molt que es rebaixen els valors un 20% com diuen haver aconseguit uns, o que es rebaix el coeficient a aplicar, com demanen altres, la qüestió és que els valleros continuarem pagant molt per damunt dels que ens correspondria si els valors cadastrals foren reals al mercat actualment . 

Així doncs des de DV demanem als nostres polítics locals que deixen de remar cada u pel seu costat i sense coordinació, perquè una barca en què cada un rema pel seu compte només fa que donar voltes sobre si mateixa i sense eixir d'un mateix cercle , que és el que està passant a Tavernes .

Desde DV queremos volver a denunciar el politiqueo barato que una vez más, y en este caso en el tema de la revisión catastral , vemos entre gobierno y oposición locales, los cuales en vez de consensuar una postura común que defienda los intereses de los valleros, se dedican a la guerra de papeles a las que tanto nos tienen acostumbrados .

Así, mientras en la población de Pego y bajo el gobierno de un partido coaligado a Demòcrates , Ciutadans de Pego, dirigido por nuestro Coordinador Carmelo Ortolá, en su momento se impugnó la valoración catastral y trás un arduo trabajo por parte de los funcionarios municipales , se consiguió una valoración catastral muy real con la de mercado , y muy por debajo de la de municipios similares , lo que les permite incluso aplicando actualmente el máximo del tipo posible , que los vecinos de Pego paguen por IBI bastante menos que sus vecinos de otras poblaciones similares . Y Pego no es pequeño, tiene 11.000 habitantes .

Por contra en Tavernes , por mucho que se rebajen los valores un 20% como dicen haber conseguido unos, o que se rebaje el coeficiente a aplicar, como piden otros, la cuestión es que los valleros seguiremos pagando muy por encima de los que nos correspondería si los valores catastrales fueran reales al mercado actualmente .

Así pués desde DV pedimos a nuestros políticos locales que dejen de remar cada uno por su lado y sin coordinación, pués una barca en la que cada uno rema por su cuenta sólo hace que dar vueltas sobre si misma y sin salir de un mismo círculo , que es lo que está pasando en Tavernes . 

16 comentarios:

  1. Nosatros demanem que baixen el coeficient al 0'4 i tu ¿que demanes?. Critiques i critiques i cap proposta . A vore que vols tu que es faça i no vingues en monsergues que en ningun poble lliguen els gossos amb llonganisses.

    Propostes concretes ja i no divagacions de si en Pego això i allò. Alli tindran uns problemes i aci son altres. Solucions vostres aci en Taverns i tot el demes monsergues.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando11 de diciembre de 2013, 12:35

      La proposta es clara : Deixen vostés, uns i altres, de fer polítqueig barat i treballen en conjunt per a solventar el problema, de rés val el tirar les culpes uns a altres, això no solventa el problema .

      I en quant a solucions , si tinguera dades suficients les faría i ben concretes , tingau per segur, el que no vaig a fer es com alguns i propossar messures demagògiques i populistes .

      Deixem almenys que opine, estem en democràcia , i opine el que li dic, les urnes ens jutjaràn a tots .

      Eliminar
  2. Deixa de fer demagogia barata en Pego i digues també que allí que son tan xulos que ara no saben com pagar els 1'2 milions que deuen de la multa per destruccio de l'anterior alcalde de la marjal. Ara diuen que no tenen diners com llegim hui en els diaris. És molt bonic baixar l'IBI i despres dir que no poden atendre les obligacions. Eixes politiques a mi no em casen.

    A vore digueu: si abaixem l'IBI, tindrem 1 milio manco d'ingressos. si l'abaixem el 40 que vol el PP 2 milions manco. Digam vosté i el seu partit d'on els va a recuperar perquè l'any que ve seran 14 milions els pressupostos si enguany son 15.

    D'on retallareu? Llevareu les subvencions a tots? REtallareu en servici de fem i neteja? Fareu un ERE? Tancareu mes llums en el poble? No em digues que els politics deixaran de cobrar o tindre dietes de plens i comissions que no t'ho creus ni tu. Llevará policia? Com fara el manteniment del poble amb 1 o 2 milions manco?

    Volem propostes economiques concretes i no politiques de campanar ni parlar per parlar.
    A vore: que proposta el seu partit per eixir de la crisi econòmica de l'Ajuntament? Quina solució pensa donar als 2'4 milions de l'Aparcament si baixa l'IBI? Com pensa pagar els 3 milions de la piscina amb 1 milio menys d'ingressos?
    Propostes, Sr. Estruch i si no les té, calle.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando, DV11 de diciembre de 2013, 12:28

      La rebaixada cadastral va ser acordada pel tripartit governant compost per Ciutadan s de Pego, PSPV i Bloc , amb l'opossició del PP encapselat per la dona del Alcalde autor de la barbarie per la que ara els han multat. Va ser a causa de que els valors propossats per cadastre eren del tot irreals, i es varen impugnar i guanyar l'impugnació en basse a un estudi casa a casa dels valors de mercat reals . Pel tant no va ser cossa d'un o altre partit, si no del acord de tres partits, dos "d'esquerres" i altre de gent ex-PP., que ficaren per davant dels seus interessos i diferències partidistes el bé comú , idea en qué es basa este article . I eixe ara bipartit socialiste-independents amb un Alcalde ara socialista i apoiats per Compromís es el que es trova amb el marrón creat per l'alcalde popular senyor Pascual i al que no poden fer front amb un pressupot de poc més de 9 milions d'euros . Per tant,la revissió s'impugnà i guanyà perquè eren irreals , i ara van apareguent les conseqüències de que no siguen els polítics sino la ciutat qui tinga que carregar amb els desmans d'estos : Acàs tenim que mantindre els valors alts i recaptar de tot el que es puga per si de cas , siguen denúncies, pàrquings o piscines ? . El que hi ha que fer, hi ahí tens una proposta de demòcrates, es que pague qui crea el problema i no la ciutat, altre gall ens cantaría, crec que amb açò sí estaràs d'acrod amb mi .

      Així que en Tavernes tenim el que tenim i no podem tornar-ho arrere, però el que hi ha que fer es prendre els bous per les banyes i tractar de solventar-ho en la forma en que es puga, però tots junts i no fer politiqueig barat amb el tema , com estàn fent alguns més que altres, però al cap i a la fi tots . I això es el que vull denuciar en este article, de rés val tirar-se les culpes uns a altres, això no solventa rés, el que hi ha que fer es buscar les millors solucions possibles .

      I tingues per segur que el dia en que compte amb les dades suficients per a poder propossar amb coneiximent de causa aço o allò ho farè, no ho dubtes, mentres tant deixam almenys dir el que pense, doncs no puc propossar solucions reals a un problema del que no conec a fons com solventar : Podría fer com altres , propostes demagògiques de rebaixes per açì o per allà, però estic d'acord amb tú de que no es pot mantindre servicis sense ingresos , sòls que barallant-se no s'ix del problema.

      Eliminar
    2. PER A CONEIXER EL TEMA DE PEGO, i no confundir xurres amb merines :

      Pego no puede pagar el millón de euros de daños al Marjal que causó el exalcalde Pascual

      El consistorio alega ante la Audiencia que las inversiones que ha realizado en el parque equivalen a la indemnización que debía asumir el exmunícipe insolvente


      Una década después de que el entonces alcalde de Pego, Carlos Pascual, pasara por el Marjal como el caballo de Atila, al ayuntamiento le toca pagar el estropicio. La condena por delito ecológico contra Pascual, al que le cayeron seis años de cárcel, y contra el exconcejal de Agricultura, José Orihuel (su pena fue de tres años de prisión), también les obligaba a abonar una indemnización de 1,2 millones por los daños que causaron en el parque natural entre 1996 y 2003. Ambos se han declarado insolventes. Los responsables subsidiarios son el ayuntamiento, que ahora tiene de alcalde al socialista Enrique Moll, y la comunidad de regantes.
      «Aunque quisiéramos pagar ese dinero, no podemos», afirmó ayer a este diario Moll. «Es imposible, inasumible», aseguró también el concejal de Hacienda, Carmelo Ortolá, que dijo que el consistorio comienza ahora «a levantar cabeza», pero en el presupuesto del próximo año sólo destinará 130.000 euros a inversiones. «¿Cómo vamos a hacer frente a un millón de euros? Cerraríamos el ayuntamiento y en paz», advirtió.
      Sin embargo, la Audiencia de Alicante ya ha pedido la ejecución de la sentencia, que ratificó el Supremo y es firme. «Estamos negociando con la conselleria de Medio Ambiente para reducir a la mínima expresión la indemnización o para que incluso nos la condone», dijo el actual alcalde. El consistorio, además, ha alegado ante la Audiencia que las inversiones realizadas por el ayuntamiento en el Marjal han reparado el daño que se causó en la época de Pascual. Y sí. En el Marjal, vuelve a crecer la hierba. Tanto el tribunal como la conselleria disponen ya de un dossier facilitado por el ayuntamiento en el que se detallan los trabajos municipales de limpieza de acequias, acondicionamiento de caminos y se recuerda que el consistorio destinó 447.000 euros a un taller de empleo que mejoró la Muntanyeta Verda, que es un espacio de gran valor situado en el corazón del Marjal. Ortolá incidió ayer en que 30 personas trabajaron durante un año en la Muntanyeta.
      En ese dossier, también se alude a los trabajos realizados por la comunidad de regantes de mantenimiento de pozos, apertura de compuertas o renovación de equipos electrógenos.
      «La situación actual del Marjal no tiene nada que ver con la de 1997 (fue el año de más furor desecador)», insistió el munícipe, que avanzó que la próxima semana tiene una reunión con responsables de la conselleria de Medio Ambiente para trasladarles que la indemnización que ahora reclama el juzgado en la práctica no tiene sentido.
      «Es más, el parque natural sin la labor que ahora hace el ayuntamiento sería inviable», sostuvo Moll. La inversión de la conselleria ha caído de nuevo este año (ahora en un 30 %) y ya apenas llega a los 200.000 euros.
      La indemnización sólo puede destinarse a reparar los daños ocasionados por la política de tierra quemada de Carlos Pascual. «Son dineros finalistas. Y el ayuntamiento desde 2003, que fue el año que entramos (el tripartito de Ciutadans per Pego, PSPV y Bloc), ha invertido mucho dinero en mejorar el parque natural», defendió Carmelo Ortolá.

      Eliminar
    3. "Així que en Tavernes tenim el que tenim i no podem tornar-ho arrere, però el que hi ha que fer es prendre els bous per les banyes i tractar de solventar-ho en la forma en que es puga, però tots junts i no fer politiqueig barat amb el tema , com estàn fent alguns més que altres, però al cap i a la fi tots." Agafar el bou per les banyes, tractar de solucionar el tema com es puga, tots junts sense fer política barata... Metàfora i paraules difuses, res en concret. Com tot polític, vaja.

      Eliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  5. Enrique , esta claro que las verdades escuecen i tu les has dicho la verdad . Quien gobierna en Pego despues de los desastres de dicho Alcalde ?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando, DV11 de diciembre de 2013, 11:09

      En Pego y después de seguir apoyando pese a los desmadres y malas formas al señor Carlos Pascual el por entonces presidente provincial del PP señor Ripoll , un grupo de ciudadanos encabezados por quién había sido Alcalde popular Carmelo Ortolá crearon Ciutadans de Pego, partido que junto a PSPV i Bloc pactaron gobernar juntos con el fin de arrebatar la alcaldía a dicho señor que por entonces aún no estaba en la cárcel, ahora ya lleva unos años y lo que le queda pués van apareciendo más y más barbaridades, y fué por aquella época en la que se hizo lo de la revisión catastral . y siguen gobernando actualmente y desde 2011 en coalición Ciutadans y PSPV con el apoyo externo de Compromís que esta legislatura no ha querido formar parte del gobierno , y hace unos meses cedió Ortolá la alcaldia al candidato socialista de acuerdo a lo pactado y sigue siendo regidor de hacienda .
      Es decir , ante un malgobierno apoyado por los de arriba, gentes que habían sido del PP crearon un nuevo partido y fueron capaces de pactar junto a socialistas y nacionalistas un acuerdo por el interés de la ciudad, por encima de ideologías dispares y hasta entonces contrapuestas , pués el PP había gobernado yá la ciudad con Ortolá de Alcalde . ¿ Y sabes quién es la jefa de la oposición popular y que se opuso a la revisión catastral ante unos valores muy elevados a causa de lo hecho en su momento por intereses urbanísticos muy concretos de amiguetes del señor Pascual y a todo en general, con una oposición cerril ? La mujer actual de Carlos Pascual . Y ahora consecuéncia de los desmanes de su marido, repito en la cárcel, el ayuntamiento ha sido condenado a pagar una multa de 1,2 millones a la que no puede hacer frente con un presupuesto de poco más de 9 milllones, consistorio que ha denunciado a su vez a Pascual . Pero el problema es que los políticos no responden de sus desmadres con su patrimonio, sino la ciudad .
      Y eso es lo que yo pido, estimado comentarista, miras de altura entre nuestros políticos locales y que sean capaces de aunar esfuerzos de cara al bién común , como supieron hacer los socialistas, nacionalistas y ex-populares de Pego en su momento y que lo siguen haciendo ahora mismo por el bién de su ciudad , dejando a un lado sus diferéncias ideológicas : ¿ Pido demasiado ? .

      Eliminar
  6. I el Bloc perquè no forma part d'eixe govern de seny en Pego i nomes ho fa externament? Resulta que ara seran els mes radicals? Si els haveren donat a ells l'alcaldia haveren pactat?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Xe Karl, el bloc es el dimoni... No saps? Inclus per a tu tan de esquerres que vols ser...

      Eliminar
    2. Pero que tu encara no saps que el. Bloc no es d'esquerres?
      Xe, ves i que t'ho explique el nostre amic comú Gordon Gekko.

      It 'invite a una reflexió: les idees ni els partits no son demoniacs, pero certs personajillos...

      Eliminar
    3. El Bloc igual recolça (externament, que així el pecat es venial) als ex-PP de Pego que als rojos d'Inicaitiva.
      Un partit que arreplegà des de les postures mes marxistes fins les mes lliberals. Demòcrates estos nacionalistes, els cauen be tots tan necessitats que van de recursos i vots. Ara be, anar buscant el camí oblidat d'UV es recórrer senders molt perillosos, un dia pot eixir el tir per la culata.

      Eliminar
  7. Anem retrassats de xispa.

    ResponderEliminar
  8. La cosa està clara. El sr. Jordi Juan ha posat els ous a una cistella i s'ho ha jugat tot a una.

    M'explique, si el govern central no acepta la rebaixa del 20% virtual (perque amb la pujada de 10%, la rebaixa seria molt menys), l'any 2.014 pagarem més impostos.
    El que deuría de fer el sr. Juan és haber convocat el plenari el 23 o 30 de desembre per tal de que si del govern central no accepten a tràmit la rebaixa cadastral, baixar el gravamen per compensar la pujada del 10 % del 2.014, el que significa ingresar el mateix que en 2.013.

    Però no ho farà, perquè ell realment vol recaptar més diners per a fer obres de cara a les pròximes eleccions i per a les festes nacionalistes i macrocavalcades que ens te acostumats!

    ResponderEliminar