miércoles, 11 de diciembre de 2013

I JORNADES DE TURISME A LA VALLDIGNA

Ahir es va celetbrar la primera sessió de dites jornades, amb l'intervenció en primer lloc de la vallera Raquél Gómez, diplomada en turisme, la qual apoiant-se amb audiovisuals va fer una amena expossició sobre com crear un producte turístic, destacant que tenim les ferramentes per a això, però que fa falta voluntat i sobre tot formació per a oferir una qualitat que ens diferèncie dels països amb similars ofertes però amb els que no podem competir en cost de ma d'obra , com son Marroc o Túnez .

En segon lloc intervingué  Lola Teurel, professora en matéria turística del campus universitari de Gandia , la qual va expossar una proposta d' alternativa turísitca que podem oferir en La Valldigna al comptar amb els mitjans naturals necessaris i de sobra, com es el turisme eqüestre, ja en marxa en poblacions de l'hora de València i en la zona de Lliria . A més, va informar sobre una experiéncia en dessenvolupament com es el combinar cine temátic sobre menjar amb degustació dels plats vistos en eixe film , preparats per restaurants gandiencs y el centre de dessenvolupament turístic de la ciutat ducal , experiència que s'ha provat com a pilot de moment i amb molt d'éxit en el campus universitari saforenc , y que s' està estudiant seguir dessenvolupant en altres llocs . 

Demà dijous es portará endavant la segona sessió, amb les intervencions de Juan Tormo, Arquitecte Municipal, i els representants del Centre Excursionista i del Grup Muntanya vallers Jordi Talens i Paco Sales .

13 comentarios:

  1. Lo de ma d'obra del Marroc o Tunisisa es veritat, pero ells no tenen coses que te la Valldigna, monuments,natura,platja i muntanya juntes,transport,hot... bueno això no, hotels no en tenim.
    Pero tenim mes potencials que tampoc explotem. I lo de la formació es relatiu, lo primer es la idea i sobretot l'espectacle emprenedora, amb un projecte de viabilitat,clar. Jo crec el que falta es un empresari decidit i ajuda real de les institucions, si sents parlar amb el sector d'hosteleria mai semblen contents ni amb l'administracio central ni amb l'Ajuntament, lo del turisme es una cosa que tenim ahi pero que els politics tinguen interès real en potenciar el sector amb decisió, ja no ho tinc tan clar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que la filla d'una regidora diga que "falta voluntat" és d'agrair i més després dels 16 anys de govern del PP a Tavernes on no es va fer res amb el temps del boom turístic i de creació d'hotels.
      Perquè si esperem que ara es facen hotels i demés coses... aviats estem, i més si hem d'esperar l'ajuda de la "generosa" (amb Benidorm, Gandia...) Generalitat.
      I el sector hostaler i comercial de la platja que fa? Quines son les iniciatives empreses per les seues associacions?

      Eliminar
    2. Pues hi han emprenedors (i de la corda del govern) que van proposar fer, per exemple, un càmping a la platja i en anar a buscar ajuda a l'Ajuntament li van dir: si, molt bona idea. FES-HO!
      O siga, que va quedar com camot, una cosa es no tindre diners i altra es despreciar les idees quan no son dels amics. Direu: si era de la corda, com es això? Pues es que n'hi han dos cordes, i este era de la corda fluixa, tampoc era dels que fan el rendez-vous, i així no hi ha res a fer.
      Així, que ja queda demostrat que no tot es qüestió de diners ni de que cap emprenedor es meneja, es que tenim el turisme i tot el demés en general que ens mereixem.
      Com diguem molts, la majoria, diners (i voluntat) hi ha pel que es vol, la llista d'amistats de qui mana sempre es la molt llarga, i els mèrits per incloure's molt exigent, quasi de vassallatge medieval. El que es molt fàcil, si tens llibertat de paraula i d'acció es d'estar a la llista negra.

      Eliminar
    3. Hi han emprenedors que si que tenen èxit a Tavernes, no cal que facen una gran inversió i si els ix mal el negoci com que tenen poques despeses per ús d'infraestructures i sí moltes activitats satèlits pagades per l'Ajuntament ho tenen sempre de cara. I no cal que siguen del poble.
      Us sona Obrint Pas?

      Eliminar
  2. Per què no va anar Jordi a la jornada? No li importa el turisme?
    M'han dit que la única representant del bipartit era Carmen Canet que tenia que presentar l'acte.
    Això no és molt normal? Que pasa en el bipartit?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectívament, així era,la resta de regidors eren del PP : Locals, fins a quatre en vaig comptar, l'Alcalde de Simat i pressident de la Mancomunitat, de Benifairó Lluis Ferrando, i l'unic regidor socialista a més de Carmen era l'Alcalde de Benifairó, Agustí Pacual , que com sabeu es a més el vicepressident de la Mancomunitat , que es l'ens que promou les jornades .

      Eliminar
  3. Si els que han d'impulsar el turisme a la Valldigna són els que apareixen en la foto, apanyats estem.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I si són els que no ixen, que ni van anar, doble apanyo.

      Eliminar
    2. No, esperem l´impuls que donaran els que ni tan sols van anar.

      Eliminar
    3. Es que el gran Mesies Jordi Juan, eixe savi i salvador del turismo no va aparèixer. I no oblides que a més a més, és l'alcalde.

      Eliminar
  4. I vale?, i vale, i vale, i vale, i vale... i vale? Una aspirina.

    ResponderEliminar
  5. On estava ahir Jordi? tan ocupat estava que no va poder assistir a la inauguració de les jornades de turisme? Que vergonya, estaven els alcaldes de Simat i de Benifairó i el de Tavernes no, este és el suport i la consideració que té pel turisme de Tavernes? Que prenguen bona nota els de Aceplat que de res els servirà reunir-se amb l'alcalde ni amb Borrás. La realitat és la que es va veure ahir, van deixar totalment sola a Carmen Canet. La veritat que per a companys com els de el Bloc o els de el seu mateix Psoe, millor sola, enhorabona Carmen.

    ResponderEliminar
  6. Señor Arri, está claro que los que aparecen en la foto ellos solos no van a impulsar el turismo, harán lo que podrán, pero ellos junto con otras personas con voluntad de hacer cosas positivas como por ejemplo los comerciantes del mercado, la asociación de comerciantes, Aceplat y demás asociaciones locales y gente de a pié, todos juntos si que podrán hacer algo. Lo importante es creer en las posibilidades de La Valldigna, que tiene muchas y entre todos hacer fuerza conjuntamente. Lo que todos tenemos claro, a la vista de la ausencia vergonzosa de todos los miembros del gobierno municipal, excepción hecha, claro está, de Carmen Canet, impulsora de estos actos, es que ni Jordi ni Llum ni Borrás ni Vanessa ni Llácer ni Pilar ni Evarist ni Perfecto ni ... nadie de todos esos darán el mínimo impulso al turismo ni a nada.
    Su fanatismo y politización de todo lo que ocurre en Tavernes les lleva a dejar sola y abandonada a Carmen Canet. Esta señora no se merece tal abandono, ni tal falta de respeto, ha organizado algo que será de los mas serio e importante de toda la legislatura y todos sus compañeros de gobierno le hacen un vacío total. Eso solo se merece el desprecio para aquellos que le pagan su dedicación, ideas y entrega con la falta de consideración que significa no valorar sus actos asistiendo a los mismos.
    Tenemos un alcalde que su falta de respeto a todos llega al límite de que se organice un acto, como esta jornada de turismo, en Tavernes y esten presentes los alcaldes de Simat y de Benifairó y él no haga acto de presencia, ni nadie de su gobierno, con la excepción ya señalada de Carmen Canet. No soy nadie para dar consejos, pero voy a darle uno a la señora Canet, siga haciendo su trabajo como hasta ahora, si los demás de su equipo se descuelgan, adios, la gente normal de Tavernes sabrá valorar su entrega y las acciones vergonzosas de Jordi y los demás ausentes. Felicitaciones por la idea de la jornada de turismo.

    ResponderEliminar