martes, 10 de diciembre de 2013

Editorial : MÉS SOBRE TURISME I PLATJA

Si ahir denunciabem el lamentable estat de manteniment del casc urbà de la platja, i la negativa repercussió que això comporta sobre el turisme, i més si pretenem dessestacionalitzar-lo, el que ja es " de traca " es que el punt d'informació turísitca de la mateixa estiga tancat en estes dades, incluídes les festes de nadal i cap d'any , doncs estarà tancada fins al 2 de Gener.

Es evident que la treballadora té dret a les vacances que li corresponen, però també es evident que estes es deuen de compatiblitzar amb els interessos de la ciutat, i que son que la info-turis estiga oberta i més si cap en festes en les que poden acostar-se a la nostra platja possibles turistes : Sense anr més lluny divendres hi havía una visita programada i amb bus en el monestir, i hi han previstes per a este mes varies visites temàtiques guiades , visites que estàn pormocionant-se i venent-se en varis portals d'internet com Groupon o oferplan, a uns preus molt interessants   : Qui diu que no poden completar-les amb una visita a la platja ? . 

El problema es la mala imatge que estem donant amb una oficina tancada com està la nostra, quant hi han milers i milers d'espanyols en l'atur i de segur que molts d'ells técnics en turisme, en Tavernes mateix me,n bé al cap ú que a més per la seua llavor pública de segur que està més que capacitat per a sustituïr a Montse uns dies , i segur que hi ham més . 

I el que no quadra es fer promocions, gens barates a més, , com ja dia ahir, a tot arreu d'Espanya e inclús en Europa, i lo mínim, com es atendre als possibles turistes espontanis, no estiga cobert : Eixe trusime, el de fora de temporada es el que tenim  que mimar i per contra l'estem rebujant amb accions com esta .

La veritat es que vist el vist pareix que el nostre govern local sòls s' interessa per la promoció d'un tipus d'events concrets i d'un caire concret, al que li dedica tots els esforços i no ens pareix mal perquè al cap i a la fi turisme i foment local son, però sense oblidar-se de la resta . 

I no, que no ens vinguen amb el tema económic, perquè per a altres coses si hi ha i sense miraments , es qüestió de seny i de preferències . 

3 comentarios:

  1. I a ms a mes els 8000 turistes potencials que vindran a final d'any al poble, on molts dormiran a la platja. Val que es un perfil jove i baix poder adquisitiu, pero no tenen familiars ni amics a qui contar el semblant del potencial que tenim? No es també el perfil ideal del turisme de natura i cultura que alguns pretenen vendre? En períodes vacacionals i caps de setmana em sembla que deuria estar obert tot l'any eixa oficina de turisme, així com servei medic i de policia. Cal desestacionalitzar i això no costa tant, costarà mes diners els intangibles del Festivern i produiran molt menys al poble que una política turística ben duta, quan vejam eixes actuacions començarem a creure que el suposat interès municipal per la urbanització de la platja i el turisme no es una realitat virtual i es queda sempre nomes en bones intencions i prou.

    ResponderEliminar
  2. Demagogia pura dura i barata, com tot el que diu Robinjut

    "així com servei medic i de policia. Cal desestacionalitzar i això no costa tant, costarà mes diners els intangibles del Festivern".

    Això que el metge costa menys que el Festivern, no t'ho creus ni tu. I el mete l'ha de pagar l'Ajuntament o els comerços de la platja, perquè la Generalitat del PP.... ni soñarlo, vida mia! Enterat abans de parlar del cost que es va fer public en el ple de gener d'enguany.

    I quan a la policia? És que no hi ha policia a la platja?

    Tot demagogia, pura dura i molt barata.

    Per cert, em podrieu informar dels espectacles, alternatives ludiques, etc s'estàn organitzants pels empresaris de negocis a la platja per estes festes de Nadal i de Cap d'Any? Si no hi ha res, com fins ara, de turisme poc, com fins ara.

    Deixam un euro, però vine i porta.me'l a casa.

    ResponderEliminar
  3. "I quan a la policia? És que no hi ha policia a la platja?"
    Pues com els intermitents del cotxe, ara sí, ara no, ara sí ara no.
    I damunt criticant abans d'hora els empresaris de la platja (Aceplat) i la regidoria dels seus socis (Turisme) preguntant pel qué faran.

    Demagògia fan altres (i alguns ignorants que els segueixen la raó) quan diuen que (oficialment) el Festivern ens costa als ciutadans de Tavernes 6.000 €. Quina part ens costa eixos dies FCC? Quina part ens costa hores extra de la nostra policia? Quina part ens costa l'ampliació d'horaris de la linea de bus Poble-Platja? Quina part ens costa el pavelló ,zona d'acampada i altres instalacions (totes amb taxes municipals establertes) que NO PAGUEN els organitzadors?
    A l'inrevés, totes les activitats culturals i d'oci alternatives que es munten eixos dies TOTALMENT A CÀRREC de l'Ajuntament no es farien sense Festivern, per molta nitvella que fora. No val a dir que es posa entrada. a 3 € no es recupera ni l'1% del que costen, no es paga ni el lloguer de l'auditori de la casa de la cultura que sí paguen altres empreses.
    Recorde que els organitzadors són una EMPRESA PRIVADA, no fan cap acte sense ànim de lucre, i si s'arrisquen és com qualsevol altra empresa que sí els costa totes eixes despeses municipals.
    Em sembla lloable, i repetisc LLOABLE, que tingam a casa un event pro-cultura valenciana, per als joves i recordem també que per a alguns (pocs) comerciants. Tot això està molt bé, però no lleva ni un cèntim de tot el dit abans.
    Crec que tots som majorets per entendre això de lo dels danys colaterals, quan parlem de les despeses d'un event tan gran.
    I el que significa el tracte de favor perdonant taxes municipals crec que també ho entenem tots.
    Però els resabuts han trobat una millor solució per callar-nos la boca a tots, almenys a alguns joves i els seus pares: descompte als de casa en les entrades, cosa que afavoreix encara major venda de la empresa.
    La empresa enguany guanyarà més i l'Ajuntament perdrà més.
    L'any que vé carpa de 15.000

    Guanyarà Obrint Pas prou en tres dies per pagar un metge 30 caps de setmana a la platja?
    8.000 entrades x 26 € són 208.000 €, restes el que valen els grups i ja tens el benefici. Altres despeses no hi han, les paguem nosaltres.

    Qui és ara el demagog?

    ResponderEliminar