miércoles, 4 de diciembre de 2013

Article d'opinió : CRÓNICA D'UNA MORT ANUNCIADA

Desprès d' uns dies preparant-ho per dins, dilluns va començar l'enderrocament del edifici conegut com la casa de les Indalecies .

Això sí, després d'una llarga història de despropósits, com pretendre comprar com a històric un edifici que es tenía que enderrocar segons tots els informes técnics, com es va fer amb el Braç Treballador, i amb el qual es perdía tota "historicitat" possible , ahí teniu i ben palpable la mostra, i fer-li gastar als propietaris per part del govern municipal un dineral per a poder escriturar i registrar la venta amb la promessa sobre advertir estos al consistori de que els costaba eixe dineral, de que el tema seguía avant pesse a la crisi en les arques municiplas que al final ha fet que es renunciara a dita compra, per al final acabar com es veía vindre per part d' alguns que no es que sigam adivins si no que xafem els peu en terra tots els dies : Això sí, aguantant mentrestant tota una seríe de menysprecis, insults i desqualificacions d'un grupet d'iluminats que quant el senyor Juan va canviar d' opinió han callat com a p... i s'han dedicat a dissimular o a tractar de justificar eixe canvit per la raò que alguns ja apuntavem des del primer dia ( ón estan tots eixos ara ? ) .

Però bé, la raó diuen que té tan sòls un camí i el temps ens fica a cadascú en el seu lloc, no es la primera vegada que ha passat , encara que alguns seguisquen en la tàctica del menyspreci i l'insult als que no opinem com el seu líder espiritual , per algo serà : Com he dit altres vegades, quant el carro fa sorroll es perquè roda , i el projecte "dels d'enmig" , ara arreplegat al voltant de Demòcrates Valencians, es veu que està fent-ne i de calent .

I que conste que soc el primer que lamenta que això siga així, però era ja massa tard quant es va plantejar , per a adquirir l'inmoble i poder restaurar-lo per a que mantinguera el seu valor històric .

Signat, Enrique Estruch i Ferrando , Coordinador Local i Comarcal de Demòcrates Valencians.

14 comentarios:

  1. Només 8000 de escriptures i 38000 d'enderrocar-la per no pagar els 2000 de multa amb que amenaçava l'Ajuntament. Pèrdua de temps i diners, estos dos anys els propietaris podrien haver-la venut sense reescriturar ni tombar. El que no entenc es com en la crisi que estem patint (i fa dos anys ja era la mateixa) en entrar a governar el Bloc, ofereix de tracte 90.000€ mes que els que donava el PP en el seu temps. 460000 vs 370000. Per a mi que el Bloc ha estat jugant amb els duenyos i la postura política davant del poble de que hi havia interès. Si no aplega a estar en perill d'enderroc, passa tota la legislatura i els amos es queden com estan, llevat de les despeses adicionals per esperar el tracte del Bloc: esperant s'haveren quedat.
    Aneu amb cura els que feu negocis amb els politics, estos son igual de perillosos o mes que els banquers!!

    ResponderEliminar
  2. Això es fals.
    El PP va oferir vora 800.000 euros en la passada legislatura per la casa i com estavem en ple bambolla els propietaris (la casa tenia i no se si encara estan en lios) no van voler. No sé que vos passa que cada volta que parleu, metira al cantó!! El preu que va oferir el govern actual era un poc més de la mitat que el del PP.

    I no t'enganyes, les escritures les haurien els amos d'arreglar igual. A vore qui es el tonto que compra una casa que l'escritura diuen que te 90 metros i te la venen com 387 metros. Això es voler clavar el clau per la cabota, com es diu. Vendre sense tombar potser, pero si el comprador no es tonto eixe preu de tombar el tindria en compter en fer l'oferta de compra. Segur que per molt tonto que fora el comprador, no ho feia amb eixa escritura de 90 metros. Dubte que el mateix notari o registrador ho consentira.
    Ara els del PP per enredrar i mentir que no quede.

    ResponderEliminar
  3. Em pareix de molt mal gust que tu el poses al mateix nivell dels iluminats i digues:

    Això sí, aguantant mentrestant tota una seríe de menysprecis, insults i desqualificacions d'un grupet d'iluminats que quant el senyor Juan va canviar d' opinió han callat com a p... i s'han dedicat a dissimular o a tractar de justificar eixe canvit per la raò que alguns ja apuntavem des del primer dia ( ón estan tots eixos ara ? ) .

    Si ara que no manes ja dius això, no em vull pensar on arribaras si eres concejal algun dia.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Dic el qué ? La veritat pura i dura que és que quant es va iniciar tot açò la casa ja estava en ruina, huí mateix La Cotorra parla de 12 anys , i per tant comprar algo històric per a derruir-lo li llevaba tota la historicitat , i a més empenyar-se económicament més si cap en algo que no fa falta ( no necessitem més inmobles públics, ahí tenim parats els baixos del carrer Riu ) , tot açò adereçat amb una situació económica local greu , i que per opinar raçonàdament tot açò vajen tractat a ú de tot , això sí, sempre anònimament i sense contradiure i raçonar , sòls atacant per atacar i fer mal a l'imatge del que opina diferent a ells , com ara mateix estas fent tú també .
      Explicat, raçona, digues que vòls dir amb la darrera frase, no l'entenc, i almenys en donaràs l'oportunitat de defendre la meua postura, no façes com aquells que denuncie, o arrivaré a la conclussió de que eres ú d'ells .
      Tal volta tingues raò i no deuría ficar-me al seu nivell, però es que al final ú es cansa de fer de diana dels intransigents per opinar diferent a ells .
      I tranquil en si arrive a manar , el temps al final ens fica a cadascú on pertoca , i de moment crec que els fets m'estan donant la raò ( ja voràs al final qué passa amb la piscina per exemple i voldría equivocar-me ), i les urnes ens ficaràn a tots en el seu lloc si ve el cas .

      Eliminar
    2. L'anònim de 4 de desembre de 2013 a les 10:13 hores dóna un "zasca!" en tota la boca a Estruch.

      Eliminar
    3. No entenc perquè Estruch s'ha de desdir en res. Els que han fet marxa enrere sense argumentar res que ja no saberen des de el primer dia de govern es el Bloc, així que el zasca! si de cas per a ells.

      Eliminar
  4. Primer anònim a segon anònim.4 de diciembre de 2013, 11:56

    Si signes com a PP al dir lo dels 800.000€ el mentider eres tu. Si no signes com a tal el que eres es un desinformat i un temerari. Jo tampoc signe, pero no lleve cap coma ni zero del que dic, pots preguntar-ho als propietaris, es gent que no sol mentir ni clavar-se en cap lio per que si.
    Sobre la escritura es pot o no es pot vendre, pero si no véns el que es segur es que ningú es tonto per a canviar-la perquè si si et costa de la butxaca 8000 eurets. I el Bloc amb les seues promeses va forçar a canviar-la i fer la despesa pera no res. Això es així i ningú no ho pot negar.

    ResponderEliminar
  5. Que el PP havia oferit 800.000 euros per la casa es de domini public i s'ha dit un milió de vegades. El mateix alcalde (el d'ara) quan va anunciar la voluntat de comprar la casa, va dir havien fet eixa oferta que tu dius i ho va dir ben clar en una roda de premsa feta en l'Ajuntament, davant cameres i fotografs i de molta gent que era present.
    Va dir eixos que 460.000 euros que eren un poc mes de la meitat (dels 800.000) que sempre havia dit el PP que va oferir. I ningu va desmentir eixes paraules dites en roda de premsa i no crec que l'alcalde ho diguera perquè sí.
    Si el PP no va oferir als propietaris eixa quantitat qui va enganyar al poble va ser el PP. Ja em diras que faria amb la diferencia del que tu has dit 370.000 euros i els 800.000 que va dir que havia proposat.
    I no cal que pregunte als propietaris. Dins de l'Ajuntament sabem molt bé les coses.
    i més de quatre haurieu d'informar-vos abans de parlar i no opinar sobre els comentaris de bar.

    ResponderEliminar
  6. Pues posant com a mentiders al PP o als propietaris, em quede amb la veritat dels propietaris. Ara, del que el PP es pensava fer amb la diferencia ja es problema vostre, dels de dins de l'Ajuntament que en sabeu tant. També podeu anar a Manolo i preguntar-li-ho,a lo millor us ho diu i es quedeu tranquils.
    De bar res, amic, ací els quatre indocumentats sou vosaltres, crec que algúns en els seu dia feren pinitos en el periodisme i una de les màximes es contrastar les dos parts. I en este cas les dos parts no son el PP i el Bloc. Vosaltres en eixes xifres no teniu res a vore, se us ha pujat tant el poder al cap que voleu ser nadó al bateig,nuvis a la boda i mort al soterrat. Una mica de humiltat us vindria be en els temps que corren.

    ResponderEliminar
  7. EMPRESARIO-HISTORIADOR4 de diciembre de 2013, 17:17

    señor propietario del blog:
    Querido señor Estruch, no tengo ni idea que formación universitaria posee usted, pero a mi parecer o no ha realizado un estudio de rehabilitación de este edificio, o habla al "tun tun", o no tiene ni la más remota idea de lo que está comentando.
    Después de leer prensa, blogs, i demás información de tertulia barista no he podido reprimirme a darles esta información.
    Poseo una empresa especializada en rehabilitación de casas y demás edificios históricos, a principios del 2011 se nos encargó la realización de un estudio y posterior presupuesto para rehabilitar esta propiedad, después de realizar dicho estudio pasamos un presupuesto aproximado (siendo pesimistas) que ascendía a una cantidad variable entre 240.000 y 280.000 euros, respetando la estructura original, sus vestigios históricos y aproximándonos lo más fielmente a la construcción original según documentos que poseíamos tras un estudio exhaustivo del mismo.
    He llegado a la siguiente conclusión:
    a la política y a los políticos les importa un rábano la historia,la recuperación de patrimonio histórico y la cultura en general....nuestra empresa ha realizado bastantes obras de este tipo y la verdad es que es uno de los casos más sangrantes de destrucción de patrimonio histórico, en una localidad dónde ya se ha destruido sin parar y en la que prácticamente no queda nada....no mientan más, no tienen ni idea de lo que significa cuidar nuestros edificios históricos para que las generaciones futuras puedan disfrutar de ellos, no tienen ni idea ni PP, ni PSOE, ni COMPROMÍS...... ni usted mismo de lo que significa la palabra CULTURA E HISTORIA..... no mientan más porque con gente y comentarios cómo los que aquí leo, en el mundo hoy sólo nos quedaría cómo edificio histórico el "Empire State" de Nueva York...
    Un saludo y HAGAN EL FAVOR DE NO MENTIR MÁS.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Señor presuntamente empresario historiador : Mientras usted no se identifique dejeme que ponga en duda la veracidad de su comentario, pues es la primera vez que oigo hablar de dicho estudio que usted dice, lo cual es harto extraño . Por otro lado dejeme que dude que un edificio declarado en ruina hace doce años sea rehabilitable, y que ello no haya sido nunca argumentado por nadie que yo sepa, y mira qué me atacaron en su momento cuando ya defendi, y no como otros, lo que defiendo ahora tambien . Asi qué mientras usted no demuestre con nombres y datos lo que apunta, no me lo creo .
      Atentamente, Enrique Estruch, licenciado en derecho, api, admdor. de fincas, con experiencia en construccion de mas de 10 años como gerente en tres promociones, y que lleva unos cuantos años vilipiendado por defender siempre lo mismo y que le asegura que lamenta como aficcionado a la historia y al arte el que no se pueda conservar esta parte de nuestra historia , pero que ante todo es realista por delante de politico .
      Ahora bien, ante un historiador empresario rehabilitador que se otorga el ser el sumum de la cultura y la historia , de la que no tenemos ni idea los pobres mortales , ni siquiera los de Compromis, menos mal que no somos solo como siempre los que no somos de izquierdas, que podemos decir : Qué si es verdad lo que dice, porqué se esconde detrás de un anonimo ? Los pobres mortales no lo hacemos, aunque podamos estar equivocados .

      Eliminar
  8. EMPRESARIO-HISTORIADOR CON MIEDO4 de diciembre de 2013, 20:33

    No me identifico con nombres y apellidos porque tengo MIEDO a posibles represalias por parte de los de siempre: LOS POLÍTICOS.....ver cómo ejemplo RTVV, si diera el nombre de mi empresa no nos contrataría ni el "tato".....
    para su información el informe de ruina fue a petición del ayuntamiento para descatalogar la casa como "edificio histórico" catalogación que poseía en 2001 cuando se declaró en ruinas.
    Por otra parte informarle que nuestro informe fue publicado por diversos medios en abril del 2011, así que infórmese mejor señor Estruch.
    Por último decirle que no soy un aficionado o cómo usted dice "aficcionado" a la historia, para más concreción soy licenciado en historia en la Universidad de Valencia....y además también soy humano, pues como ya le he dicho no me identifico con nombre y apellidos por culpa de este sistema corrupto y sucio instaurado en LA POLÍTICA, SOY HUMANO, TENGO MIEDO!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Me puede usted o algun estimado lector indicar donde se publicó ? Porque le vuelvo a decir que es la primera vez que oigo hablar de ello y mira que sigo a diario los blogs locales y prensa con edicion comarcal, me han vilipendiado por defender lo que sigo defendiendo y es extraño que nunca nadie me haya contrapuesto que sí se podía haber rehabilitado , por lo que no debe de ser un informe demasiado conocido . Porqué también le digo que de ser rehabilitable como usted dice lamentare mas aun el que por causas sólo económicas no hayamos podido salvar este edificio , se lo aseguro .
      Por lo que le agradecería con el fin de poder opinar con mas fundamento me indicara donde puedo conocer dicho informe , pues tenga por seguro que no tengo ningun empacho en rectificar cuando me equivoco, y mas aun si es por desconocimiento de buena fe de un tema como este . Le aseguro qué en este caso concreto de conocer este informe mi postura sobre el tema sería lamentar como le he dicho, qué por causas sólo economicas no hayamos podido salvar el edificio .

      Eliminar
    2. Enrique, dis-li al professional especialiste que t'envie les seues dades,curriculum i explicacions del projecte de restauració per correu electrònic i després ens ho contes resumit sense noms ni referències a la empresa.
      No deu tindre por de tú com que encara no eres polític, però que s'afanye perque dins de poc, com tots els polítics en actiu ja estaràs corromput,je,je.

      Sobre lo de seguir-li el joc als polítics per por a perdre feina ja li dic jo que és de covards i ajuda a mantenir el sistema de corrupció i amiguisme. Amic, menys pors perque si estem ací després d'una guerra i nosequantes crisi no hi ha que patir tant. Està clar que molts tenim fills i hem de menjar, però preferisc que demà visquen pobres i orgullosos que rics i amb el cap catxo. Ja està bé de vassallatges!!

      Eliminar