jueves, 5 de diciembre de 2013

Editorial : EL MUR DE LA VERGONYA

Ens informen ahir de la solució que ha compromés el govern municipal amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a que esta no ejecute la sentència del TSJ que obligaría a enderrocar quasi tot Vergeret, i qué és construir un mur de defensa que faça que la zona deixe de ser inundable , des d' açí i en primer lloc felicitar al govern per trobar una solució que almenys paralitze açò .  

I titole un "mur de la vergonya" perquè ho serà per aquells que no sòls iniciaren amb les seues accións, tant els de "dalt" com es de "baix", a cadascún en la part en que es corresponga, tot este destarif, com a aquells que podent solventar-ho  mitjanssant les obres previstes corresponents, no ho han fet durant estos anys al no haver-les financiades , a més que el previst en el Plà de Laminació del Riu Vaca era inviable segons els mateixos técnics municiplas (recordeu l'informe de tres técnics municipals i un independent  al respecte del que parlarem fa temps )  . A més ara ens correspondrà als ciutadans vallers "rascar-nos" de nou la butxaca per a solventar els desficacis dels nostres polítics .

Jo sòls confíe ara que el bon fer dels nostres técnics municipals faça que este "parxe" estiga el més integrat possible amb l'entorn , doncs amb 300.000 euros pocs miracles es poden fer més que un simple mur de contenció de terra i pedra , molt lluny de segur que el que hi ha havía previst en el dit Plà de Laminació i del que ja parlarem fa un temps : Una zona que a més de defensa fora una zona verda de passeig peatonal i ciclista que vertebrara tota La Valldigna . 

13 comentarios:

  1. "zona verda de passeig peatonal i ciclista que vertebrara tota La Valldigna"
    Ojala t'escoltaren i puguerem aconseguir eixe entorn. Un lloc per on poder caminar, circular en bicicleta, una zona tranquila i segura per on poder mouremos i conectats en els pobles veins.
    Solucionar lo de zona inundable em pareix perfecte però si a més es fera ben fet... El poble ho agrairia.

    ResponderEliminar
  2. Quants en governa la farina5 de diciembre de 2013, 1:11

    No podrien aprofitar-se els enderrocs de les Indalècies per a alçar eixe mur que donarà "tranquil·litat" als veïns? Proposa-ho Estruch, tu que ets un home de trellat.

    ResponderEliminar
  3. Recollons, dis-ho clar. Eixos

    per aquells que no sòls iniciaren amb les seues accións, tant els de "dalt" com es de "baix", a cadascún en la part en que es corresponga, tot este destarif, com a aquells que podent solventar-ho mitjanssant les obres previstes corresponents,

    tenen un nom i cognoms i un partit darrere: Eugenio Mifsud i Antonio Bono, alcalde i regidor delegat respectivament del Partit Popular, que van fer cas omís de totes les advertencies, informes, etc i etc. que els van enviar des de la Confederació com ahir venia clarament publicat en el diari Levante.
    Es poden dir noms i cognoms per ser personatges públics i parlem d'actuacions publiques com a politics.
    Les coses pel seu nom.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L’ajuntament va tramitar amb estricte sotmetiment a les normes vigents (LRAU aprovada en temps del Molt Honorable President de la Generalitat Joan Lerma) un expedient per a urbanitzar una zona qualificada com de possible urbanització del Vergeret, d'acord amb les normes subsidiàries vigents en aquell moment a Tavernes de la Valldigna, i que van ser aprovades en 1983 per un govern municipal presidit pel Partit Comunista. No haver permés aquella tramitació, haguera sigut un acte il·legal, arbitrari i injustificat, ja que complia amb tots els requisits per a la seua tramitació.

      La sessió del Ple de l'Ajuntament de Tavernes de data 4 de novembre de 2002, en el punt de l'orde del dia 4.3 sobre l’aprovació del Pla Parcial el Vergeret VA SER APROVAT SENSE DEBAT I PER UNANIMITAT DE TOTS ELS MEMBRES PRESENTS EN LA VOTACIÓ, EN REPRESENTACIÓ DE PARTIT POPULAR, PARTIT SOCIALISTA I BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ-ELS VERDS. Per tant, pareix quant menys injust, adjudicar-li el mèrit per l'aprovació del mencionat Pla Parcial al Partit Popular.

      En la tramitació de l'expedient, es van observar totes les cauteles necessàries, i es van sol·licitar els informes preceptius a cada un dels organismes segons establia la normativa vigent. Fruit d'això va ser l'aprovació definitiva del dit expedient per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme en data 16 d'abril de 2003, publicat en el BOP en data 18 de juny de 2003, que en l'antecedent de fet quart de l'acord establix en la tramitació de l'expedient s'ha sol·licitat informe els organismes següents: Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Recursos hidràulics de la COPUT, Conselleria d'Educació, Conselleria de Sanitat. Així mateix, el fonament de dret primer del mencionat acord diu "La tramitació ha sigut correcta, d'acord amb el que establix l'article 52, en relació amb la disposició transitòria primera, apartat 2, de la Llei 6/1994, de 15 de novembre, de la Generalitat Valenciana, Reguladora de l'Activitat Urbanística.

      La dita resolució arreplega en el fonament de dret sèptim "La comissió Territorial d'urbanisme, ......., és l'òrgan competent per a emetre dictamen resolutori per a l'aprovació definitiva dels plans parcials de municipis de menys de 50.000 habitantes...." i conclou "A la vista de quant antecedix, La Comissió Territoral d'Urbanisme, ....., acorda: aprovar definitivament el Pla Parcial del Sector Vergeret del PGOU de Tavernes de la Valldigna.

      Cal destacar, que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, forma part de la Comissió Territorial d'Urbanisme que va aprovar definitivament el Pla Parcial, i que a la Confederació se li va requerir que informara sobre el Pla Parcial El Vergeret per tres vegades.

      Només quan les obres d'urbanització estaven quasi acabades la Confederació va sol·licitar la paralització de les obres a l'Ajuntament, cosa que l'Ajuntament no podia fer, ja que el Pla Parcial El Vergeret estava aprovat per qui tenia la conpetencia per a fer-ho que era la Comissió Territorial d'Urbanisme, i una paralització haguera significat una demanda multimilionària per part dels propietaris del sòl. D'altra banda, com ha sentenciat el Tribunal Suprem, la legalització del projecte únicament requerix una simple autorització per part de la Confederació.

      Per tant, l'ajuntament va complir amb tots els tràmits, i va actuar dins de la més absoluta legalitat.

      Eliminar
    2. Si tan legal és........perquè ara ho tomben?
      Per gràcia de la Mare de Déu de Lourdes?
      La responsabilitat és del PP perquè evidentment és del PP. Lo demés milongues.

      Eliminar
  4. Ací es poden dir noms i cognoms dels públics i si ve a compte, dels privats.
    En la Cotorra es pot dir segons de qui digues i del que digues, si no interessa no pots dir cap nom, si es per lloar els seus pots dir nom,malnom,cognoms i DNI.

    ResponderEliminar
  5. Algún técnic ha avalat la construcció del famos mur? Apart de la repercusió estética, no heu parat a pensar que el mateix mur farà de dic de contenció quan ploga a gavelles en el poble? A més si es fa un mur de eixa altura i no es fa un llit de formigó si ocurrira una riuada com la del 93 va el mur on brama la tonyina. A més la porten clara si es pensen que l'aigua no bordejarà el mur, si quan en la riuada hi havia més de mig metre al passeig Colón, quina manera de malgastar diners.

    ResponderEliminar
  6. Ja està clar com serà el mur?
    Qui te que donar el "visto bueno" al mur?
    Si no saben tot això com s'atrevixen a dir el seu cost?

    ResponderEliminar
  7. Ha parlat el premi nobel mundial en construccions, enginyer en fluids i no se quantes coses més i especialista "en obras, puertos y canales". Xe, ofereix-te a la Confederació que ha fet els estudis de com ha de ser el mur en base a un milio de dades que tenen del riu i els periodes de retorn i que tiren fora tot l'equip d'enginyers hidraulics que ells tenen per a fer eixos calculs!

    Una pregunta: Considerant que eixe mur ja esta fet i té 1'10 i es puja a 1'60 ¿ Com t'expliques i ens expliques que mai ha fet eixe efecte de contenció? O siga amb 1'10 metres d'altura no el fara i si el pugem a 1'60 si? Sabut de veres

    No tens ni idea del que parles i per no saber no saps ni l'any de la riuada. Damunt tens el morro de dir si algun tècnic ha avalat la construcció del mur. Clar que no, això ho dissenyarà el primer que passa pel carrer. ¿O es que els penses que son tots com els politics del PP que consertiren la urbanització amb tots els informes en contra de la confederació?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja esta clar perquè EB eixia l'altre dia de la seu de Compromís. Mai millor dit, perquè EB està possant en un vertader compromís al partit de l'alcalde.

      Eliminar
    2. Ho eres premi nobel de COMPROMÍS o treballes per a la Confederació don perfecto, perdone vosté. El PP o qui avalara l'obra tindría que pagar el cost del mur que segons tu son 50 centímetres de formigó, si eres tant amable de medir la amplaria et dic el metres cubics que calen, perque per saber que medeix supose que ho haurà medit... I si mig metre més para una riuada com la del 96 perdoné vosté l'error d'abans que com compendrà no tots tenim el doctorat, que el fagen al voltant del tot el riu prop de la població. Vinga, no es calfe tant en el PP i treballeu per millorar.

      Eliminar
    3. EB és Estruch Bonico?

      Eliminar
  8. El que has de treballar eres tu per no dir tants desgavells en tant poc de renglons.

    ResponderEliminar