viernes, 6 de diciembre de 2013

Editorial : UNA CONSTITUCIÓ PER A TOTS

Huí es dia de la constitució, i tal volta siga el dia més idoni per a plantejar-nos si esta constitució del 78 ens servix actualment i després de 35 anys . 


I soc de l'opinió de que no : Sòls hi ha que vore les inquietuts no ressoltes d'una part dels espanyols, i no sòls em referisc als  tema dels catalans , sino també a tots aquells que no entenem en estos moments com algunes comunitats pel fet de ser denominades senses uns criteris massa clars front a altres que també ho som "històriques " , varen gaudir d'uns privilegis que altres no gaudirem, i que seguixen mantenit-se , com es el cas per exemple dels concerts económics Basc i Navarrés, i que han comportat que algunes comunitats con la valenciana estiguen -financiades amb la conseqüència, junt al malgovernament, es clar, d'estar com estem .

Pel tant pense que deslligats ja de les pressions existents aleshores per a tractar de passar pacíficament d'una dictadura a una democràcia, es l'hora de sentar-nos de nou els espanyols , però de tú a tú, i tornar a consensuar un sistema que ens permitisca a tots estar a gust uns amb els altres, i que no hi hasguen regions, autonomíes o estats federals, el que acordem, de primera i de segona com ara mateiux suceïx .

Però sabeu quin es el problema més greu per a mi per aconseguir açò ? Qué en estos moments no existix ni de lluny eixe espirit de consens entre els nostres politics que va fer possible que no acabarem, com de costum, a garrotades , sòls en el dia a dia de la política local ho podem vore, sense anar més lluny .  

Així qué esperem qué passe prompte esta borrascada i pugam sentar-nos com a germans que som tots els espanyols , i acordem una cassa en la que tots estem a gust . 

No hay comentarios:

Publicar un comentario