jueves, 24 de octubre de 2013

UNA XARRADA MÓLT INTERESSANT

Es la que vaig tindre ahir l'ocassió de gaudir en La casa de La Cultura, on a les huit de la vesprada i tal i com havíem anunciat , es va pressentar sense tecnicismes , d'una forma molt plana i amena un projecte empressarial diferent , el Celler La Muntanya, radicat en Muro d'Alcoi, un projecte que partint del minifundisme està arribant a lo més alt en quant a la qualitat del producte, uns vins amb qualificacions de més de 90 punts sobre cent , i que al mateix temps repercutix en el seu entorn, en els xicotets productors que també es beneficien dels guanys , el que es conegut com a economía del bé comú .

I tot a partir de la iniciativa d' un delineant de professió i tres amics més que apostaren per fer un producte de qualitat i sobre tot de la terra , que s'identifica amb esta , com va destacar el ponent i soci del celler Joan Cascant . A més, s'està acostant l'idea als centres d'educació mitjana , amb plantacións de mini-vinyedos en instituts , treballats pels propis estudiants .   

Este es el primer acte d'un cicle , el d'Economia i Territori a Tavernes , que tindrà periodicitat mensual i fins a Juny del proper any, amb la colaboració de L'universitat de Gandia , que ens sembla mòlt interssant donat que donarà a coneixer altres sistemes de producció diferents als majoritariament coneguts , i que poden ser una solució a la nostra agricultura local i a més una font d'autocupació .

Des d'este blog volem apoiar esta inciativa i felicitar per ella al Regidor de Foment Local , doncs mitjansant exemples pràctics com este es pot vore que algo diferent es possible . Seguirem informant .



22 comentarios:

  1. Cal dir "regidoría" no "regiduría". Llacer és un "regidor" no un "regidur"

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Cal dir Llàcer i no Llàtzer, i Juan i no Joan, quan es tracten de cognoms que no han sigut corregits legalment. Dis-li-ho als teus amiguets.

      Eliminar
    2. Per la teua informació

      Tranquil Enrique que no has fet cap errada en el nom de Jordi.
      Es Jordi Joan en el jutjat. La familia tenim tots el cognom en valencia i canviats en el jutjat. Tots som legalment Joan.

      I perquè Jordi Juan? Perquè li van robar la cartera i el DNI en Valencia, en l'autobus, abans de les eleccions i encara tenia en el DNI Juan.
      I quan va anar a denunciar-ho a la policia, li van fer el carnet nou amb el nom que tenia el vell. I com el que presentes es el DNI tota la documentació electoral apareix com a Juan i així s'ha quedat.
      Caldra esperar a la renovació.

      Miquel Joan

      Eliminar
    3. Llàcer també va perdre el DNI?

      Eliminar
    4. El que contes no te ni cap ni peus. Si el cognom s'havia modificat haguera aparegut al dni renovat, ja que està tot informatitzat en el sistema.

      Eliminar
    5. On ha escrit Enrique el nom Jordi Joan? A vore si llegim un poc abans de parlar MJ.

      Eliminar
    6. Doncs no.
      La primera vegada has de dur a la Policia (a Gandia o ací si el renoves o el fas al poble) una certificació literal de la partida de naixement que gratuïtament el facilitaran en el jutjat de pau de Tavernes si eres nascut aci, com és el nostre cas, on consta al marge la resolució del Ministeri de Justicia de modificació i traducció al valencià del cognom, escrita a mà pel funcionari de torn, i firmada i segellada pel funcionari i el sr. jutge de pau.

      Com tu eixe tramit no l'has fet, no ho saps. No em vingues a mi dient com es fa quan vaig fer la meua i la dels meus fills.

      Estarà informatitzat i es canviara en la base de dades del Ministeri d'Interior una vegada presentes eixe document de canvi del cognom al valencià al renovar el DNI o si fora la primera vegada que el fas el DNI, també l'has portat el document, que no era el cas.

      Enrique, això era un aclariment per a tu, no era per a publicar i ara no tindriem esta polèmica sense sentit ni trellat. Ja ¡manda huebos! que fins i tot el discutisquen el teu cognom i les coses que tu has fet, i sense saber-les.

      Done per tancat el tema.

      Miquel Joan

      Eliminar
  2. I d'assistència que? Molta gent, poca,... com va anar la cosa.
    Tens alguna foto de com estava el saló?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No, no vaig fer fotos , de segur que en altre blog en teniu i a muntò : Estaría en unes 2/3 parts de la seua capacitat .
      Ara bè, estigues atent sobre lo dit en quant a assistents a l'editorial de demà .

      Eliminar
    2. El valor es mesura per la quantitat.

      Eliminar
  3. Ja era hora de que Llàcer fera algo en trellat. És una xarla molt interessant i pot donar idees als emprenedors.

    ResponderEliminar
  4. El Bloc ací promou estes xerrades, pero quan els parles del mateix aconseguit per altres a altres llocs els taxen de marxistes en sentit despectiu. Com quan parlem del sistema cooperatiu muntat per Sánchez Gordillo, que a mes de l'agricultura com volen ací, ha municipalitzat el negoci de la vivenda, acabant amb l'especulacio.
    La gran diferencia es que allí els polítics es creuen els discurs i troben les subvencions i les maneres de dur-ho a la practica. Ací es queden amb les bones intencions. Crec que ens quedarem esperant de per vida ajudes o iniciatives municipals a emprenedors sobre cooperativisme. I no ho dic només per desconfiança en les persones sinó en la mentalitat del partit, ja que llevat els d'Iniciativa ja no se si al Bloc abunden mes gent d'esquerres que d'ultraliberals (no, Gekko?). Ja no es sent aquell discurs de la UPV de nacionalistes d'esquerres i ecologistes. Ja només queda lo de nacionalistes i amb la boca xicoteta.
    Enrique, estos han progressant com tu pero en sentit contrari. Ja estem veient-los de fallers i clavarieses i dins de poc li ficaran el blau a la quatribarrada. Al temps.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I tu estaràs morinte d'agonia. Al temps.

      Eliminar
    2. Si anaren a les processons o als actes fallers "per convenciment", encara. Però és que damunt el que fan és "deixar-se caure" per a "deixar-se veure". Sempre amb les millors gales, això sí. Ara, que fan el mateix en els esdeveniments culturals. S'heu fixat que es passen les conferències, els concerts, les presentacions de llibres, les representacions teatrals o els recitals poètics pel folre de la pantalla digital? És a dir: mirant el mòbil, wasapejant... Dislocats, amb el cos estés ací perquè siga visible (com un cadàver) i la ment a saber on. I no importa que siguen els del Bloc o els del PSOE. I no importa que siguen joves, els del Bloc o els del PSOE. Estruch, impulsa un debat al respecte.

      Eliminar
    3. Karl Marx, si tu tens un nom marxista i eres d'extrema dreta, també els altres poden canviar.

      Seran els teus enemics els primers que no voldran que canvies... (J. Fuster)

      Eliminar
    4. Com saps tant de que fan si tu no vas a cap d'eixos actes culturals? Tu en ta vida has xafat un escenari cultural ni has assistit a res.

      Si fores del Bloc o del PSOE no diries el que has dit i pensant que en cap dels actes culturals o conferencies s'han ha vist gent del PP ni pròxima, ni tampoc dels que podien estar a l'altre costat, els d'ER, tindras que convindre que no has anat.

      Eliminar
    5. I tu qui eres que vols donar lliçons de moralitat, etica i saber estar?? Vaya ca... de debat. Aixo es important pa tu? Sino tagra pues no mires lo q fan!

      Eliminar
    6. Que mal vos senta al bloc quan vos diuen les veritats.

      Eliminar
  5. Al de les 21:34 recordar-te que als seus inicis J. Fuster es considerava apassionat lector de Gramsci (un dels fundadors del partit comunistes italià).
    I es considerava d'esquerres simpatitzant del marxisme. També en fer-se major d'edat va ser afiliat a Falange i quan escriu Nosaltres els valencians es declara liberal.

    Encara que citeu Fuster com la vostra bíblia tampoc va ser del tot inteligent, aconseguí mes enemics que adeptes al moviment.
    Vorem si acabeu marxistes o adscrits a la vostra Falange (CIU).

    "Fuster críticarà el paper de la URSS en el context històric, qüestionara els plantejaments aburgesats d'alguns dels intelectuals de l'esquerra occidental del moment i, finalment en plena orgia neoliberal per la caiguda del Mur de Berlin, es mantindrà ferm defensant el marxisme com a eina d'analisi, tal com portava fent des de feia anys."
    Pau Viciano. Universitat de Valencia.

    Aneu amb cura, que si el mestre alçara el cap tornava a vore eixos acomodats burgesos de qui renegava.

    ResponderEliminar
  6. No sera a l'inrevés?

    ResponderEliminar