martes, 22 de octubre de 2013

Editorial : SI ES QUE AL FINAL LA RAÒ SÒLS TÉ UN CAMÍ

Este cap de setmana llisc un article en altre blog local sobre la piscina coberta i la possiblitat de rescatar la concessió , donat que "el concurs d'acreditors no avança", diuen . 

Els que seguiu este blog nostre conegueu de sobra la nostra postura al respecte des de ja fa un temps més que considerable, i que és que no hi haurà més remei si volem piscina coberta que rescatar la concessió. No cal que repetisca altra vegada els arguments per no resultar cansino . Doncs bé, sempre que ho hem plantejat ens han caigut una sèrie de crítiques , sóbre tot d'on traure els diners.

A més, fins a fà poc i ho podem dir perquè li ho preguntarem exprèssament en un acte municipal , a més de dir-ho ell públicament en pleno , el Regidor d'Hisenda Víctor Borràs, afirmaba i reafirmaba que tot estaba en marxa, que el procés del concurs d'acreditors era lent però anava per on tocaba , i que l'empressa comptaría amb els recursos financiers per a obrir la piscina, doncs així estaba previst pel jutjat en dit procés , que es el que com tots sabeu, nosaltre sempre em ficat en dubte ( perquè no avança el concurs d'acreditors ? ) .

I dic fins fà poc perquè fa unes setmanes el regidor ja pareix va cambiar un poc d'opinió i en un mijtà de comunicació va dir que li s'anava a donar un temps a la concessionaria per a que obrira la piscina i si passat este temps no actuaba pensaríen en prender messures per al rescat . 

Quin serà el següent pas ? Perquè coneguent el percal , tot dona a entendre que s'està preparant el camí per a anunciar el que fa fins poc negaben, i que es que es van a rescatar la concessió davant la manifesta impossiblitat d' obrir la piscina d'altra forma .

Tenim raò o estem equivocats ? El temps ho dirà , diuen que este fica a cadascú en el lloc que li pertoca , vorem nosaltres i altres més en quin quedem .

Sols volem afegir que eixe temps no siga massa llarc, que ens prenguen els bous per les banyes d 'una vegada com ja demanarem temps en arrere, no siga cossa que quant pugam obrir-la l' edifici estiga en tal mal estat que no ho permitisca i tingam que invertir per deixadessa més del que pertocaría .

23 comentarios:

  1. Enrique, fa temps que demanem que el govern pense un Plan B, per si s'ha de rescatar la piscina. Hi ha que buscar una eixida a la piscina i al pàrquing i no utilitzar-ho com a arma política. Perquè eixa arma ens costa molts diners als vallers i ja que estem empastrats, volem traure-li el màxim possible.
    Volem que els ara ens governen i se les donaven de grans "gestors" així ho demostren i s'arromanguen i es mullen. I si no, no haver-se presentat a les eleccions!

    ResponderEliminar
  2. El que no pot fer el govern de Jordi Juan és no fer res i deixarles caure de maures.
    Hi ha que agarrar el bou pels cuernos i posarse ja a treballar.

    ResponderEliminar
  3. Es norma comú en la política de que del que hui dic blanc, demà diré negre. Si els d'ara son diferents i aposten fort per la transparència i l'horizontalitat amb la ciutadania, perquè canviar d'opinió?
    Son veritablement diferents?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ja saps, no faces al govern el que demanaves quan estaves a l'oposició.

      Eliminar
    2. Matxo pues si tu creus que lo que hi havia fa uns anys i lo de ara no es diferent que santa llucia el conserve la vista molts anys.
      I la prova la tens aci que pots parlar de coses que ara coneixem perque es diuen publicament i s'informen en assamblees a la gent, en reunions pels barris, es fan consells assessors municipals que abans no en tenien cap.
      Si l'Ajuntament fa uns anys era un cuarto oscur insonoritzar on no es veia res i no el dien res ni se sentia res.
      Ara enseguida hauries tu sabut tots els detalls de la piscina, o del reten nou de la policia, o del renting dels cotxes, o de lo que costen cavalcades amb un govern del PP.
      Que no lliges la premsa? O nomes veus Canal 9? Si en les corts valencianes els diputats de l'oposicio han d'anar al jutjat a demanar els papers que els nega el govern del PP? Ja tenen cinc sentencies en contra els del PP del Tribunal Suprem de Madrid per falta d'informacio a Compromis i EU.
      O mira Gandia i el govern de Torro. Totes les semanes hi ha en la prensa que l'oposocio fa peticions de papers d'empres publiques i resultats que no els donen els de Torro i han d'amanaçar d'anar al jutjat si no ho fan.
      Transparent el PP no ho ha sigut ni ho serà. Si ho fora no tindria casi 400 imputats en tots els casos de corrupcio que hi ha en la Comunitat Valenciana.

      Eliminar
    3. Que abans i ara siga (molt) diferent no significa que ara es siga correcte. No traduim menys corrupte o i tu mes amb una transparència modèlica. Només cal vore casos d'oposicions, productivitats, pressions a treballadors, gabinets que només informen en positiu i filtracions d'empastrades dels polítics (inscripcions a cursets, plànols de locals a llogar encara per adjudicar, etc). Tampoc vullc deixar-me les autosubvencions polítiques i els càrrecs "de confiança" que tant ens esmusa als de a peu.
      Si amb això ens conformem es que no hem despres be la lliçó,no es prou ser menys roi només perquè el joc es juga a qui te la majoria.
      I al PP li podrem retreure tot el que ha fet malament, pero ara no mana i hem de posar solució a tot el que ens va deixar de herència. Buscant culpes no anem a millorar l'economia ni fer les coses millor al poble, cal agafar les banyes al bou sense pensar en partidismes, que les eleccions ja vindran. I els actuals governants només poden baixar la intenció de vots locals cap als seus partits si no treballen be, amb l'actuall desafecció als polítics ja no val el i tu mes, ara només val el i tu també o el tu si que eres diferent. Per ara la principal diferencia es mes la imatge que els resultats, llevat de la economia on la majoria de pobles es veuen lligats per tal de complir les noves lleis i els plans d'austeritat.
      Cal que es creguen lo de la horitzontalitat i la participació ciutadana que Compromís esta venent a nivell de Pais i estatal, com les propostes ciutadanes a la presentarien presentar-les a les Corts.
      Clar que allí son oposició i tot això es mes fàcil.
      Al poble son govern i es veu que no interessa tant.

      Eliminar
    4. Això és el que dic jo també. Si l'objectiu del govern és ser menys corrupte, practicar menys enxufisme i fer menys xanxullos estem apanyats. Iximm del foc i caiguem a les brases.

      Eliminar
  4. Jo vull que els grans gestors d'abans, els del PP que rebutjaren els informes d'Intervenció, els que van tirar foca de la concessió a FCC i no ho dic res més perquè es una empresa puntera, sovlent i de total garantis a nivell estatal i que si que haguera portat a cap la piscina, ara diguen quines solucions tenen. I no vull apretar-los demanant que ens diguen el perquè de la concessió a la UTE, perquè pense que es massa sabut per tots.

    Pense que seria hora de debatre les coses i opinar des de la racionalitat. Es diu en eixe blog que comenta l'Administrador que la piscina és l'Aparcament II del poble.

    Prompte haurem de pagar 2'4 milions de l'aparcament, i després vindrean els ¿2, 2'5? milions de la piscina. D'on es pagaran?

    En el Levante del diumenge llegiem que la piscina del Grau, que no es tan mastodontica com la de Tavernes, té un cost de gestio d'1 milio a l'any ¿D'on es trauran aci en Tavernes? dels 500 o 600 banyistes que l'usaran? O algun ilus es creu que van a usar-la 5.000 veins tots els dies perquè siga rendible?

    Es molt facil dir deixar-les caure de madures. I tant que es deixen caure si no arribes a collir-les i si son figues es deixen caure si no tens un bon cop. I aci tindre un bon cop es identic a dir tindre un superavit de varios milions en el pressupost i no pagar cap deute per poder empenyar-te tots els anys finançament el funcionament de la piscina.
    I no hi ha res mes.
    Siguem d'una punyetera volta reflexius i mirem la realitat d'un ajuntament que està treballant amb 7 milions menys que l'any 2010. I deixem-nos de colors i lluites polítiques en la piscina.

    ResponderEliminar
  5. Quina cosa mes rara un anonim demana al govern: fa temps que demanem que el govern pense un Plan B,

    Que demanem qui? un anonim? una colla d'anonims?

    O vols dir que el demana el PP? Si és el PP, que no consta per a res eixa demanda, no hauria de demanar sino presentar en societat i en public eixe pla B. El problema es que ni el té, ni el tindrà, ni s'espera que el tinga mai un Pla B per a la piscina. Com va a solucionar el problema qui l'ha creat?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho demana la gent que paga impostos i veu com uns fan l'empastrada (el PP) i els altres no mouen un dit per a traure rendiment polític (BLOC i PSOE). Resultat, que tots ells son pèsims gestors.

      Eliminar
  6. A qui pagues impostos, a Rajoy? Perque l'IVA, l'IRPF i tot el que porta aparellat gasolina, etc. li'ls pagues a Rajoy. Si en pagues ací 1 a l'Estat li'n pagues 100. Ves pensant tot el que pagues d'IVA: roba, menjar, cine, electricitat, medicines, reparacions de tota classe, .... De tot això que el torna el govern de Rajoy? A ell no li reclames?

    Dit açò, perquè veges que a l'hora de reclamar, val encertar a qui reclames, ¿tu creus realment després dels resultats economics dels dos anys que els d'ara son mals gestors? Tu saps els números de l'Ajuntament per a dir-ho?

    Gestors de què son els d'ara? L'unic que poden gestionar i ho estan fent de meravella es la miseria que va deixar el PP. No hi ha res mes que gestionar. No hi ha diners, no hi ha vicis que en el cas de l'Ajuntament els vicis serien inversions i obres. I alguna encara se'n fa.
    Jo pel que escolte a la gent del poble, que paga impostos (tu igual te'ls paguen els pares) sembla ser que l'estan administrant molt bé. I si no pregunta als que fan treballs per a l'Ajuntament. En dos mesos a cobrar. Abans als dos anys.

    De totes manera, digues propostes de QUÈ han de fer, COM han fer-ho i d'ON trauen els diners per arribar a eixe rendiment polític. I pensa que l'any que ve tindrà l'Ajuntament 800.000 menys d'ingressos i si al final s'acaba les negociacions de l'aparcament, 2'4 milions menys.

    Esperem com l'aigua de maig les teues propostes i com estem ben segur que seran tan encertades i ens descobriràs que efectivament els d'ara són mal gestors, ens callarem.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Home, quan es presenten a les eleccions diuen que van a solucionar-ho tot i quan es senten en la cadira son incapaços de donar cap solución de com gestionar les coses. Preferixen tancar la porta i que la casa (en este cas la piscina o el pàrquing) caiga a troços.
      Els que ens governen cobren per donar-nos solucions i no per crear nous problemas. Però clar, resulta més còmode criticar als d'abans i no fer res.
      La pregunta no me la faces a mí, fes-la als que ens governen que son els que cobren per pensar i donar solucions.
      Quines son les idees que tenen ells per gestionar el pàrquing? Qué pensen fer si ens toca apexugar amb la piscina?
      Ells tenen tota la informació, jo no en tinc cap. Fes-la arrivar a este blog i obrim tema i participación. Ja tardes en posar-la a disposició del públic.

      Eliminar
  7. No entenc per què Jordi ha dit que va a baixar l'IBI si fan falta tants diners per a pagar piscina, parking, deute,... Com pensa pagar-ho tot amb menys impostos?

    ResponderEliminar
  8. Tindràs toda la d'informació si en vols tindre. Busca que blogs hi ha, entre ells este, que te n'oferixen i molta de tota la situació de la piscina.
    També hi ha hagut dos reunions a la Casa de la Cultura que s'ha explicat el tema.
    I no es questio de tancar la casa com tu dius sino que per ara no pots moure fitxa PERQUE LA PISCINA NO ES DE L'AJUNTAMENT. ES DE LA CONCESSIONARIA. L'AJUNTAMENT ES UN DAMNIFICAT MES, COM HI HA ALTRES EMPRESES.
    s'ha dit un milio de vegades: l'Ajuntament encara que semble mentira no pinta res per ara en este enterro fins que el jutge i el administrado concursal diguen la seua i siga pel cami que siga i com siga, la concessionaria renuncie. . ¿És així o no, Sr. Enrique?
    Es com el parking: era de la concessionaria, manava ella fins que va renunciar a la concessiói va tornar a l'Ajuntament. Com passarà a la llarga amb la piscina i ens tragarem el mort, els gastos i tot el que penja. Això si tindrem una piscina, com si un mileurista li toca un Ferrari Testarosa i el te que alimentar.

    La piscina esta ara com quan tu llogues una casa (per dir-ho així amb un quasi exemple): no pots anar a eixa casa i fer el que vulgues, encara que no et paguen. T'has d'esperar al jutge.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectivament fins a que no ho diga un jutje, i per a aixo s, ha de denunciar per incompliment si no renuncia .

      Eliminar
    2. I s'ha d'anar estudiant possibilitats i menejant el culet. No esperem a tindre el mort damunt. Que no vegeu que l'empresa esta fiambre???!!

      Eliminar
  9. Mira hui, FCC pujant en la borsa com l'escuma perquè ha venut un 6% al Billy Gates, el del Windows, damunt que era una de les empreses mes solvents i ara encara ho es mes.
    I eixa empresa va presentar oferta per la piscina, i tenia millor valoracio economica que la UTE a qui li la van donar.
    El PP li va donar el passaport a FCC, a Fomento de Construcciones y Contratas, quasi res. Va rebutjar a un imperi econòmic on no hauries tingut cap problema en la piscina, tot al contrari de la UTE de "chicha y nabo" que van triar que tot han sigut problemes: que si comence, que si no, que si acabe en el 2009, en el 2010 i al final no acabe.
    I per què van triar eixa UTE? Això no interessa comentar-ho? O es tema tabú?
    Que opina el Sr. Enrique Ferrando de tot això? Perque saber-ho ho sap. I sense totes les tisores, fils i agulles damunt la taula, no podem cosir el vestit de la piscina, queda fluix el teixit i sense bona caiga perque sente bé, ara si no s'aguanta sempre el podem reforçar amb canyamás, com es feia abans. I el canyamás és lo que falta.

    ResponderEliminar
  10. Saber , saber no ho se pero m, ho imagitne com molts . Si ho sabera i fora el que pense ja estaria en un jutjat , i com jo els altres partits , o no ? .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si FCC es tan solvent per què no li doneu la concessió a ells?

      Eliminar
  11. Enrique saps quan coneixerem el local afortunat que es queda el retén?

    ResponderEliminar
  12. Que poques inversions tenim al nostre poble. Per fi s'ha adjudicat la remodelació de la placeta del tio Julio o plaça del carrer calvari.
    Les obres les farà una empresa local per un import de 87.600 euros més IVA gràcies als PPOS de la Diputació.
    Els PPOS són plans que fa la Diputació en cada poble de forma anual per a fer obres o millores.
    Les obres d'esta plaça es finançaran en un PPOS. La Diputació deixa als ajuntaments fer l'adjudicació, però els diners venen de la Diputació.
    El Bipartit no està fent inversions, sols s'aprofita de les poques subvencions que arriben per sistema, perque de noves tampoc va a buscar-les.
    Ens alegrem que es faça la plaça amb nou sòl, jocs infantils i nou mobiliari urbà. Però trobem molt en falta les obres i inversions de l'ajuntament.
    Repassem les obres d'esta legislatura: Els camps de gespa artificial eren de la passada legislatura, el Parc del Cantalot també es va inciiar amb el PP, igual que la nova guarderia de Victor Calatayud o l'escoleta de la mar.
    Encara està pendent que es faça el col·lector de la mar que ja va deixar dissenyat el PP i amb dotació de diners.
    I que no ens conten això de que no hi ha diners perque si que en tenen per cavalcades o Festiverns.
    Per cert, es confirma que el Festivern es tornarà a fer a Tavernes. Més gasto pel poble i metre el govern de Juan seguix destinant sols 1.500 euros per a beques de material escolar per les famílies necessitades.

    ResponderEliminar
  13. Els camps de gespa artificial els va pagar este govern.
    Les millores d'eixos camps com la llum i posar les xarxes perquè no isquen els balons fora que ni ho va pensar el PP els ha pagat este govern.
    Els desaigues d'eixos camps que no estaven fets els ha pagat este govern.
    Millorar el minitrinquet amb llums i demes ho ha pagat este govern
    Millorar el fronto al costat de la piscina ho ha pagat este govern
    Canviar les bombes de l'aigua del camp de futbol ho ha pagat este govern
    La primera fase delparc del cantalot l'ha pagat este govern
    La urbanitzacio de l'escoleta de la platja (180. 000 euros) l'ha pagat este govern
    L'asfaltat d'uns carrers al costat de l'escoleta l'ha pagat este govern
    I l'escoleta que es fa en el poble la pagarà este govern.

    Pagar els 3'5 milions de proveidors que no vau pagar el PP... ho ha pagat este govern!!

    Quan als PPOS: Els diners no son de la Diputació. Els diners son dels valencians i valencianes, dels vallers i vallares, que paguem els impostos que doten eixos diners. La Diputació nomes fa que redistribuir-los. Ni Rus ni cap diputat els guanya ell i ens els envien debades.
    I els diners que rebem de l'Estat no son els que guanyen Rajoy i companyia, sino els que paguem tots amb l'IVA i IRPFS que es tornen en serveis als ciutadans.
    A vore si t'enteres d'una que els diners no son de Diputació ni del PP, ni del PSOE ni del Bloc els del poble. Son els teus impostos, els meus i els de tots. I l'Administracio els redistribueix i prou malament en allò que afecta als valencians que estem en la cua.
    Ers un demàgog.

    I a vore si t'enteres que el PP no ha deixat cap dotacio de diners EN EFECTIU per fer el col·lector de la mar.
    Que hi ha caixa única, i ja sap això que vol dir. Un apunt comptable i els diners ja vindran i els posarà qui faça l'obra. Caixa única.

    ResponderEliminar
  14. Els del PPOS no son de Diputació, els paguem entre tots...
    Els diners d'ombres i millores al poble els ha pagat ESTE govern local...ja no els paguem entre tots...
    Doble llenguatge, doble moral també?

    ResponderEliminar