sábado, 12 de octubre de 2013

Editorial : HUÍ , LA FESTA DE TOTS

12 d'octubre, la festa de tots 
De tots aquells que sense complexes, ens sentim espanyols i valencians : Som valencians perquè som espanyols i som espanyols perquè som valencians . I així ho es perquè lliure i sobiràneament refrendarem un estatut i una constitució que així ho entenen .  

Ara bé, si no entenem que abdós normes son , deuen de ser, revisables i adaptables als temps que corren, es quant començen a surgir els problemes . Es l'hora de sentar-nos i estudiar què modèl d'estat volem per a seguir junts , l'actual ha quedat superat , ha segut algo que va funcionar en el seu moment però que ja no servix .

Es el temps d'avançar cap a noves fòrmules d' interrelació entre els espanyols , però comprenent que dins d'Espanya hi han nacions que volen ser reconegudes com a tal sense que per això perille la idea d'Espanya com a tal , una nació de nacions . Si no som capaços de fer-ho, la realitat ens farà arribar-hi a la força  : Ahí tenim el problema actual amb Catalunya . 

Serem capaços ? Estic segur de que sí , però reconeguent el dret de tots a lliurement decidir-ho , no hi ha rés més democràtic : Esperem el proper any escriure que ho hem aconseguit .

Bon dia d'una hispanitat lliurement acordada .

32 comentarios:

  1. Sr Estruch,esta voste a favor del referendum per la independencia que es vol fer en Catalunya?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estic a favor de que quant hi ha un malestar i en Catalunya hi ha , es deixe parlar al poble , no veig perque no , ahi tenim Escocia o Quebec . I estic segur que amb un referendum els Catalans optaran per seguir sent espanyols i aixi acabarem amb el victimisme que tant bon ressultat esta donant als independentistes . Deixem parlar al poble que este ficara a cadascu al seu lloc, lo contrari es donar-li vidilla al victimisme .

      Eliminar
    2. Señor Estruch acaba usted de perder toda la confianza que me estaba creando con sus ideas y comentarios. Con lo que acaba de decir para mí politicamente ha terminado. Usted es muy libre de pensar y decir como quiera, eso no se lo puedo criticar, pero la idea que acaba de soltar le define, Es bueno ir catalogando a cada politico.¿ Su grupo, DV, también defiende ese tipo de ideas?

      Eliminar
    3. Cuando se haga el congreso constituyente y se elaboren sus estatutos se lo diré . Lo que si le adelanto es que mi partido al contrario de otros no es ada dogmatico en muchos puntos .

      Eliminar
    4. Enrique, no es tracta de ser dogmàtic o no ser-ho. Què estàs defensant, el dret a decidir?. com ho nomenen els nacionalistes catalans. A decidir què? a decidir per qui?
      Que anem a fer, a entrar en el joc que s'han inventat?
      Enrique estem en un estat de dret i com tal el seu conjunt de lleis i les seues institucions estan subjectes a aquest estat de dret, tenint tota eixa organització muntada sobre la base d'una Constitució. Si vols defensar la realització d'un referendum només a Catalunya estàs saltant-te la Constitució i amb açò tot l'estat de dret.
      No cal caure en els paranys i paraules engalipadores de tots els que defensen tal postura. Presenten arguments que no se sostenen i ells mateixos ho saben però s'han ficat en un garbull que ja no saben com eixir del mateix. Recorda com va acabar Ibarreche defensant algo indefensable.
      De veritat Enrique, crec que no has meditat la teua resposta. I si has respost després de reflexionar i la teua postura és fruit d'una reflexió simplement et dic que no compartisc la teua opinió. Si ens saltem l'estat de dret ens cau tota l'estructura d'organització com a societat moderna.
      T'has preguntat perquè Artur Mas i els de Esquerra, etc. no deixen aplicar els seus mateixos arguments a les reivindicacions que fan els habitants del Vall d´Aran. És molt il·lustratiu.

      Eliminar
    5. Tal volta ahi esta el problema, en una constitucio que no es va redactar amb tota la llibertat i sense tutelatjes necessaris i va seguent l, hora de adaptar-la als nous temps i noves realitats i voluntats : Si la constitucio britanica o la cadanenca permeten referendums perque no la nostra , prou mes moderna ? Probablement per lo assenyalat dl caire de llibertat que teniem en el 78 . Ara si tenim la llibertat per a fer allo que tots necessitem per a sentir-nos a gust i seguir junts . Almenys intenten-mo , cercenant llibertats i voluntats sols estem aconseguint fer mes forts als radicals, en este cas els independentistes .

      Eliminar
    6. Senyor Estruch, si vostè considera que cal canviar la constitució diga-ho clar. Però tinga present que les coses s'han de fer sempre des de la legalitat. Com molt bé diu eixe comentari no podem deixar de costat l'estat de dret i amb açò deixar de costat la constitució. Si cal canviar-la, doncs que es plantege, que s'estudie, que es presenten les modificacions necessàries i amb els suports requerits. Però no té sentit per a un polític seriós plantejar la realització d'un referèndum només a Catalunya, quan sap que açò no és possible ni legal.

      Eliminar
    7. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

      Eliminar
    8. Señor Estruch, que quiere decir eso de que "una constitucio que no es va redactar amb tota la llibertat i sense tutelatjes necessaris" , ¿porque dice que no se redactó con libertad? ¿Que quiere decir ,que la comisión que lo redactó no lo hizo libremente?
      Esta diciendo que por ejemplo el señor Peces Barba se dejó influir o amedrendar por alguien. Esta diciendo que el señor Solé-Tura no actuó según sus criterios, le recuerdo que era comunista y catalan. Esta diciendo que el señor Roca Junyent estaba allí de florero, tambien es catalan, no voy a seguir. Solamente le digo una cosa, si a usted no le parece correcta la Constitución Española es su opinión, pero no utilice argumentos peregrinos para tratar de desprestigiarla. ¿Que significa lo de los tutelajes necesarios? Solo existe un tutelaje fuera de toda duda en un régimen democrático, los apoyos de votos. La Constitución Española se aprobó en el Concreso y mas tarde se ratificó en Referéndum con un apoyo de casi el 90 % de los votantes (el 87,87 % para ser mas exactos), ¿no le parece suficiente tutelaje? Si hay que modificarla en algo, que se haga con "los tutelajes necesarios", es decir, con los apoyos de votos necesarios, no a la ligera. Usted dice de que las normas han de ser revisables, no se lo discutiré, pero mucho ojo con lo que usted añade de que "cuando aparezcan problemas". ¿Qué problemas? ¿los que se inventan cuatro nacionalistas y los magnifican bombardeando a los catalanes con mentiras, patrañas y con SU VERSIÓN DE LA HISTORIA? ¿Eso son motivos para cambian una Constitución?
      Está usted cayendo en un terreno de arenas movedizas, no se qué pensaran sus correligionarios de su nuevo partido sobre estos temas, será interesante averiguarlo y de esa forma poder situarlo en el mapa político local donde le corresponda.

      Eliminar
    9. Enrique Estruch i Ferrando13 de octubre de 2013, 11:11

      Evidéntemente y el que no lo quiera admitir es su problema y probablemente el que se haya llegado al punto en que estamos, es que la constitución se redactó tan sólo tres años después de salir de una dictadura, y que para llegar al consenso necesario par convivir todos juntos se tuvo que ceder por parte de todos, entre ellos catalanes y vascos, a muchas reivindicaciones esperando que en un futuro se resolvieran, y ello no ha sido así.
      En 35 años de democrácia se han cambiado todas las leyes fundamentales del
      estado : Código civil, código penal, etc excepto una , que sólo se ha cambiado por órdenes de arriba : La Constitución española .
      Y ese miedo , ahora que la democracia yá está más que asentada , a cambiarla ha dado lugar a que al no contemplarse las reivindicaciones que seguro quedaron frustadas por los temores aún existentes en el 78 , se halla llegado al estado actual.

      Vuelvo a repetir que si las constituciones de países con tanta solera democráctica y constituciones bastante más antiguas que la nuestra como la británica o la canandiense contemplan el referéndum ,¿ porque no la nuestra ? ¿ Qué temor hay ? ¿ Tal vez que nuestra democrácia no está tan madura como creemos ?
      Sí, estoy a favor del refrendum de los catalanes, vascos, castellano manchegos o de todos aquellos que mayoritariamente así lo reflejen en sus parlamentos .
      Y ese invento catalán está respaldado por el 80% de sus parlamentarios elegidos democráticamente, no lo olvide.
      En cuanto a la política local nada tiene que ver con todo esto, creo que día a día voy señalando lo que pienso, antes como particular y ahora como DV. Cuando acabe el proceso de constitución del partido tanto a nivel local como autonómico tal vez no sea yo quién hable en su nombre, de momento son mis pensamientos personales, que quede claro .
      Y si algo tiene de bueno DV es que porque discrepemos en algo del ideario del partido no por eso dejamos de salir en la foto .
      Y yo no desprestigio la constitución por opinar que hay que, como cualquier norma, adaptarla al momento cuando sea necesario , es la única ley fundamental, vuelvo a decir, que no se ha reformado y en España ha llegado el momento de volver a sentarnos, esta vez sin las presiones de la transición, y definir entre todos donde y como queremos estar .
      Y no olvide que ese inmobilismo nos ha llevado a los valencianos ha estar infrafinanciados , con una deuda histórica de 13.000 millones de euros que junto a las barbaridades de unos y otros nos han llevado a estar asfixiados y veremos cómo salimos de esta , si hubiéramos tenido un partido valencianista fuerte como han tenido otros, otro gallo nos cantaría .
      Y le vuelvo a repetir, no mezcle lo local que en política local poco influye todo esto , influyen las personas : ¿ Acaso Tavernes se levantó en Mayo del 79 comunista ? ¿ Todos los que votaron a Bononad o eran ? ¿ Y todos los que votaron a Eugenio cuando le dieron 12 de los 17 concejales populares ? .
      Pienso lo que pienso y eso no lo voy a cambiar ni por estar con unos ni por estar con otros, yo no cambio de chaqueta por alcanzar poder , quién quiera que me compre y quién no ...

      Eliminar
    10. Enrique quantes explicacions per als senyors de la dreta... Per a seguir pensat ells el mateix. España roja antes que rota eh! Vixca el dret a decidir!!!

      Eliminar
    11. Estruch estas definin-te molt clar en la teua postura politica. Ja sabem que vas a llevar-li molts vots al Bloc. Continua aixina. Està molt bé saber el que pensa cadascú de les opcions polítiques a Tavernes. Si que estaran preocupats, tindreu que repartir-se l´electorat.

      Eliminar
  2. "Bon dia d'una hispanitat lliurement acordada."

    Pues a mí encara no m'han preguntat. Tampoc val a dir que la Constitució és més vella que jo, als meus majors tampoc els van preguntar.
    Si l'amo de la finca té contents a tots els veins ningú no s'en voldrà anar, si vol imposar-ho tot tindrà pocs inquilins conformes. De lo primer, per ara no és el cas que s'haja donat.

    ResponderEliminar
  3. Discrepe . Cada vegada que votem i majoritariament als partits que apoien el sistema estem refrendan-lo . Per altre costat compartisc amb tu el segon parraf , i de ahi la meua resposta al altre comentarista que em pregunta pel referendum .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. jo també discrepe. No del tot és cert, perque si sentim als que estan al sistema, tots són nacionalistes, o regionalistes o dieun el que volem sentir, i després d'eleccions "si te he visto, no me acuerdo". Amb el vot no s'acaba la democràcia, al menys en la nostras. Fins i tot, Aznar va dir que parlava català, clar que quan no tenia altra per no manar en minoria. En el PP, ací es presenten com els defensors dels signes d'identitats valencians, ara damunt ens vé la Cospedal diguent que són el partit dels treballaadors. Ja no saben com burlar-se del personal, aspiren a que encara hi hajen incauts que els creguen.
      I seguint parlant del sistema, sense que calga una gran crisi com l'actual, quan la majoria no el recolza com a Euskadi, actualment a Catalunya o com fa prou temps tot el grup dels que no voten per falta de confiança en la classe política, s'en fotem i au. En això han convertit la democràcia.
      Per qué cregueu que el Bloc va a arreplegar tants vots a nivell autonòmic? A banda d'aprofitar els destarifos primer del PSOE i després del PP, està clar que per la tasca impagable d'Iniciativa amb Mònica Oltra als carrers valencians. no crec que vaja a augmentar de sobte l'esperit nacionaliste entre els valencians.

      Eliminar
    2. Sense que servisca de precedent estic d'acord amb Robinjut.

      Eliminar
  4. Respuestas
    1. Ma huelo té una canya pa pegar-me al cul. Ja la cantàvem de xiquets.

      Eliminar
    2. Si no t´agrada canta la Internacional, o millor encara Els Segadors.

      Eliminar
    3. Del de la canya al dels segadors.14 de octubre de 2013, 13:39

      Que viva Espanya, però primer que ens deixe'n viure als valencians com a tal.

      Eliminar
  5. Enrique Estruch i Ferrando13 de octubre de 2013, 11:45

    Anònim de les 9:07 , copie el teu comentari per a poderte constestar amb sentit, però elimine certa referència per petició expressa :

    "Enrique que estas dient que quan es faça el congrés i s´elaboren els estatuts diràs si el partit pensa d´esta o alfra forma? Però tu ja estas dient coses sense estatuts ni congrés. Ara tinc clar que els del Bloc estiguen preocupats per els vots que pugues arreplegar en el teu partit. Amb eixes idees estas invadint part del terreny politic del Bloc amb la idea de arrepleguar un grapat de vots. El que no tinc tan clar es si les persones que dius que esteu fent reunions i preparant el partit así a Tavernes pensaran de la forma que has deixat entrevore. El que dius de "cercenar llibertats i voluntats ..." els para bé als del Bloc. Esquerra Republicana, etc. i els del Psoe "ni la posa ni la trau", no crec que moltes persones mes a Tavernes estiguen a favor de defensar el referendum per la independencia a Cataluna" .

    En quant als partits als que fas referència tin en compte que hi ha una gran diferència : En DV sòls preguntem , obedim i defenem els interesos dels ciutadans entre el Cenia i el Segura, ni més amunt ni mes avall , ni més cap al centre ni més cap a la mar .

    I a nivell local, DV es una coalició en aquells pobles on hi han partits independents, entre éste i aquells i son estos els que definixen en els seus poble les seues polítiques locals .Pel tant i si es tanca un acord ja no serà Enrique Estruch el que parle com ara, que quede clar que en este tema es la meua opinió personal , torne a repetir , sino que parlarà qui la coalició designe en el seu nom .

    Estem parlant a més d'un tema supralocal i en el que DV no s'ha definit perquè està en procés de constitució com vos he dit , pel tant tampoc es l'opinió ni oficial ni oficiosa del partit, es la meua personal , de un militant d'un partit que per que discrepen en algún punt de la seua l,inea oficial no va a traure a ningú de la foto, com sí fan altres .

    I en quant a lo del apoio al referèndum , no ho tinc tan clar que siga una opinió minoritaira , mòlts pensen com jo que sí, que opinen, perquè els catalans optaràn per seguir sent espanyols i així acallarem als victimistes i deixarem de donar-li vidilla als independentistes, ahí tens en la darrera enquesta en Catalunya en que ERC passa a ser el partit més votat i CiU el segòn i entre els dos obtenen el respaldo de més del 80% dels votants catalans, el resultat de no deixar-los que opinen : A tú no t'ha passat mai que quant t'han prohibit una cosa que vols més t'has empenyat en ella ? .

    I sí, no tinc ningún problema ni reparo en cridar ben alt ¡Viva España ! , però amb aquells que vullgam lliure i democràticament compartir-la .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Compartir España lliure i democràticament sols es posible amparats per la Constitució Española. Tot el que s´aparte d´això es trencar les normes i per tant no pot durar ni està emparat per res legal, per eixe motiu no pot ser democràtic.
      "A tú no t'ha passat mai que quant t'han prohibit una cosa que vols més t'has empenyat en ella ? " Este argument sols es vàlid per a xiquets, les persones adultes, formades i democràtiques sols demanen allò que es posible no el que es imposible per il-legal.

      Eliminar
  6. P.D: Sabeu que el partit independentistas escocés té majoría absoluta amb el 44% dels vots en el parlament autònom escocés i per contra les darreres enquestes sòls li donen un escàs 36% al sí a l'independència ? .

    I que els quebequesos han rebujat ja varies vegades l'independència en referèndum , sobre tindre majoría també el seu partit independentista en el parlament autònom ? .

    I perquè ho sabem ? Perquè els han deixat votar-ho, o no ?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Dius que ho sabem perque els han deixat votar-ho, això esta molt be. Però t´olvides d´algo molt important, la Constitució no está feta per a saber opinions ni botar-se a la Constitució per a que puguen fer un referendum i que callen. Enrique la Constitució i l´estat de dret son coses molt mes serioses que tot el que tú dius. No per deixar a algú que diu estar descontent tenim que trencar la base de la estructura legal a España. Les coses son com son. La Constitució actual diu el que diu, i es va aprovar i refrendar majoritariament tal i com está. Si s´ha de cambiar, que es diga al lloc que pertoca, el Congrés. Que es reunixquen, que parlen, que negocíen, que facen el que tinguen que fer, però sempre dins la legalitat. Si per que algú diu estar descontent ja es prou per a pasar-mos per baix cama l´organisació legal i política de l´Estat Espanyol aplegarem a ser pitxor que una república bananera on cadascú fa el que vol i tenen un orde basat en la ideologia de l´exercit de Panxo Villa.
      España i tots els que la formem, tots, amb l´excepció d´alguns, volem una democrácia en orde, en respecte uns als altres sobre la base de la Constitució i les lleis que d´ella naixen. No entendre això es no voler entendre la base de la democracia, la base de poder viure en orde, la base d´una societat moderna, en definitiva la base de poder viure en pau.
      Reformes, si, si fan falta i si tenen prou recolçament polític. Reformes negociades, consensuades, aceptades per la majoría, eixe es el vertader tutelaje que li donarà força a la reforma. No podem fer el que minories diguen. Encara que siguen minories que façen molt de soroll. Minoría + soroll = minoria. El sorroll no te que for-mos creure que son el que no son.
      Al pan pan y al vino vino.

      Eliminar
  7. Eixa minoria no ho es en Catalunya ... o si ... Perque no ho deixem preguntar ? I jo ni dic ni defenc que la constitucio es canvie a colp de el que vullguen uns o altres en cada moment sino que despres de 35 anys te falta, com tot, d, una bona revisadeta i dins d, esta fer desapareixer o reformar almenys a fons institucios cementeri d, elefants politics o que dupliquen competencies com les diputacions , i de pas incluir la possibilitat de quant majoritariament un orgue constitucional com ho son les corts autonomiques ho acorden, fer referendums com, torne a dir, ho permitixen altres mes antigues i amb solera historica com la británica .
    No defenc que els catalans porten endavant la seua consulta votant-se la constitucio sino que adaptem esta als temps actuals . Perque Espanya no siga "una" no vol dir que no siga Espanya , la propia alemania o ja no digam els Estats Units estam molt mes cohesionats que nosaltres amb este " ni pa tu ni pa mi " que han segut les autonomies pero que ja no ens servixen, ahi teniu la
    NOSTRA quebrada i asfixiada per un sistema financier que a totes llums i a fons s, ha de canviar , o no ? .

    ResponderEliminar
  8. I evidenment que s, ha de fer on toca i com toca, que es en les corts espanyoles i despres de llarcs estudis, sense preses , el problema es que alguns no volen ni començar-ho , i per molt que u vullga negar un problema eixa no deixa d, existir i en Catalunya i en Euskadi existix, si no fora aixi no manaria el PNV i els posetarres en Guipuzcoa i CiU i ERC en Catalunya , i a mes en ascensio electoral constant, la qual no parara fins no donem eixida al problema .
    En Quebec en el 80 l, apoio al referendum no arriva al 30% i quince anys despres , en el 95 va arribar al 49 % .En el 96 l,estat cadanenc li va donar una autonomia a la regio i ara l, apoio independentista ha tornat a baixar : perque no aprenem fe democracies tant assentades ?.

    Acabe repetint que ilegalitats ninguna pero donem l, oportunitat de fer-ho legal com esta fent una de les democracies si no la mes antiga del mon com es la británica , voreu com els catalans voten no i acabem amb els victimistes i els bons resultats que els esta donant . I de pas busquem un sistema que elimine anacronismes com el senat i les diputacions i acordem un sistema financier que deixe d, ofegar-nos entre altres als valencians i que no ha servit per a solventar les desigualtats en Espanya, ahi estan els indexs d, atur en Andalucia o Extremadura, i el que es pitjor, els que estem sofrint altres que de rebre el que ens correspon no estariem com estem perque seriem en vers de la mes una de les menys endeutades del país .
    Aixi que reforma de la constitucio si, quant abans millor pero a fons, no sols com a caprixo teoric d, alguns sino com a necessitats de tambe entre altres els valencians , no ho oblideu .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique en estos ultims comentaris ja t´has posat dins del que toca. Parles de reformar la Constitució però de no fer il.legalitats, per ací es comensa, primer hem de reformar el que es tinga que reformar, com ja t´he dit abans, però ben fet, al Congrés parlant, negociant, consenuant, aplegant a acords els mes amplis possible i en el recolzament mes gran. Això es fer les coses ben fetes, tal i com es fan en els països moderns i democrátics.
      Una vegada fet tot això podem fer tot alló que eixa nova Constitució permetra, així tot el que es derive serà perfectament legal i ningú podrá dir res.
      El plantejar en estos moments referendums, drets a decidir i cambalaches que no tenen sentit en l´actual ordenament jurídic es voler clavar el clau per la cabota, les coses tenen un ordre i un sentit. Després del 1 va el 2 i després va el 3 i després va el 4 i així successivament.
      El 1 será sentarse els politics a vore si hi ha necesitat de reformar la Constitució, el 2 serà si hi ha necesitat de reformar-la, parlar, negociar, consenuar, aplegar a acords i refrendar-ho, el 3 serà una vegada aprovada la reforma aplicar-la i si es posible fer el referendum que algú demane, fer-se. Això es fer les coses com pertoca i no com ho plantejaves tú en el comentari del principi "Estic a favor de que quant hi ha un malestar i en Catalunya hi ha , es deixe parlar al poble". Això no Enrique i tú ho saps millor que jo, tú eres advocat i jo no, no feia falta que jo tractara de donarte lliçons de coses que tú has de dominar millor que jo, com advocat i com politic.
      Tot el que te he dit ho he fet sense intenció de criticar-te ni de buscar-te la volta, sols que com tinc molt clar que les coses es fan be o no es fan per eixe motiu t´he fet tots estos comentaris.

      Eliminar
  9. Señor Estruch mire lo que dice hoy en la prensa el señor Joaquin Leguina, histórico del Psoe y nada sospechoso de ser antidemócrata:

    ¿Se está refiriendo a su tolerancia con el «derecho a decidir» que defiende el PSC?

    -Sí, es un ejemplo. La Ejecutiva Federal está haciendo, en relación con el PSC, lo mismo que el Gobierno de Rajoy respecto a los nacionalistas: callarse... Y la cosa no puede seguir así. En esta batalla catalana hay dos partidos predestinados: uno está destinado a ganar en cualquier caso, es ERC, y otro está destinado a perder: el PSC. Si les sale bien esta locura del referéndum de autodeterminación, ERC se subirá al «tigre», y si no sale bien, capitalizará la consiguiente frustración. En cuanto Artur Mas empezó el baile, el PSC tendría que haber dicho alto y claro: «Con nosotros no cuentes ni para acercarte a la piscina. Es más, vamos a intentar quitarte el agua de la piscina, y, si te tiras a ella, te la pegas». Y no lo hizo, sino que se puso a bailar la yenka… No saben por dónde van. Y, como dicen los británicos, cuando uno no sabe a dónde va llega siempre al peor sitio.

    -¿Tiene vuelta atrás este proceso o la ruptura con Cataluña es ya inevitable?

    -¿Vamos inevitablemente al choque?... Pues que se preparen los nacionalistas catalanes. Si ellos quieren un choque de trenes, conviene que nuestro tren sea más grande, y allá ellos lo que vayan a hacer después del choque. Soy contrario a cualquier intervención militar, pero ¡hombre!, cumplir y hacer cumplir la ley es una obligación. Han jurado o prometido eso y lo incumplen. Se saltan las leyes cuando les da la gana. Y eso no puede ser.

    ResponderEliminar
  10. Tens clar, Enrique, que la llei està per damunt de tot? Si no cumplim la llei anem al caos.

    ResponderEliminar
  11. Lers lleis amb que tant s'ompliu la boca alguns per ací (o siga, la única,grande i libre Constitució) és inamobible, per damunt de tot, és per a tots els espanyols,bla,bla,bla.
    Per altra banda, ara sembla que els defensors de la pàtria (millor dit, de les seues butxaques) ara ja no la veueun inamovible en quant uns caritatius yanquis volen vindre a fer una Terra Mítica on puguen barrejar famílies senceres xiquets inclosos amb fum, jocs i prostitució. Ja es podrà fumar molt i pagar pocs impostos baix sostre tancat, i és que la boqueta ens perd, quan al nostre pais (tant em val l'àmbit valencià com l'estatal) som els primers que fem la llei pensant ja en la trampa. I quant no ens interesa (perque si els madrilenys visqueren a Catalunya i Extremadura volgués independitzar-se no tindrien cap pega, clar), ja es pot canviar la llei o modificar la Constitució.
    Per fumar o no al casino SÍ.
    Per donar-li llibertat a la decissió d'un poble històric NO.
    Qui mana sempre igual, yo me lo guiso y yo me lo como, i si no em bote la llei que pa algo ja me l'ha he fet jo a mida i si no no passa tampoc res perque el poder és intocable.
    Com diu l'últim anònim, si no cumplim la llei anem al caos. Jo li afegisc, que amb les lleis que tenim i sobretot com les gestiona qui les ha de fer complir en igualtat per a tots, així SÍ QUE ESTEM JA DINS DEL CAOS!!
    Les lleis roines o millorables estan per a canviar-se.
    Els polítics roins o millorables, també.
    A vore quan ens deixen començar per estos últims.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Totalment d'acord.
      Jo m'enrrecorde de l'estiu del 2012 quan el govern Zapatero estava contra les cordes, amb la prima de risc per damunt dels 600 punts bàsics i el bono espanyol a 10 anys estava en el 7%. Vamos que estavem a un tir de pedra del rescat. I la senyora Merkel va aparèixer i va exigir a Espanya una modificació constitucional on s'introduira un tope de gasto per a que els acords que hui signava Zapatero no se'ls passara per l'arc del triomf un nou inquilí en la Moncloa. Vamos PP i PSOE van fer una reforma constitucional express i en menys d'una setmana tot estava arreglat. Tant difícil doncs no és modificar-la.
      Jo no sóc independentista però tampoc sóc tonto. Tenim una Constitució que data del 1978, que en el seu moment podria tindre el seu sentit, però estem en el 2013 i el món ha canviat molt i els problemes de hui són molt diferents als de fa uns anys. Cal una actualitazció del marc constitucional de forma urgent. Per justícia i per sentit comú. Fins el PP català (gens sospitosos de ser uns bolxevics independentistes) ja estan donant pasos en eixe sentit. Els desequilibris són evidentents, el mangoneo dels partits en les institucions preocupant i el desprestigi és tota una realitat. Quan més tarden en acceptar això més independentistes apareixeran.

      Eliminar
    2. Enrique, Gekko i Robinjut, nacionalistes del mig.

      Eliminar