jueves, 31 de octubre de 2013

Nota de Premsa de KARINA VERCHER sobre ajudes als desnonats

La concejal progressista insta a PSOE i PP a sumar-se a la proposta per a impedir que l’alcalde millor pagat de la Safor-Valldigna, el nacionalista de Compromís Jordi Juan, impedeixca una vegada més ajudar a les famílies més necessitades de la Vall.

KARINA VERCHER PRESENTA UNA PROPOSTA PER AJUDAR A LES FAMÍLIES VÍCTIMES DE PROCESSOS DE DESNONAMENTS BANCARIS EN LA VALL

La concejal progressista no adscrita demanarà que el proper dilluns el plenari de l’ajuntament de Tavernes aprove una proposta per a eximir del pagament de l’impost de plusvàlues a les famílies de la Vall víctimes de desnonaments bancaris. Per a Vercher no s’entén que una família que es queda sense casa i amb un deute amb el banc puga ser penalitzada per l’ajuntament de Tavernes amb una taxa en ser desnonada. La proposta que presentarà es basa en les recomacions de la plataformes d’afectats per hipoteques i per coordinadores de “Stop Desahucios” i és molt semblant a l’ordenança l’aprovada recentment per l’ajuntament de Zaragoza.
 
Karina Vercher ha recordat que la regidoria d’Hisenda que dirigeix el socialista Víctor Borràs va enviar fa poc temps notificacions d’embargament de vivendes a famílies que tenen tots els seus membres a l’atur, per xicotets deutes d’impostos municipals mentre la Vall té l’alcalde millor pagat de la Safor-Valldigna per davant de municipis com Gandia.

Vercher ha explicat que “en la situació actual és quan més cal ajudar a les famílies amb menys ingressos a superar la crisi per a reactivar el consum i l’economia i, en lloc de fer això, el nacionalista Jordi Juan amb el suport del PSOE i d’Esquerra Unida es dedica a pujar impostos i a perseguir als veïns que no poden pagar les elevades taxes municipals, mentre l’ajuntament deixa de vora les beques de menjador de 100 xiquets del poble. És una vergonya ha afegit”.

         La concejal ha avançat que, a més, demanarà la implementació d’altres mesures d’ajuda a les famílies en risc de perdre la seva vivenda habitual com ara que l’ajuntament de Tavernes deixe de treballar automàticament amb qualsevol entitat financera que realitze un desnonament a qualsevol família de la Vall sense fer servir el mètode de “Dación en Pago”.

         Finalment, la concejal progressista insta “a PSOE i PP a sumar-se a la proposta per a impedir que l’alcalde millor pagat de la Safor-Valldigna, el nacionalista de Compromís Jordi Juan, impedeixca una vegada més ajudar a les famílies més necessitades de la Vall”. 


Propuesta de moción para la concesión de ayudas al pago del impuesto de plusvalía a famílias afectadas por desahucios.


ASUNTO

Establecer un protocolo de concesión de ayudas al pago del impuesto de Plusvalía para familias afectadas por desahucios.


EXPOSICIÓN DE MOTIVOS

Actualmente el Ajuntament de Tavernes spuede proceder a exigir el pago de la Plusvalía por enajenación de bienes a ciudadanos desahuciados que no podrían hacer frente a dicho pago, acarreando la consiguiente deuda originando una deuda ilógica e injusta e incluso iniciando un circuito de exclusión por el cual las personas con deudas contraídas con el Consistorio no podían acceder a becas de educación u otro tipo de ayudas“.


PROPUESTA DE ACUERDO

Aprobar el siguiente protocolo de actuación

PROTOCOLO DE CONCESIÓN DE AYUDAS AL PAGO DEL IMPUESTO DE PLUSVALÍA
Objetivo
Poner en marcha un procedimiento automático y objetivado que concluya con la compensación del pago del Impuesto sobre el incremento de valor de los terrenos de naturaleza urbana (Impuesto de Plusvalía) con una ayuda para los supuestos de dación en pago o similar de vivienda habitual.
Alcance
Este protocolo de actuación será aplicable a los siguientes supuestos:
Personas, familias o unidades de convivencia residentes en la ciudad de Tavernes de la Valldigna que hayan perdido su vivienda habitual por incapacidad sobrevenida de afrontar sus responsabilidades económicas hipotecarias.
CONDICIONES A REUNIR:
  • Que la transmisión de la propiedad haya sido materializada mediante una dación en pago de una de deuda hipotecaria o soluciones similares como compraventas con subrogación a través de sociedades vinculadas que supongan la extinción de la deuda hipotecaria.
  • Que la propiedad transmitida que origina el devengo del impuesto de plusvalía fueses el domicilio habitual y sea la única vivienda en propiedad de la unidad familiar. Que el préstamo hubiese sido concedido para la adquisición de la misma.
  • Que la imposibilidad de afrontar el pago de la hipoteca haya sido originada por causas socio-económicas sobrevenidas ajenas a la voluntad de los deudores.
  • Que el valor del suelo que es el que se utiliza para el cómputo no sea superior a 50.000 euros.
Procedimiento
El sujeto pasivo del impuesto, con el apoyo de la Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Tavernes solicitará la concesión de una Ayuda (ayuda de urgente necesidad) que será tramitada de manera urgente y por el total de la cuantía de la cuota devengada por el impuesto de plusvalía. Por un procedimiento urgente y objetivado se concederá la Ayuda (ayuda de urgente necesidad) y automáticamente se compensara este crédito a su favor con la obligación pendiente por el impuesto devengado.

34 comentarios:

  1. Pues no li demanes quasi res tú als polítics del govern!
    Està molt bé tot el que dius, però que et feren cas seria impropi de polítics .
    Contra la banca i contra l'afany recaptatori ni més ni menys!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estaria bé vore si a Jordi Juan i al nou fitxatge de Compromís, el sr. Borràs, els queda algo de progressistes.

      Eliminar
    2. Ja està clar que el icono es Borràs?

      Eliminar
    3. Deu de ser ell. No ha obert la boca amb l'episodi de les paelles, ni diu res quan Jordi li furta les medalles.

      Eliminar
    4. Entonces està clar que el icono cambia de modus vivendi. O tindrà el mateix modus vivendi pero en altra xaqueta?
      Quantes coses vorem!

      Eliminar
  2. Karina transfuga no tens credit ningun. Ves a donarli llisons al teu amic Manolo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com vos pica quan vos obliguen a ser progressistes i d'esquerres. Ho sou de veritat?

      Eliminar
    2. Ara quan es conega qui és l'afortunat que llogarà el retén, ens riurem, JAJAJA!

      Eliminar
    3. Ara a desprestigiar per a tapar lo faxes que sou. Ningú vos creu que sou d'esquerres.

      Eliminar
    4. Per ara Enrique no ha eixit a dir que siga fals que el que cambia de jaqueta siga Borràs. Si no fora ell, Estruch ho haguera dit ja. Per què será?

      Eliminar
    5. De veritat penses que Borràs puga ser icono de rés i més de l'esquerra ?

      Eliminar
    6. Enrique quanta raó tens en eixe últim comentari. Borràs icono de algo positiu? no
      i de l´esquerra menys encara. I els socialistes tiren per terra a Carmen, a vore Borràs si fa mes que Carmen, i ella no te dedicació i ell si, encara que no siga completa, sols del 95 %. Quina burla mes gran. Que gentola porta el barco.

      Eliminar
    7. Amb això que dius sembla que els tirs no van pel PSOE. Ja m'extranyava que despres de fer-se ample al seu partit, ara es canviara de vorera.
      Mes a l'esquerra en el poble que queda? EU? ERPV?
      D'eixes formacions qui pot representar una icona?
      Es algú fora dels partits?

      Eliminar
    8. Altra dada que em ve al cap. Segons el que diu Enrique, Víctor no pesa prou políticament per a considerar-se una icona. També tenim clar que a la resta d'esquerres no podem trobar tampoc cap icona a ERPV, no han tret mai representació a Tavernes.
      Que queda, pues? EU.
      I direu, com te que haver ahi una icona si no troben ningú que els representen i quan troben els ix rana?
      No troben ningú per anar a les seues llistes, pero a dintre el partit si que hi ha una icona i grossa. De fet es qui va prendre el bou per les banyes al affair de la moció de Karina i ja havia negociat per damunt d'ella amb els socis de govern quan la formació del tripartit. Crec que es algú que ja ha abastat la mes alta representació al poble i ara, jubilat i avorrit es reuneix molt amb el Bloc, no sols d'ara, durant tota la legislatura.
      Vaig desencaminat, Enrique?
      Al final sera veritat això de que els pols contraris s'atraeixen.
      Si fan lliga, ja tenim el pròxim Mònica Oltra Que es transvasa al Compromís valler.
      Ja te tema el comentariste Karl Marx per a tirar-li'l en cara a Gordon Gekko.

      Eliminar
    9. Vas acostant-te : Està també jubliat i avorrit però ...

      Eliminar
    10. ICONO (wiquipedia): Por extensión, el término icono también es utilizado en la cultura popular, con el sentido general de símbolo; por ejemplo, un nombre, cara, cuadro e inclusive una persona que es reconocida por tener una significación, representar o encarnar ciertas cualidades.

      Eliminar
    11. Jubilat de mestre?

      Eliminar
  3. A Jordi i a Borràs, li la bufa que la gent es quede en el carrer. Mentre's no li toquen el sou, per a ells va tot bé.

    ResponderEliminar
  4. Juan i Borràs lleveu-se la careta. Visca Halloween!

    ResponderEliminar
  5. Això és massa demanar a Borràs. Ell sols pensa en recaudar, per a tindre diners per als seus sous i per als festiverns i cavalcades que tant li agraden al seu company de partit Jordi Juan

    ResponderEliminar
  6. No será Borràs l'autèntic trànsfuga? Esta governant per al Bloc des del PSOE i va a cambiar-se de jaqueta.

    ResponderEliminar
  7. Respuestas
    1. Gekko passarà a altre partit mes liberal.
      Compromís esta convertint-se en un lloc amb massa rojos.
      A DV?
      Al PP?

      Eliminar
  8. Mestre però en la seua professió, pels anys d'experiència .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Home, si dius que va a formar part d'Iniciativa. Ja està clar qui és.
      El que no entenc es com estos elefants no deixen pas als joves i volen acaparar tot el protagonisme.

      Eliminar
  9. L'elefant prendrà la INICIATIVA per a conformar el clan dels BONONADS.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Meduda INICIATIVA fer un partit amb momies de la política.
      Es podría dir THE WALKING DEAD PARTY

      Eliminar
    2. Ací al Bloc, en tal de manar li dona igual que siguen mòmies que nadons, l'interessant són els 800 vots d'EU. No se si l'elefant els duria tots, però amb la meitat potser que s'asseguràren l'alcaldia. Graciós que Xavi el de Karina ha passat de EU Gandia a Iniciativa-Compromís i l'icono també ho fera ara, tindrien dos coses en comú: que no es poden vore i que abandonen el partit de tota la seua vida en tal de pintar algo.
      També podria donar-se el cas que ara en el Bloc es vegeren obligats a tornar a fer-se amics de Enrique.
      Tindria gràcia, després de vetar-lo a tots els llocs i dir-li d'incult i friki cap amunt.

      Eliminar
    3. Què és el que esteu insinuant? que va a tornar Edu? com no pot dirigir amb fils a les marionetes vol actuar ell mateix?

      Eliminar
    4. Home, tu diràs! No ha pogut dirigir a Carina, per fer i desfer el que volia. Tampoc pot fer i desfer amb Jordi. La idea és forçar un pacte BLOC-INICIATIVA-?. Tot el mon podría entendre que BLOC no pacte amb EU, però el que ningú entendria que BLOC i INICIATIVA no pactaren.
      Tal vegada siga una amenaça de EB per tal de pegar cullerada en estos 2 anys de legislatura?

      Eliminar
  10. Torne a dir que el icono està jubiltat i avorrit, pel tant no pot ser Borràs, ni tampoc es Bononad .

    ResponderEliminar
  11. Si es Candido no ho veig massa apropiat, ni per l'interessat ni per al Bloc. No crec que puga arrossegar massa vots, molts menys que Bononad.
    I posar-lo com a icona que voleu que us diga, amb ell EU ja pintava poc al poble. Per lo d'esquerres no conec a la persona massa a fons, pero als plenaris no donava massa feina al PP.
    El que si te de comú amb el govern actual es en lo de jornaler de la política, al seu dia no volia amollar el mos quan sense cartera ni feina, només en comissions venia a cobrar quasi el miler d'€ mensuals. I despres diran de Karina.
    Vaja Iniciativa del Bloc.

    ResponderEliminar