lunes, 28 de octubre de 2013

Article d'opinió : LA GUERRA DELS PLANS

Ho dic pel Plà Provincial d'inversió i ocupació de la Diputació presentat "a bombo i platillo" pel senyor Rus, fornt al que pel seu costat no ha signat este com Alcalde de Xàtiva, el Pla d'ocupació de La Generalitat que es pressentà en Tavernes setmana passada i que financia en part la Generalitat, per la simple raò i això també ho comentà Borrás en un darrer plenari , de que esta promet i pressenta molt però després es costa adelantar-ho als ajuntaments i ho recuperen quant ho recuperen , normalment després de mesos i mesos , amb el que els ajuntaments s'endeuten més i més i paguen més i més interessos i amb això menys i menys inversions municipals , amb el que el que fan per un costat pel que no fan per l'altre al final com camot .

Pel tant, preguntem, i  la Diputació, té els diner que promet ? . Esperem que sí .

I ho dic perquè tots sabem que hi ha una certa guerra política entre abdós caps , el de la Diputació i el de La Generalitat, i no paren de ficar-se també medalles amb plans com estos dos .

Sòls esperem que , com vos varem asssenyalar setmana passada, es faça gepa l'esquena de tantes medalles al coll , a uns i a altres , però que les inversions anunciades siguen reals i no sòls una cortina de fum , això voldrà dir que s'està invertint i creant ocupació de rebot  , però també que esta siga de qualitat , i no a costa de l'esquena dels de sempre, com bé diu l'amic Choví en l'article adjunt .

Signat, Enrique Estruch , Coordinador Local i Comarcal de Demòcrates Valencians 

FENT TRAMPES AL SOLITARI 

Fa massa anys que el PP es quedà sense un projecte dinamitzador per al poble valencià i va tindre que recórrer a l’aparença per a continuar governant fins a convertir la nostra terra en un immens plató cinematogràfic on es roda sense parar una versió surrealista del “Bienvenido, Míster Marshall” on els grans esdeveniments i les obres faraòniques fan el paper de fatxada de cartó-pedra i els discursos dels successius presidents s’assemblen cada volta més al famós "Como alcalde vuestro que soy, os debo una explicación, y esa explicación que os debo, os la voy a pagar. Que yo, como alcalde vuestro que soy.... "  que tan genialment va pronunciar Pepe Isbert.

Però els decorats costen cars i passats els alegres temps de la bambolla immobiliària i amb les arques de la Generalitat munyides fins a deixar-les completament seques, ha hagut de canviar-se el discurs i ara Fabra, assumint el paper d’aquell alcalde retratat per Berlanga entona el "Os aseguro que para pagar esto ni un céntimo ha salido de las arcas públicas, porque en las arcas jamás ha habido un céntimo" per a posar-se a continuació al capdavant de les demandes d’un millor finançament per als valencians.


L’últim president popular, dotat d’una increïble capacitat per a la submissió, ha intentat sense èxit enganyar als valencians. Incapaç de reclamar on toca lo que tant proclama de bancalet cap a dins, pretén abanderar la societat civil per a conduir-la cap a cap lloc, perquè la seua limitació és tan gran que ni acompanyat d’un exèrcit podria passar de Contreras sense clavar el genoll en terra i la societat civil li ha donat l’esquena farta de sentir-se utilitzada.

De nou ha entrat en joc la dissimulació, l’aparença, el cartó-pedra. Si la societat civil no recolza aFabra, el PPCV s’inventa una a mida, una que òmpliga un acte d’exaltació de la mediocritat, una que té en Cristina Tàrrega el seu major exponent. Els americans continuen passant sense detindre’s per les terres de Berlanga.

La festa encara no ha acabat, queden més sorpreses amagades en el baül dels decoradors de PPCV. Estigueu atents als pròxims mesos perquè un enorme cartell de neó anunciarà una espectacular baixada de la desocupació en totes les nostres comarques.

L’invent s’anomena Pla d’Ocupació i consistix en la contractació per part dels ajuntaments, per mitjà de subvencions oferides per la Generalitat i les diputacions, d’un número important de desocupats durant 3 mesos amb una jornada laboral de 20 hores mensuals i un salari de 300 euros al mes, lo que ve sent un “contrato basura” de tota la vida, però que aconseguixen reduir la desocupació de manera tan immediata com efímera (alhora que reporta onades de gratitud a l’alcalde de torn).

Són les últimes cuades d’un govern que té els dies comptats, els últims moviments del mag a qui se li han descobert tots els trucs, simples trampes al solitari fetes per l’últim dels presidents populars.

Signat, Carles Choví, Coordinador General de Demòcrates Valencians .

17 comentarios:

  1. Si Borràs es queixa de que entre les administracions també es tarda a pagar (Generalitat), no té més que agafar-se a la llei de morositat i demanar-li els interesos pertinents a eixa administració.
    Mai té perque pagar un els interesos que li provoquen la mala gestió d'un tercer. Siga entre privat i públic o entre administracions públiques. Ja està bé d'aprofitar-se de la paciència dels demés. A molts ja fa temps que ésta ja s'els ha acabat, i si els polítics locals defensaren realment al ciutadà, no ho pensarien ni un segon en fer-ho així. O la llei no està per a complir-la? Pues que donen eixemple els polítics els primers.

    ResponderEliminar
  2. Enrique, se sap algo del retén? Fa una semana que es va tancar el periode de inscripció. Es comenta que sols hi han 2 candidatures que opten a l'adjudicació de l'alquiler. Ja es deuria saber qui és l'adjudicatari.
    Podries informar? Gràcies.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El que es comenta extraoficialment qué es qué el local de la tenda de mobles de l, entrada per Alzira i el de Marjaletes on hi havia un supermercat i abans una fabrica son els que han passat el tall dels 4 pressentats , i que com la baremacio puntua i molt lo prop que extigues de la carreteta i el primer está a ras d, esta tot apunta a eixe local .Es a a dir, es confirmarien els rumors . Traje fet a mida ? Ahí cadascu ...
      Jo seguisc defenent que el lloguer i a mes amb l, inversio que s, ha de fer per a adaptar-lo es tirar els diners, pel que cal o be esperar-se a poder comprar o una opcio de compra.

      Eliminar
    2. La clau era l'opció a compra. Això haguera fet callar moltes boques dels peperets. La cosa és que fer una inversió en obres i instal.lacions, per a que d'aci 5 anys, l'adjudicaria diga que no renova em pareix un desgavell.
      Damunt, els rumors del tratje a mida, abans de que el local es presentara a concurs i dels plànols que anaven pirulant, donaràn ales als ppros.

      Eliminar
    3. La clau serà que quan és sàpiga el local del retén, el gabinet de premsa no dirà ni mu.
      Seria vergonyós que abans del concurs ja es sabera quin és el local que anava a adjudicar-se i que ha sigut tot una farsa.
      Com quedaria el govern en este cas?

      Eliminar
  3. Les ales als peperos només li les poden donar desficacis del Bloc. Igualet igualet que al Bloc la revifat els desficacis del PP.
    Tan inteligents que son, pero no aprofiten quan poden per acabar de soterrar al contrari! En només fent les coses correctament ja n'hi hauria prou. Pero sembla que com son tan profitosos no n'hi ha prou en fer lo correcte sinó en lo que els convé.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Un comentari molt encertat.

      Eliminar
    2. Molt desafortunat diria jo. No veig a cap profitos. Ara, a vore si el que parla resulta ser el mes profitos... Aixo tambe sol passar...

      Eliminar
    3. No veus cap profitós, no, el que no vols és veure'l.

      -Sous de més de 2.000 € sense cap mèrit comprovat (estar en un partit i aplegar a governar, no cal ni guanyar eleccions), no és ser profitós. A més a més no tocar els sous afegits (Mancomunitat) ni les abussives comissions, ni les subvencions als partits. Dietes i viatges de representació tot cobert, fins a l'últim café (cal ser miserable). I-Phones debades per als regidors, imagine que d'ací dos anys es tornaran per a qui deixe l'Ajuntament.
      -Col·locar a gent de confiança, també sense cap mèrit demostrat (demostrat al poble, no al polític que ho decideix).
      -Intentar treballar amb empreses amigues o "no contràries" al règim. Ací no conta qui siga el millor, ni el més barat, llevat dels contractes on no puguen fugir.
      -Atorgar obres (Columpios Encarnita) o serveis (Festivern, Botifarra) als afectes al règim, o per a disfrutar-los els afectes al règim.
      -I tot açò després de criticar als que estaven, que ho van fer tan mal que no han tornat a manar, però justament un dels motius més grossos del que ens queixàvem és d'on més lliçons han deprés els d'ara. Però per menys, molt menys diners i vegades, clar. Com que estan les arques buides i no hi ha d'on treure'n.

      No cal desviar el tema -anònim de les 19:21- quan acuses als comentaristes, quan estàvem parlant de polítics. No en tenim res de polítics ni que vore amb ells. Crec que tú no pots dir el mateix. Clar, així s'entenen eixos arguments: el "i tú, més" ja aplicant-lo fins i tot a ciutadans "disidents".
      No teniu perdó de Déu.

      Eliminar
    4. Quan dic lo de les abusives comissions em referisc al que es cobra per reunir-se a les comissions de treball de l'Ajuntament, no de casos de cohecho o suborn.

      Eliminar
    5. Totalment d'acord. Els d'ara han aprés molt ràpid dels d'abans. Tant que criticaven l'enxufisme, càrrecs de confiança, xanxullos, ... i que sols hi havien diners per al que es volia.
      Ara tenim també enxufismes, despilfarro en gabinets de premsa, Bims, macrocavalcades,... Seguixen els càrrecs de confiança i pròximament tindrem un dels xanxullos de l'any, el retén de policia.
      I pressumixen de ser diferents als peperos!! En que? Si les pràctiques son les mateixes.

      Eliminar
    6. Cels? Enveix? Els tens mania? Axò de empresa amiga del regim ho apliques als de Felmarp? Als de ConsMed? als Estruc? Pero exos no se'm portaven totes les obres en temps del PP?
      Serveis al Festivern? Tu creat una empresa i ofereix els teus servcisi i de millor calitat, prepara un fi de festa per al 31 de desembre paregut i oferix-lo. A vore que pasa.
      Tot burraes.

      Eliminar
    7. Sols t'ha faltat dir que a més de l'empresa has de tenir el carnet de militant de Compromís, parlar perfectament el català i tindre l'estelada en ta casa.

      Eliminar
    8. Crea una empresa, oferta un servei de qualitat i,oferix-ho.

      Ja esta provat.
      Resulta que tenint un servei oferit des de casa es va buscar una empresa de fora,tot i que mes cara. Van eixir per peteneres (un anònim a La Cotorra, els polítics no van dir ni mu) dient que el foraster era de mes qualitat, quan va contractar uns tercers que igual havera pogut llogar el de casa. Et sona el polèmic (per la inscripció) curs de monitors de temps lliure?
      Tampoc t'has enterat de com funciona l'amiguisme a les administracions. Mes be hauria de nomenar-se interesisme, perquè els diners i poder no tenen amics. En política no hi ha favor que no es torne, i encara que hages treballat amb un (PP) podràs fer-ho amb el següent (Bloc/PSOE) sempre que no els digues cap veritat que no interese (per a ells, fer-los la guitza). D'altra manera, cap empresa treballaria mes de quatre anys seguits sempre que canviara un govern.
      Els polítics intenten a l'igual que amb els càrrecs, tindre funcionaris i també empreses de confiança. Unes vegades la confiança ve d'orige per ideologia i totes les demés per compravenda del vassallatge.
      Massa clar per a titllar-ho de burraes.

      Eliminar
    9. Anònim de les 22:14, pots ser tot el contrari políticament, pero fer-los costat i obtindras totes les facilitats. Pero si eres germà ideològic pero no repeteixes amb punts i comes tot el que vullguen que digues i faces, ho portes clar. Es mes extrany, perquè de normal el partidisme funciona aixína, mira sinó els que han canviat de partit només per interès a tots els escalafons de la política. De fet, els professionals de la política i del treball exclusiu amb administracions els la bufa prou la ideologia, als despatxos es diuen de tot i al bar son amics.
      Si, d'entrada, estelada i carnet ajuden, pero quan et passen currículums de familiars tu decideixes si eres de la corda o no, i ahi ja no val cap ideologia.
      I com les empreses, amb tot: funcionaris, associacions, administradors de blog. Mireu sino com flirtejaven amb EE quan a principi del seu blog s'autodenominava evolucionat cap al nacionalisme no tant de dretes i en que acabat la cosa quan els ha dit el que no li semblava be d'ells:fora de plenaris,vetat al gabinet,tractat ací de lloc de peperets.
      Aço es lo que m'havia faltat dir.
      Podeu seguir estirant de la llengua.

      Eliminar
  4. La Diputació té els compters quadrats i remanent suficient per anar complint els compromisos adquirits. En eixe aspecte el senyor Rus està, al meu parèixer, fent-ho bé. Altra cosa són els compters de la Generalitat que estan simplement en bancarrota. Si no fora pels anticipos de Montoro la suspensió de pagaments ja s'hauria produit. Els compromisos financers es mengen el 95% de la liquidesa de la Generalitat.

    ResponderEliminar
  5. Estic d'acord en tot el que dius esta vegada, i a la Generalitat li afegisc a molts ajuntaments, la majoria que no han fet els be els deures en economia ni finançament. De fet Generalitat i Diputació son del mateix coŀor pero amb distint resultat i als ajuntaments morosos hi han de tots els colors.
    Per altre costat, posar-te de part del Rus i Montoro, quina temeritat si s'entera la Oltra (la Susi no, l'alemanya).

    ResponderEliminar