martes, 8 de octubre de 2013

Sobre el Pleno : PENÓS


Ahir no vaig poder estar en el pleno, per motius personals tal i com ja havía comentat. Però vaig rebre un correu sobre les once diguen-me que s'havia acabat a eixes hores , el qual no es lo normal, lo normal es que acabe com a molt sobre les dèu , i em van a fegir el que titole : Penós .   

Intentarè assabentar-me per fonts amigues del que ha passat i informar-vos . I si no, ho llegirem en els altres dos blogs que informen del pleno, però crec que l'informació que ens arribarà d'estos no serà gens objectiva .

Així que com sempre dic que Quadern el fem entre tots , vos demande que si algún dels lectors haveu estat en el pleno, pregue ens feu arrivar informació . I la voldría per tots els costats  per a que no ens acussen d'açò o d'allo . En les vostres mans queda . Gràcies de bestreta .

26 comentarios:

  1. Penós? Per què? Acabar tard no és mal. Pitjor és que l'alcalde no deixe parlar i s'acabe el pleno a les 20:30h. No creus?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que s'acabe a les 11 tampoc vol dir que l'alcalde deixe parlar. I així va ser, una mostra més del seu totalitarisme.
      L'únic que li preocupava ahir a l'alcalde era que el pp havia emprés accions legals contra el seu totalitarisme i negació dels drets fonamentals als plenaris. Molt tranquil no deu d'estar quan li ha demanat a Manolo que pare el procés.

      Eliminar
  2. Ja saps algo del pleno?
    Tindrem que esperar a llegir la versió de la cotorra o del diari de tavernes i comparar??
    Tanto monta, monta tanto. Ningú dels dos diu la veritat.

    ResponderEliminar
  3. El que va deixar clar Jordi ahir es que no vol complir cap punt del seu programa electoral.
    Potser la proposta del seu programa més fàcil, que era protegir la zona del barranc del bolomor va passar a la llista de l'oblit del sr. Juan.
    El que no es pot entendre es que un punt en comu entre 2 partits dels que van formar el pacte, com son Bloc i EU no duguen endavant esta proposta que compta en la recollida de gran nombre de firmes.
    I sobretot és important després de que fa un any és denunciara les obres d'uns esglaons de ciment i també perquè és complixen 25 anys de les excavacions en la cova del Bolomor.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Damunt va dir que estaba molt protegit el paratge del Bolomor amb estudis europeus i mil històries que va contar. Però la realitat és que fa un any allí es va fer un obra civil, com son esglaons de ciment i l'alcalde no ho va denunciar, com si ho va fer el Grup Muntanya. Per tant, molt protegiti no estarà, quan s'ha permés fer esta irresponsabilitat.
      I altra mentira del sr. Juan és que ja fa més de 10 anys que es va aprobar la proposaa en plenari, quan sap massa bé que el PP va votar en contra i que ell mateix la portava en el seu oblidat programa electoral.
      Ja vegem com llança balons fora l'idol de Borderia, que dos anys després no ha complot cap punt del seu fantasmagòric programa electoral.

      Eliminar
    2. Per poder demanar a les institucions de fora de Tavernes la protecció ecològica de la zona del Bolomor, abans haurem d'incloure-la nosaltres al nostre PGOU, si volem que ens prenguen seriosament.
      I això passa per que consideren la zona del Bolomor com a zona ecològica especialmente protegida, com ara ho están:
      — Ullal Gran.
      — Ullal de les Penyetes.
      — Ullal del Gat.
      — Font de la Granata.
      — Font de la Sangonera.
      — Fontetes de Cantus.
      — Clot de la Font.
      — Mirador.
      — Estuari del río Vaca.

      Modificant per tant l'apartat 2 de la norma 41 del PGOU.

      Fem la faena de casa primer, si volem que ens ajuden a rematar-la desde fora.

      Eliminar
  4. Enrique, posa tu en la Cotorra (a vore si et fan més cas que a mi) que molt protegit no deu d'estar el paratge del Bolomor, quan fa més d'una any es va permetre fer uns esglaons de ciment. Fet que va ser denunciat pel Grup Muntanya i on els màxims responsables eren l'Alcalde i la sra. Vanesa amb delegacions d'urbanisme i medi ambient respectivament, els quals no van moure ni un dit.
    Ja veus, s'ajusta al tema que tracten i és absolutament cert tot el que relate. Pots contrastar-ho.

    ResponderEliminar
  5. Va ser un pleno llarg, però tranquil i sense cap problema, només les ganes de notorietat i protagonisme de la regidora no ascrita i tránsfuga Karina Vercher. Està clar, que molta gent del PP i la propia Karina, estan demostrant no saber massa i els agrada criticar per criticar, per què si una cosa ja està feta i protegida, i per organismes més importants dels que la tràsnfuga proposa, qué més volen?? acusar de totalisme per no dur endavant una tonteria? tu tens més trellat que ells Enrique, i saps les coses com estan.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Anonim de les 11:05, llisca vosté la norma 41 del PGOU i després parlem amb propietat i amb coneixement.

      Eliminar
    2. Anem a vore, el que s'estiguen fent gestions (que encara no s'han materialitzat en res) no vol dir que l'ajuntament, amb una modificació de l'apartat 2 de la norma 41 no declare com a zona ecològica especialment protegida.
      Seria una manera de que les gestions que s'estàn fent tingueren una base que les respalde, ja que desde fora de casa ens podrien dir perquè els estem demanant algo a ells que desde dins de casa no hem fet.

      Eliminar
  6. Una mentira de l'amic del PP de les 10:22:

    el sr. Juan (va dir) és que ja fa més de 10 anys que es va aprobar la proposaa en plenari, quan sap massa bé que el PP va votar en contra i que ell mateix la portava en el seu oblidat programa electoral.

    Això que diues es SIMPLEMENT MENTIRA.

    La historia:
    Això es va aprovar en la legislatura 1995-1999 a proposta de l'aleshores regidor d'EU, Ximo Altur, i es va aprovar per unanimitat excepte pel regidor del PP Jose Langa que ho va considerar mal per als llauradors. En el ple va dir que si això s'aprovava per fer una canal d'obra o arrancar tarongers s'hauria de demanar permis i no se quantes coses rares més deia l'home. Finalment Eugenio Pérez li va dir: vota lo que cregues, Pepe. Amb ells sobre eixe tema de "l'horta" no es podia discutir.

    El mateix Ximo Altur en vore que el PP no complia l'acord plenari va elevar queixa al Sindic de Greuges que es va posar en contacte amb l'Ajuntament, i el govern del PP li va dir que això es contemplaria dins del PGOU que s'estava redactant i així es va determinar la figura de zona agricola d'especial protecció.

    I quant al programa del Bloc, estic en disposició d'assegurat-te que se sabia tot el que t'acabe d'explicar i quina era la situació de Bolomor amb el que havia aprovat el ple anys arrere i vist el poc cas que havia fet el PP es va apostar per la formula "que siga realment". O es que tu penses que eixa formula tan rebuscada ix perque ix?
    Al cap i a la fi, el Bloc ha complit. Bolomor a pesar del PP que no ha mogut un dia ni ha participat en res, ha estat mes present els dos anys últims al nostre municipi i a molts actes que durant 12 anys de PP, qui no van saber que estava. Bé, sí per clavar dos torres d'alta tensió en contra de la postura i a pesar de les queixes de tota la comunitat ciéntifica.
    Crec que l'èxit i la difusió que s'esta donant gracias al govern actual és el que vos fot, i no quatre escalons que segur ni haveu xafat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I com pensa fer-ho? Sense moure un dit?
      Podria començar per fer una modificació al apartat 2 de la norma 41 del PGOU incloent el Barranc del Bolomor com a zona ecològica especialment protegida.
      Per ara, Jordi no ha fet res.
      La realitat és que la zona del Barranc del Bolomor no és Parc Natural Municipal, ni real ni en paper, ni res de res. I pel que es veu massa ganes no té de fer res.
      Parles de que si el PP no ha fet res amb aquest acord del plenari de la legislatura del 95-99, però es que el govern tampoc a fet res. I amb el 25 aniversari del començament de les excavacions, més motiu encara que fer-ho.
      Al final, el sr. Juan parla molt i fa ben poc. A què espera a fer efectiu l'acord de plenari?
      Esteu quedant-se sense arguments.

      Eliminar
    2. Els esglaons de ciment sense permís, és delicte mediambiental.
      Sols un ignorant en el tema mediambiental deixaria passar esta barbaritat.

      Eliminar
    3. Anònim de les 15:17, el que dius no té ni cap ni peus.

      "El mateix Ximo Altur en vore que el PP no complia l'acord plenari va elevar queixa al Sindic de Greuges que es va posar en contacte amb l'Ajuntament, i el govern del PP li va dir que això es contemplaria dins del PGOU que s'estava redactant i així es va determinar la figura de zona agricola d'especial protecció"

      Això no té ni cap ni peus. La zona del Barranc del Bolomor ha sigut inclosa dins del PGOU com a sól no urbanitzable, protegida pel propi pla general com a zona arqueològica d'interès cultural, situada dins d'una zona paisajistico-forestal, (norma 42 apartat 3). Ho pots vore al plànol del PGOU.

      Així que d'agrícola res. Fes-li una ulladeta al PGOU que no te l'has llegit.

      Eliminar
    4. Estem igual que quan manava el PP, continua sense fer-se efectiva la proposta de plenari de fa 15 anys.
      Quina és l'excusa ara que maneu vosaltres?

      Eliminar
    5. Ara resultarà que Jordi no ho portava al programa, no? I l'estació en Borderia tampoc.
      I nosaltres estem idiotes i ens ho creguem.

      Jordi Juan, candidat a l'alcaldia de Tavernes pel Bloc, ha manifestat que el seu partit "farà efectiva i real la declaració de la zona del Bolomor com a Parc Natural Municipal".

      Si desde que Jordi Juan va fer estes declaracions en campanya fins avui, no s'ha fet ninguna gestió per a declarar la zona del Bolomor com a parc natural municipal.
      Pots explicar-nos com va a fer-ho efectiu sense moure un dit?

      Eliminar
  7. I com és fa real una cosa? Oblidant-se d'ella quan ja tens l'alcaldia?
    El que passa es que Jordi no s'enrecorda del seu programa electoral. Per això, ahir tot eren excuses de mal pagador per no debatre el tema i que li feren traure els colors.
    I no entenc com pretén que una cosa és faça real sense moure un dit. El sr. Juan no ha fet cap gestió per a que la zona siga declarada com a Parc Natural Municipal.
    Al final lo que va fer Ximo Altur va quedar en res, sols en una declaració d'intencions.
    Que a més, s'està digüent que la sessió plenaria no es va fer efectiva. Sr. Juan, fes-la efectiva ara que vostè és l'alcalde. Amb tot açò sols veig que te excuses per a tot i no mou fixa.
    La qüestió és sencilla. Es paratge natural municipal? La resposta és no, ni de forma real ni imaginaria.
    Pot ser-ho? Si.
    I a què esperem?!

    ResponderEliminar
  8. A vorem d'ací dos anys, quan al bloc no els isquen els comptes......

    ResponderEliminar
  9. Señor Estruch se da usted cuenta que hace falta una información imparcial y correcta. No ha habido nadie que haya hecho una crónica, por pequeña que sea, de lo que ocurrió verdaderamente en el pleno del dia 7. Usted, por los motivos que fuesen, no pudo asistir y nos hemos quedado todos sin una información que no sea interesada, sesgada o incompleta. Es una lástima. Póngase bueno pronto y siga informando.

    ResponderEliminar
  10. A qui vol enganyar el caudillo nacionalista?
    Ell portava en el seu programa esta proposta i el paratge del Bolomor no ha experimentat cap protecció més des de fa anys.
    A més no te res a vore un tipus de protecció amb altres. El que passa és que no hi han excuses i el sr. Juan s'ha agafat a eixe pobre argument que no te ni cap ni peus.
    El que el paratge siga declarat parc natural municipal té major grau de protecció que el que té ara i permet accedir a subvencions europees.
    Sense anar més lluny alzira ho ha fet i rep subvencions europees.
    Jordi juan hauria de saber que el negar-se a tirar endavant esta proposta suposa l'incompliment del seu programa electoral.

    ResponderEliminar
  11. Ja ens dirà el sr. Jordi Juan per a què vol el seu programa electoral.
    Per a "torcar-se el cul"?

    ResponderEliminar
  12. Anonim de les 17:20
    Tan veritat com que tu l'has llegit, és cert que jo m'he llegit el PGOU i veritat és el tema que comente de Ximo Altur. I ben veritat. I tu precisament, si t'han enterat estas del PGOU, l'hauries de coneixer bé el cas i també hauries de saber com mai, vosaltres els del PP i en especial els regidors d'Urbanisme de l'època, no heu defensat ni protegit Bolomor, i ahi tens les torres d'alta tensió i les frases del moment del PP: "per a què ens hem de preocupar de l'home que vivia aci fa cent mil anys. Ja tenim prou preocupació amb els d'ara"

    Crec que no importa el text que he dit sino el significat, i està ben clar. Jo escric de manera clara i com millor crec perquè se m'entenga (¿si és un sòl no urbanitzable i no és mont públic, quina classe de terreny és? ¿i si es zona protegida perquè ho es? Tot el mon ho sap: un jaciment paleolitic i un paratge característic i pur de bosc mediterrani, el model més complet que hi ha entre Santes Creus i Gibraltar i el lloc on el freix de flor creix més prop de la mar que cap altre lloc del Mediterrani), jo fuig de tecnicismes, que al cap i a la fi, són de vegades massa incomprensibles per la gent normal i per tant no copie els que hi ha en la redacció que tinc en un bonic CD duplicat del que va fer l'Ajuntament en el seu dia i que em va deixar un bon amic. Jo interprete el text perquè se m'entenga.

    Tu enfarragues el que escriu per justificar la mala consciencia que pots tindre en el cas de Bolomor, que mai no es preocupareu d'ell. Ni tan sols enguany heu acudit a res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Em remitisc al mateix que t'he dit dalt, no tens ni idea. La zona del barranc del Bolomor esta especialment protegit al PGOU per la seua importancia cultural. Si es vol protegir de forma especial pel seu valor ecològic, s'ha d'incloure al apartat de la norma 42 d'aquest pla general.
      I torne a dir-te que zona agricola especialment protegida no ha sigut mai. Dis-me un document oficial en que s'haja fet efectiu este fet. No hi ha cap.
      Per tant, Ximo Altur no ha aconseguit res, s'ha quedat a les portes, però no ho va conseguir siga perquè com tu dius el PP no fera efectiva la seua proposta aprovada en plenari.
      Si voleu fer-li justicia a Ximo Altur, feu-ho ara que maneu.

      Eliminar
    2. Per molt que digues no tens rao. I això que no ha sigut zona agricola protegida ho diras tu. Mira abans del PGOU que era, Simplement el PGOU fa un canvi de nom i prou.
      No vau complir l'acord de plenari ni vos ha importat mai Bolomor. i si Ximo Altur no va aconseguir res, no es en l'aspecte legal, sino en la posada en pràctica perquè vosaltres nomes compliu les lleis quan vos interessen.
      Mira que dir que la zona de Bolomor no tenia especial protecció agrícola... Xe llistes les actes dels plens quan es va tocar eixe tema i llig lo que dia Langa.
      Ni idea tens del que parles.

      Eliminar
  13. Home, pues jo he llegit la Cotorra i veig que el que diu coincidix amb Les Provincies, que per cert diu una veritat com un temple: Vercher pidió la palabra pero no se le otorgó al ser una aclaración del alcalde y no proceder la réplica.

    L'alcalde feia un aclariment i eixe aclariment no era motiu de replica, per tant no es contemplava donar la paraula a ningú com volia la regidora no adscrita. Ni despotisme, ni dictadures ni pepinillos en vinagre com algun ha volgut interpretar.
    I damunt, la sessió ja estava tancada.

    ResponderEliminar