viernes, 25 de octubre de 2013

Editorial : TORNE A PREGUNTAR, PERQUÈ NO VAN ?

Tal i com vos vaig informar Dimecres vaig estar en un acte promogut per foment local , en el que estaven , a més del públic en general, l'Alcalde, els regidors Llàcer i Martí, els Alcaldes dels pobles veïns de Xeresa i Xeraco , una altra regidora d'un d' eixos pobles ... es a dir , tot Bloc-Compromís, donat que també estaven nombrosos membres d'este colectiu polític , de fet la primera fila estava flanquetjada per dos dels seus més destacats membres .

Ahir vaig estar en altre , també relacionat amb el foment de l'economía local encara que promogut per la Regiduría de Agricultura i pel tant també amb incidència amb dita economía , i sabeu quants regidors hi havíen ? La de Agricultura, com es normal e imprescindible donat que es la seua regidoría qui la promovía, i altre del PP a titol personal com a professional de l'agricultura qué és : Ni Alcaldes, ni acòlits ...

Però açò es una mera anècdota, la pregunta, que dic torne a fer perquè no es la primera vegada que la faig, es on estaven els regidors de l'opossició . Perquè dic jo que el foment local en tots els seus camps es cosa de tots , siguen d'un o d'altre color : Fins a tal extrem de crispació s'ha arrivat que es prou que un acte siga organitzat pel govern per a que l'opossició no aparega?.

I el que em va pareixer si de cas més sorprenent , en el de dimecres : I els regidors socialistes ? Perquè a més era un tema de agricultura i economía : No els van avisar, no van anar per ...

I en la de ahir el que estaba Canet més sòla que la una, i l'Alcalde i altres regidors o almenys els amb sous complets o parcials? Algun d'ells fins i tot és del mateix partit, no ? .

Als actes promoguts per un regidor del govern sòls acudixen els del seu partit i acòlits (ni siquiera això en el segòn cas) ? .

Seràn veritat els rumors que corren per ahí sobre "nuvis de morros" ? Sòls entre els nuvis de diferent color o també entre els del mateix ? .

Ahí deixe la pregunta, en l'aire com dia una coneguda cançò ... 

45 comentarios:

  1. Això son les gràcies de Jordi i Borràs a Carme Canet, per parar la moció, fet que fa que conserven els seus sous.

    ResponderEliminar
  2. Cadascú te el seu espai i els seus pressupostos, pero de feina en comú, res de res. Llevat de que passen actes de cultura o festes a Joventut. De l'esbombat treball en grup ha restat açò: cadascú a la d'ell i defensar al soci sols si els ho retreuen altres.

    ResponderEliminar
  3. La gent no va a estos actes per l'horari en que es fan.
    De mati no és un bon horari per als llauradors i les 19:30 no és un bon horari per a empresaris.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En aixo el done tota la rao pero tambe el dic que pel mati l, alcalde i dos regidors també cobren del ajuntament i poc havera costat fer-li mai mes ben dit costat a la seua companya encara havera segut saludar , no creus ? . No sería la primera vegada que l, alcalde be, saluda , es disculpa i se, n va .

      Eliminar
  4. Enrique mira be qui va i qui no va. Dimecres també hi havia un regidor del Psoe i una regidora del PP. Altra cosa, un regidor del PP dius que estava el dijous "a titol personal", portava algún cartell que ho dia que era a títol personal? els regidors de dimecres, portaven un altre cartell que deia que no era a títol personal? Es una afirmació ridícula.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quins regidors socialistes i popular estigueren ? Jo vaig estar tot l, acte i no els vaig vore , eren forasters ? A eixos no els conec . Perque si eren del poble i estaven en repressentacio oficial lo normal o com almenys era normal fins fa poc , es que es seieren en la fila reservada a autoritats, com feren els Alcaldes del pobles veins i el nostre , no el pareix? O es que estos es seien davant i els del poble entre el public ? No ho veig ni normal ni correcte .
      En quant a lo del titol personal un regidor que esta sentat aixi mateix entre el public com u mes i a mes diu , m, ho digue , que com estaba de baixa i s, avorria en casa s, havia acostat , doncs dona a entendre el que dic, o no ? Havera vingut si no fora aixi ? No ho sabem pero en altres actes no ha estat . Pero be, com es supossar deixemo en l, aire .

      Eliminar
    2. P.D. Pensant pensant en el que dius, he consultat quí era la xica que acompanyaba al Alcalde de Xeraco i pareix la Regidora i Segon Tinent d'Alcalde socialista d' exie poble , i dic pareix perquè en les fotos de la web municipal xeraquera està molt cambiada , era eixa el regidor socialiste que dius? I si es així, això a tú el val com a repressentat de dit partit ? No tindríen que haver estat els del poble? I si estaven, que Canet segur que no , ja dic que a altre més tampoc vaig vore , no deuríen d'haver-se sentat, com a membres del govern, en primera fila, com SI que fan sempre, vajen on vajen i siga l'acte que siga ? I si no ha segut així, torne a dir que jo no vaig vore ni a Pilar ni a Víctor i Carmen segur que no estava, doncs m'ho va confirmar dijous, perquè estaven darrere ? No el pareix extrany quant MAI ho han fet així ? I si haveren estat o estaven no serà més que mostra del que dic dels morros ?

      Em falta el regidor/a popular, torne a dir que jo no em vore cap, no dic que no
      estaguera algún, salvo que també fora foraster i no el conega . Així i tot el torne a dir que si estava no es normal que no estiguera davant, quant si que estava una regidora i uns Alcaldes d'altre poble : O es que ara els de fora s'assenten en primera fila i els nostres entre el públic ? Mai ha segut així fins a esta legislatura i no tota, sòls des de que estàn les coses com estàn entre govern i opossició .

      Per acabar, també el dic una cossa, a vore si el tema de on sentar-se es cossa de qui organitza, perquè reciénment i en un acte d'una associació benéfica deslligada per tant de la política estaven en la taula dels organitzadors el Regidor de Benestar Social, una regidora popular i l'Alcalde no perquè arrivà tard i no va voler .

      Eliminar
  5. Si que pareix ser que hi ha morros dins del grup de regidors del Bloc. Tu saps alguna cosa i no vols dir-ho.

    ResponderEliminar
  6. Jo crec que, en el fons, la resposta va per on s'apuntava adés. Als uns i als altres, a tots vosaltres, polítics, us interessen els diferents temes (d'agricultura, d'indústria, de benestar social, de cultura...) només de forma interessada. Així hi compareixeu com a zombis (cossos vius d'aire absent) o com a esperits, ànimes de morts (es feu presents en la vostra absència). Sols esteu per a figurar. Així s'enteneu vosaltres. El que és incomprensible és que la desafecció ciutadana per la política no estiga ja en la fita del 100 %.

    ResponderEliminar
  7. Sí, completamente de acuerdo Enrique, parece que los partidos políticos en esta localidad han perdido casi todo el poder de convocatoria, creo que los ciudadanos hemos perdido el interés, las formas, la politización de cada uno de los actos que se realizan en esta localidad hacen que muchos nos estemos cansando y al final pasa lo que pasa, solo acuden a sus actos, incluso a actos de interés general unos cuantos de sus más próximos y allegados, al igual que los medios de comunicación por su obligación de informar.
    Esa desconexión con la gente, con los ciudadanos, esa reacción, lo que pone de manifiesto es que los ciudadanos están hartos de la utilización de cualquier tipo de acto se convierta en un mero adoctrinamiento político.
    Ya tenemos bastantes con los graves problemas que estamos padeciendo como para pararnos hacer política en cada acto.
    Solo me queda el pensar que terminen dándose cuenta que no es correcta su forma de proceder y terminen con sus actos demostrativos que solo tiene un significado..
    Tú mismo aciertas a diagnosticar el porqué de esa reacción de la ciudadanía, de esa empatía con todo lo referente a la política local.

    ResponderEliminar
  8. Cal recordar que dijous pel mati és dia de treball per a l'alcalde i el regidor d'Hisenda. I també es dia de treball per l'oposició.
    Quina manera de buscar tres peus al gat.

    Si haveren anat, ara els criticons de sempre, els que no recionalizeu sino que nomes tireu fel per la boca, estarieu dient si es deixaven el treball per anar a un acte que no calia perquè ja estava representat l'Ajuntament amb la regidora Canet i que són uns irresponsables i que no es preocupen d'atendre els assumptes municipals i a la gent que hi puga anar, etc. etc.
    Que ens coneixem. Mira que de no res, fer un debat!
    I estic convençut que els regidors de l'oposició, en este cas, els va passar igual: no anaren perquè treballen.
    Que no es el cas d'un acte a les 8 de la vespradad, on teoricament hi ha mes facilitats per anar.
    Per cert, a l'acte del dimecres si que hi havia una regidora del PP, la senyora Raquel, que va arribar amb l'acte començat i es va seure al final, amb l'home i la filla, que va intervendre en les preguntes.
    També estava el Sr. Borras que també va arribar amb l'acte començat i va entrar acompanyat per dos joves. I es va asseure també per darrere.

    Ara pel que he llegit sembla que alguns que van anar, realment no estaven tenien el cap en altres llocs perquè ni s'assabentaren de qui estaven.
    I contadets: 56 persones en la conferencia de dimecres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si y entre ellos al menos y de los que yo conozco , una docena del bloc o mas . ¿Que raro , no? .

      Eliminar
    2. Y entre ellos un ex regidor al que no se le ve demasiado por actos de estos y al que me extraño que Enrique saludara tan afectuosamente .

      Eliminar
    3. Enrique Estruch i Ferrando25 de octubre de 2013, 13:13

      Pués que no le extrañe a nadie que salude y con cariño y no sólo por quedar bién, a ese o al otro ex-concejal , o a otras anteriores a éstos, así como a otros destacados miembros de Compromís de los más antigüos con los que incluso me carteo de vez en cuando por e-mail, porqué antes éramos adversarios políticos y por encima de todo estaban las personas, y ahora por desgrácia cada vez es menos así, ahora son enemigos , y más en esta ciudad , y más aún últimamente .
      Y eso que era la época de la guerra de las banderas, lengua, etc. y estabamos en dos partidos antagónicos en el tema como eran Unió Valenciana y la por entonces Unitat del Poble Valencià , pero no era extraño vernos después de un pleno en el que muchas veces hubo conflicto charlando amigáblemente e incluso más de una vez tomando un café , de ahí nos viene la relación .
      ¿ Sería ello posible ahora ? Entre los que están no , también por desgrácia, sólo tenéis que ver las cenas en fiestas locales, antes todos juntos y ahora ...
      Por mi parte si algún día me presentara y llegara a concejal procuraría que las aguas vuelvan a su cauce , pero mal lo veo porqué desde que me definí algunos a los que "arreo" yá han cambiado de actitud hacia mi : Sólo les tengo que decir que yo trato a la gente como me tratan y no por sus colores , y que tengo memoria de elefante , pués yo soy de los que no perdono los desaires a las personas por su ideología, color, raza... es algo que no puedo soportar y me ofende un montón.
      Pero bueno,cada uno és como és y las urnas los/nos juzgarán .

      Eliminar
  9. Pasar-se i saludar per deferencia als assistents i ponents no costa gens .
    I en quant a Raquel i Borras gracies per l, aclariment , quant jo vaig entrar i quant vaig eixir no estaven, pel tant no els puc vore , jo vaig anar al acte per interes personal i no em defique a controlar-ho tot i dic el que dic i es que on pertocaria i on fins fa poc sempre estaven no estaveni que assegure aixo si que dijous no estaven .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. P.D. Els regidors Juan, Borràs i Marti cobren pel seu treball en l'ajuntament , i en les dos primer casos en exclusiva, i pense que acudir a actes de foment , siguen pel matí, vesprada o a poqueta nit també forma part d'ella , i més en el cas del regidor d'Hisenda que és qui porta l'economía del poble dins d'esta i del Alcalde com a cap entra el foment de la mateixa , i t'assegure que la xarrada de dijous es un bon plantejament de foment de l'ocupació i amb això d' espenta económica .

      Eliminar
  10. Este blog cada dia és més xorra.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si, es nota en el numero ascendent d, entrades i comentaris .....

      Eliminar
    2. És l'unic xorra i no podem anar a cap altre lloc a sentir xorrades.

      Eliminar
    3. Estruch l, humorista25 de octubre de 2013, 13:48

      Tira va, si almenys el servim de distraccio en estos temps tant mals , benvingut sigues , mes val que estigues açi , lleguint a mes en un país on tan poc es llig i menys en valencia , encara que mal escrit pero Valencia , que fent altres coses igual no tant sanes .

      Eliminar
    4. Eixe comentari és prou xorra.

      Eliminar
    5. Xorra és el programa de Jordi. Es pot posar una xorrada més gran que acostar l'estació a Borderia? Si que es podía i al mateix programa apareix la GRAN XORRADA, que és la megaciutat de l'esport. Estarà preparant la candidatura dels josc olimpics de Tavernes 2.028?

      Eliminar
    6. Xorra és Manolo Vidal i el seu deute, com tambe ho sou els seus palmeros. Si busques al diccionari la definició de ridículs apareix la vostra foto.

      Eliminar
  11. Jordi, Borràs i Vanesa, que son els jornalers de la poítica de l'ajuntament, estaben de volta per les taules del cancer ajudant als voluntaris.
    És que critiqueu per criticar.
    En el este blog hi ha una foto que ho demostra

    ResponderEliminar
  12. Claro, por la calle se les ve mas, sobre todo un Jueves . Y claro , estaban tan ocupados con la hucha en la mano que no tuvieron tiempo de pasarse por el otro acto . Eso si para congelar las ayudas sociales si tienen tiempo.
    Mira , todos sabemos de que va la pelicula entre Canet y los demas y ahora se habla tambien de entre los socios de gobierno, aunque os empeñeis en ocultarlo . Y aunque Borras llegara tarde si extraña con lo que les gusta figurar que no se sentara con los demas miembros del gobierno y mas aun si estaba una compañera de partido de otro pueblo, no me cuadra .
    Jo estuve tambien los dos dias como Enrique y mientras el Miercoles aquello era un festiva con tres alcaldes , una concejal de fuera y dos de aqui en primera fila y dos mas a los que yo tampoco vi detras segun decis, y ayer aquello en comparacion parecia un funeral con Canet mas sola que la una y Mario entre el publico como otro vecino mas .
    Ademas cuando acabo el acto Estruch estuvo un buen rato hablando con ella, el sabra de que hablaron y porque ha escrito esto, yo oi que le pregunto si habia estado el dia anterior y se apartaron un poco a un lado .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Revista de sociedad para una sociedad enferma25 de octubre de 2013, 13:07

      Nos preocupamos mucho de si el político de turno estaba o no estaba, de si estaba pero "entre el público", entre la masa, y no de si vamos (VA-MOS) porque concita nuestro interés lo que va a ofrecerse. Nos preocupa, en fin, quién vino con quién a la boda, quién vino con qué, quién cuchicheó con quién, quién se ausentó por ir a otra boda... Y pasamos por alto también que alguien de los de turno diga que estaba por el simple interés de no aburrirse en casa: "Vine por los canapés". Revista de sociedad para una sociedad enferma.

      Eliminar
    2. A mi es sembla mes que sospitós que vinguen tots eixos politics de fora, que no han vingut en altres ocasions a actes semblants.
      I a mes em sembla que a Carmen Canet, se la volen fulminar en el seu propi partit. I em pregunte, si el sr. Borrás no s'alegraria de que a Carmen la inabilitaren.
      Estruch, saps per on vaig o no?

      Eliminar
    3. Evidénment que ho se, tinc bona font en este cas . El que no sé es si VB serà capaç siquiera d' igualar , millorar tinc clar que no, els ressultats de Canet, vist el vist " ni borratxo de ví " com es diu popularment .

      Eliminar
    4. Si el Psoe ha de donar gracies a algú es a Carmen Canet. Si no és per ella el PSOE haguera tret uns pèsims resultats. Carmen ser clay per agafar els vots de centre. De no estar Carnen Canet a les llistes del PSOE haguera suposat una nova majoria absoluta dels peperets, i això no ho deuria oblidar els qui ens governen i sobretot els qui tenen un jornal gràcies a ella per partida doble.

      Eliminar
    5. Eixe és el PSOE que volen els seus joves militants?

      Eliminar
  13. Percibo que algunos se están cabreando, percibo actitudes prepotentes o irrespetuosas, se podrían interpretar esta provocativas, “escribe sin miedo Enrique” seguro que el ambiente se caldeara más cuando lleguen las Fiestas Navideñas, “di lo que quieras es tu blog”, en pocas palabras: SÉ LIBRE.
    Bbs…

    ResponderEliminar
  14. Eso eso sé libre, pero con temas que realmente preocupen y no como cualquier programa de TV de cotilleo.

    Xe, que cada u vaja on li done la gana, que ja som tots majorets i tots sabem després lo que anem a fer quan anem a votar.

    ResponderEliminar
  15. Sabeu que es el que em sap mes greu ? Que ja portem una bona estona xarrant dins d, este Article i del fons del acte ni hui ni ahir haveu preguntat res de res . Vaig fer una escueta resenya per manca de temps i coneiximent a fons del tema agricola pero en quant puga i sapiga ho fare perque la proposta es algo realment interessant com a font d, ocupacio i alternativa economica en Tavernes , amb la falta que fa .

    ResponderEliminar
  16. Em dius que siga lliure i despres em dius per a que dec de ser-ho : No es un poc contradictori ? Algu obliga a entrar a este blog ? Hi han altres mes . Ara be si el servix com el d, abans de distraccio i al mateix temps lliges i en Valencia ....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Crec que les terres les podem explotar d'altres formes diferents a la tradicional. Tenim bona terra, aigua,... Tenim carxofes de Benicarló, nispro de callosa, caquis del xuquer,... i perque no podem tindre un producte de tavernes amb una pequliaritat especial diferenciadora?

      Eliminar
    2. I el alvocat ho és, pel que vaig sentir ahir, i en més de la mitat del terme , sobre tot en les faldes de les muntanyes que miren cap al sur , est o surest, i els racons que fan estes com el de Joana, Massalari alt,cambro .... I a més l'inversió no es massa llarga, no més que amb els tarongers, i el temps de recuperació de lo invertit es menor .

      Eliminar
  17. Si, açò cada dia es mes un programa de cotilleo que un blog de politica i noticies del poble.
    I cada u que es mire la carrega on li cau i la part de culpa que té.

    Per cert Enrique diu: Seràn veritat els rumors que corren per ahí sobre "nuvis de morros" ? Sòls entre els nuvis de diferent color o també entre els del mateix ?

    I jo li pregunte: Que hi ha de veritat en els remors que tot el mon escolta dels follons interns del PP local? Puc assegurar-te que hi ha ara mateix mes tensio i follo en el PP local per les actuacions de Manolo, consentides i aprovades per tots els regidors del PP, no se'n salva cap que no haja recolzat les últimes actuacions, que entre el Bloc i el PSPV.
    Amb una diferencia molt gran: el PP es un partit i els altres son dos i es inclus normal que de vegades no pensen ni actuen igual, no es que no es normal sino que es logic sino serien el mateix partit.
    Ara mateix el problema de la politica ino es el distanciament en el govern, que no hi ha per ara, sino tot el malestar i la possible ruptura del PP: Manolo no vol soltar el mos, i els regidors actuals estan tacats i marcats pels fets anteriors i malament pinta la cosa.
    Es busca lider popular per a les 2015. Qui s'apunta a ressuscitar el mort?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. També es parla d'això, també , done fé perquè me ho ha comptat un popular cabrejat .

      Eliminar
  18. Enrique, encara que escriuen en castellà deuen ser diferents persones. Fixa't que el primer es B.B. i el segon no signa.
    El que no se es que fa tant de castellà escrit, quan es parla tan poc al poble. Deurien com tu, perdre la por a escriure'l, encara que de seguida isquen els grans acadèmics.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectívament, a BBS el conec perfèctament, l'altre no se qui és .

      Eliminar
  19. L'altre, que sóc jo, ha contestat en castellà a Bbs per educació quan li ha respost al que ell esmentava.

    Després, quan la cosa ja no era la resposta a Bbs, he canviat al català de València, expressió que use avalada per 25 sentències del Tribunal Suprem de Madrida favor de la denominació científica del valencià com a català, "malgré" el PP.

    Ací al final es claven en tot, fins i tot en la llengua que escrius. A l'altra ho faré en anglés a vore que en digueu.

    I com jo vull ser acadèmic quan siga major, el diré que tens dos faltes directes, senyor Robinjut, a més d'un pronom hi que hi manca i una perifrasis verbal mal usada com obligació. T'aconselle que consultes en algun bon manual els usos correctes del verb deure com a probabilitat i com obligació. De res.

    ResponderEliminar
  20. Escribir en valenciano bajo una normativa correcta es muy deseable, pero escribirlo sin saberlo bien haría de el una mala utilización haciendo que el valenciano se convirtiera en una lengua muerta, como el latín.
    Por tanto considero mejor HABLAR EN VALENCIANO seguro que será una forma de mantener viva nuestra LENGUA MATERNA VALENCIANA.
    Seguiré escribiendo como SE en CASTELLANO, y como todos nos entendemos NO HAY PROBLEMA, de todas formas nunca he pretendido ser profesor de nadie, a mis 60 y tantos años creo que ya paso de ello, LO SIENTO.
    Bbs...

    ResponderEliminar
  21. Veus, Enrique, com prompte eixirien els grans acadèmics?
    El que no haviem vist encara eren acadèmics "catalans de València" escrivint en castellà a un cavaller que de menut en criar-se en Llaurí tindria poques ocasions de escoltar el castellà. No sé quina suposada educació és eixa de parlar castellà a la gent del poble plà que no ha tingut ocasió d'estudiar la seua llengua. Flac favor ens fan. Per a mí educació és parlar en la llengua del territori en que s'està quan els dos comunicants la entenen, no em consta que BBs ara ja no la entenga.
    A l'altra pots fer-ho en anglés, alemany o swuajili, si volem normalitzar el valencià lo normal a València és usarlo en tot lloc i moment.
    I quan s'equivoquem, ens corregeixes, tal com no has fet dient de perifrasis i obligacions. T'hauràs quedat a gust, però jo m'he quedat igual. Posa exemples, adjunta els manuals que hem d'estudiar, explica't, baixa al món dels humans... no val dir que burros sou i quedar-se tan amples.
    També li puc dir jo -encara que no aspire a acadèmic, ni molt menys- que si em parla de tú, caldrà dir "et diré" i si fora el cas de vosté -que no vullc ni ho necessite- seria "li diré". Mai "el diré".
    De rés, també.
    Crec que a mí m'hauran entés tots els navegants, a vosté dubte que cap, i és que per a ser bon mestre no sol ser prou amb saber més. És el principal problema de qui es creu superior i mira a tots per dalt el muscle.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ens miraven sempre per damunt del muscle, amagueu els patos que venen de la capital... Can I speak valencian in my country? Serà possible un mínim de respecte cap als meus... lala lalala


      PD. Debats estèrils a tutiplen. Si voy por que voy y si hablo porque tengo lengua

      Eliminar
  22. Solo para los Maestrillos de chichi- nabo.
    El saber y la razón hablan, y la ignorancia, la intolerancia, a la rabia contenida, y el error de lo no logrado- a los frustrados intelectuales - a ellos solo les queda la posibilidad de ser escuchados a base de ofensa y gritos.
    Algunos maestrillos podrían tratar de mejorarse a sí mismos como personas, eso sería una empresa inteligente- que le aseguro que les daría mejores resultados que tratar de mejorar a los demás.
    Bbs…

    ResponderEliminar