miércoles, 16 de octubre de 2013

Article d'opinió : MÓNICA PRESSIDENT

Estic vegent en una de les tertulies de migdia , i no es la primera vegada ni en la mateixa cadena , a Mónica Oltra entrevistada parlant , com a oposició política, de temes de la Comunitat Valenciana .

Es a dir, en ver d'entrevistar com sería d'esperar al líder del principal partit de l'oposició, senyor Puig, entrevisten a una persona d'un partit que té no arriva a la quinta part d'escons en Les Corts que els socialistes , i que les enquestes en el millor dels casos els dona no arriba a la mitat d'escons que estos en
estos moments en unes hipotétiques eleccions autonòmiques . Però es que damunt, la senyora Oltra no es siquiera la portaveu " titolar " d'eixa coalició, Compromís, es la portaveu adjunta  i líder d'un partit que dins de dita coalició no es el principal , siquiera la mitat en pes dins d'ella .

I no es l'únic cas, ja he vist varies vegades al diputat valencià d' EU senyor Sixto en el mateix cas .

Fins a quin punt està arribant la debacle socialista i més en concret dels socialistes valencians, que per a parlar de temes d'oposició politica valenciana ignoren al seu líder que damunt es diputat nacional, a favor d'una diputada autonòmica d'un partit minoritari dins d'una coalició minoritaira? ( I el mateix li dic al senyor Morera, al que la senyora Oltra s'està menjant a bocats ) . O a un diputat d'un partit també minoritari entre els valencians , de fet es l'unic repressentant d'eixe partit per part dels valencians .

Al pas que portem, vist el vist en els pactes existents entre socialistes i nacionalistes en la nostra terra , en un cas hipotétic però rés irreal de que entre socialistes, nacionalistes i EU obtinguen majoría absoluta en Les Corts en les properes eleccions autonòmiques, ja veig a Oltra pressidenta de la Generalitat Valenciana ...
( pot pareixer però no es tant descabellat , Miguel Angel Revilla ha segut un muntò d'anys Pressident en Cantabria sent el seu el partit el menys votat, perquè en tal de no deixar que governen els populars i tocar poder els socialistes son capaçós d'açò i més , tenim un exemple no massa lluny ni en temps ni en lloc .

Menys mal que no son l'única alternativa als populars pel centre , que estem alguns més que podem fer que governen uns o altres : Ens es indiferent el color, sempre serà el color que interesse als valencians en cada moment, però sempre serà un partit majoritari , sòls casos molt excepcionals justificaríen altra cosa . 

Signat, Enrique Estruch i Ferrando, Coordinador Local de Demòcrates Valencians . 

40 comentarios:

  1. I eixa és l'altra, el VIETNAM DE COMPROMIS. Morera i Oltra a ganivetades per l'esquena.
    Algú pot explicar com és repartixen la tortada estos dos anant en coalició? A mi m'han dit de primera mà que hi ha un xoc important entre Bloc i Iniciativa per a les properes eleccions locals i autonòmiques. I es que tots volen menjar de la tortada i no ho ha per a tots!

    ResponderEliminar
  2. Siempre sí y siempre no, seguid así16 de octubre de 2013, 1:49

    Marxistas no seréis, pero marxianos un rato bien largo:

    "Menys mal que no son l'única alternativa als populars pel centre, que estem alguns més que podem fer que governen uns o altres: Ens es indiferent el color, sempre serà el color que interesse als valencians en cada moment, però sempre serà un partit majoritari , sòls casos molt excepcionals justificaríen altra cosa".

    Apoyaremos los intereses de los valencianos según el momento, pero siempre daremos nuestro voto al partido que obtenga la mayoría. Según el caso, empero, podríamos dárselo a opciones no mayoritarias. Es decir: siempre daremos nuestro voto al partido mayoritario, pero no siempre, sino en circunstancias excepcionales, se lo daremos a un grupo no mayoritario. Es decir: siempre votaremos al partido que haya recibido más apoyo, pero alguna vez, que no siempre, votaremos a un partido que no haya recibido un respaldo mayoritario. ¿Que cómo es que hemos dado nuestro voto al partido en minoría? Nosotros hemos dicho siempre que siempre daremos nuestro voto al partido mayoritario, y siempre hemos mantenido que en alguna ocasión se le lo daremos al minoritario.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I efectivament aixi será saps perque ? Perque nosaltres no pactarem pel mer fet de que siguen de dretes o d, esquerres sense mirar si aixo es el que interessa mes o no als ciutadans com si fan altres . A mes de com estem compossos per plataformes ciutadanes no tenim lligaçes ideologiques mes que amb ells .

      Eliminar
    2. Nunca es alguna vez16 de octubre de 2013, 10:48

      O sea, que tengo unos principios (orgánicos), pero que si no casan con los intereses tengo otros. Como todos, vaya. Lo cual no es motivo de reproche, pero sí que quiera uno hacerlo pasar por venta de moto nueva.

      Eliminar
    3. Enrique Estruch i Ferrando16 de octubre de 2013, 11:12

      No, algo més fàcil : Que els nostre principis son el que siga millor en cada moment per al poble , per damunt de colors . Eixa es la diferència entre els partis àltament ideogilitzats i que per damunt de altres coses fiquen els colors , com passa en el pactar entre les esquerres pel mer fer de ser-ho, i aquells que naixen d' iniciatives polítiques ciutadanes .

      Eliminar
    4. Pero entonces no siempre pactarán con el partido que obtenga mayoría, ¿verdad?

      Eliminar
    5. Verdad si ello perjudica a los gobernados . Pongamos por ejemplo unos presupuestos con los informes tecnicos negativos , como ha sucedido alguna que otra vez : No se apoyarian .

      Eliminar
  3. Igual que a Tavernes que el Borràs no pinta res.

    ResponderEliminar
  4. El PSOE manarà sobre el PP gràcies al Bloc. I Morera també gràcies a Oltra. No cal afegir res mes.

    ResponderEliminar
  5. Nada nuevo,todos los partidos pactan con el diablo si con eso logran sus objetivos politicos.
    En este sistema electoral los menos votados son los que mandan si no se da una mayoria absoluta,lo que no deja de ser una perversion de la democracia.
    En la explicacion del Sr Estruch esta bien claro,lo que haga falta

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, bueno, pero...16 de octubre de 2013, 13:33

      Correcto: siempre (y siempre es siempre, ¿eh?) al partido mayoritario... salvo en alguna ocasión, cuando la ocasión lo requiera. Y cuando los ciudadanos nos retraigan ("Pero por qué, si ustedes han mantenido que siempre..."), apelamos a la excepcionalidad. No tendrán por dónde cogernos, y nosotros bien que lo habremos cogido. Ideología marxiana.

      Eliminar
  6. Lo que haga falta no , lo que mas interese a los gobernados , no es lo mismo .

    ResponderEliminar
  7. Bien Estruch, las empanadas gallegas tienen muchos menos ingredientes que los tuyos políticos.
    Macho, aclariste que parexes la yenka: primer UV, despues no se que, encamant UPyD i al final saps que pasarà, que no el minjaras ni un rosco, ni el de Nadal.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Xe, no malvullgues tant , tú , que jo no t, ha fet crec res de mal , deixam que em menje almenys els roscos de nadal que encara soc jove per a palmarla ... quant el carro fa soroll diuen que es perque roda, i este de moment está fent prou de soroll, ja vorem si arribem a la meta , temps al temps .
      En quant a la yenka passe de tornar a defensar la meua evolucio politica perque es clar que els inmovilistes no enteneu que ú evolucione . Ja voldria jo saber els teus balls ...

      Eliminar
  8. Entonces señor Estruch en el caso de que como Karina hubiera usted tenido que decidir ¿ Que hubiera hecho ?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que quede claro en primer lugar que hablo de lo que yo personalmente hubiera hecho , porque en su momento habra un consell local o un partido coaligado que seran quienes decidan llegado cualquier caso .
      Dicho esto, ya he manifestado con anterioridad que siguiendo el dicho popular de " ni quito ni pongo rey" me hubiera votado a mi mismo y que gobernara quien la ley prevé , que a falta de pactos en contra que aporten una mayoría absoluta es el partido más votado .
      Ahora bien , tenga por seguro que no me temblaria la mano en firmar una mocion de censura con otros si viera que el Alcalde elegido no actuara correctamente y con ello a la ciudad, por ejemplo siendo incapaz de presentar unos presupuestos equilibrados que contaran con el iinforme favorable de la intervencion, y pretendiera gobernar a salto de mata mediante modificaciones de credito sobre un presupuesto prorrogado que no se ajustara a la realidad economica de ese momento , o tubiera actitudes dictatoriales , etc .

      Eliminar
    2. P.D. queria decir que " con ello perjudicara a la ciudad " , ha sido un fallo al escribir .

      Eliminar
    3. En l'any 95 el bloc va deixar governar al PP.¿Per què?
      1. Deixar governar al partit més votat.
      2. No deixar governar a l'esquerra, a pesar de que el bloc és d'esquerres, pel desastre que va fer l'EU de Eduardo Bononad a l'ajuntament.
      3. El bloc és de dretes i va deixar que governara la dreta.

      Eliminar
  9. Xe quan va eixir la noticia vau donar pel sac diguent totes les animalades que vos van vindre al cap al diputat de Compromís.
    Des d'ahir que es va publica la resolució estic esperant que els mateixos expliquen ací com va quedar tot en el jutjat, pero callen. Ja havien cumplit la seua missio d'emmerdar en el seu moment i com que la veritat no els importa, ara callen.

    http://www.levante-emv.com/comarcas/2013/10/16/absuelven-baldovi-presuntas-injurias-edil/1041892.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enhorabona a Baldovi per ser un dels diputats que mes preguntes e iniciatives ha pressentat , es pot vore hui en la premsa regional .

      Eliminar
    2. Baldoví te llums i sombres. Com bé dius Enrique ha presentat moltes propostes al congrés, i això beneficia als valencians. Per contra, no m'agrada la doble moral que te. Per eixemple en les camises, ell es posa la que li dona la gana, però censura als que porten una camisa que no li agrada. Recordeu les del plenari de sueca de "Zapatero al paro"

      Eliminar
  10. Entonces señor Estruch en el caso de que como Karina hubiera usted tenido que decidir ¿Que hubiera hecho ?

    Home, jo crec que... si pero no, perquè si es que si, home es que igual no es com jo ho veig i millor no, però en estes coses s'han de filar molt prim, i si pero crec que millor es esperar a vore perquè si no, que vols que el diga, igual si pero... es que les situacions son dificils i tots tenen coses bones i males, però jo ja ho saps estic sempre disposats al millor i no se... no se, perque si dic que si...

    La pregunta es una fal·lacia: Estruch no arribarà mai a ser concejal, a no ser que fitxe pel PP. Es el seu estat natural vist el que vegem ací, i poc a poc ho te mes clar. Nomes hem de deixar passar el temps. A les pròximes fracàs electoral i després al PP.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ni chicha ni limoná, sino todo lo contrario16 de octubre de 2013, 17:13

      "Molt fàcil. Com sempre, haguera votat el partit que més vots ha aconseguit, açò és, el PP, però, en este cas excepcional, haguera votat per Xordi Xuan. I Au." I el tio, tan panxo.

      Eliminar
    2. Es clar que les ments dels intolerants no comprenen que ú puga pactar amb varis diferents , a ells sols els entra el pactar pels colors , no tenen adversaris sino enemics politics i les idees no es deixen vore a les persones . Seguiu, seguiu , favor esteu fent-me .

      Eliminar
  11. Redeu, un altre que sap mes que jo que fare o que deixare de fer .... dissabte en taxaben de nacionalista i hui de peper ... ens aclarirem ? Sere en el fons Hamlet ?

    ResponderEliminar
  12. Ahi Enrique , a estos listillos humor .Tienes razon cuando dices lo del carro que suena y el tuyo esta molestando un monton , aqui tienes la prueba de aquellos que piensan aquello de difama que algo queda .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estoy viendo Estruch, que por los comentarios que leo, molestas más al Bloc que al PP. ¿Por qué será?¿No será porqué le vas a quitar un buen punyado de los votos de indecisos?
      Si les fueras a comer votos al PP (alguno que otro si vas a comerle) no estarían atacándote los del bloc cada 2 por 3.

      Eliminar
    2. En que te basas? Yo no veo ningun comentario del bloc... Solo leo especulaciones....a

      Eliminar
    3. Me baso en todos los comentarios que han aparecido desde que Estruch firmo por DV.
      Esos comentarios venian del sector cotorro.

      Eliminar
  13. La redacció és demencial; l'ortografia, un deliri. Ja va sent hora d'exigir un mínim de nivell als nostres dirigents i aspirants a ser-ho. Però com no ho fem, així ens lluïx el pèl. Ridícul a casa i enllà de les nostres fronteres. (I els problemes no sols els tens en valencià.)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ací tens Estruch, un altre mestret corrector office en valencià i castellà.
      Estos saben molt bé escriure, però fan cada empastrada...
      Preferisc que em governe un tio que no escriga perfectament i que tinga trellat, a algú que escriga de p.m. i vaja a "salto de mata".

      Eliminar
  14. Jo crec que si Compromís té l'encert, l'altura de mires i Enric està on sempre ha estat (en l'interés del nacionalisme valencià) i posa a Mónica Oltra de cap de llista sincerament pense que hi haurà alguna sorpresa i a més d'algú li s'ha tragantarà la nit electoral. I a mi m'encantaria que fora Presidenta i no per coincidència ideològica (jo estic més a la dreta) sinò perquè crec que si algú ha currat, ha fet opossició, ha parlat clar i s'ha patejat el carrer eixa ha sigut Mònica Oltra.

    Per cert que el PP estiga ja utilitzant vells discursos ( que en el passat tan bé els ha anat) de "valencianos buenos/valencianos malos" és simptomàtic que les coses no els van bé. El problema és que ja no cola. S'ha robat, enganyat i estafat massa.

    Sobre Ximo Puig pues l'home farà el que podrà però seguix sent el que han sigut els caps polítics del PSPV durant els últims 20 anys: ni xixa ni limonà, insipidés personalitzà i acomodats en l'opossició.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Monica Oltra pot fer tot el que dius, el que passa és que Morera no la deixarà.
      Dins de Compromis hi ha una guerra oberta entre Bloc i Iniciativa.
      Per que creus que Monica Oltra li ha donat ja varis plantons a Morera a diferents actes?

      Eliminar
    2. Tu estàs mes a la dreta?
      Ella esta ací i tu a Australia, pero com que al Bloc ja cap tot, pues tots contents. Primer nacionalistes d'esquerres, despres ecologistes, ara comunistes i acabareu demanant l'espai que va deixar Lisondo, ja esteu apuntant-se a les falles i processons i la següent sera demanar càrrecs a Lo Rat Penat.
      Todo por la pasta (i el poder).

      Eliminar
    3. Estic on estic. A uns els agrada més i a altres menys.

      Un apunt estimat amic:

      Pedro Angel Hernandez
      Sonia Castedo
      Ricardo Costa
      Vicente Rambla
      David Serra
      Milagrosa Martínez
      Angélica Such
      Yolanda García
      Rafael Blasco

      Eixos sí que van a per la pasta¡
      Ni procesions ni la Santíssima Verge de la Trinitat.
      Contantes i sonantes.

      De cara fora són molt liberals però en lo que respecta a la seva butxaca són més socialistes que Pablo Iglesias.

      Eliminar
  15. Desviant l'atencio amb el PP?
    Quina novetat...
    I a mi que em contes d'eixos?
    Jo sols et dic que no conec cap que s'autodenomine liberal que siga honrat. La llibertat la voleu per a muntar quant mes xanxullo, millor.
    T'agrada que us comparen amb els que has nomenat? La única salvació que teniu es que la Oltra agafe la vara (i us en done d'idem) de mando.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues jo conec a molts liberals que sí ho són i que damunt mantenen a moltes famílies. El que sí que no conec és a ningun bohemiet que haja creat mai un lloc de treball.


      Eliminar
  16. Ser bohemiet només s'ho pot permetre algun fill de lliberal. No en conec molts fills de treballadors ni xicotets empresaris.
    El PP i el bigotes també han donat de menjar a moltes famílies...
    ...caviar,cava,marisc.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Exacte¡ per això tu coneixes tan bé el que és ser bohemiet.

      Afegixc al Bigotes en la llista d'abans.

      Gracies.

      Eliminar