viernes, 31 de octubre de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA / EL QUADERN DENUNCIA : La crisi del govern local fins en la premsa digital comarcal

Diari Serpis

L'ALCALDIA DE TAVERNES LLEVA EL MÈRIT A BORRÀS DE L'AMPLIACIÓ DE LA RENDA GARANTIDA

Valorar aquest article
(0 vots)
Al centre, Víctor Borrás i Jordi Juan, en un acte de lliurament de diplomes.Al centre, Víctor Borrás i Jordi Juan, en un acte de lliurament de diplomes.
El regidor de Serveis Socials de Tavernes, Víctor Borrás, va informar dimarts a través d'una nota remesa pel seu departament de que s'ha aconseguit una ampliació de la quantitat d'ajudes destinades a la renda garantida, i explicava que la Regidoria va demanar per a l'exercici 2014 una ampliació de les ajudes, que va ser concedida
Només uns minuts després, des del Gabinet de l'Alcaldia es remetia una segona nota en la qual expressava la seua satisfacció per la mesura, pero atribuia la decisió exclusivament a la Conselleria de Benestar Social.
Des del Gabinet d'Alcaldia s'informata a través de la seua nota de que la iniciativa de la Generalitat de complementar les ajudes de Renda Garantida beneficia a totes les poblacions valencianes, i suposa per a Tavernes un complement de 21.000 euros.
La nota d'Alcaldia insistia en què ha estat el Consell Valencià qui va prendre la decisió, "a iniciativa pròpia", recalcava, en la reunió del passat 10 d'octubre. Eixa decisió implica un increment de l'import concedit com a finançament a les Entitats Locals per al programa Renda Garantida de Ciutadania. És a dir, la nota d'Alcaldia representa un desmentit a la que havia remés abans del regidor de Benestar Social, Víctor Borrás, del PSOE, qui atribuia la decisió a una sol·licitud del seu departament.
El Gabinet d'Alcaldia, per la seua banda, insisteix en que la decisió beneficia molts pobles valencians, entre ells Tavernes, que gràcies a esta iniciativa de la Generalitat tenen 1.1645.000 euros a repartir per al programa de Renda Garantida. El repartiment atorga a Tavernes 21.000 euros, repartits entre 15.000 per enguany i uns 6.000 per al 2015.
Víctor Borrás, per la seua banda, s'atribuia l'èxit del complement de les ajudes gràcies a una petició seua, i se'n ncongratulava: “el benestar de les persones ha de ser l'objectiu final d'una societat. Així que faré tot el que estiga en les meues mans per tal d’aconseguir un major grau d’inserció i integració de tots els veïns de Tavernes. Continuaré treballant i posant tots els mitjans al meu abast perquè les necessitats que tenen els demandants siguen una cosa transitòria i eventual”, deia el regidor socialista en una nota.
Borrás explicava en el seu comunicat que "una vegada iniciat l'exercici, i vistes les necessitats de la població, la Regidoria va tramitar l’ampliació corresponent, que ha sigut concedida recentment. Esta nova ampliació ascendeix a 15.000€ per a 2015 i deixa en un total de 145.000€ els diners destinats per Serveis Socials a les ajudes de renda garantida".
Esta prestació econòmica s’adreça a persones que estan en un moment de necessitat de suport econòmic, a fi que puguen mantindre una estabilitat en el benestar personal i familiar. L'ajuda està vinculada al fet que els destinataris promoguen de forma activa la seua reinserció sociolaboral, conclou el comunicat de Borrás
És una contradicció entre dos notes provinents de grups que en teoria governen en coalició, Compromís (a l'alcaldia) i PSPV. La condtradicció és tan evident que ambdues notes van en sentit contrari: Borrás a'atribueix l'ampliació de les ajudes gràcies a una sol·licitud del seu departament, i l'Alcaldia atribueix en exclusiva la decisió al Consell de la Generalitat i assegura que beneficia a tots els municipis.
La guerra de comunicats, que va començar fa uns mesos, des de la destitució del responsable de Comunicació, s'accentua a mesura que s'apropen les eleccions locals. Compromís envia des d'aleshores notes de partit amb informació institucional, i el PSPV li segueix la tàctica. 

I es que estem arrivant a a uns extrems que rocen ja el ridicul. I després hi ha qui ens acussa de tirar pildoretes al Alcalde per a menguar el seu éxit ... serà això, si senyor. 

Nota de Premsa de valldigna accesible, MANCANÇES ACCESIBILITAT NOU QUIOSQUET

 Valldigna Accessible denuncia mancances d’accessibilitat al recentment rehabilitat quiosquet de la placeta del Tio Julio en el carrer Calvari

Valldigna Accessible denuncia que l’accés al quiosquet de la placeta del Tio Julio del carrer Calvari, recentment rehabilitat per l’Ajuntament, no complix la normativa d’accessibilitat atés que presenta un escaló (veure foto) que impedix l’accés a persones  amb mobilitat reduïda. L’Ajuntament hauria d’haver fet una rampa reglamentària tal com exigix la normativa en matèria d’accessibilitat a fi de facilitar a tots els ciutadans els accessos en els llocs públics. 



Editorial : Y TODOS PARA UNO

Però que amb nosaltres no compten. Llegim en el blog local Diari Valligna el següent :

"Units encara no s'han presentat a les municipals, però des del blog d'Estruch li estan enviant pildores dia si i dia també, amb l'esperança de minvar la seua pujada en vots i tractar de traure profit de la davallada dels dos grans partits en decliu, PP i PSOE i convertir-se en el partit bisagra en 2015". 


I pel que ens correspon com a "blog d'Estruch" anem a contestar : Ni dia sí ni día no, píldores, negres o daurades, sòls quant pertoque. 

Nosaltres hem declarat diverses vegades que en lo personal li tenim apreci a Jordi Juan, el mateix que ell ens dispensa a nosaltres, amb un tracte exquisit, amistós, diríem que fins i tot carinyós, ahir per la vesprada sense anar més lluny, i eixe mateix es el que nosaltres li dispensem recíprocament, perquè com també hem dit repetídament primer les persones i després els colors, i qui ens mostra apreci es correspós per nosaltres 


També tenim que dir que nosaltres als nostres amics quant correspón els fem la crítica, sempre constructiva, per que es el que deu de fer un bon amic per a que aquell no caiga en erros i solvente els que puga haver fet pel bé seu i de tots els que el rodejen. I si tinguerem amistat personal, que no la tenim, amb Jordi,  mai li aplaudirem ni en lo personal ni en lo extra-personal fera el que fera perquè això no es bó per a ell, i el mateix ens atrevim a recomanar als amics de Jordi, i entre ells a este blog que ara ens ocupa i al altre també més que amic.

Però en lo polític i com a blog objectiu i neutral traguem i traurem sempre allò que creguem tant denunciable com, i es comprobable també i ahir mateix sense anar més lluny, allò que cregam d'apaludir. Però que no espere ningú mai que sigam com altres seguidistes fidèls d'un senyor, perquè no va a ser així, i si té que ser millor callarem este blog i a altra cossa.  

A Jordi i al seu govern pensem que si els fiquem en una báscula el fidèl cauría del seu costat, però no fins baix del tot, perquè ni son perfectes ni ho han fet tot tot bé, si fora així no estaríem apoiant altra opció política. 

I que quede clar que el capità té el mérit que li correspon, però que sense els oficials i mariners no serà mai un bon capità, i molts vegades estos son millors que el capità, i que en este cas Jordi ha tingut alguns molt bons oficials, i uns, alguns millor altres pitjor, mariners. 

Per tant companys de Diari Valldigna, al César el que es del César i ni este ni ningú son mai infalibles : Ójala pugurem dir allò de "todos para uno" perquè significaría que la cossa està anant més que bé, sense pegues, però no es així i per tant i mentres tant li dorarem la píldora no sempre com fan altres, sols quant pertoque. 

Article d'opinió :. I ARA COM A UNITS

DIARI VALLDIGNA: "Units encara no s'han presentat a les municipals, però des del blog d'Estruch li estan enviant pildores dia si i dia també, amb l'esperança de minvar la seua pujada en vots i tractar de traure profit de la davallada dels dos grans partits en decliu, PP i PSOE i convertir-se en el partit bisagra en 2015". 


De Units mai es rebrà una crítica per politiqueig pur i dur, no estem ací per a això. ho estem perquè pensem que no tot s'està fent bé, que es poden fer les cosses d'altra manera, sobre tot sense tanta crispació entre govern i opossició i més arrimant el muscle tots, i eixe es un dels nostres principals objectius, a més de portar endavant el programa en el que creguem i que serà donat a coneixer en el seu moment.

I si Jordi puja o baixa no serà per la crítica que li pugam fer uns o altres, ho serà pels seus mértis o demérits,  I el mateix en quant a PP i PSOE, ho serà pels seus fets i si Units traguem d'això profit serà perquè els vallers entenen que algo poderem fer pel bé de Tavernes, si no el nostre vot se'n aniría al blanc o a l'abstenció.      

Així que amb Units que es compte sempre per al bé del nostre poble i dels valencians en general, mai direm no perquè el nostre objectiu es el millor per a estos, i quant cregam que tot està bé, tal i com hem arrivat se'n anirem doncs ni vivim ni pretenem viure de la política : Som un moviment sorgit dels descontent ciudatà ja reflexat en les darreres eleccions locals, i estarem ahí mentres siga necessari, ni més ni menys. 

Signat , Enric Estruch i Ferrando, Secretari General de Demòcrates-UnitsxTavernes

HUMOR CRÍTIC

AHIR XARRADA SOBRE BALANÇA FISCAL VALENCIANA

Rafael Benyto, ponent del acte. 
De excel.lent es podría qualificar este acte de ahir vesprada, perquè el ponent, Rafael Beneyto, es va explicar d'una forma tan plana i clara que tots crec eixirem ben assabentats de la situació real de l'economía valenciana, i a més amb les preguntes i respostes posterior a la xarrada i en el torn del públic. 

Nosaltres no anem a fer una crònica exacta del acte, sòls un ressum de les conclussions que entenguerem : Els valencians deguem 32.000 milions d'euros, una xifra impossible de tornar amb el sistema fiscal actual. pelque sòls cap canviar-lo i a més que de lo degut l'estat descompte com a deute històric els 13.000 milions d'euros que tenim al coll d' infrafinanciació per dit sistema injust i que fa que seguent una comunitat per baix de la mitjana estatal en riquesa, aportem al estat més del que rebem i que en estos moments seguim sent deicitaris i sòls pogam en quant a dit deute pagar els interessos, 1.300 milions este any, pel que de seguir així no eixirem mai d'este forat. 

Sols afegir que animem als ciudatans vallers que acudisquen a este cicle el qual tindrà una periodicitat mensual, que senten i s'assabenten per ells mateix i no pel que es compten, i que després ho analitzen i obren en conseqüència.

L'acte va ser moderat per Pau Pérez, de cercle
Euramsafor, i va pronunciar unes paraules 

d'introducció al acte l'Alcalde Jordi Juan . 

EL PROPER DILLLUNS PLENO ORDINARI DE NOVEMBRE

Convocatòria sessió ordinària de l'Ajuntament en Ple per al proper dia 3 de novembre de 2014


WEB-LOGO AJUNTAMENT PLE MUNICIPAL
Este dilluns 3 de novembre es celebrarà una sessió ordinària al saló d’actes de l’Ajuntament. Serà, com sempre, a les 20:00 hores de la vesprada.

Feu clik en l’enllaç per a poder accedir als punts inclosos en l’ordre del dia.

jueves, 30 de octubre de 2014

El Quadern denuncia, MANCA DE NETEJA

Hem rebut este e-mail denuncia : 

Y aquí quien limpia ???
Como cada año olvidados !!!
Esta en playa de la goleta donde estaba este verano el chiringuito del canal


Ho hem comunicat al encarregat del servici de neteja i ens ha dit que ja l'havien assabentat del tema i ja ha enviat a la brigada a solventar-ho hui mateix. 

AL CÉSAR EL QUE ES DEL CÉSAR :  Ens confirmen que ja està net i pulit, enhorabona als servicis de neteja municiplas per la seua ràpida resposta i al seu encarregat, l'amic Pep, pel seu bon fer. 

RECORDEU, economía i cementeri



Grup Muntanya Valldigna, I ENCONTRE VOLUNTARIAT DE LA VALLDIGNA

http://grupmv.blogspot.com / grupmv@gmail.com
http://refugialberglabastida.blogspot.com/
Tel. 685633185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA


La Valldigna, 28 d’octubre de 2014


I ENCONTRE DEL VOLUNTARIAT DE LA VALLDIGNA

La Secció de Voluntariat del GMValldigna organitza els dies 1 i 2 de novembre, al Refugi de la Bastida, el I Encontre de Voluntariat de la Valldigna on està previst realitzar activitats excursionistes, xarrades informatives i una taula redona sobre les tasques que estan desenvolupant els Voluntaris del GMValldigna.

Aprofitem des d’esta Secció de Voluntariat, per informar a les persones que vulguem participar en el Voluntariat a la Valldigna, que es podeu inscriure com a voluntaris a la nostra web: http://grupmv.blogspot.com.es/p/voluntariat-ambiental_18.html

Es podeu inscriure en els següents Voluntariats:

            Voluntariat social
            Voluntariat cultural
            Voluntariat mediambiental
            Voluntariat esportiu


Secció de Voluntariat Ambiental
Grup Muntanya Valldigna

Editorial : TODOS A LA CÁRCEL

Bueno, tots tots ... no. I es que fins entre els lladres i corruptes, pressumptes, hi han categoríes.

(pressumpte)
Ens referim a la notica que varem sentir ahir dimecres passat i que ens pareix tot un escandol : El Pressident de la Diputació de León mentres estava esperant a declarar davant el jutjat no va compartit les "suites" dels cuartels de la GC en que estaven repartits els demés (eren tants que els repartiren en dos cuartels) .

I on estava el senyoret ? En dependencies privades del cuartel, això sí més cómodes, no siga cossa que s'escaldara el marqués de la furtamenta institucionalitzada (pressumpte).

Pensem que es clar que alguna ordre es dega rebre al respecte, no creguem que el comandant de puesto ho decidira per sí mateix. 

Doncs bé, ho manara qui ho manara cessat fulminandament perquè podem entendre que per messura de seguretat es fera una discriminació, però no creguem que entre els altres lladres, pressumptes, de guant blanc correguera massa massa perill, i més en unes instal.lacions del cuerpo on tanquen de seguit a malhechors, i perquè segur que els altres pressumtes xorissos de guant blamc tampoc estaven mesclats amb estos.

El dit : Fins per a ser xorisso, pressumpte, hi han categoríes.