martes, 4 de febrero de 2014

LLEGIT EN LA PREMSA

LA SAFOR-LAS PROVINCIAS

El descenso de la natalidad en Tavernes hace peligrar una línea educativa del colegio Alfàndech


El alcalde Jordi Juan afirma que la Conselleria le transmitió la intención de suprimir el servicio y que el Consell Escolar decidió no alegar 

Tavernes podría perder una línea educativa si se cumplen las previsiones dadas por Conselleria. El pronunciado descenso de la natalidad hace difícil defender que sigan tres líneas en el colegio Alfàndech de la Vall.
Así pues Conselleria ha adelantado que para el curso 2014-2015 podría suprimirse una de estas líneas y quedarse el centro con dos. LAS PROVINCIAS ya adelantó esta posibilidad a principio del presente curso cuando en julio se escolarizaron en infantil a 160 niños y niñas sobre toda la población.
Los números hablan por ellos mismos. En Tavernes hay cinco centros escolares con una línea por cada uno. El Alfàndech cuenta con tres líneas y es probable que el próximo curso únicamente tenga dos.
Intención del Consell
El alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha comentado a este rotativo que Conselleria confirmó esta intención y que así se lo transmitió en una reunión el director general de educación.
«El Consejo Escolar Municipal decidió no presentar alegaciones a esta posibilidad por entender que había habido un descenso importante de la natalidad y que se tenía que suprimir la línea de la escuela más grande, ya que Divina Aurora y Sant Miquel sólo tienen una».
En el consejo la votación de este punto no se dio por unanimidad. En el presente curso se matricularon en infantil 71 alumnos en el Alfàndech, 13 en el Divina Aurora, 23 en San José HHDC, 23 en el Magraner, 25 en Sant Josep-Patronat y 6 en el Sant Miquel, este último centro tiene la catalogación CAES como centro de acción educativa singular y por tanto tiene una protección especial.
De las ocho líneas de infantil actuales la ratio de alumnos por aula da 20 escolares de media. Eso implica que la supresión de una línea dejaría esta ratio en casi 23 alumnos por aula.
Sin decisión firme
No hay nada firme aún y el anuncio de Conselleria es una propuesta, pero resultaría muy difícil que se mantuvieran las tres líneas del colegio Alfàndech. Desde la comunidad educativa de Tavernes de la Valldigna se reclama que no se aplique esta medida para reducir el número de líneas en infantil.
Pero la bajada natalidad en Tavernes hace presagiar que atendiendo a cifras racionales, el presente curso comenzará en la Vall con una unidad menos. El curso 2013-2014 ha sido el primero en varios años en el que no ha habido listas de alumnos no admitidos en los centros solicitados. Ningún centro ha llegado en infantil a una ratio de 25 alumnos.
Las aulas del Alfàndech, Magraner, HHDC y Patronato sí que han rondado los 23 alumnos por aula, pero en Divina Aurora y Sant Miquel llegan justo a los 20 alumnos sumando los matriculados en ambos centros.

9 comentarios:

  1. Per a llevar una línea, deuria de esser d'un colegi privat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quin vols que tanquen? A Tavernes no hi ha cap colegi privat.

      Eliminar
    2. Els dos privats concertats, vulgues que no son privats des del moment que no són publics, encara que concertats. Fora concerts i només educació publica.

      Eliminar
    3. Fora concerts i ens quedem nomes en la publica? I, perquè no al reves? Per què no tots els colegis concertats?
      Tenint en compte que un xiquets costa al govern, en un colegi concertat, quasi la mitat que un xiquet en la publica, perque ens hem de gastar mes?
      Si un concertat necesita x euros, per què un public necesita mes? On sen van eixos diners?
      Conclusio, reduint gastos, mes colegis concertats!

      Eliminar
    4. Anonim 14:45, una dada així de taxativa no es pot dir així a la babalà, caldria que donares les dades exactes i les fonts, sinó es parlar per no callar. Si costa el mateix o menys, d'on trau el colegi de propietat privada els diners per subsistir? Jo no conec duros a quatre pessetes.
      Per a mi, una altra mentida com la de la sanitat de gestió privada mes barata.

      Eliminar
  2. A vore si ens enterem, 2on anònim.
    O lleven una linea de les 3 que té l'Alfandech.
    O lleven tot un altre col·legi sencer.
    Públic.
    Perque els concertats encara que són de manteniment públic dels salaris dels professors, en realitat són de propietat privada, i eixos, i amb el PP, mai es tocaran.
    Així que li tocaria al Divina o Magraner. El Sant Miquel no es pot tocar perque és CAES i està blindat. El Magraner no ha caigut tant en clientela com el Divina. Així que el més normal si a la Conselleria no li agarra un atac de generositat i agravi comparatiu amb altres pobles, és que lleven la linea a l'Alfandec.
    I tot el poble deuria voler el mateix si fora el cas. Per que ara el Bloc (que no el govern) es decanta demanar que mantinguen l'status de l'Alfandec sense parlar de les altres possibles pèrdues? Mestres amics? Zona del poble amb més votants seus? Em direu malpensat però a molts ens sembla que els polítics de quant en quant tenen eixes coses en compte.
    Per acabar, la més grossa. Sabeu que ha opinat l'AMPA de l'Alfandec sobre el tema?
    Verihueu-ho i es sabrà tota la veritat sobre el tema.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Molt en la linia de Karl Marx: mentir quan diu "Per que ara el Bloc (que no el govern)" es decanta demanar que mantinguen l'estatus de l'Alfandec .

      El Bloc no ha dit res. Espera que parle i després opines.

      I si eres un malpensat. Molt mal pensat, però el teu problema mes que malpensar és l'odi visceral que el fa no ser ecuanime. Anem a vore quin trellat trau això dels vots i demés. Aleshores el Divina Aurora hauria de ser el millor centre escolar del món, i ja saps perquè. Que pobre d'esperit es pensar que en un tema com este, un es mou per interessos electorals.

      I no es així i es demostra perquè qui si han anat com a govern municipal a parlar amb el director general han sigut l'alcalde i la regidora, i han expressat la seu oposició a que es lleven unitats del nostre poble. Com cal. Que lleven unitats del nostre poble.
      I ja els han dit que la cosa esta malament. Tranquils que ara anira el PP local i ho arreglara.

      El problema d'estes coses son els numeros i 160 xiquets dividits entre 8 aules (deixe fora de la divisio la de S. Miquel per Caes) son 20 per aula. No arriba al ratio. Si dividim per 7 i arredonim son 23 xiquets, tampoc s'arriba al ratio pero... bé. Això es el que mira la Conselleria i el PP.
      O siga nomes hi ha matricula per a 7 aules. I ja no miren res mes.

      Eliminar
  3. El Bloc si ha dit res.
    Llig la Cotorra i llig els comentaris de la notícia.
    Altra cosa es que encara estigues en que Cotorra i Blog no son el mateix i son independents.
    Sobre els vots i els centres, no se que dir-te, pero sempre sol haver-hi algo. Jo deixe dades: el D.Aurora primer centre de la Xarxa inteligent de la Conselleria (el primer en dotar-se de recursos TIC per davant els altres publics), canvi de govern i canvi d'un destacat mestre del Bloc del Divina a l'Alfandec.
    Una cosa es voler que lleven linees i mestres al poble en general, i altra es centrar les queixes en que no els lleven de l'Alfandec. Jo nomes dic que aplegat el cas el mes normal es llevar d'on hi han moltes que un colegi sencer. I açò en obert aci ningú ho ha comentat ni opinat ni argumentat. I polèmica hi ha quan hi ha disputes entre els centres publics i entre AMPA i direcció del colegi afectat.
    Enterat i despres opina.
    Jo tambe demane que no pugen la ràtio, a vore si no manipulem les opinions.

    ResponderEliminar