martes, 18 de febrero de 2014

Article : SOBRE LA TAULA DE MOBILITAT , ESPAI PÚBLIC I TRÀNSIT .

Fa uns dies li contestà a un comentarista sobre dita Taula i el seu funcionament, davant la crítica rebuda moltes vegades quant publiquem sobre esta, de que si " molta teoría però poca pràctica " . 

Doncs bé, hui vullc ampliar l'informació sobre esta , a fi de qué se sàpiga més sobre ella i quant es parle de si fa o si no fa, es faça amb coneiximent de causa . 

Qué es la Taula ?  Es un orgue d'assesorament municipal , impulsat des de la Regidoría de participació Ciutadana .

Quí la pot formar : Associacions locals de tot tipus , ciutadans a titol particular ,  técnics municipals i repressentants polítics . 

En la pràctica, habitualment 5 ciutadans i repressentants de l'associació de comerciants del poble, la de la platja (ACEPLAT) , dos funcionaris municipals , la regidora de contractació , la de urbanisme i el de participació ciutadana . Ocasionalment, el repressentant del Grup Muntanya, alguna vegada la de la Associció de Veïns, les Ames de Casa ... 

Estàn convidades totes les associacions locals de tot tipus : Esportives, socials, culturals, de joves ... a les que no obstant no acudir, se les convoca e informa a/sobre les sessions de la Taula .  

Qué s'ha fet fins al moment ? Després de la elaboració per part de dos técniques en urbansime , previs estudis de camp i sessions amb tot tipus de colectius, del denominat Plà de Mobilitat Sostenible, en una primera part de les sessions el membres de la Taula s'han dedicat a estudiar , ampliar, modificar o millorar una per una les conclussions i messures propossades en este, i a partir de final d'any s'han estudiat a més temes concrets del urbanisme local , com passos de cebra, la plaça del Carrer Calvari , el colector de la platja ... fent propostes concretes i les aportacions qué s'han estimat oportunes . Mentres tant , s'ha portat endavant el porgrama Cicla't i dites técniques han acabat de formalitzar el dit Plà, que serà somés prompte a la consideració i aprovació definitiva per la Taula, després de revisar-se pel técnic en urbanisme i abans de pressentar-se a aprovació pel Pleno .  

I després ? Dit Plà, que podeu consultar en la web al respecte, una vegada aprovat pel plenari serà un document que el compromet , qué a més de messures contempla la quantificació económica d'estes  pel que tindràn que ser contemplades en els propers 10 Pressupostos Municipals , donat que el pla te previs un desenvolupament decenal .  La Taula i a partir d'ell, anirà fent propostes concretes a portar endavant cada anualitat, i en l'ordre que estime més convenient. 
A més, seguirà estudiant altres temes concrets de desenvolupament urbanístic, del trànsit o d'espai públic, i domarà la seua opinió sobre aquells que vaja pressentant-se per les administracions públiques . 

El que vullc es tinga en compte és que este Pla no es un mer grapat de fulles amb idées, si no un completíssim estudi de les necessitats de la nostra població en les àrees dites, i que per tant ni s'ha fet en uns poc dies, ni s'ha analitzat tampoc en altres pocs dies/sesssions ( mensuals ) pel seu gran volumen i concreció de propostes , ni es portarà endavant en uns pocs dies si no a lo llarc de 10 anys, pel que no es pot esperar més del que hi ha fet fins a estos moments , com es la plasmació en una proposta seriosa i concreta de tot el dit, i el començament de proposta d'actuacions concretes, reals i realites amb la situació económica actual .

Pel tant pregue com a mebre de la Taula s'eviten crítiques des del desconeiximent del tema, i es convida , doncs es una Taula oberta, a tot aquell que vullga participar a que ho faça : No es veuen iguals els bous des de la barrera que des del mig de la plaça , els miracles a Lourdes i a treballar sense pausa però sense pressa, doncs esta sòls comporta destarifs i xapusses , i ni el mon es va fer en set dies ni en set dies es podràn solventar totes les mancançes, qué son moltes i variades . 

Signat, Enric Estruch i Ferrando, membre de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Transit .

No hay comentarios:

Publicar un comentario