miércoles, 26 de febrero de 2014

Editorial : OULET VALENCIÀ

És el titol de la vinyeta d'humor ? que acompanyem , qué al mateix temps és la d'una falla de les moltes que es plantaràn este any , segons hem vist en el face . 

I és qué els valencians som així, i som capaços de prendren's a conya tot el que ens passa , siga bó siga roïn.

I no sabem, tal volta, ho dubtem seriòsament cada dia més i més , si és millor així, que ens desfoguem d'esta manera , riguent-nos amb humor amarc però humor d'aquelles coses que ens passen , i qué les botem foc per a tractar d' allunyar-les . Perquè si no fora així ... ai si no fora així !!! : Una de les nostres benvolgudes mascletades sería una traca comparat amb el qué podría passar si els valencians ens alçarem en peu d'una vegada i diguerem Prou !!! .

I és qué tenim motius, i de debò, per a dir-ho però ben fort, pegar una punyada sobre la taula i fer fora a tots aquells lladres, corruptes i venuts qué han portat a la ruina a una de les comunitats  fins fa poc més pròsperes i amb més futur, un futur ara negre, com el petroli amb el qué per a rematar-nos volen omplir les nostres aigües, la nostra mediterrània . 

Però no, ens ho prenem a conya i a seguir endavant, a vore si el proper dia ix amb més llum i escampa la tormenta : El problema és qué esta tormenta és ja una ciclogènesis que no se'n va per molt qué esperem, i esperem , i esperem a vore si escampa , per contra l'oratge és més i més negre cada dia, més tormentós .

Tal volta siga l'hora de tirar coets, però d'eixos qué s'utilitzen per a escampar núvols i granitzades, o un bon masclet , ja no sé si dir una carcasa , i fer fora a tota eixa gentola d'una vegada , i qué aprengam d'una vegada i no els deixem tornar mai més : Alguns ja tenim fa temps preparada la paleta de fusta eixa qué es gasta per a tirar els coets cap amunt , i estem ja ficant el coet, i prompte encendrem la flama per a botar-li foc ...  I Quadern ha segut, és i serà la seua veu, la seua imatge, vos convidem a seguir-nos en este viatje, com ja esteu fent cada dia més i més ciutadans vallers. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario