viernes, 21 de febrero de 2014

Info-DEMÒCRATES , sobre els autònoms

Ja hi ha prou de jugar amb el pa (i les il•lusions) dels autònoms


ahogar autonomo
Amb nocturnitat i traïdoria. Així ha actuat una vegada més el Govern de Mariano Rajoy. I esta última volta ho ha fet durant les passades festes de Nadal, aprofitant el relaxament mediàtic i periodístic amb què, durant eixes dates (i com és natural), s’impregna la societat. El 20 de desembre es va aprovar el Reial Decret Llei 16/2013 de “mesures per afavorir la contractació estable i millorar l’ocupació dels treballadors”, un títol massa bonic per a tot el que amaga.
La sorpresa, i la indignació, ha sorgit ara; quan a finals de gener els autònoms han vist com de sobte els ha pujat el rebut de cotització per a la Seguretat Social sense que ningú els haguera informat d’este fet i sense cap explicació clara per part de l’Administració. Així, per Reial Decret, s’ha establit un augment del 22% sobre la quota de cotització per als autònoms socis treballadors o administradors d’una societat mercantil i per als autònoms que tinguen (o hagen tingut) 10 o més treballadors. Un increment que fa que la quota mínima de cotització s’eleve fins als 314,40€. En resum: 60 euros de més cada mes.
La Llei d’Emprenedors va establir bonificacions per als nous autònoms, però el que ningú va dir (o almenys és el que pareix) és que eixes ajudes, que els nostres governants van saber proclamar als quatre vents, anaven a pagar-les la resta del col·lectiu d’autònoms amb eixa pujada d’uns 700 euros a l’any com a mínim que ara s’ha aprovat d’amagades. Amb l’argument que l’autònom ha de fer un esforç addicional per a finançar la seua pensió futura, ens donen una de seca i una de remullada: per un costat s’incentiva amb la tarifa plana aquelles persones que creen una empresa, però per un altre costat s’incrementa la càrrega fiscal dels autònoms que porten temps sent-ho.
Estes mesures són un atac d’amagat i només demostren l’afany recaptatori per part del Govern central i estan absolutament en contra de les estratègies per al foment de l’ocupació i la recuperació econòmica; és inadmissible que a Espanya el nostre executiu tracte d’augmentar els ingressos per cotitzacions a colp de pujada. És que el senyor Rajoy espera  ixir de la crisi ofegant als autònoms i a les pimes que són les vertaderes forces empresarials del nostre país?
Miren, senyors mandataris: actualment a Espanya hi ha una gran quantitat de treballadors autònoms que per culpa de la crisi han tingut que, lamentablement, reduir la seua plantilla fins a la mínima expressió. Per a molts d’ells, i hui en dia, encara els costa afrontar la quota d’autònom que cal pagar mes a mes… doncs per a ells també se’ls aplica la pujada. Este decret, imposat sense consulta prèvia, ni informació als col·lectius afectats, suposa un atac contra els autònoms i xicotets empresaris que són els que sustenten en gran manera el teixit productiu de la Comunitat Valenciana i del país, més en les circumstàncies de crisi que patix la nostra economia des de fa més de sis anys. És un atac a aquells que estan sortejant la crisi i evitant amb el seu esforç personal i professional que les xifres de desocupació a Espanya siguen encara més dramàtiques. I és un atac que afavorix l’economia submergida.
Des de Demòcrates Valencians considerem que estes mesures agreugen encara més la viabilitat de molts negocis i xicotetes empreses. Amb estes noves pujades, que se sumen a les dels impostos municipals, l’electricitat, l’aigua, etc., l’única cosa que estan causant és l’ofegament de l’economia, alhora que enormes quantitats de diners públics s’estan utilitzant per a salvar a les grans empreses i als bancs (senyors governants: perquè estes entitats tornen a ser una altra vegada les més protegides?).
Però des del nostre grup polític no sols critiquem, sinó que a més a més proposem solucions. És per això que des de Demòcrates Valencians reclamem al Govern de Madrid una aposta ferma i decidida per les polítiques d’impuls empresarial, amb especial atenció als autònoms, com a via directa per a la generació d’ocupació. I, a la Generalitat Valenciana, també li reclamem que s’implique amb la nostra Comunitat, i busque així fórmules per a afavorir als autònoms valencians. Especialment en estos moments que molts treballadors autònoms tenen problemes de liquiditat i lluiten durament per mantindre la seua activitat. Entenem que és molt més adequat alleugerir les quotes dels ocupats autònoms, ja que són la base de la piràmide de la creació d’ocupació als nostres municipis i comarques, a la Comunitat Valenciana i a la resta de l’Estat. Per favor, senyors governants, siguem seriosos; que estan jugant amb el nostre pa, i el dels nostres fills.
Carmel Ortolà i Siscar
Coordinador General de Demòcrates Valencians, i autònom.
Share Button

No hay comentarios:

Publicar un comentario