martes, 25 de febrero de 2014

AHIR PLENO : Tavernes s'unix al rebuig a la llei que reforma la legislació local

Amb els vots en contra del PP i a favor del equip de govern i de Karina Vercher, es va aprovar per majoría absoluta la proposta qué es pressentava a debat, pel que l'ajuntament de Tavernes de La Valldigna s'unix a aquells pobles qué com el nostre han acordat pleitetjar davant el Tribunal Constitucional, tal i com hem anat explicant-vos estos dies passats, contra la llei estatal qué retalla competències .

Prengué la paraula en primer lloc l'Alcalde Jordi Juan, el qual basà la proposta, entre altres arguments, en la retallada de l'autonomía local i amb això i l'allunyament dels servicis, un empijorament d'estos .

El popular Manolo Vidal va fonamentar el vot del seu partit en qué esta llei, de la que va dir no estar d'acord en alguns articles que espera es vajen moldejant/modificant al llarc del seu dessentrollamnet pràctic, es una llei que aclarirà les competències de cadascú, evitarà , entre altres, les duplicitats existents actualment, racionalitzarà les despesses, i amb tot això produirà un estalvi i una
millora de prestació de servicis .

Pel seu costat, Llum Sansaloni en nom de Compromís, va dir qué esta llei era fruit de la crisi i el quebratantament económic produit per les males pràxis i la corrupció d' altres administracions qué no son les locals , a les qué se les volía fer pagar les conseqüències i qué allunyava al ciutadà del ens que presta els servicis, pel que apoiaríen la proposta .

Carmen Canet en nom del grup socialiste va incidir , entre altres, en la retallada de democràcia qué suposa esta llei , en contra del espirit emanat en l'any 79 quant es constituiren democràticament els primers ajuntaments, i en l'atac frontal a l'autonomía local que comportava, pel que anunciava el suport del seu grup a la proposta .

Tancà el torn de portaveus Karina Vercher la qual va dir que com a persona d'esquerres no podía més que rebutjar la llei i apoiar el recurs .   

Després d'unes paraules del Alcalde novament en defensa de la proposta, es va votar amb el ressultat mencionat . 

9 comentarios:

  1. Sobre el PP, dir que millor calladets i si volen tindre excusa i evitar duplicitats que eliminen ja Diputacions i Senat, així com tantes i tantes institucions i càrrecs inservibles, sent factible fer-ho perque a dia de hui encara manen a eixos nivells.
    Sobre els qui malparlen de Karina (nomes des de que la tiraren del govern, es clar) dir que hui es dia per que es passen per aci per dir algo, pero no en veig cap dels acarnissats anti-transfuguisme. Continua desmuntant-se la paranoia partidista de que esta venuda al PP a canvi de algo que no s'ha sabut mai que era, demostrat que tot era parlar per no callar ja que cal tapar el fracàs del tripartit per aconseguir mantenir la unió del govern. D'ella nomes afegir que essent d'esquerres la cagada seua no va ser la postura de força que la feia eixir del govern sino presentar la moció junt al PP. Ara si ha votat com s'esperava del que diu defensar i li ho hauran de reconèixer els qui tant l'han insultat.
    No crec hi haja prou valentia ni justícia entre els mes sectaris dels palmeros partidistes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El PP i el PSOE no eliminaran mai les Diputacions,,, vamos abans els passa com a Yanukóvich (per cert que molt de parlar de la seva mansió i poc del palau de Felipe González a Marraketch o dels fabulosos sous quue cobra Aznar). En fin... de la resta tens tota la raó. El problema és que tots els partits busquen el poder i punt i els dona igual el seu programa electoral.

      Eliminar
    2. Cadascu se'n recorda del que vol. Llevat de temes molt puntuals com la mocio de RTVV i el cas d'ahir, sempre ha votat al costat del PP, i ens alguns casos amb eixides de to com el tema de l'aire condicionat i la "rajada" contra Perfecto Benavent: si el PP s'absté ella també, si vota en contra ella també. Excepte els casos que he dit.
      Hi ha qui sembla que no va als plenaris i després no llig les cròniques que ací s'escriuen i on es plasmen les votacions.

      Eliminar
    3. Menteixes. Si mirares les actes, Karina ha votat moltes més vegades a favor que en contra del govern municipal. I moltes vegades com en el tema del Bolomor o la baixada de sous als polítics el govern s'ha negat a votar propostes de Karina que tant Bloc com EU tenien en els seus propis programes electorals.

      Eliminar
    4. Jo personalment sempre pensare lo mateix. Karina es una transfuga expulsada de esquerra unida i que va recolzar al PP per fer una moció de censura i tirar fora a jordi juan. I sempre ho repetire. Ella pot autoproclamarse lo que vulga. Pero a los hechos me remito.

      Eliminar
    5. Anónim de les 17:48 i 22:08:
      No trobe faces massa be en no contestar a l'anonim de les 21:49. Per que no t'interesa aprofundir ni argumentar en el tema, es clar. Com be dius, no li perdonareu a Karina mai lo de la moció, jo tampoc, pero al Cèsar el que es del Cèsar, i com tu dius, als fets et remets, pero pensa que eixe es sols un fet i no te mes importància si ara vota el que dicta la seua ideologia i no el que li puguera indicar el PP. A dia de hui, en això es la única politica de Tavernes coherent, a pesar de les errades, es la única que no es partidista com els demés. Potser perque mai haja tingut partit al darrere, en realitat. O no ha tingut partit perque es com es. Pero alguns la van triar per posar-la en llistes, i preferisc eixes que no els demés que peguen la cabotà per "disciplina de partit".

      Eliminar
    6. Jo no trobe a este govern incoherent, tot el contrari. Pense que li ha posat sentit i trellat a este poble i pense que ha fet una gestió molt correcta i transparent. Mai s' havia abaixat IBI i mai s' havien fet reunions en cases de la cultura, taules de mobilitat, reunions al col.legis, etc. Lo unic que has de fer es preguntar a la gent d'aci, si es que eres del poble, i sabràs el que pensa la gent de Karina. Que el poble el xafa poc. No als 4 gats de per aci. Al igual que pensa la gent de sempre del PP sobre la moció del seu partit a Jordi Juan amb una transfuga de EU.

      Eliminar
    7. Sobre lo de incoherent, si i no, segons els casos, en lo de l'IBI si, encara que no era la intenció i es va baixar despres de pactar. En lo de transparent no es coherent, cas plagi Llacer, cas inscripció monitors, cas de notícies donades abans per oposició o Quadern abans que oficialment. De les taules de colegis i mobilitat millor parlar a partir de que es vegen fruits, per ara en dos anys, executivament zero. Igual que el servei del gabinet: notícies bones totes, roïns cap. Pose i propaganda, això no es transparència. Sobre Karina dir que el principal culpable de que no funcionara fou el seu cap, el Sr. Alcalde, clar que la única solució era perdre l'anhelada majoria, cosa que ha succeit igual. A vore a la pròxima els vots que trau EU sense ella i com els usen, si es que tenen representació. Que els partits interessats dicten sentencia i els palmeros peguen cabotà no vol dir res,ni son tota la gent ni representen al poble, i el que pensen es interessadament, com cap d'eixos no els he vist mai criticar els pactes antinatura PP-Bloc ni PP-PSOE al poble. Per cert, Karina no ha fet cap pacte ni canvi de partit, simplement la va cagar en presentar una moció junt amb el pol oposat a la seua ideologia.
      Cura amb la paraula trànsfuga, que pot ser acabem tenint presidenta de la Generalitat trànsfuga.

      Eliminar
  2. Tenim tanta autonomia,Generalitat,Diputacións,Ajuntaments,Mancomunitats que hi han deutes en totes les administracións aixi com duplicitats i mal servici al ciutadá
    El que esta llei siga bona ó no el tems eu dira pero lo que esta molt clar es que fa falta ordenar el superavit de administracións que tenim i aixo es te que fer amb una norma que les faça mes eficients
    Un eixemple molt clar es el servici de arreplegada del fem,en la majoria de pobles tenen el servici adjudicat a una empresa privada que li cobra al ajuntament un canon per el servici i el preu dels camions,en la majoria de casos si una llei obligara a varios pobles a mancomunar el contrat es pagaria menos diners perque en menys vehiculs i menys personal es podria atendre a mes poblacións
    Al no existir la norma que obligue a mancomunar servicis cada ajuntament paga mes i aprofita para colocar als seus

    ResponderEliminar