jueves, 13 de febrero de 2014

Editorial : ALTRE TREN QUE PASSARÀ DE LLARC

Fa uns dies ens assabentarem de que la Diputació anava a ficar en marxa un tren turístic, el que ens va pareixer súmament interessant en principi, no coneixent llavors el fons del assumpte. Però ai !! quant llegirem ahir esta noticia :

Gandia será uno de los destinos del 'Tren de la Dipu'. Este servicio llegara a la ciudad a partir del mesde marzo, pero además estará presente en otros cuatro municipios de la provincia. Se trata de una iniciativa de la Diputación de Valencia que, a través del Patronato Provincial de Turismo València, Terra i Mar, ha firmado un convenio de colaboración con Renfe para poner en marcha esta iniciativa. Se ofertarán viajes para visitar durante un día localidades turísticas de la provincia a precios económicos.
Los representantes de los municipios incluídos (Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Sagunto y Cullera) mantuvieron una reunión con el director del Patronato Provincial de Turismo, Ramón Vila (...) La Diputación se encargará de editar diversos folletos, unos generales incluyendo todas laslocalidades de la ruta de este 'Tren de la Dipu' y otros específicos de cada destino. El presidente de la Diputación de Valencia, Alfonso Rus, se refirió a esta iniciativa y dijo que esta «apuesta fomentarà e impulsarà el turismo de proximidad para que valencianos y visitantes recorran la provincia de Valencia y disfruten de sus atractivos turísticos (...) es «muy importante el precio social de estos viajes, ya que la Diputación subvencionará los trayectos con descuentos que podrán suponer hasta un 50% del coste ordinario». Los precios podrían oscilar entre los 3 y 8 euros a los que habría que sumar los precios de las entradas de los lugares que se visiten y el menú, aunque todo ello también será a precios reducidos». Just dijo que calcula que cada tren podría traer a Gandia a 200 personas.
Es a dir, entenem qué la Diputació, ens que es suposse fet per ajudar als pobles amb menys recursos a dessenvolupar-se, amb els diners de tots fa fullets d'informació específica sobre unes ciutats que de per sí ja tenen renom , a més de capacitat económica per a fer-se publicitat per sí mateix a tot arreu e inclús en algún cas montar un espai específic en FITUR , i els demés, arreplegant l'expressió utilitzada en la descripció d'este event d'un valler, en el "furgón de cola" .
Per un costat podem pensar que menys dona una pedra i que almenys els passatjers tindràn informació encara siga genèrica i junt a pobles veïns , de la nostra Vall , però per altre ens preguntem : On baixaràn els viatjers ? En un dels pobles "del furgò" o en les ciutats "locomotora" ?  Pel tant pensem que la pedra en este cas ens caurà en el cap .   
També hi ha que dir qué en el nostre cas i no tenint una bona línea de comunicació entre l'estació de tren i les poblacions valleres, mal ho tindrem sempre per a poder competir en este tipus de viatjes turístics, però pensem qué les nostres autoritats deuen d'assebentar-se a fons sobre el tema ( com podeu llegir ahir sòls es reuniren amb el Patronat de Turisme els Alcaldes de les "locomotores", els "carboners" no fea falta es veu ) i lluitar per a tractar de nivellar desigualtats , doncs la Diputació, com hem dit,  està en teoría per a açò, per a apoiar al dessenvolupament dels més menuts i per tant amb menys possibilitats .
I ja no voldríem mal pensar vistes les ciutats més afavorides ( perquès estes i no altres ? ) i tenint en conte que Rus a més de pressident de la Diputació com sabeu és Acalde d'una de les beneficiades, Xàtiva i que Sanjuán es a més de Alcalde de Cullera Diputat Provincial de Turisme, que ho siguen per a afavorir a més a un "baró" provincial i escuder del pressident Rus , el senyor Torrò , com sabeu Alcalde de Gandia, a més d'apuntalar a altres dos Alcaldes amb bons ressultats electorals però que o bé governen en minoría (Sagunt) , o bé estan en l'opossició sobre ser el candidat més votat ( Ontinyent ) per un pacte d'esquerres.  
Pel tant, treballem per a oferir una bona oferta turística però no per això deixem de reivindicar un tracte just i equitatiu per part de les administracions superiors

No hay comentarios:

Publicar un comentario